-
Ο χρήστης hackertom έγραψε:
Επειδη δεν είπες budget και επειδή επίσης το Τοπικ εχει ΠΕΣΕΙ μεχρι εκεί που δεν παει άλλο ΚΑΤΩ .....
(Ακούς εκεί να συζητείται ποιος στιγμιαίος καφές ειναι ο καλύτερος )
Θα σου προτείνω τον δικό μου μύλο : mazzer mini electronic . http://www.mazzer.com/scheda.asp?idprod=2
Τιμη γύρω στα 650 €υρωπουλαΑν σε ενδιαφέρει πες μου να σου πω ενα φτηνό site απο Ολλανδία που απο εκεί τον αγόρασα .
Στείλε μου φίλε εάν σου είναι εύκολο το site... 650 σου βγήκε με τα μεταφορικά;
Super jolly η Major ανάλογα την τιμή...Αυτο ειναι το site !
http://www.specialtycoffee.nl/shop/prod ... ectronic-/ -
espresso latte makiato... τι είναι αυτό το πράμα? latte και makiato είναι δυο εντελώς ξεχωριστές έννοιες και δεν μπορώ να καταλάβω πως συνδυάζονται
-
Macchia σημαίνει ΛΕΚΕΣ στα ιταλικά ,
Latte macchiato σημαίνει : λεκιασμενο ΓΑΛΑ (με λίγο ΚΑΦΕ ) δηλαδή ένας καφές που ειναι ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΦΡΟΓΑΛΑ με λίγο καφε (ελαφρύς )
Espresso macchiato τωρα σημαίνει το αντίθετο : ένας Espresso ΛΕΚΙΑΣΜΕΝΟΣ με λίγο ΓΑΛΑ !
Γιατι ΛΕΚΕΣ μπορεί να γίνει και απο γάλα και απο καφε .Ελπίζω να βοήθησα
-
Σε ευχαριστώ πολύ!
-
Ξύπνησα πριν λίγο και για κακή και καλή μου τύχη είχε τελειώσει ο καφές. Κακή γιατί τα λίγα δευτερόλεπτα που χρειάζονται για να ανοίξω άλλο κουτί το πρωί τα βλέπω σαν αιώνες. Καλή γιατί μόλις ανοίγω καινούργιο κουτί καφέ φίλτρου Douwe Egberts με γεύση καραμέλα, καρφώνω κυριολεκτικά τη μύτη μου μέσα μόλις το ανοίξω και τραβάω άπειρες 'τζούρες' Ωραιότερο άρωμα για 'πρωινό' δεν υπάρχει!!!!
-
Καλησπέρα παιδιά. Έχω στο σπίτι μια μηχανή nespresso με κάψουλες και ήθελα να ρωτήσω αν ξέρει κανείς να μου προτείνει κάψουλες που να κάνουν για τη μηχανή αυτή, πιο οικονομικές από τις κάψουλες της nespresso (τις οποίες και χρησιμοποιώ αυτή τη στιγμή) που όμως να κάνουν εξίσου καλό καφέ.
Ευχαριστώ -
Πλέον έχουν βγει αρκετές, απο αυτές που υπάρχουν σε σουπερ τσέκαρε της Doughe Egberds
-
Ευχαριστώ! Θα τις δοκιμάσω και θα σας ενημερώσω
-
Καλημέρα! Μια ερώτηση γενικού ενδιαφέροντος: Ποια πιστεύεται πως είναι καλύτερη μάρκα καφέ illy, lavazza, dimello; (Κι επειδή γνώστης του θέματος δεν είμαι, κάθε διαφορετική πρόταση ευπρόσδεκτη)
-
Είναι και θέμα προσωπικής προτίμησης όπως κάθε τι που έχει να κάνει με γεύση. Επίσης δεν αναφέρεις πως θα πάρεις τον καφέ? Αν είναι σε κόκκους και τον κόβεις εσύ ή το καφεκοπτείο μεγάλο ρόλο παίζει και το κόψιμο. Αν μιλάμε σε κάψουλες υπάρχουν πάλι διαφορές ανάλογα και με το είδος κάψουλας. Τέλος παίζει ρόλο το νερό που χρησιμοποιεις δείκτης σκληρότητας και άλατα και το φίλτρο που έχεις. Η αντλία της καφετέριας και πόση πίεση σηκώνει, το χαρμάνι του καφέ και η γεωγραφική του προέλευση τα δύο βασικά είδη είναι arabica , robusta αλλά παίζει και η προέλευση, Βραζιλία, Εθιοπία, Κόστα Ρίκα κτλ. Οπότε η απάντηση είναι πολυσύνθετη και διαφορετική για το καθένα καθώς είναι δύσκολο το ceteris paribus. Λύση ? Δοκιμάζεις μικρές ποσότητες από διάφορα χαρμάνια ή ρωτάς τι είναι αν πιείς έξω ένα που σου αρέσει και καταλήγεις.
-
Εδώ και κανα μήνα πήρα απο το ΣΜ ένα μπρικάκι εσπρεσιέρα με 11ε!!!!
μια χαρά καφεδάκι φτιάχνει με τα ψέματα
έχω δοκιμάσει lavazza και illy decafe και τα δύο.........καμιά διαφορά δεν κατάλαβα. -
Ερώτηση γενικού ενδιαφέροντος: Σε ποια καφετέρεια σας έχουν σερβίρει τον χειρότερο καφέ ever;
-
Ο χρήστης Nikitaras έγραψε:
Ερώτηση γενικού ενδιαφέροντος: Σε ποια καφετέρεια σας έχουν σερβίρει τον χειρότερο καφέ ever;Verde ο χειρότερος καφές που έχω πιει. Νεροζούμι και παίζει πολύ το σύστημα 'κανάτα'
-
Coffee Island
-
Με εξαίρεση αυτόν που φτιάχνω μόνος μου στο tailor made. Αν θυμάμαι καλά έχει μια ειδική ποικιλία καφέ που θεωρείται πολύ καλός αν κι εγώ όταν τον δοκίμασα μου φάνηκε ακριβώς το αντίθετο
-
Ο χρήστης J.Walker έγραψε:
Ερώτηση γενικού ενδιαφέροντος: Σε ποια καφετέρεια σας έχουν σερβίρει τον χειρότερο καφέ ever;
Verde ο χειρότερος καφές που έχω πιει. Νεροζούμι και παίζει πολύ το σύστημα 'κανάτα'
Τι εννοείς το σύστημα 'κανάτα';
-
βαζεις τη μηχανη και κοβει αβερτα δοσεις εσπρεσο, τα ριχνεις σε μια κανατα να εχεις ετοιμο οταν πλακωσει ο κοσμος,
ανακατευεις με ζαχαρονερο και ετοιμο το φρεντο,
-
Ο χρήστης roulis21 έγραψε:
βαζεις τη μηχανη και κοβει αβερτα δοσεις εσπρεσο, τα ριχνεις σε μια κανατα να εχεις ετοιμο οταν πλακωσει ο κοσμος,ανακατευεις με ζαχαρονερο και ετοιμο το φρεντο,
Ακριβώς αυτό!!
-
Σημασία δεν έχει μόνο η ποιότητα του καφέ αλλά και ο τρόπος που τον φτιάχνει κάποιος. πχ μου έχει τύχει στην ίδια καφετέρεια μια φορά να πιώ πολύ καλό καφέ και μια φορά πολύ μαπα!
-
Απορία.
Έχει πάει κανείς τις τελευταίες μέρες σε σούπερ μάρκετ για αγορά καφέ;
Έχετε δει τίποτα περίεργο στα ράφια των καφέδων;Πήγα σε δύο ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥΣ και σε τρεις ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΥΣ. Στα ράφια μόνο οι κλασσικοί καφέδες της Nestle/Λουμίδη και κάποιοι Εσπρέσσο ILLY.
Κανένας καφές φίλτρου.
Για να γεμίσουν τα ράφια, είχαν βάλει φρυγανιές.Ρώτησα και στα 5 σούπερ μάρκετ και μου είπαν ότι υπάρχει μεγάλη έλλειψη καφέδων και καθόλου φίλτρου.
Περί καφέ και καφετιέρων (κυρίως Espresso!)