-
Δηλαδή θα τα πάρεις του χρόνου στην καλύτερη.
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Αποτέλεσμα εκκαθάρισης : Πιστωτικό
Εκτιμώμενη ημερομηνία παραλαβής εκκαθαριστικού : 10/10/2010
Η επιστροφή σας θα γίνει από τη Δ.Ο.Υ. μετά από έλεγχο.[/i]Τι θέλει να πει ο ποιητής?
Θελει να πει οτι αφενος μεν λεφτα ΔΕΝ υπαρχουν ή οσα υπαρχουν δεν επιστρεφονται τωρα αλλα λιγο πριν τις εκλογες για να δει ο κοσμος τι καλο αντιεξουσιαστη ΥΠ.ΟΙΚ. εχουμε και ποσο τεραστια ειναι η προσωπικοτης του τρισμεγιστου Γιωργακη.
Φυσικα ουτε λογος να γινεται για νεας κοπης δημιουργικης λογιστικης για να μας δειξει ο ογκολιθος ΥΠ.ΟΙΚ. ποσο μειωσε τις δαπανες που τις παρελαβε διογκωμενες απο τη 'κακια Δεξα',
η οποια ειχε παραλαβει 'καμμενη γη' απο το τρισκαταρατο Σημητι,
ο οποιος εκσυγχρονισε τη χωρα και δε χρειαστηκε πλεον υποτιμησεις οπως εκανε ο Αντρεας και ο Δρακουλ οι οποιοι
....οι οποιοι...
οι οποιοι....
οι οποιοι...
ο οποιος Καποδιστριας εφαγε τα λεφτα εισαγοντας πατατες...
ο οποιος...
ο οποιος...
ο οποιος...
ο οποιος Περικλης εφαγε τα λεφτα σε εργα βιτρινας μαζι με το διαπλεκομενο Ικτινο....
ο οποιος...
ο οποιος....
ο οποιος...
ο οποιος...
ο οποιος διαπιστωσε οτι ο ΔΙΑΣ για το μονο που ενδιαφεροταν ηταν το μ@υνι και ειχε
αφησει εκεινο το κολοπαιδο τον Ερμη (θεος του εμποριου του χρηματος και των ταχυμεταφορων) να τα κανει πουτανα στην οικονομια!!!!Καταλαβες τωρα τι θελει να πει ο ποιητης??
-
Εμένα πάλι που μου λέει:
Απευθυνθείται στη Δ.Ο.Υ. για την επιστροφή των χρημάτων σας.
ενώ έχω γράψει αριθμό λογαριασμού (και όλα τα προηγούμενα χρόνια η επιστροφή γινόταν μέσω αυτού) και έχω περάσει και τον έλεγχο που λέει ο cmarin τι να καταλάβω ?
Αν πάω στη ΔΟΥ θα υποστώ και άλλα ή θα είναι άραγε ?
-
'Ε, ας τις κάνουμε λίγο πιο δύσκολες τις επιστροφές, δε χάνουμε και τίποτα...... '
(καλά, αυτό το 'απευθυνθείται' είναι..... )
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Εμένα πάλι που μου λέει:Απευθυνθείται στη Δ.Ο.Υ. για την επιστροφή των χρημάτων σας.
ενώ έχω γράψει αριθμό λογαριασμού (και όλα τα προηγούμενα χρόνια η επιστροφή γινόταν μέσω αυτού) και έχω περάσει και τον έλεγχο που λέει ο cmarin τι να καταλάβω ?
Αν πάω στη ΔΟΥ θα υποστώ και άλλα ή θα είναι άραγε ?
Είχε έρθει εκκαθαριστικό που ζητούσε να πάρεις τα δικαιολογητικά προς έλεγχο; Αν ναι και τα πήρες, τότε με μια βόλτα απ'το τμήμα των επιστροφών με την ταυτότητα σου, ενημερότητα απ'το ΙΚΑ αν είναι πάνω από 3000 και ένα extrait / φωτοτυπία βιβλιαρίου / φωτοτυπία επιταγής συνδεδεμένης με το λογαριασμό (ωστε να φαίνεται το IBAN) και θα δώσουν την εντολή για την κατάθεση της επιστροφής. Αν είναι λίγα πάλι, μπορείς να τα πάρεις επί τόπου στο χέρι. Η διαδικασία δεν πρέπει να διαρκέσει πάνω από 10 λεπτά.
-
Τόσα χρόνια γιατί τα κατέθεταν και τώρα όχι ? Και πως προκύπτουν αυτά με τα εκκαθαριστικά του ΙΚΑ με το οποίο δεν έχω ουδεμία σχέση Τέλος πάντων, θα περάσω, ευχαριστώ StavrosG!
