-
Οπωσδήποτε θα ανέβεις λεβελ με έναν μύλο έστω και χειροκίνητο, απλά μετά αν θέλεις κι άλλη βελτίωση πρέπει να πας σε φρεσκοκαβουρδισμένους κόκκους, άλλο μύλο και άλλη μηχανή, το πλάνο που έχεις πάντως ακούγεται μια χαρά, χτύπα έναν μύλο για αρχή και βλέποντας και κάνοντας. Αν μπορείς πάρε ηλεκτρικό μύλο σαν του συνφορουμίτη παραπάνω με την λογική ότι θα σου μείνει για το μέλλον και θα κουμπώσει με την νέα μηχανή όταν την πετύχεις σε προσφορά. Αλλά αυτό είναι δική σου επιλογή καθώς μιλάμε για 2πλασιο τουλάχιστον κόστος από έναν χιεροκίνητο.
-
Πολύ ωραία. Θα βάλω και πρώτες εντυπώσεις εδω με την αγορά του μύλου σε ευχαριστώ.
-
Για δώστε εδώ τα φώτα σας...
Ψάχνω μηχανή για μερίδες ESE, για το σπίτι και για το γραφείο. Μην μου πείτε τώρα ότι δεν βγαίνει όμως ESE με τον καφέ της κατηφορικής σκιερής πλαγιάς βορειοδυτικά του Cali της Κολομβίας, ψάχνουμε και ταχύτητα-ευκολία.
Απ΄όλες που πέρασαν από τα χέρια μου, δύο μου έκαναν εντύπωση, μία αγνώστου κατασκευαστή, που έκλεινε το γκρουπάκι με λεβιέ στη βάση που έκανε οριζόντια κίνηση. Η άλλη, τύπου SGL Podstar. Τέτοια για παράδειγμα. Υπάρχει κανένα αξιόπιστο μαγαζί στην Ελλάδα, που θα αναλάβει να μου στείλει κανά δυό τεμάχια έστω με μεταφορική;
Ευχαριστώ
-
Ξέρει κανείς κανένα μαγαζί στο κέντρο της Αθήνας που να έχει καλό στιγμιαίο καφέ κατά προτίμηση χύμα;;;;;;
-
Χυμα και καλος δεν πανε μαζι
Ο καφες πρεπει να προστατευεται απο την οξειδωση -
Παλιότερα είχα βρει χύμα σε κάποιο coffeshop.
Δεν το ήξερα για την οξείδωση.Κάποιο μαγαζί που να έχει έστω και συσκευασμένο αλλά να μην είναι NES/MAXWELL/JACOBS;
-
Douwe Egberts στιγμιαιος σε ολα τα supermarkets
-
Σε ευχαριστώ. Έχω πάρει, αλλά δεν με ενθουσίασε ιδιαίτερα.
Μου θύμισε τον Nescafe Gold.
Έχω δοκιμάσει όλους τους στιγμιαίους των σούπερ μάρκετ... -
Γενικα ο στιγμιαιος δεν θεωρειται ποιοτικος
Μπορεις να δοκιμασεις και απο καταστηματα βιολογικων μηπως βρεις καποιον να σου αρεσει,επισης δεν ξερω αν πουλανε στα Starbucks -
Βρήκα τρία καφεκοπτεία που λένε ότι διαθέτουν και στιγμιαίο και θα περάσω αύριο να πάρω από λίγο να δοκιμάσω...
Πάντως έχεις δίκιο, ο στιγμιαίος και ιδιαίτερα αυτοί που κυκλοφορούν στα σούπερ μάρκετ είναι κακής ποιότητας. Πριν χρόνια ο στιγμιαίος και ειδικότερα ο NES ήταν πολύ ποιο ποιοτικός.
Ωστόσο νομίζω ότι σε μαγαζιά τύπου καφεκοπτείου λογικά θα κυκλοφορούν ακόμη ποιοτικοί στιγμιαίοι άλλων εισαγωγέων. -
Βρίσκω τον Gold ανώτερο του απλού. Επίσης στην Αγγλία έβρισκα και κόκκο Nes σε βαζάκι, εδώ μόνο σε 20κιλο.
-
O Gold μου θυμίζει τον NES πριν 15-20 χρόνια...
