-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Ερωτησις προς τους... ειδικους!
Στα Media Markt, πουλιεται μια μηχανη Capuccini & Espresso, αλλα ΚΑΙ φιλτρου (!), με τα εξης χαρακτηριστικα:
izzy Μηχανη εσπρεσσο Combi Firenze C 91A
Ψηφιακο ρολοι-χρονομετρο, πιεση αντλιας 3.5 bar, ακροφυσιο ατμου με ρυθμιση ροης για τελειο capuccino, 4 φλυτζανια, καφετιερα φιλτορυ 8 εως 12 φλυτζανια, κρεμαστο φιλτρο, stop ροης
**
Το εντυπωσιακο ειναι οτι κοστιζει μολις 50 ευρω.**Πιστευετε οτι θα ειναι πολυ μαπα το... καρπουζι, η θα ειναι εστω αποδεκτο για εναν πρωινο espresso για εναν coffee-geek-amateur σαν κι εμενα;
(Γιατι, ναι, μου αρεσει ο espresso και ο capuccino, αλλα σε αυτη τη φαση δε δινω 200, 300 η 1000 ευρω για μια μηχανη).
Τι είχες τι έχασες. Ακόμα και αν δε βγει καλή το κόστος της είναι όσο πέντε καφέδες σε μια καφετέρια.
10-12
-
Ο χρήστης FlowerPower έγραψε:
10-12lkar? Τι εκανες στον ΛουλουδοΔυναμη;
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
10-12
lkar? Τι εκανες στον ΛουλουδοΔυναμη;
i'm his humble young padawan apprentice
-
Αν και μου αρέσει ιδιαίτερα και ο τουρκικος - ελληνικός (οτιδίποτε.. αμαν πια! ), ποτέ δε λέω όχι σε espresso, capuccino σε οποιαδίποτε εκδοχή του. Απο μάρκες, Lavazza Illy, με μια προτίμηση στη δεύτερη. Όταν ζούσα στην Ιταλία τα περισσότερα καταστήματα σέρβιραν μια απο τις δυο αθτές μάρκες κυρίως.
Φυσικά οι Ιταλοί δεν έχουν ιδέα τι ειναι το capuccino freddo. Μάλιστα ειχα δόκιμάσει ενα καλοκαίρι τη δική τους εκδοχή του παγωμένου καφέ που ειναι κατι σαν εσπρεσσο σε ποτήρι 'μαργαρίτας' με θρυματισμένο πάγο ονόματι shakerato... πήγα να πεθάνω... ήταν τόσο δυνατός!! Δε τον ξαναδοκίμασα....
Ο αγαπημένος μου όμως καφές τότε ήταν το latte machciato που στην ουσία ειναι γάλα χτυπημένο στον ατμό με μια δόση εσπρέσο... φανταστικό!Στην ελλάδα δυστυχώς δε το σερβίρουν και σου φέρνουν εσπρέσο με γάλα.. το αντίθετο δηλαδή.... οποτε, πια τέλος και αυτο...
Τωρα στην Ολλανδία τον έχω κόψει σχεδόν το καφε γιατι ειναι ΕΛΕΗΝΟΣ!!!!!! ΑΘΛΙΟΣ!!!!!
Σερβιρουν σχεδόν αποκλειστικά αυτή την αηδία τον Douwe Egberts.. να φανταστήτε ζητάω εσπρεσσο και μου φέρνουν μια κούπα ολόκληρη!!!!!! ΕΛΕΟΣ!!
αυτα γενικώς... α! και μια λίστα με περιγραφές των ειδών του ιταλικού καφέ_
Most Italians on their way to work go to a bar for coffee. You should too. Well, not that vacation is so much work, you just need to drink a real coffee from one of those fancy machines they have in Italy. Here are some of the most popular coffee drinks served in an Italian bar.
Caffè (kah-FE) - We might call it espresso; a small cup of very strong coffee, topped with a caramel-colored foam called 'crema', a very important element in the best examples.
Caffè Hag is a decafinated version. You can order a 'decafinato' as well; Hag is the name of the largest producer of Italian decaf coffee and that's the way you'll see it on many bar menu boards.
