Navigation

    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Περί καφέ και καφετιέρων (κυρίως Espresso!)
    1. Home
    2. Αντίλογος
    3. Περί καφέ και καφετιέρων (κυρίως Espresso!)
    • 1
    • 2
    • 30
    • 31
    • 32
    • 33
    • 34
    • 240
    • 241
    • 32 / 241
    Αντίλογος
    11
    4801
    25775
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • G
      giorgos123 last edited by

      Για να καταλαβεις ποσο σημαντικο ειναι για μενα το θεμα αυτο .
      Υπαρχουν διαφορα μεγεθη βαζακιων ,των 2,3,4 ...........δοσεων

      Επειδη υπαρχει περιπτωση πολλοι να με θεωρησουν αρωστο η κανα κολημενο ,αυτο το κανω κυριως το καλοκαιρι που ειμαι εκτος Αθηνων κ δεν ευκολη η προμηθεια φρεσκοκομμενου καφε

      1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • K
        kyr80 last edited by

        Πάρε τότε τα σακουλάκια που σου είπα. Πουλάνε στο εμπόριο. Καλύτερα από οποιοδήποτε βαζάκι.
        Αλλά σαν αποτέλεσμα, και μόνο που τον έχεις αλεσμένο, θα χάσει.
        Βρες ένα καφέ στις διακοπές σου, που αλέθει εκείνη τη στιγμή.

        1 Reply Last reply Reply Quote 0
        • D
          dimik last edited by

          Αγόρασα τελικά την Gaggia Espresso Pure από το Media Markt στα 170 €.

          Οι πρώτοι 5 καφέδες με χρήση Lavazza μαύρου είναι καλοί στην γεύση δεν έχουν κρέμα, γι αυτό τους κάνω καπουτσίνο (κάνει καλό αφρόγαλα η μηχανή).

          Πιστεύω ότι είτε φταίει ο καφές ή κάτι κάνω λάθος, η φτηνιάρικη United μου έκανε πάντα καταπληκτική κρέμα στον διπλό espresso.

          Πάμε για δοκιμές καφέδων από βδομάδα

          1 Reply Last reply Reply Quote 0
          • limited_one
            limited_one moderator last edited by

            Ο χρήστης dimik έγραψε:
            Αγόρασα τελικά την Gaggia Espresso Pure από το Media Markt στα 170 €.

            Οι πρώτοι 5 καφέδες με χρήση Lavazza μαύρου είναι καλοί στην γεύση δεν έχουν κρέμα, γι αυτό τους κάνω καπουτσίνο (κάνει καλό αφρόγαλα η μηχανή).

            Πιστεύω ότι είτε φταίει ο καφές ή κάτι κάνω λάθος, η φτηνιάρικη United μου έκανε πάντα καταπληκτική κρέμα στον διπλό espresso.

            Πάμε για δοκιμές καφέδων από βδομάδα

            Μηπως δεν συμπιεσες αρκετα τον καφε? μηπως δεν ειχε ζεσταθει αρκετα η μηχανη?ο καλος καφες
            κατα 25% βγαινει απο το καλο χερι του μπαριστα
            κατα 25% απο την ποιοτητα του καφε
            κατα 25% απο την μηχανη
            κατα 25% απο το νερο.

            1 Reply Last reply Reply Quote 0
            • K
              kon5 last edited by

              Όταν αφήνουμε τη μηχανή να ζεσταθεί την λαβη με τον καφέ την έχουμε τοποθετημένη ή την βάζουμε λίγο πριν ξεκινήσουμε την παροχή νερού?

              1 Reply Last reply Reply Quote 0
              • limited_one
                limited_one moderator last edited by

                H λαβη πρεπει να ειναι γεματη με τον προηγουμενο καφε για να την κραταει ομοιομορφα ζεστη και μολις ειμαστε ετοιμοι βαζουμε τον νεο καφε...
                εννοειτε πως το βραδυ την καθαριζουμε την λαβη

                1 Reply Last reply Reply Quote 0
                • D
                  dimik last edited by

                  Ο χρήστης limited_one έγραψε:

                  Αγόρασα τελικά την Gaggia Espresso Pure από το Media Markt στα 170 €.

