Παρακαλω οσοι ειναι τρελαμενοι οπως εγω με espresso, cappuccino, latte art, αλλα και με Τουρκικο, οπως μυ στειλουν pm να ανταλλαξουμε καμια πληροφορια
Τωρα ''παιζω'' με μια gaggia espresso pure και μια μηχανη αλεσης ascaso
Ευελπιστω συντομα να παρω την gaggia baby twin
Υ.Γ. Εχω σταματησει να πινω καφε σε καφετεριες, γιατι ειναι ΟΛΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ
Υ.Γ.2. Μακρια απο στιγμιαιο καφε, οποιασδηποτε μαρκας
edit:
Ακομα θα ηθελα να προσθεσω
Χρησιμοποιω μονο καφε PORTIOLI, μιας και ο καφες για να γινει σωστα, θελει να εχει και λιγο robusta μεσα, για ωραια κρεμα
Ο portioli εχει 80% arabica + 20% robusta
Φυσικα υπαρχουν ΑΠΕΙΡΟΙ καφεδες στην αγορα, αλλα δυστυχως στο Ελαντα μονο illy βρισκεις, που προσωπικα πιο πολυ διαφημισμενος ειναι παρα εχει ωραια γευση
Εχω παρει Ελληνικο espresso ψημενο σε μαγαζακι στην Σολωνος, και ηταν κλασεις ανωτερος
Eπισης, προτιμηστε μηχανες με επαγγελματικο κλειστρο, οπως η gaggia για παραδειγμα
Μηχανες με πλαστικα κλειστρα ειναι απλα παιχνιδια για περιστασιακους ποτες καφε ή κατι σαν gadget
Απλα με επαγγελματικο κλειστρο θα πρεπει να ξερετε τι κανετε, και θελει καφε σωστα αλεσμενο, ο καφες απο τα super market δεν κανει, βγαινει νεροζουμι
Για οσους λοιπον τους αρεσει η παρασκευη του καφε, μονο επαγγελματικο κλειστρο
Ποιος θα μου κανει δωρο μια brasilia ή μια χειροκινητη pavoni?
Y.Γ.3
Στην Ελλαδα δεν ξερουμε ουτε να φτιαχνουμε, ουτε να πινουμε καφε
Θα μπορουσα να σας πω ιστοριες οπως τοτε που μου εφτιαξαν espresso με Ελληνικο καφε ή τοτε που με ρωτησαν αν θελω γαλα στον cappuccino μου, αλλα θα παρει 200 σελιδες
Μας πλασαρουν οτι να΄ναι στις σκατοκαφετεριες, και εμεις το πληρωνουμε 5€, ενω στην Ιταλια ενας αψογος CAPPUCCINO εχει 1.5€ το πολυ
Κοινως, και σορρυ για την εκφραση, ακομα και εκει ειμαστε ΓΤΠ