-
-
Πάρε τότε τα σακουλάκια που σου είπα. Πουλάνε στο εμπόριο. Καλύτερα από οποιοδήποτε βαζάκι.
Αλλά σαν αποτέλεσμα, και μόνο που τον έχεις αλεσμένο, θα χάσει.
Βρες ένα καφέ στις διακοπές σου, που αλέθει εκείνη τη στιγμή. -
Αγόρασα τελικά την Gaggia Espresso Pure από το Media Markt στα 170 €.
Οι πρώτοι 5 καφέδες με χρήση Lavazza μαύρου είναι καλοί στην γεύση δεν έχουν κρέμα, γι αυτό τους κάνω καπουτσίνο (κάνει καλό αφρόγαλα η μηχανή).
Πιστεύω ότι είτε φταίει ο καφές ή κάτι κάνω λάθος, η φτηνιάρικη United μου έκανε πάντα καταπληκτική κρέμα στον διπλό espresso.
Πάμε για δοκιμές καφέδων από βδομάδα
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Αγόρασα τελικά την Gaggia Espresso Pure από το Media Markt στα 170 €.Οι πρώτοι 5 καφέδες με χρήση Lavazza μαύρου είναι καλοί στην γεύση δεν έχουν κρέμα, γι αυτό τους κάνω καπουτσίνο (κάνει καλό αφρόγαλα η μηχανή).
Πιστεύω ότι είτε φταίει ο καφές ή κάτι κάνω λάθος, η φτηνιάρικη United μου έκανε πάντα καταπληκτική κρέμα στον διπλό espresso.
Μηπως δεν συμπιεσες αρκετα τον καφε? μηπως δεν ειχε ζεσταθει αρκετα η μηχανη?ο καλος καφες
κατα 25% βγαινει απο το καλο χερι του μπαριστα
κατα 25% απο την ποιοτητα του καφε
κατα 25% απο την μηχανη
κατα 25% απο το νερο. -
Όταν αφήνουμε τη μηχανή να ζεσταθεί την λαβη με τον καφέ την έχουμε τοποθετημένη ή την βάζουμε λίγο πριν ξεκινήσουμε την παροχή νερού?
-
H λαβη πρεπει να ειναι γεματη με τον προηγουμενο καφε για να την κραταει ομοιομορφα ζεστη και μολις ειμαστε ετοιμοι βαζουμε τον νεο καφε...
εννοειτε πως το βραδυ την καθαριζουμε την λαβη -
Ο χρήστης limited_one έγραψε:
Αγόρασα τελικά την Gaggia Espresso Pure από το Media Markt στα 170 €.
Οι πρώτοι 5 καφέδες με χρήση Lavazza μαύρου είναι καλοί στην γεύση δεν έχουν κρέμα, γι αυτό τους κάνω καπουτσίνο (κάνει καλό αφρόγαλα η μηχανή).
Μηπως δεν συμπιεσες αρκετα τον καφε? μηπως δεν ειχε ζεσταθει αρκετα η μηχανη?ο καλος καφες
κατα 25% βγαινει απο το καλο χερι του μπαριστα
κατα 25% απο την ποιοτητα του καφε
κατα 25% απο την μηχανη
κατα 25% απο το νερο.Η μηχανή ζεστένεται επί 10λεπτο (στις οδηγίες λέει για 6 λεπτά προθέρμανση)
Ο καφές συμπιέζεται στο όριο.
Αφήνω πρώτα να τρέξει λίγο ζεστό νερό για να ζεσταθεί το μέταλλο και το φλυτζάνι.
Το νερό είναι ίδιοΆρα ή μηχανή ή καφές.. η αλήθεια είναι ότι χρησιμοποιόυσα Lavazza μάυρο σε μεταλλική συσκευασία και τώρα πήρα σε αεροστεγές σακουλάκι (το άδειασα σε βάζο που κλεινει αεροστεγώς), δεν πρόσεξα αν έχουν διαφορές μεταξύ τους.
Επόμενως θα είναι Lavazza Oro (χρυσή μεταλλική συσκευασία) που στην παλιά μηχανή γινόταν επίσης πολύ καλός με πλούσια κρέμα.
-
Εξαερωση της κανεις καθε φορα που τη θετεις σε λειτουργία?