                  Οι πρώτοι 5 καφέδες με χρήση Lavazza μαύρου είναι καλοί στην γεύση δεν έχουν κρέμα, γι αυτό τους κάνω καπουτσίνο (κάνει καλό αφρόγαλα η μηχανή).

                  Πιστεύω ότι είτε φταίει ο καφές ή κάτι κάνω λάθος, η φτηνιάρικη United μου έκανε πάντα καταπληκτική κρέμα στον διπλό espresso.

                  Πάμε για δοκιμές καφέδων από βδομάδα

                  Μηπως δεν συμπιεσες αρκετα τον καφε? μηπως δεν ειχε ζεσταθει αρκετα η μηχανη?ο καλος καφες
                  κατα 25% βγαινει απο το καλο χερι του μπαριστα
                  κατα 25% απο την ποιοτητα του καφε
                  κατα 25% απο την μηχανη
                  κατα 25% απο το νερο.

                  Η μηχανή ζεστένεται επί 10λεπτο (στις οδηγίες λέει για 6 λεπτά προθέρμανση)
                  Ο καφές συμπιέζεται στο όριο.
                  Αφήνω πρώτα να τρέξει λίγο ζεστό νερό για να ζεσταθεί το μέταλλο και το φλυτζάνι.
                  Το νερό είναι ίδιο

                  Άρα ή μηχανή ή καφές.. η αλήθεια είναι ότι χρησιμοποιόυσα Lavazza μάυρο σε μεταλλική συσκευασία και τώρα πήρα σε αεροστεγές σακουλάκι (το άδειασα σε βάζο που κλεινει αεροστεγώς), δεν πρόσεξα αν έχουν διαφορές μεταξύ τους.

                  Επόμενως θα είναι Lavazza Oro (χρυσή μεταλλική συσκευασία) που στην παλιά μηχανή γινόταν επίσης πολύ καλός με πλούσια κρέμα.

                  1 Reply Last reply Reply Quote 0
                  • K
                    kostis20 last edited by

                    Εξαερωση της κανεις καθε φορα που τη θετεις σε λειτουργία?

                    Ερωτηση:Τη λαβη πώς τη καθαριζουμε απο τον παλιο καφε,που εχει ηδη χρησιμοποιηθει και ειναι υγρος?

                    1 Reply Last reply Reply Quote 0
                    • D
                      dimik last edited by

                      Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
                      Εξαερωση της κανεις καθε φορα που τη θετεις σε λειτουργία?

                      Ερωτηση:Τη λαβη πώς τη καθαριζουμε απο τον παλιο καφε,που εχει ηδη χρησιμοποιηθει και ειναι υγρος?

                      Εξαέρωση?

                      Πώς?

                      Αν εννοείς να δουλέψω για πολύ λίγο τον ατμό ναι το έχω δοκιμάσει.

                      1 Reply Last reply Reply Quote 0
                      • limited_one
                        limited_one moderator last edited by

                        ετσι κ αλλιως πριν το 1ο καφε πρεπει να τρεξει νερο για να ερθει το ζεστο...

                        1 Reply Last reply Reply Quote 0
                        • M
                          manosk last edited by

                          Δοκίμασε να βάλεις περισσότερο καφέ (2,5 ή 3 -αναλόγως πως τα μετράς- κουταλάκια στο μονό φίλτρο) και βεβαιώσου ότι δεν χρησιμοποιείς το μονό φίλτρο που είναι για ταμπλέτες (έχει πιο μικρή βάση).
                          Πάτα καλά, ιδίως στο κέντρο, αλλά και στα πλαϊνά (δυστυχώς το 'tamper' δεν φτάνει για όλη την επιφάνεια).
                          Άσε να τρέξει λίγο νερό πρώτα χωρίς το χερούλι, βάλε το χερούλι, περίμενε μερικά δευτερόλεπτα και πάτα το πλήκτρο. Εννοείται ότι έχει ζεσταθεί κανα 5λεπτο πρώτα η καφετιέρα.
                          Πρέπει να ζορίζεται το νερό να βγει, όχι να γεμίζει το φλυτζάνι σε λίγα δευτερόλεπτα.
                          Θ' ανεβάσω φωτό με Lavazza Oro (που έχω αυτή τη στιγμή ανοιχτό).