-
Όχι εκκαθαριστικό, ενημερότητα ΙΚΑ ζητάνε. Ακριβώς για να δουν πως δεν οφείλεις τίποτα στο ΙΚΑ (άσχετα δεν δεν έχεις περάσει ούτε έξω από την πόρτα του ΙΚΑ). Και όλα αυτά επειδή θα εισπράξεις την επιστροφή σε μετρητά. Μου φαίνεται πάντως παράξενο που ενώ έχεις πάει για έλεγχο τα παραστατικά και έχεις δηλώσει IBAN σου ζητάνε να ξαναπάς
Μήπως έκανες καμιά συμπληρωματική/τροποποιητική δήλωση μετά τον έλεγχο των παραστατικών; -
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Όχι εκκαθαριστικό, ενημερότητα ΙΚΑ ζητάνε. Ακριβώς για να δουν πως δεν οφείλεις τίποτα στο ΙΚΑ (άσχετα δεν δεν έχεις περάσει ούτε έξω από την πόρτα του ΙΚΑ). Και όλα αυτά επειδή θα εισπράξεις την επιστροφή σε μετρητά. Μου φαίνεται πάντως παράξενο που ενώ έχεις πάει για έλεγχο τα παραστατικά και έχεις δηλώσει IBAN σου ζητάνε να ξαναπάς
Μήπως έκανες καμιά συμπληρωματική/τροποποιητική δήλωση μετά τον έλεγχο των παραστατικών;Και στην κατάθεση, αν είναι πάνω από 3Κ πάλι το ζητάνε, δεν έχει σχέση ο τρόπος είσπραξης.
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Και στην κατάθεση, αν είναι πάνω από 3Κ πάλι το ζητάνε, δεν έχει σχέση ο τρόπος είσπραξης.Μέχρι στιγμής μόνο μια φορά μου το έχουν ζητήσει, κι αυτό όταν πήγα να εισπράξω την επιστροφή στην εφορία (μετρητά). Ποτέ όταν μου τα καταθέτουν στην τράπεζα (έχοντας δηλώσει λογαριασμό στη δήλωση). Για περισσότερα από 10 χρόνια αυτή η δουλειά και με επιστροφή στάνταρ πάνω από 3k και έλεγχο παραστατικών.
-
Παντως για να εισαι ετοιμος και να μην εχουν δικαιολογια εχε και την ενημερωτητα του ΙΚΑ μαζυ σου και αυτην την παιρνεις γρηγορα αρκει να πας απο τα γραφεια του ΙΚΑ... σε 10 λεπτα τελειωσες... αλλα ναι τωρα τελευταια την ζητανε....οταν πας τα χαρτια για τον ελεγχο... οπως αναφερθηκε ηδη... και εγω περιμενω... απο Ιουνιο που πηγα τα χαρτια... αλλα απο το υφος της υπαλληλου καταλαβα οτι θα περιμενω.... αρκετα. Σκευθειτε οτι ειχα κανει πριν ενα χρονο ενσταση για το ΕΤΑΚ του 2008 και δεν το ειχαν ελεγξει μεχρι φετος τον Σεπτεμβριου και εστειλαν χαρτι οτι χρωσταω.... και δεν εβγαζε ενημερωτητα το συστημα... πηγαινοντας επι τοπου και υποδεικνυοντας τους οτι εκκρεμει ενσταση κ.λ.π. την εκκαθαρισαν αμεσως... και ετσι 'ενημερωθηκα'!!! Ισως ειναι ολα αυτα μεσα στο πλαισιο της 'λευκης' απεργειας..
-
Πήγα και ρώτησα (παρότι Παρασκευή έπεσε σε μία ευγενική κυρία που με εξυπηρέτησε) και μου είπε ότι δεν ξέρει γιατί το Web site έλεγε 'απευθυνθείται στη ΔΟΥ' κτλ. διότι το εκκαθαριστικό της επιστροφής μου έχει δρομολογηθεί να μου αποσταλεί μέχρι 29/10. Για ΙΚΑ δεν ανέφερε τίποτα αλλά καλού-κακού θα πάω να πάρω.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Για ΙΚΑ δεν ανέφερε τίποτα αλλά καλού-κακού θα πάω να πάρω.Έχε υπόψη σου ότι ενημερότητα ΙΚΑ παίρνεις και από ΚΕΠ (σε δευτερόλεπτα).
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Για ΙΚΑ δεν ανέφερε τίποτα αλλά καλού-κακού θα πάω να πάρω.
Έχε υπόψη σου ότι ενημερότητα ΙΚΑ παίρνεις και από ΚΕΠ (σε δευτερόλεπτα).
Εάν δεν είσαι όμως επαγγελματίας κατ' οποιονδήποτε τρόπο, τότε τα πράγματα αλλάζουν.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Πήγα και ρώτησα (παρότι Παρασκευή έπεσε σε μία ευγενική κυρία που με εξυπηρέτησε)Ουαου!!!!
Βρηκες τετοιαν ΔΥ??Και μαλιστα σε εφορια??
(ξανα ουαου!!!!) -
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
Πήγα και ρώτησα (παρότι Παρασκευή έπεσε σε μία ευγενική κυρία που με εξυπηρέτησε)
Ουαου!!!!
Βρηκες τετοιαν ΔΥ??Και μαλιστα σε εφορια??
