-
Για να δούμε ο Μάκης θα το πιάσει ποτέ αυτό το θέμα ή θα κάνει μόκο.
-
Ο χρήστης face έγραψε:
Και στο κάτω κάτω προτιμώ να δίνω ένα μικρό ποσό να βλέπω ποιοτική (όσο γίνεται,) τηλεόραση παρα τα σκουπίδια που μας σερβίρουν οι ιδιωτικές με ελάχιστες εξαιρέσειςΥπάρχει μεγαλύτερο σκουπίδι από το ελληνικό πρωτάθλημα;
- Επιτέλους θα σταματήσω να δίνω 30Ε κάθε μήνα για να βλέπω 4 αγώνες μπαλα.
Ωραία, εσύ βολεύτηκες, τους άλλους που μπορεί -λέω, μπορεί- να μη θέλουν να βλέπουν 'μπάλα', τους ρώτησες αν θέλουν να πληρώσουν;
-
Διαβαζω απο ενα αρθρο της Ελευθεροτυπιας πως:
Σύμφωνα με στοιχεία της ίδιας της διοίκησης της ΕΡΤ Α.Ε., το 85% των εσόδων της προέρχονται από το ανταποδοτικό τέλος (215,34 εκατ. σε σύνολο εσόδων 253,35 εκατ. ευρώ τη σεζόν 2003-2004). Εκτοτε, το τέλος αυξήθηκε κατά 1 ευρώ, φέρνοντας στο ταμείο άλλα 70 εκατ. ευρώ το χρόνο.
Αν σταματουσαν τις διαφημισεις δεν θα ειχα προβλημα με την ΕΡΤ, παρολη την εκπτωση της ποιοτητας και τις λοιπες ατασθαλιες.
Βεβαια και τωρα που εχω προβλημα δεν προτιθεμαι να ενεργησω εξαιτιας του χαμενου χρονου καθε διμηνο για να πηγαινω στο ΤΠΔ και εξαιτιας του φοβου ενδικης επιλυσης της μη πληρωμης ΕΡΤ.
-
Όσοι δεν καταλαβαίνουν το αυτονόητο ας σκεφτούν τα εξής απλά:
-
Η ΕΡΤ είναι δημόσια τηλεόραση η οποία λειτουργεί κατά τεράστιο ποσοστό χάρη στην χρηματοδότηση του κράτους (την δικιά μας δηλαδή) και ανήκει στο κράτος.
-
Ο σκοπός της είναι η αξιόπιστη μετάδοση ειδήσεων οι οποίες δεν χρωματίζονται από τα γνωστά συμφέροντα των ιδιωτικών καναλιών και η ΠΑΡΑΓΩΓΗ αξιόλογων σειρών, εκπομπών και ντοκυμαντέρ τα οποία απουσιάζουν από την ιδιωτική τηλεόραση ως ασύμφορα. Επίσης στις προτεραιότητες της είναι η μετάδοση εκπαιδευτικού υλικού και ποιοτικών ψυχαγωγικών εκπομπών.
-
Ο χαρακτήρας της είναι μη εμπορικός και μη κερδοσκοπικός.
Στις μέρες μας:
-
Η ΕΡΤ προβαίνει σε αγορά υλικού από τρίτες χώρες έναντι μεγάλων ποσών αντί να παράγει η ίδια έργο.
-
Ξοδεύει τεράστια ποσά για τηλεοπτικά δικαιώματα αγώνων μοιράζοντας** 10 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΔΡΑΧΜΕΣ** στους 2 πιο πλούσιους πολίτες αυτής της χώρας , πληρώνοντας ακόμα ένα εξωφρενικό ποσό αγοράσει τα δικαιώματα του Champions League και αγοράζει σχετικά νέες εμπορικές ταινίες και σειρές ΑΝΤΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΗ εμπορικά τα ιδιωτικά κανάλια.
Άρα:
-
Σαν επιχείρηση αποκτά ΕΜΠΟΡΙΚΟ χαρακτήρα.