                          1 Reply Last reply Reply Quote 0
                          • G
                            giorgos123 last edited by

                            Aν ζεσταθει καλα ημηχανη δεν βγαζει νερο μην τους μπερδευεις ,βγαζει ατμο με πιεση .
                            Αν βγαζει νερο κατι δεν παει καλα ,

                            1 Reply Last reply Reply Quote 0
                            • K
                              kostis20 last edited by

                              Ο χρήστης dimik έγραψε:

                              Εξαερωση της κανεις καθε φορα που τη θετεις σε λειτουργία?

                              Ερωτηση:Τη λαβη πώς τη καθαριζουμε απο τον παλιο καφε,που εχει ηδη χρησιμοποιηθει και ειναι υγρος?

                              Εξαέρωση?

                              Πώς?

                              Αν εννοείς να δουλέψω για πολύ λίγο τον ατμό ναι το έχω δοκιμάσει.

                              Αφου εχει ζεσταθει καλα η μηχανη,πατας το κουμπι του καφε χωρις τη λαβη ή με τη λαβη αδεια.Τρεχει λιγο νερο και επειτα βγαζεις λιγο νερο απο το ακροφυσιο του ατμου(χωρις να εχεις ενεργοποιησει τη παραγωγη ατμου).Επιτα αφηνεις λιγο νερο να τρεξει απο τη θεση του καφε.Ετσι φευγει ολος ο αερας απο το κυκλωμα.Στη δικια μου μηχανη κανει μεγαλη διαφορα.Εχω μια ASCASO.Aυτη: http://www.ascaso.com/cafe/2005/eng_cafe05/basic.html
                              Επισης μια φορα το εξαμηνο καλο ειναι να γινετε και μια αφαλατωση του κυκλωματος.

                              1 Reply Last reply Reply Quote 0
                              • D
                                dimik last edited by

                                Ο χρήστης manosk έγραψε:
                                Δοκίμασε να βάλεις περισσότερο καφέ (2,5 ή 3 -αναλόγως πως τα μετράς- κουταλάκια στο μονό φίλτρο) και βεβαιώσου ότι δεν χρησιμοποιείς το μονό φίλτρο που είναι για ταμπλέτες (έχει πιο μικρή βάση).
                                Πάτα καλά, ιδίως στο κέντρο, αλλά και στα πλαϊνά (δυστυχώς το 'tamper' δεν φτάνει για όλη την επιφάνεια).
                                Άσε να τρέξει λίγο νερό πρώτα χωρίς το χερούλι, βάλε το χερούλι, περίμενε μερικά δευτερόλεπτα και πάτα το πλήκτρο. Εννοείται ότι έχει ζεσταθεί κανα 5λεπτο πρώτα η καφετιέρα.
                                Πρέπει να ζορίζεται το νερό να βγει, όχι να γεμίζει το φλυτζάνι σε λίγα δευτερόλεπτα.
                                Θ' ανεβάσω φωτό με Lavazza Oro (που έχω αυτή τη στιγμή ανοιχτό).

                                Κάνω την διαδικασία ως εξής:

                                Ανάβω την μηχανή:

                                πριμένω 5-10 λεπτά να ζεσταθεί

                                κουμπώνω την λαβή χωρίς καφέ και αφήνω να τρέξει λίγο ζεστό νερό για να ζεστάνει λαβή + φλυτζάνι, καμμιά φορά ανοίγω και το ακροφύσιο λίγο για να φύγει ο αέρας από το μποιλερ.

                                βγάζω την λαβή, βάζω τόσο καφέ ώστε να κλέινει μετά και πατάω πάρα πολύ καλα κάνοντας και κυκλική κίνηση για να κλείσουν οι όποιοι πόροι.