Ερωτηση:Τη λαβη πώς τη καθαριζουμε απο τον παλιο καφε,που εχει ηδη χρησιμοποιηθει και ειναι υγρος?
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Εξαερωση της κανεις καθε φορα που τη θετεις σε λειτουργία?Ερωτηση:Τη λαβη πώς τη καθαριζουμε απο τον παλιο καφε,που εχει ηδη χρησιμοποιηθει και ειναι υγρος?
Εξαέρωση?
Πώς?
Αν εννοείς να δουλέψω για πολύ λίγο τον ατμό ναι το έχω δοκιμάσει.
-
ετσι κ αλλιως πριν το 1ο καφε πρεπει να τρεξει νερο για να ερθει το ζεστο...
-
Δοκίμασε να βάλεις περισσότερο καφέ (2,5 ή 3 -αναλόγως πως τα μετράς- κουταλάκια στο μονό φίλτρο) και βεβαιώσου ότι δεν χρησιμοποιείς το μονό φίλτρο που είναι για ταμπλέτες (έχει πιο μικρή βάση).
Πάτα καλά, ιδίως στο κέντρο, αλλά και στα πλαϊνά (δυστυχώς το 'tamper' δεν φτάνει για όλη την επιφάνεια).
Άσε να τρέξει λίγο νερό πρώτα χωρίς το χερούλι, βάλε το χερούλι, περίμενε μερικά δευτερόλεπτα και πάτα το πλήκτρο. Εννοείται ότι έχει ζεσταθεί κανα 5λεπτο πρώτα η καφετιέρα.
Πρέπει να ζορίζεται το νερό να βγει, όχι να γεμίζει το φλυτζάνι σε λίγα δευτερόλεπτα.
Θ' ανεβάσω φωτό με Lavazza Oro (που έχω αυτή τη στιγμή ανοιχτό). -
Aν ζεσταθει καλα ημηχανη δεν βγαζει νερο μην τους μπερδευεις ,βγαζει ατμο με πιεση .
Αν βγαζει νερο κατι δεν παει καλα , -
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Εξαερωση της κανεις καθε φορα που τη θετεις σε λειτουργία?
Ερωτηση:Τη λαβη πώς τη καθαριζουμε απο τον παλιο καφε,που εχει ηδη χρησιμοποιηθει και ειναι υγρος?
Εξαέρωση?
Πώς?
Αν εννοείς να δουλέψω για πολύ λίγο τον ατμό ναι το έχω δοκιμάσει.
Αφου εχει ζεσταθει καλα η μηχανη,πατας το κουμπι του καφε χωρις τη λαβη ή με τη λαβη αδεια.Τρεχει λιγο νερο και επειτα βγαζεις λιγο νερο απο το ακροφυσιο του ατμου(χωρις να εχεις ενεργοποιησει τη παραγωγη ατμου).Επιτα αφηνεις λιγο νερο να τρεξει απο τη θεση του καφε.Ετσι φευγει ολος ο αερας απο το κυκλωμα.Στη δικια μου μηχανη κανει μεγαλη διαφορα.Εχω μια ASCASO.Aυτη: http://www.ascaso.com/cafe/2005/eng_cafe05/basic.html
Επισης μια φορα το εξαμηνο καλο ειναι να γινετε και μια αφαλατωση του κυκλωματος. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Δοκίμασε να βάλεις περισσότερο καφέ (2,5 ή 3 -αναλόγως πως τα μετράς- κουταλάκια στο μονό φίλτρο) και βεβαιώσου ότι δεν χρησιμοποιείς το μονό φίλτρο που είναι για ταμπλέτες (έχει πιο μικρή βάση).
Πάτα καλά, ιδίως στο κέντρο, αλλά και στα πλαϊνά (δυστυχώς το 'tamper' δεν φτάνει για όλη την επιφάνεια).
Άσε να τρέξει λίγο νερό πρώτα χωρίς το χερούλι, βάλε το χερούλι, περίμενε μερικά δευτερόλεπτα και πάτα το πλήκτρο. Εννοείται ότι έχει ζεσταθεί κανα 5λεπτο πρώτα η καφετιέρα.
Πρέπει να ζορίζεται το νερό να βγει, όχι να γεμίζει το φλυτζάνι σε λίγα δευτερόλεπτα.