You can order a straight coffee (un caffe) any time of night or day. Italians stay away from Cappuccino after about 11.
If you see a bunch of people sitting around drinking cappuccini at three in the afternoon, congratulations, you've found the tourist bar.
Altering the way your Caffè is Made
Caffè lungo (Kah-FE LOON-go) - a long coffee. They'll let the water pour from the machine until the coffee becomes weak and bitter. Also called a Caffè Americano or American Coffee, which is also expressed as acqua sporca, or 'dirty water' by Italians.Caffè ristretto (kah-FE ri-STRE-to) - a 'restricted coffee' or one in which the stream of coffee is stopped before the normal amount. The essense of coffee, concentrated but should not be bitter.
Modifying your Caffè - Additions to Espresso
Caffè con panna - espresso with sweet whipped creamCaffè con zucchero (ZU-kero) - espresso with sugar. Usually, you'll add your own from a container at the bar, but in some places, especially in the south around Naples, the coffee comes with sugar and you have to order it 'sensa zucchero' or without sugar if you don't like it sweet.
Caffè corretto (kah-FE ko-RE-to) - coffee 'corrected' with a drizzle of liquor. I like sambuca, but most prefer conac or grappa.
Caffè macchiato (kah-FE mahk-YAH-to) - coffee 'stained' with milk, usually just a bit of foam on top of the espresso.
Caffè latte (kah-FE LAH-te) - Espresso with hot milk, a cappuccino without the foam usually served in a glass. This is what you might call a 'latte' in the US. In Italy, outside of tourist joints, you run the risk of getting what you asked for - milk, or worse yet, steamed milk.
Latte macchiato (Lah-te mahk-YAH-to) - Steamed milk 'stained' with espresso, served in a glass.
Cappuccino (pronounced kah-pu-CHEE-no) - a shot of espresso in a large(er) cup with steamed milk and foam. Not ordered by Italians after 11 in the morning.
Specialty Coffees
Bicerìn (pronounced BI-che-rin) - Traditional drink of Piemonte around Torino, consisting of dense hot cocoa, espresso and cream, artfully layered in a small glass. Not usually found outside of the Piemonte region.Caffè freddo (kah-FE FRAYD-o) - Iced, or at least cold, coffee
Caffè Shakerato (kah-FE shake-er-Ah-to ) - in its most simple form, a caffe shakerato is made by combining freshly made espresso, a bit of sugar, and lots of ice, shaking the whole deal vigorously until a froth forms when poured. Can have some chocolate syrup added. See, Caffe Shakerato - What's This Italian Shakerato Thing.
Επίσης, στην Αθήνα, το μαγαζί που μου θυμίζει ιταλικό καφε ειναι το Via Vai στη Σταδίου.. για ενα καφε στα γρήγορα!
-
Α! επίσης ειχα δει και δοκιμάσει στην ιταλία καφέ (εσπρεσσο) με νουτέλα! Επίσης πολύ καλο!
-
ειμαι ευτυχης κατοχος της παρακατω μηχανης που αγορασα πριν κανα 2μηνο 146 ευρω.
πιεση 15 bar , στιβαρη κατασκευη και πολυ καλο αποτελεσμα. Πλεον δεν πινω αλλο καφε εκτος απο εσπρεσο. Το ακροφυσιο δεν το εχω χρησιμοποιησει ακομα μιας και σιχαινομαι το γαλα στον καφε.
καφε ψωνιζω αποκλειστικα απο το καφεπολις στη γλυφαδα. Αρκετα μεγαλη ποικιλια και φοβεροι καφεδες. Βεβαια απο 25 ευρω/κιλο και πανω αλλα γουσταρω πολυ το καφεδακι και τα δινω.
Απο τοτε που αρχισα να ψωνιζω απο κει ολοι οι συσκευασμενοι καφεδες (εκτος απο illy) μου φαινονται οδοντοκρεμες.Παντως η διαφορα της συγκεκριμενης καφετιερας σε σχεση με αυτες που κοστιζουν μεχρι 250-300 ευρω ειναι πολυ μικρη και σιγουρα δεν ειμαι ο ειδικος του εσπρεσο για να την καταλαβω.