                                κουμπώνω και πατάω το κουμπί να τρέξει

                                Χρησιμοποιώ το φίλτρο για διπλό καφέ καθώς τον πίνω πάντα διπλό αλλά και με το μονό που δοκίμασα δεν είχα κρέμα. Αντίθετα πήρα και ταμπλέτες Lavazza και με αυτές κάτι κάνει σε κρέμα.

                                Να φανταστείς με την προηγούμενη μηχανή έκανε τέτοια κρέμα που ρίχνοντας ζάχαρη πάνω έκανε κάποια δεύτερα να την διαπεράσει.

                                1 Reply Last reply Reply Quote 0
                                • D
                                  dmitspan last edited by

                                  φασαρία

                                  ζέσταμα 5-6 λεπτά το νεράκι χωρίς κλείστρο, το βάζω μετά με καφέ μέσα και το ξεκινάω να χύνει. μπορεί καμιά φορά να βάλω το κλείστρο από την αρχή της προθέρμανσης αλλά δεν έχω παρατηρήσει διαφορά.

                                  αυτό πάλι με το να κρατάμε τον παλιό καφέ μέσα στην προθέρμανση πρώτη φορά τ'ακούω, με το που παραχθεί ο καφές τότε πετάμε το στερεοποιημένο πια απομεινάρι αλλιώς θα κολλήσει στο γκρουπ και μετά ποιος κάθεται να καθαρίζει

                                  φασαρία λέμε

                                  1 Reply Last reply Reply Quote 0
                                  • D
                                    dimik last edited by

                                    Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
                                    φασαρία

                                    ζέσταμα 5-6 λεπτά το νεράκι χωρίς κλείστρο, το βάζω μετά με καφέ μέσα και το ξεκινάω να χύνει. μπορεί καμιά φορά να βάλω το κλείστρο από την αρχή της προθέρμανσης αλλά δεν έχω παρατηρήσει διαφορά.

                                    αυτό πάλι με το να κρατάμε τον παλιό καφέ μέσα στην προθέρμανση πρώτη φορά τ'ακούω, με το που παραχθεί ο καφές τότε πετάμε το στερεοποιημένο πια απομεινάρι αλλιώς θα κολλήσει στο γκρουπ και μετά ποιος κάθεται να καθαρίζει

                                    φασαρία λέμε

                                    Σήμερα τα πήρα στο κρανίο και δοκίμασα αυτή την μέθοδο....κρέμα γιοκ...ελπίζω να φταίει ο καφές και να μην την πάτησα με την μηχανή. Εξάλλου είχε την φήμη της καλής μηχανής για home use

                                    1 Reply Last reply Reply Quote 0
                                    • M
                                      manosk last edited by

                                      ...δικαίωμα...

                                      1 Reply Last reply Reply Quote 0
                                      • D
                                        dmitspan last edited by

                                        Ο χρήστης dimik έγραψε:

                                        φασαρία

                                        ζέσταμα 5-6 λεπτά το νεράκι χωρίς κλείστρο, το βάζω μετά με καφέ μέσα και το ξεκινάω να χύνει. μπορεί καμιά φορά να βάλω το κλείστρο από την αρχή της προθέρμανσης αλλά δεν έχω παρατηρήσει διαφορά.

                                        αυτό πάλι με το να κρατάμε τον παλιό καφέ μέσα στην προθέρμανση πρώτη φορά τ'ακούω, με το που παραχθεί ο καφές τότε πετάμε το στερεοποιημένο πια απομεινάρι αλλιώς θα κολλήσει στο γκρουπ και μετά ποιος κάθεται να καθαρίζει

                                        φασαρία λέμε

                                        Σήμερα τα πήρα στο κρανίο και δοκίμασα αυτή την μέθοδο....κρέμα γιοκ...ελπίζω να φταίει ο καφές και να μην την πάτησα με την μηχανή. Εξάλλου είχε την φήμη της καλής μηχανής για home use

                                        δοκίμασε κανα δυο κλικ πιο ψιλό άλεσμα

                                        1 Reply Last reply Reply Quote 0
                                        • D
                                          dimik last edited by

                                          Ο χρήστης dmitspan έγραψε:

                                          φασαρία

                                          ζέσταμα 5-6 λεπτά το νεράκι χωρίς κλείστρο, το βάζω μετά με καφέ μέσα και το ξεκινάω να χύνει. μπορεί καμιά φορά να βάλω το κλείστρο από την αρχή της προθέρμανσης αλλά δεν έχω παρατηρήσει διαφορά.