-
Ακυρώνει ποιοτικές παραγωγές λόγω έλλειψης χρημάτων εξαιτίας της αλόγιστης σπατάλης.
-
Σπαταλάει χωρίς καμία λογική τα χρήματα του Ελληνικού λαού.
-
Παραβιάζει σωρεία κοινοτικών κανονισμών σχετικά με την λειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης.
-
Δημιουργεί ανισότητες μοιράζοντας τεράστια ποσά σε 2 Ελληνικές ομάδες ενώ οι υπόλοιπες 12 πέρνουν ψίχουλα.
Τα συμπεράσματα δικά σας.
-
-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
Και στο κάτω κάτω προτιμώ να δίνω ένα μικρό ποσό να βλέπω ποιοτική (όσο γίνεται,) τηλεόραση παρα τα σκουπίδια που μας σερβίρουν οι ιδιωτικές με ελάχιστες εξαιρέσεις
Υπάρχει μεγαλύτερο σκουπίδι από το ελληνικό πρωτάθλημα;
Ωραία, εσύ βολεύτηκες, τους άλλους που μπορεί -λέω, μπορεί- να μη θέλουν να βλέπουν 'μπάλα', τους ρώτησες αν θέλουν να πληρώσουν;
Για το πρώτο για όσους θεωρούν σκουπίδι να βλέπουν ελληνικό πρωτάθλημα, προστέθηκε ένα ακόμα 'σκουπίδι' στα λίγα που έχει....Εκτός αν πούμε ότι η ΕΡΤ δεν προσφέρει τίποτα όλα αυτά τα χρόνια και τζάμπα δίνουμε κάποια χρήματα για να υπάρχει (εκτός των αλλων) και ένα σωστό και ολοκληρωμένο τηλεοπτικό αρχείο απο την σύγχρονη ιστορία της Χώρας μας.
Για το δευτερο, εμένα προσωπικά με βολεύει...Αλλα κατα πόσο είμασθτε σίγουροι ότι θα αυξηούν οι εισφορές μας για την ΕΡΤ? Όσοι επιλεγουν ότι δεν θέλουν να πληρώσουν, ας αναρωτηθούν τι άσκοπα έξοδα κάνουν κατα την διάρκεια του χρόνου, και αν αυτά αντισταθμίζονται με το να πληρώνουν ένα μικρό ποσό για να έχει η πλειοψηφία των Ελλήνων μια σωστή αναμετάδοση του Ελληνικού πρωταθλήματος.
-
Προσέλαβε η ΕΡΤ καλούς σχολιαστές ποδοσφαιρικών αγώνων; Τρίχες Κατσαρές.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Προσέλαβε η ΕΡΤ καλούς σχολιαστές ποδοσφαιρικών αγώνων; Τρίχες Κατσαρές.Κάτι ξέρεις εσύ...!!!
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
έχει και το LostLost προσωπικά προτιμώ να βλέπω από torrent κάθε Πέμπτη. Η ΕΡΤ πετσοκόβει την εικόνα (είναι wide και την κάνει 4:3), την ανάλυση (είναι high-def) και τον ήχο (είναι 5.1 και τον κάνει μονοφωνικό). Επίσης έμαθα ότι η ΕΡΤ τά'κανε θάλασσα και σε κάποιο σημείο άλλαξε την σειρά των επεισοδίων!!
So, για Lost και λοιπές σειρές (Prison Break κ.λπ.), είτε DVD είτε: mininova + προαιρετικά http://www.greektvsubs.gr/
ανακάλυψα πρόσφατα και τη ΒΟΥΛΗ,
Το κανάλι της Βουλής έχω την εντύπωση ότι δεν πληρώνεται από το ανταποδοτικό τέλος μέσω της ΔΕΗ, αλλά κατ'ευθείαν από μας μέσω των... φόρων.
Αλλά είναι τόσο φθηνό (νομίζω πως το προσωπικό του δεν είναι πάνω από 10 άτομα) και απαραίτητο, που δεν τίθεται θέμα συζήτησης γι'αυτό.