-
Ενδιαφερομαι για επαγγελματικη μηχανη ποια να προτιμησω γιατι ειμαι ασχετοσ με το θεμα.
-
Εννοείται ποτέ πλύσιμο μόνο ξέβγαλμα,και πάντα γεμίζουμε την θήκη του καφέ αν και ο πραγματικός espresso κατά τους Ιταλούς μόνο σε μηχανή γίνεται αυτόν που βγαίνει από το μπρίκι τον λένε Μόκα αν θυμάμαι καλά.
+1000 για το μόνο πλύσιμο (το ίδιο ισχύει και για τις τσαγιέρες κατά τους Άγγλους).
Υποτίθεται ότι έτσι αποκτά πραγματική αξία η 'Παλιά τσαγιέρα' ή η 'Παλιά Μόκα'. Από τα χρόνια χρήσης και αλεπάλληλων επιστρώσεων καφέ/τσαγιού. Αποκτά ένα μοναδικό άρωμα το οποίοπροσδίδει και στο παρασκεύασμα και έτσι φτιάχνει μοναδικό καφέ
Απ' όσο ξέρω Μόκα πάντως λέγεται η καφετιέρα-μπρίκι.
Με τη λογική, προφανώς και ο αυθεντικός espresso με μπρίκι φτιάχνεται, αφού μάλλον προηγείται του ηλεκτρικού ρεύματος.Mε όσους -έτσι λίγο παραδοσιακούς και μεγάλους σε ηλικία- Ιταλούς έχω μιλήσει, απεχθάνονται τις ηλεκτρικές καφετιέρες γιατί -λένε- φτιάχνουν άχρωμο καφέ. Όλοι είχαν και χρησιμοποιούσαν σετ απο μπρίκια. Μάλιστα έχει και συγκεκριμένο διαδικαστικό για το break-in καινούριου μπρικιού. Κανα δυο βρασίματα χωρίς καφέ και κάτι ακόμα που δεν θυμάμαι.
Εμένα τα μπρίκια με βολεύουν εξαιρετικά γιατί με ένα μπρικάκι των 3-4 μερίδων φτιάχνω μια πολύ μεγάλη μονή
Το μόνο αρνητικό με το μπρίκι είναι ότι από μόνο του δεν φτιάχνει καθόλου καϊμάκι. Κατ' όπιν υποδείξεων διεπίστωσα ότι χρησιμποιούν ακριβώς το ίδιο σύστημα που κάνουμε κι εμείς για την κρέμα του νες.
i.e. βάζεις ένα κουταλάκι καφέ στο φλυτζανακι με τη ζάχαρη και το 'γυρνάς' με το κουτάλι. Λίγο παιδεμα, αλλά αν πετύχεις την αναλογία καφέ-ζάχαρης και επιμείνεις, φτιάχνεις κλάσσεις ανώτερο καιμάκι από μηχανή.Α ναι, και καφέ εννοείται Lavazza
-
Μόλις αγόρασα μια μηχανή espresso πλήρως αυτόματη (με κόφτη καφέ ενσωματωμένο)...Είναι η Jura Impressa C5..
http://www.fairfaxcookshop.com/product_ ... _id=1165...Μόλις την έβαλα σπίτι αλλά δεν προλαβαίνω να ασχοληθώ μαζί της...Μόλις το κάνω θα έχετε εντυπώσεις από το test drive...
Την πήρα από τα coffeway που τις έχει με 10% έκπτωση μέχρι 3 Δεκεμβρίου , ήτοι στα 675 από 750...(τα coffeway είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος της ελβετικής Jura στην Ελλάδα)... -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Μόλις αγόρασα μια μηχανή espresso πλήρως αυτόματη (με κόφτη καφέ ενσωματωμένο)...Είναι η Jura Impressa C5.Μέχρι το impreza καλά τα πήγες. Αυτό το C5 τι το ήθελες.