                                          αυτό πάλι με το να κρατάμε τον παλιό καφέ μέσα στην προθέρμανση πρώτη φορά τ'ακούω, με το που παραχθεί ο καφές τότε πετάμε το στερεοποιημένο πια απομεινάρι αλλιώς θα κολλήσει στο γκρουπ και μετά ποιος κάθεται να καθαρίζει

                                          φασαρία λέμε

                                          Σήμερα τα πήρα στο κρανίο και δοκίμασα αυτή την μέθοδο....κρέμα γιοκ...ελπίζω να φταίει ο καφές και να μην την πάτησα με την μηχανή. Εξάλλου είχε την φήμη της καλής μηχανής για home use

                                          δοκίμασε κανα δυο κλικ πιο ψιλό άλεσμα

                                          Μου βάζεις φυτίλια για έξοδα πάλι....δεν έχω μύλο, χρησιμοποιώ Lavazza μαυρο από το σουπερ μαρκετ.

                                          1 Reply Last reply Reply Quote 0
                                          • K
                                            kyr80 last edited by

                                            Πριν πάρεις μύλο, δοκίμασε να τον πατήσεις με περισσότερη δύναμη.

                                            1 Reply Last reply Reply Quote 0
                                            • First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 30
                                            • 31
                                            • 32
                                            • 33
                                            • 34
                                            • 240
                                            • 241
                                            • 32 / 241
                                            • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
                                              • ΕΛΛΑΔΑ
                                              • ΚΟΣΜΟΣ
                                              • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
                                              • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
                                              • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
                                            • ΔΟΚΙΜΕΣ
                                              • TEST
                                              • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
                                              • ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ
                                              • ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ
                                              • ΔΟΚΙΜΕΣ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ
                                              • ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
                                              • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
                                            • VIDEO
                                              • 4TTV
                                              • ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ
                                              • ΑΓΩΝΕΣ
                                              • CANDID CAMERA
                                            • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
                                              • ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
                                              • ΛΕΞΙΚΟ
                                            • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
                                              • ΔΟΚΙΜΕΣ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
                                              • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
                                            • ΑΓΩΝΕΣ
                                              • FORMULA 1
                                              • WRC
                                              • ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ
                                              • ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
                                            • ΤΙΜΕΣ
                                            • 4T CLASSIC
                                              • ΜΟΝΤΕΛΑ
                                              • ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ
                                              • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
                                              • ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ
                                              • ΑΓΩΝΕΣ/ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
                                            • ΑΓΟΡΑ
                                              • ΠΩΛΗΣΕΙΣ
                                              • ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
                                              • ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ
                                            • 2ΤΡΟΧΟΙ
                                              • ΟΔΗΓΟΥΜΕ
                                              • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
                                              • ΑΓΩΝΕΣ
                                              • CLASSIC
                                            • ΑΡΧΕΙΟ ΤΕΥΧΩΝ
                                            • MENU
                                            • ΤΙΜΕΣ
                                            • 4ΤΡΟΧΟΙ
                                            • ΣΥΓΚΡΙΣΗ
                                            • ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
                                            • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
                                            • ΟΔΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ
                                            • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
                                            • ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ
                                            • ΚΟΚ

                                            logo footer

                                            coty











                                            • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
                                            • ΑΓΩΝΕΣ
                                            • ΔΟΚΙΜΕΣ
                                            • CLASSIC
                                            • ΤΙΜΕΣ
                                            • VIDEO
                                            • FORUM
                                            4T FORUM
                                            4T LIBRARY
                                            • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
                                            • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ FORUM
                                            • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
                                            • ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ 4TROXOI.GR
                                            Powered by nxcode.gr