-
Ο χρήστης afonic έγραψε:
Όσοι δεν καταλαβαίνουν το αυτονόητο ας σκεφτούν τα εξής απλά:-
Η ΕΡΤ είναι δημόσια τηλεόραση η οποία λειτουργεί κατά τεράστιο ποσοστό χάρη στην χρηματοδότηση του κράτους (την δικιά μας δηλαδή) και ανήκει στο κράτος.
-
Ο σκοπός της είναι η αξιόπιστη μετάδοση ειδήσεων οι οποίες δεν χρωματίζονται από τα γνωστά συμφέροντα των ιδιωτικών καναλιών και η ΠΑΡΑΓΩΓΗ αξιόλογων σειρών, εκπομπών και ντοκυμαντέρ τα οποία απουσιάζουν από την ιδιωτική τηλεόραση ως ασύμφορα. Επίσης στις προτεραιότητες της είναι η μετάδοση εκπαιδευτικού υλικού και ποιοτικών ψυχαγωγικών εκπομπών.
-
Ο χαρακτήρας της είναι μη εμπορικός και μη κερδοσκοπικός.
Στις μέρες μας:
-
Η ΕΡΤ προβαίνει σε αγορά υλικού από τρίτες χώρες έναντι μεγάλων ποσών αντί να παράγει η ίδια έργο.
-
Ξοδεύει τεράστια ποσά για τηλεοπτικά δικαιώματα αγώνων μοιράζοντας** 10 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΔΡΑΧΜΕΣ** στους 2 πιο πλούσιους πολίτες αυτής της χώρας , πληρώνοντας ακόμα ένα εξωφρενικό ποσό αγοράσει τα δικαιώματα του Champions League και αγοράζει σχετικά νέες εμπορικές ταινίες και σειρές ΑΝΤΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΗ εμπορικά τα ιδιωτικά κανάλια.
Άρα:
-
Σαν επιχείρηση αποκτά ΕΜΠΟΡΙΚΟ χαρακτήρα.
-
Ακυρώνει ποιοτικές παραγωγές λόγω έλλειψης χρημάτων εξαιτίας της αλόγιστης σπατάλης.
-
Σπαταλάει χωρίς καμία λογική τα χρήματα του Ελληνικού λαού.
-
Παραβιάζει σωρεία κοινοτικών κανονισμών σχετικά με την λειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης.
-
Δημιουργεί ανισότητες μοιράζοντας τεράστια ποσά σε 2 Ελληνικές ομάδες ενώ οι υπόλοιπες 12 πέρνουν ψίχουλα.
Τα συμπεράσματα δικά σας.
+10000000000
-
-
για να φύγουμε λίγο από την ΕΡΤ.
Πριν κάτι μήνες, ο λογαριασμός μου της ΔΕΗ έχει πέσει στην πολυκατοικία και δεν τον πρόσεξα με αποτέλεσμα να μέινει απλήρωτος για 14 μέρες, με αποτέλεσμα να μου το κοψουν.
Δεν θα γκρινιάξω που πέρασα μια μέρα χωρίς ηλεκτρικό, δεν με πείραξε καθόλου όσο οτι τόσο χρόνια δεν είχα αφήσει πότε λογαριασμό απλήρωτο και από λάθος μια φόρα το κόψαν χωρίς τηλεφώνημα προειδοπόηση .. τίποτα.
Στην πιο καπιταλιστική χώρα του κόσμου, αυτό ΠΟΤΕ δεν θα γινόταν τόσο
στεγνά γιατί οι ιδιωτικές εταιρίες θέλουν να κρατήσουν τους πελάτες τους,
αλλά στο κοινωνικό μας κράτος συνέβει.Εαν ήμουν σε άλλη χώρα (και έχω ζήσει χρόνια στο εξωτερικό) θα άλλαζα
εταιρία παροχής ρευματος μετά από αυτήν την αντιμετώπιση αλλά δεν μπορώ γιατί η ΔΕΗ είναι μονοπόλιο.... και συμπεριφέρεται ώς μονοπόλιο.Την μέρα που θα την ιδιωτικοποίσουν πληρως και αρχίσουν να απωλείουν
τους κηφίνες εχω δεν θα στεναχοριθώ καθόλου... από μέσα μου θα υπάρχει ένα μεγάλο χαμόγελο... ίσως αυτό να επιιδιώκουν έτσι κι αλλιώς. -
Ναι, αυτό 'επιδιώκουν' τα τελευταία 30 χρόνια. Αν δεν κλείσει ή προσαρμοστεί η ΔΕΗ, θα εξακολουθήσουν να το 'επιδιώκουν' για τα επόμενα 15.000.000 χρόνια χαλαρά.