Ο κόφτης στις πόσες στροφές είναι. -
Ρε παιδιά,πως κάνετε (όσοι είστε μονδέρνοι και δεν πίνετε φραπέ ) αφαλάτωση τις καφετιέρες σας?
Με ξύδι ή υπάρχει κάποιο διάλυμα έτοιμο προς χρήση για νερό? -
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Εγώ πάντως,ο μόνος καφές που με κάνει να τόν απολαμβάνω,είναι ο βαρύγλυκος ο Ελληνικός
Σωστός! Με 2 καφέ + 3,5 ζάχαρη σε διπλό φλυτζάνι!
Γιατί δεν τρώτε ένα σιροπιαστό ρε σεις και χαραμάτε και τον καφέ?
καί να κάνω και 'Φρρρρρ' να με ακούνε και οι γείτονες
μασιαλαχ
EE δεν υπάρχει ποιό σπαστικό πράμα,αμα τον ακούω τον άλλον ρουφ και ρουφ μ' έρχεται να τον βάξω μια μαζί με τον καφέ.....
Μετά δεν μπορείτε να βρείτε γναίκες,άξεστοι ε άξεστοι
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Ρε παιδιά,πως κάνετε (όσοι είστε μονδέρνοι και δεν πίνετε φραπέ ) αφαλάτωση τις καφετιέρες σας?
Με ξύδι ή υπάρχει κάποιο διάλυμα έτοιμο προς χρήση για νερό?Άσε τα χημικά. Λευκό ξύδι και μετά 1-2 φορές χρήση με σκέτο νερό για να φύγει η μυρωδιά.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Με ξύδι ή υπάρχει κάποιο διάλυμα έτοιμο προς χρήση για νερό?Άσε τα χημικά. Λευκό ξύδι και μετά 1-2 φορές χρήση με σκέτο νερό για να φύγει η μυρωδιά.
Σκέτο ξύδι?
-
Κι εγώ βαρύγλυκο ελληνικό προτιμώ... 2 κουταλιές καφέ και 2 ζάχαρη.
-
Διάλυμα 50-50 αν θες. Αλλά και το σκέτο δεν θα βλάψει (αρκεί να το ξεπλύνεις μετά). Το ξύδι είναι ήπιο καθαριστικό/απολυμαντικό σε σχέση με κάτι χημικά του εμπορίου και δεν αφήνει επικίνδυνα κατάλοιπα.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Διάλυμα 50-50 αν θες. Αλλά και το σκέτο δεν θα βλάψει (αρκεί να το ξεπλύνεις μετά). Το ξύδι είναι ήπιο καθαριστικό/απολυμαντικό σε σχέση με κάτι χημικά του εμπορίου και δεν αφήνει επικίνδυνα κατάλοιπα.ΟΚ
Για τα χημικά έχεις δίκιο απλά έλεγα μη δεν είναι τόσο αποτελεσματικό το ξύδι και θέλει καθε τρείς και μια καθάρισμα.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Κι εγώ βαρύγλυκο ελληνικό προτιμώ... 2 κουταλιές καφέ και 2 ζάχαρη.Μετά όταν σας πιάνει φαγούρα (ξέρετε που ) ψάχνετε γωνίες και παλούκια
-
Eχω εδώ και κάμποσους μήνες την Espressiέρα της Krupps, την κλασική όμως όχι την Nespresso καθώς με βολεύει καλύτερα και είναι και οικονομικότερη. Θα την πρότεινα σε όλους, είναι εξαιρετική κατασκευή, όντως μεταλλικά τα κύρια μέρη (σε αντίθεση με την AEG που είναι όμορφη μεν, αλλά έχει πλαστικό κλείστρο δε...).
Τέλος η δικιά μου ήταν και αρκετά προσιτή, κάπου 130 -
Η Krups (διπλή και για γαλλικό), την οποία έχω 5,5 χρόνια, ΔΕΝ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΪΜΑΚΙ ΣΤΟΝ ESPRESSO.
Τί να φταίει άραγε;
Περί καφέ και καφετιέρων (κυρίως Espresso!)