Ωστόσο κρύος (φραπέ) εγώ τον βρίσκω χάλι... -
Αν θυμάμαι καλά ο gold δεν κάνει και αφρό. Ή κάνω λάθος και τον μπερδεύω με κάποιον άλλο;
-
Ο Gold θέλει ζεστό νερό για να λιώσει καλά. Διαφορετικά ούτε αφρό κάνει και δεν λιώνει και ο φραπές βγαίνει χάλια εντελώς. Αλλά κατά βάση ο Gold έχει το άρωμα και την γεύση του Γαλλικού φίλτρου οπότε ζεστός είναι καλύτερος.
Χάλι μαύρο είναι η Decaffeine ΝES, είτε είναι ο classic είτε ο Gold... Προσωπικά μου 'σκίζουν' το στομάχι.
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Με γεια μου
http://www.amazon.de/gp/product/B00EO26 ... UTF8&psc=1Εντυπώσεις:
Μηχανικά είναι μια χαρά, κόβει γρήγορα , έχει διαβαθμίσεις, κανένα παράπονο.
Στην ουσία Τώρα, δεν βρήκα εύκαιρο κάποιο καλό bean, αγόρασα για δοκιμή Starbucks Verona... Δεν κατάλαβα στο φλιτζάνι μου καμία τρομερή διάφορα, αν και το άρωμα του τριμμένου καφέ είναι πολύ ωραίο.
Εκεί που είδα διάφορα είναι ότι μπόρεσα και έπαιξα με το μέγεθος του κούκου, ώστε να έχω εξαιρετικό εκχύλισμα για το setup της καφετιέρας μου -
Από μύλο τη προτείνετε παίδες για οικιακή χρήση;
Έχω Gaggia Classic...
-
Επειδη δεν είπες budget και επειδή επίσης το Τοπικ εχει ΠΕΣΕΙ μεχρι εκεί που δεν παει άλλο ΚΑΤΩ .....
(Ακούς εκεί να συζητείται ποιος στιγμιαίος καφές ειναι ο καλύτερος )
Θα σου προτείνω τον δικό μου μύλο : mazzer mini electronic . http://www.mazzer.com/scheda.asp?idprod=2
Τιμη γύρω στα 650 €υρωπουλαΑν σε ενδιαφέρει πες μου να σου πω ενα φτηνό site απο Ολλανδία που απο εκεί τον αγόρασα .
-
Παιδιά πήρα για δώρο μια μηχανή Illy Francis με τις καινούργιες ταμπλέτες Illy iperespresso για δώρο στο πατέρα μου αλλά τελικα προτιμά το μπρικάκι μόκα που είχε και δεν την άνοιξε κάν να τη δοκιμάσει. Αν κάποιος θέλει να την αγοράσει όπως είναι καινούργια να μου στείλει π.μ.
-
Ο χρήστης leftgalan έγραψε:
Επειδη δεν είπες budget και επειδή επίσης το Τοπικ εχει ΠΕΣΕΙ μεχρι εκεί που δεν παει άλλο ΚΑΤΩ .....
(Ακούς εκεί να συζητείται ποιος στιγμιαίος καφές ειναι ο καλύτερος )
Θα σου προτείνω τον δικό μου μύλο : mazzer mini electronic . http://www.mazzer.com/scheda.asp?idprod=2
Τιμη γύρω στα 650 €υρωπουλαΑν σε ενδιαφέρει πες μου να σου πω ενα φτηνό site απο Ολλανδία που απο εκεί τον αγόρασα .
Στείλε μου φίλε εάν σου είναι εύκολο το site... 650 σου βγήκε με τα μεταφορικά;
Super jolly η Major ανάλογα την τιμή... -
τωρα βεβαια θα σας την σπασω με τα φτηνιαρικα , αλλα εχει το lidl την δευτερα αυτα.
http://www.lidl-hellas.gr/el/oi-prosfor ... htm?id=442
εγω ενδιαφερομαι για τον μυλο ,και η ερωτηση ειναι οτι νια εσπρεσσο θα κοβει ασφαλως , για ελληνικο με τους αντιστοιχους κοκκους; θα κοβει τοσο ψιλοκομμενο;ειναι θεμα μαχαιριων η στροφων; και αν αυτος δεν κανει καποιος ακριβωτερος θα μου κοβει ελληνικο;
Περί καφέ και καφετιέρων (κυρίως Espresso!)