-
Καλά σε εμένα ο λογαριασμός έληγε 3 μέρες πριν τον φέρει ο ταχυδρόμος. Και αυτό έγινε 2 φορές!!
Άντε τρέχα πλήρωνε στην ΔΕΗ μετά. (αφού δεν είχα λεφτά στο λογαριασμό από όπου πληρώνεται αυτόματα)
Δηλαδή ο ΟΤΕ πως έρχεται μια χαρά, 20 μέρες πριν τη λήξη?
-
Νομίζω πως το κάνουν επίτηδες για να πείσουν τον κόσμο οτι πρέπει να ιδιωτικοποιήθει πλήρως.. γιατί η συμπεριφορά τους είναι λίγο αλητεία...
-
§
Ο χρήστης face έγραψε:
Εκτός αν πούμε ότι η ΕΡΤ δεν προσφέρει τίποτα όλα αυτά τα χρόνια και τζάμπα δίνουμε κάποια χρήματα για να υπάρχει (εκτός των αλλων) και ένα σωστό και ολοκληρωμένο τηλεοπτικό αρχείο απο την σύγχρονη ιστορία της Χώρας μας.Σαφώς και έχει προσφέρει, μάλιστα είναι μία πολύ καλή επιλογή έναντι των ιδιωτικών.
Με το να ξοδεύει όμως αυτά τα ποσά σε δύο ομάδες που τρώνε ΠΕΝΤΑΡΕΣ στο champions league και σε ένα πρωτάθλημα που ούτε σε υπανάπτυκτους δεν αξίζει, μας προκαλεί.
Και τα άλλα ιδιωτικά κανάλια κρατάνε αρχείο αν δεν κάνω λάθος.
Δε νομίζω βέβαια ότι το αρχείο και η συντήρησή του αξίζουν έξτρα εισφορά (και στο κάτω κάτω ας βρουν τρόπους αξιοποίησής του)...
Έχεις υπόψη σου τι πλήρωσε η ΕΡΤ ανά επεισόδιο για εκπομπές όπως το ντιριντάχτα της Διγενή, τη σειρά για τη eurovision, τη eurovision, και κάποιες άλλες που δεν έχω πρόχειρες να αναφέρω (ή μήπως πόσο κοστίζουν οι απευθείας αναθέσεις και τα ρούχα Βίσσεων, Παπαρίζων κλπ);
Το δίδυμο της πρωινής ζώνης αλλά και η κυρία που ακολουθεί πρέπει να αξίζουν πάντως (αν και μάλλον δεν κοστίζουν ένα σκασμό λεφτά το επεισόδιο). Όπως και κάποια documentaries...
Για το δευτερο, εμένα προσωπικά με βολεύει...Αλλα κατα πόσο είμασθτε σίγουροι ότι θα αυξηούν οι εισφορές μας για την ΕΡΤ? Όσοι επιλεγουν ότι δεν θέλουν να πληρώσουν, ας αναρωτηθούν τι άσκοπα έξοδα κάνουν κατα την διάρκεια του χρόνου, και αν αυτά αντισταθμίζονται με το να πληρώνουν ένα μικρό ποσό για να έχει η πλειοψηφία των Ελλήνων μια σωστή αναμετάδοση του Ελληνικού πρωταθλήματος.
Τα χρήματα που ξοδεύω -ακόμα και άσκοπα- προτιμώ να επιλέγω που, πότε, γιατί και με ποιον θα τα ξοδέψω και όχι να τα πληρώνω χαράτσι.
έχει και το Lost
Καλώς ή κακώς η τηλεθέαση μιας σειράς δεν έχει τύχη ούτε καν στην ΕΡΤ...
Τα DVD, DIVX, XVID, ΑVIS κλπ που κυκλοφορούν (για όσους έχουν ευρυζωνική σύνδεση τα τελευταία), είναι σαφώς προτιμότερα (επιλέγεις ημέρα και ώρα που θα τα δεις και δεν τίθεται θέμα διακοπής προβολής πριν ολοκληρωθεί ένας κύκλος)...- Οι μεταδώσεις του ΑLPHA ήταν επιεικώς απαράδεκτες, με αποκορύφωμα την τελευταία αγωνιστική που διέκοψε τους αγώνες για διαφημίσεις..Ενα μοντέλο που μόνο ο Ιταλός Πρώην πρωθυπουργός προσπάθησε να κάνει και έφαγε το κράξιμο της αρκούδας
Ο ALPHA είναι ιδιωτικό κανάλι και καλά έκανε από τη στιγμή που πλήρωσε για κάτι που τον έβαλε μέσα.
Πως να το κάνουμε, ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΔΙΝΟΝΤΑΙ και συντηρείται από μερίδα ανθρώπων που δεν έχουν άλλες διεξόδους (πέραν όλων αυτών των υπάνθρωπων που μαζεύονται στα γήπεδα να δουν τους μπαλαδόρους της κακιάς ώρας)...
- Οι εκπομπές του SUPERSPORT ήταν ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ με casters που ψυχοραγούσαν
Αυτή την υπηρεσία είχες επιλέξει να την πληρώνεις και κακώς την πλήρωνες αν δεν σου άρεσε...
- Τις εισφορές που δίνουμε για ΕΡΤ θα συνεχίσουμε να τις δίνουμε θέλοντας και μη.Ας τις αξιοποιήσουν δημιουργικά τουλάχιστον. Και στο κάτω κάτω προτιμώ να δίνω ένα μικρό ποσό να βλέπω ποιοτική (όσο γίνεται,) τηλεόραση παρα τα σκουπίδια που μας σερβίρουν οι ιδιωτικές με ελάχιστες εξαιρέσεις
Κάποια στιγμή θα σταματήσουν να πριμοδοτούνται όλες οι μόνιμες πληγές της κοινωνίας και τότε ίσως πάμε λίγο πιο μπροστά σαν κράτος και σαν κοινωνία...
Δημιουργικά αποκλείεται να τις αξιοποιήσουν και αν θέλεις στοιχηματίζουμε σε αυτό. Ως μέτρο σύγκρισης όμως θα έχουμε είτε άλλες συνδρομητικές υπηρεσίες ή ξένους κρατικούς τηλεοπτικούς οργανισμούς.
Αν και θα έλεγα ότι η ΕΡΤ μέσω της ψηφιακής εκπομπής θα γίνει κάτι σαν συνδρομητική ( πολύ μικρό τέλος; ), καθώς και η ΔΕΗ μέσω της απελευθέρωσης της ενέργειας (και πιθανής ιδιωτικοποίησης), θέλει να απεμπλακεί από τους τρίτους...
Η ΔΕΗ από ό,τι ακούγεται θα κρατήσει μόνο τη μεταφορά της ενέργειας...
Μήπως έδινες υπερβολικά πολλά για αυτό που έπαιρνες;
Μήπως τώρα θα τα δίνουμε όλοι μαζί για κάτι που όχι μόνο δε θα μας αρέσει, αλλά δεν θα το βλέπουμε κιόλας;- Η Δημόσια Τηλεόραση αποτελεί εγγύηση και θεωρώ ότι είναι το φυσικό σπίτι ποδοσφαιρικων μεταδόσεων..
Από αυτό φαίνεται ότι είσαι ρομαντικός...
Οι εποχές αυτές έχουν περάσει...§
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Εκτός αν πούμε ότι η ΕΡΤ δεν προσφέρει τίποτα όλα αυτά τα χρόνια και τζάμπα δίνουμε κάποια χρήματα για να υπάρχει (εκτός των αλλων) και ένα σωστό και ολοκληρωμένο τηλεοπτικό αρχείο απο την σύγχρονη ιστορία της Χώρας μας.
Σαφώς και έχει προσφέρει, μάλιστα είναι μία πολύ καλή επιλογή έναντι των ιδιωτικών.
Πριν 2-3 χρόνια ναι... σήμερα δεν ξέρω πια...
η ποιότητα των προγραμμάτων έχει πέσει πάρα πολύ πια
Τα ντοκυμαντέρ έχουν περιοριστεί στο ελάχιστο και οι ίδιες παραγωγές είναι σχεδόν ανύπαρκτες... -
Για την ΕΡΤ κύριο θέμα πια είναι η Γιουροβίζιον ....
Είδα την καημένη τη Χούκλη (την κατα την γνώμη μου καλύτερη δημοσιογράφο) να αναγγέλει τα νέα της γιορτής.....Είναι σαν να βάζεις τον Πουρναράκη να παρουσιάσει τον καιρό !!!!
Την καημένη την λυπήθηκα ...
-
Φοβαμαι οτι ειναι θεμα χρονου να ζηταει συνδρομη (μεσω του ψηφιακου) η ΕΤ,για να μας δειξει τα σουργελα να τρωνε πεντάρες,τα λεφτα ειναι πολλα και δεν βγαίνουν.
Οταν γινει αυτο φυσικα καποια εταιρεια θα πρεπει να αναλαβει την προμηθεια των καρτων και των αποκωδικοποιητων -
Ενδιαφέροντα αυτά που γράφονται εδώ.
Για την M. Χούκλη, τι να πω… από όλους ακούω καλά λόγια. Αλλά εμένα, περισσότερο ως (μέτρια) παρουσιάστρια μου φαίνεται, παρά ως δημοσιογράφος. Επίσης αυτό το σοβαρό της ύφος, δήθεν φαντάζει στα μάτια μου, ως σοβαροφάνεια που από κάτω δεν κρύβει δημοσιογραφική ουσία.
Κάτι σαν τον «Ηγεμών εκ Δυτικής Λιβύης» του Καβάφη, που «άρεσε γενικώς», αλλά «μήτε βαθύς σκέψεις ήταν, μήτε τίποτε.»
Τεσπά, προσωπική άποψη, περισσότερο από διαίσθηση.
Jacob
-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Η πλάκα είναι οτι ΕΡΤ πληρώνουν και τα ανσασέρ, οι απόθηκές.. κτλ κτλ...Και ακομα κατι πιο μακαβριο. Σε μερικα νεκροταφεια υπαρχουν σε ταφους ηλεκτρικα καντηλακια.
-
Ο χρήστης Jacob έγραψε:
Ενδιαφέροντα αυτά που γράφονται εδώ.Για την M. Χούκλη, τι να πω… από όλους ακούω καλά λόγια. Αλλά εμένα, περισσότερο ως (μέτρια) παρουσιάστρια μου φαίνεται, παρά ως δημοσιογράφος. Επίσης αυτό το σοβαρό της ύφος, δήθεν φαντάζει στα μάτια μου, ως σοβαροφάνεια που από κάτω δεν κρύβει δημοσιογραφική ουσία.
Κάτι σαν τον «Ηγεμών εκ Δυτικής Λιβύης» του Καβάφη, που «άρεσε γενικώς», αλλά «μήτε βαθύς σκέψεις ήταν, μήτε τίποτε.»
Τεσπά, προσωπική άποψη, περισσότερο από διαίσθηση.
Jacob
Ετσι ακριβως.Σιγα τις δημοσιογραφαρες πια.
Ειδαμε και τον Χατζηπισωγουστάρου, μολις αλλαξε καναλι γκρεμιστηκε το image του σοβαρου που του ειχαν φτιαξει οι εργοδότες του και έδειξε τι σκουπίδι είναι.
ΔΕΗ και ΕΡΤ