Θ' ανεβάσω φωτό με Lavazza Oro (που έχω αυτή τη στιγμή ανοιχτό).Κάνω την διαδικασία ως εξής:
Ανάβω την μηχανή:
πριμένω 5-10 λεπτά να ζεσταθεί
κουμπώνω την λαβή χωρίς καφέ και αφήνω να τρέξει λίγο ζεστό νερό για να ζεστάνει λαβή + φλυτζάνι, καμμιά φορά ανοίγω και το ακροφύσιο λίγο για να φύγει ο αέρας από το μποιλερ.
βγάζω την λαβή, βάζω τόσο καφέ ώστε να κλέινει μετά και πατάω πάρα πολύ καλα κάνοντας και κυκλική κίνηση για να κλείσουν οι όποιοι πόροι.
κουμπώνω και πατάω το κουμπί να τρέξει
Χρησιμοποιώ το φίλτρο για διπλό καφέ καθώς τον πίνω πάντα διπλό αλλά και με το μονό που δοκίμασα δεν είχα κρέμα. Αντίθετα πήρα και ταμπλέτες Lavazza και με αυτές κάτι κάνει σε κρέμα.
Να φανταστείς με την προηγούμενη μηχανή έκανε τέτοια κρέμα που ρίχνοντας ζάχαρη πάνω έκανε κάποια δεύτερα να την διαπεράσει.
-
φασαρία
ζέσταμα 5-6 λεπτά το νεράκι χωρίς κλείστρο, το βάζω μετά με καφέ μέσα και το ξεκινάω να χύνει. μπορεί καμιά φορά να βάλω το κλείστρο από την αρχή της προθέρμανσης αλλά δεν έχω παρατηρήσει διαφορά.
αυτό πάλι με το να κρατάμε τον παλιό καφέ μέσα στην προθέρμανση πρώτη φορά τ'ακούω, με το που παραχθεί ο καφές τότε πετάμε το στερεοποιημένο πια απομεινάρι αλλιώς θα κολλήσει στο γκρουπ και μετά ποιος κάθεται να καθαρίζει
φασαρία λέμε
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
φασαρίαζέσταμα 5-6 λεπτά το νεράκι χωρίς κλείστρο, το βάζω μετά με καφέ μέσα και το ξεκινάω να χύνει. μπορεί καμιά φορά να βάλω το κλείστρο από την αρχή της προθέρμανσης αλλά δεν έχω παρατηρήσει διαφορά.
αυτό πάλι με το να κρατάμε τον παλιό καφέ μέσα στην προθέρμανση πρώτη φορά τ'ακούω, με το που παραχθεί ο καφές τότε πετάμε το στερεοποιημένο πια απομεινάρι αλλιώς θα κολλήσει στο γκρουπ και μετά ποιος κάθεται να καθαρίζει
φασαρία λέμε
Σήμερα τα πήρα στο κρανίο και δοκίμασα αυτή την μέθοδο....κρέμα γιοκ...ελπίζω να φταίει ο καφές και να μην την πάτησα με την μηχανή. Εξάλλου είχε την φήμη της καλής μηχανής για home use
-
...δικαίωμα...
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
φασαρία
ζέσταμα 5-6 λεπτά το νεράκι χωρίς κλείστρο, το βάζω μετά με καφέ μέσα και το ξεκινάω να χύνει. μπορεί καμιά φορά να βάλω το κλείστρο από την αρχή της προθέρμανσης αλλά δεν έχω παρατηρήσει διαφορά.
φασαρία λέμε
Σήμερα τα πήρα στο κρανίο και δοκίμασα αυτή την μέθοδο....κρέμα γιοκ...ελπίζω να φταίει ο καφές και να μην την πάτησα με την μηχανή. Εξάλλου είχε την φήμη της καλής μηχανής για home use
δοκίμασε κανα δυο κλικ πιο ψιλό άλεσμα
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
φασαρία
φασαρία λέμε
δοκίμασε κανα δυο κλικ πιο ψιλό άλεσμα
Μου βάζεις φυτίλια για έξοδα πάλι....δεν έχω μύλο, χρησιμοποιώ Lavazza μαυρο από το σουπερ μαρκετ.
-
Πριν πάρεις μύλο, δοκίμασε να τον πατήσεις με περισσότερη δύναμη.
Περί καφέ και καφετιέρων (κυρίως Espresso!)