(ξανα ουαου!!!!)Χαχαχα, κι εγώ βρήκα μια ανάλογη στη ΣΤ΄ Θεσ/νίκης, η οποία μ' ενημέρωσε ε-υ-γ-ε-ν-έ-σ-τ-α-τ-α για το ...πρόστιμό μου σχετικά με την καθυστέρηση υποβολής λιστών ΚΒΣ
-
Σ'αυτό είναι πάντα ευγενέστατοι
-
Απορία περι αποδείξεων:
Εστω ότι κάποιος έχει εισόδημα πχ 18.000 ευρώ. Πόσες αποδείξεις πρέπει να μαζέψει; (έχω ξαναρωτήσει αλλά δεν βρίσκω το ποστ που μου απάντησε ο koutsan )
Αλλη περίπτωση που κάποιος έχει 10.000 ευρώ εισόδημα και 3.500 αποδείξεις έχει επιστροφή φόρου και αν ναι πόση ;
Αυτό το κομπιουτεράκι υπολογισμού της ελευθεροτυπίας είναι σωστό ;
-
Χρειάζεται 3.000 ευρώ για να πιάσει αφορολόγητο 12.000 ευρώ αλλά για κάθε 1000 ευρώ αποδείξεων παραπάνω από τις 3.000 που προσκομίζει γλυτώνει και 100 ευρώ φόρο ( με ταβάνι τα 15.000 ευρώ αποδείξεων για άγαμο). Για την ακρίβεια όσες έξτρα αποδείξεις προσκομίσεις το 10% του ποσού τους αφαιρείται από το φόρο σου. Αποτέλεσμα είναι ότι αν προσκομίσει 15.000 ευρώ αποδείξεις θα είναι τελείως αφορολόγητος αφού έχει 12.000 ευρώ έξτρα αποδείξεις, άρα -1.200 ευρώ φόρο, άρα αφορολόγητος αφού ο φόρος του είναι ακριβώς 1.200 ευρώ. Αν προσκομίσει 6.000 ευρώ αποδείξεις θα γλυτώσει -300 ευρώ φόρο άρα θα πληρώσει 900 αντί για 1.200 ευρώ φόρο κλπ κλπ.
Με 10.000 ευρω εισόδημα χρειάζεσαι 1.000 ευρώ αποδείξεις και είσαι τελείως αφορολόγητος. Αν προσκομίσεις παραπάνω αποδείξεις δεν παίρνεις 'έξτρα' λεφτά. Οι παραπάνω αποδείξεις μόνο μειώνουν το φόρο δεν 'πληρώνουν' έξτρα λεφτά αν μηδενίσει ο φόρος.
-
Κάποιος που είναι άνεργος κι έχει στο όνομά του ένα 1400άρι που αγόρασε πριν χρόνια και τίποτε άλλο, τι γίνεται?
(απορία φίλης που για την ώρα τη συντηρούν οι γονείς της μέχρι να βρει δουλειά) -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Χρειάζεται 3.000 ευρώ για να πιάσει αφορολόγητο 12.000 ευρώ αλλά για κάθε 1000 ευρώ αποδείξεων παραπάνω από τις 3.000 που προσκομίζει γλυτώνει και 100 ευρώ φόρο ( με ταβάνι τα 15.000 ευρώ αποδείξεων για άγαμο). Για την ακρίβεια όσες έξτρα αποδείξεις προσκομίσεις το 10% του ποσού τους αφαιρείται από το φόρο σου. Αποτέλεσμα είναι ότι αν προσκομίσει 15.000 ευρώ αποδείξεις θα είναι τελείως αφορολόγητος αφού έχει 12.000 ευρώ έξτρα αποδείξεις, άρα -1.200 ευρώ φόρο, άρα αφορολόγητος αφού ο φόρος του είναι ακριβώς 1.200 ευρώ. Αν προσκομίσει 6.000 ευρώ αποδείξεις θα γλυτώσει -300 ευρώ φόρο άρα θα πληρώσει 900 αντί για 1.200 ευρώ φόρο κλπ κλπ.Με 10.000 ευρω εισόδημα χρειάζεσαι 1.000 ευρώ αποδείξεις και είσαι τελείως αφορολόγητος. Αν προσκομίσεις παραπάνω αποδείξεις δεν παίρνεις 'έξτρα' λεφτά. Οι παραπάνω αποδείξεις μόνο μειώνουν το φόρο δεν 'πληρώνουν' έξτρα λεφτά αν μηδενίσει ο φόρος.
Σε ευχαριστώ κ πάλι.
Στο παράδειγμα των 18Κ , του αναλογεί φόρος 1200 ευρώ , ΟΚ. Με αποδείξεις 8000 μειώνεται ο φόρος του κατά 500 ευρώ άρα πρέπει να πληρώσει 700. Ως μισθωτός όμως του έχει γίνει παρακράτηση 1000 ευρώ. Αυτά τα 300 δεν θα του επιστραφούν ;
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος