-
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
taxfriend.grευχαριστω...
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Τι είναι τα βιβλία κατηγορίας Α, Β, Γ;
Πού καθορίζονται ποια έξοδα περνάνε και ποια όχι και μέχρι τί ποσοστά επί του τζίρου ή του κέρδους κλπ;
Ποιος λέει ότι μπορείς να κόψεις μέχρι 10% δωρεάν αποδείξεις;- Δες ΚΒΣ, Κεφάλαιο Β, Βιβλία επιτηδευματιών (κυρίως άρθρα 4-7)
http://www.fle.gr/forologika/snomoi/-2002/kbs.htm - Περίπλοκο το ζήτημα, βασικά ο έφορος στον έλεγχο τα καθορίζει αλλά δες και αυτό
http://www.efm.gr/docs/nomoi/dapanespou ... un2007.doc ...Υπάρχουν ένα κάρο βιβλία για το θέμα, ΠΟΛ του υπουργείου οικονομικών, νομολογία δικαστηρίων και δε συμμαζεύεται. - 10% δωρεάν αποδείξεις ;
Είσαι εξαιρετικός!... ξανά!
Μου είπε φίλος ότι επιτρέπεται (ή συνιστάται για να μην προκαλέσεις) να κόβεις μόνο μέχρι 10% του αριθμού των αποδείξεων με την ένδειξη δωρεάν και ήθελα να το επιβεβαιώσω. - Δες ΚΒΣ, Κεφάλαιο Β, Βιβλία επιτηδευματιών (κυρίως άρθρα 4-7)
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Έχασα την ημερομηνία υποβολής και τώρα πρέπει να δώσω €200.
Όπα... ισχύει το 200άρι;
-
Με τις υγείες μας
-
Ελεύθερος αφέθηκε ο υπάλληλος ΣΔΟΕ που χρηματίστηκε
«Διακομματική» φαίνεται πως είναι η διαφθορά στους κόλπους της διοίκησης και ειδικά του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος. Οι δύο υπάλληλοι του ΣΔΟΕ Κέρκυρας που απαίτησαν «φακελάκι» 30.000 ευρώ από επιχειρηματία των Παξών προκειμένου να... τακτοποιήσουν φορολογικές παραβάσεις ανήκουν ο μεν συλληφθείς στον χώρο του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα είναι από τα στελέχη της ΠΑΣΚΕ εφοριακών, ενώ ο συνεργός του, που αναζητείται από τις αρχές, λέγεται ότι ανήκει στη συνδικαλιστική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας. Στο μεταξύ, την προσωπική παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προκάλεσε η ενέργεια της εισαγγελέως Κερκύρας να αφήσει ελεύθερο υπάλληλο του ΣΔΟΕ που είχε συλληφθεί για χρηματισμό.Από τα πρώτα στοιχεία της έρευνας προέκυψε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι η απελευθέρωση του εφοριακού ήταν παράνομη και πέραν πάσης λογικής. Σε εξηγήσεις που δόθηκαν από την ελεγχόμενη εισαγγελέα, η ίδια ισχυρίστηκε ότι τον άφησε ελεύθερο προκειμένου να διενεργήσει έρευνα και να συλληφθούν συνεργοί του στην υπόθεση!
Με δεδομένο πως ο εν λόγω υπάλληλος του ΣΔΟΕ είχε οδηγηθεί στον εισαγγελέα με την κατηγορία της παθητικής δωροδοκίας, ότι δηλαδή ζήτησε περί τις 30 χιλιάδες ευρώ από επιχειρηματία της περιοχής για να καλύψει φορολογικές του παραβάσεις, η εισαγγελική ενέργεια προκάλεσε, όπως ήταν φυσικό, ποικίλες αντιδράσεις.
Πάντως, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ιω. Τέντες έδωσε εντολή να συλληφθεί ο εν λόγω εφοριακός και να ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία. Ωστόσο, για το πρωτοφανές περιστατικό συνεχίζονται οι έρευνες προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση εις βάθος.
Υπενθυμίζεται ότι η συνάντηση με τον επιχειρηματία είχε κλειστεί για το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης. Ο επιχειρηματίας είχε νωρίτερα ενημερώσει την αστυνομία και τον επικεφαλής του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.
Υπό τις οδηγίες των αστυνομικών, ο επιχειρηματίας κανόνισε να συναντηθεί σε κεντρικό καφέ της Κέρκυρας προκειμένου να παραδώσει τα χρήματα στον επίορκο δημόσιο υπάλληλο. Μαζί του είχε 5.000 ευρώ αντί των 30.000 που είχαν συμφωνήσει. Ο 54χρονος εφοριακός αρνήθηκε να παραλάβει τα χρήματα λέγοντάς του «όλα ή τίποτα». Ο ξενοδόχος τότε αποχώρησε, μετέβη σε τράπεζα και προχώρησε σε ανάληψη άλλων 25.000 ευρώ. Λίγο αργότερα, συναντήθηκε με τον επίορκο εφοριακό και του παρέδωσε τα χρήματα για να ακολουθήσει η σύλληψή του από τις αρχές.
Σημειώνεται ότι τον περασμένο Ιούλιο, έπειτα από έρευνα της ΔΟΥ Παξών, διαπιστώθηκε ότι αρκετοί ιδιοκτήτες ακινήτων δεν κατέβαλαν τον φόρο επί των μισθωμάτων. Αμέσως δόθηκε εντολή στο ΣΔΟΕ να ελέγξει 24 ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι, ενώ είχαν ενοικιάσει έναντι αδράς αμοιβής τις πολυτελείς κατοικίες που διαθέτουν, «ξέχασαν» να καταθέσουν στην εφορία τα συμφωνητικά, το ύψος των οποίων ανέρχεται σε 650.000 ευρώ.
Από εδώ: http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_art ... 010_416088
-
Δεν μου εχει ερθει το εκκαθαριστικο ακομα οποτε εψαξα να δω αν εχει εκκαθαριστει η δηλωση μου.Ακομα δεν εχει εκκαθαριστει
https://www.gsis.gr/taxisnet/year2010-i ... -search.do -
@bill Πριν 15 μέρες είχαμε τσεκάρει στο gsis την δήλωση του πατέρα μου και δεν είχε εκκαθαριστεί.
Προχθές του ήρθε το εκκαθαριστικό.O φωτογράφος δηλώνεται ως έμπορος στην ΔΟΥ?
-
Ελευθέριο Επάγγελμα.
-
Ευχαριστώ Σταύρο
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Ελευθέριο Επάγγελμα.Όχι απαραίτητα! Εξαρτάται αν έχει και εμπορικό κατάστημα (πουλάει μηχανές, εκτυπώσεις, φιλμάκια κλπ):
http://www.dpgr.gr/forum/index.php?topic=34701.270 -
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Έχασα την ημερομηνία υποβολής και τώρα πρέπει να δώσω €200.
Όπα... ισχύει το 200άρι;
Ομοιοπαθής κι εγώ. Αλλά με ένα τοσοδούλι ελαφρυντικό.
Πάλευα 2 μέρες (τελευταίες, χεχ!) να στείλω το αρχείο αλλά φεύ! Δεν πήγαινε. Μέχρι να μου πουν από την ΓΓΠΣ ότι πρέπει να χρησιμοποιήσω αποκλειστικά internet explorer χαιρετίσματα...
Να ελπίζουμε σε καμιά επιπλέον παράταση;; -
Εγώ πάντως με firefox υπέβαλα κάποιες καταστάσεις φέτος
Για παράταση χλωμό αλλά ποτέ δεν ξέρεις. -
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Για παράταση χλωμό αλλά ποτέ δεν ξέρεις.+1.
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Για παράταση χλωμό αλλά ποτέ δεν ξέρεις.+1.
μη δοκιμάσετε με chrome πάντως, χεχε!
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Για παράταση χλωμό αλλά ποτέ δεν ξέρεις.Ενώ το σύστημα δεν δεχόταν υποβολή καταστάσεων επειδή είχε περάσει το ψηφίο του ΑΦΜ,
την τελευταία μέρα (30/9) τις δέχθηκε και γλύτωσα τα €€€. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Για παράταση χλωμό αλλά ποτέ δεν ξέρεις.Ενώ το σύστημα δεν δεχόταν υποβολή καταστάσεων επειδή είχε περάσει το ψηφίο του ΑΦΜ,
την τελευταία μέρα (30/9) τις δέχθηκε και γλύτωσα τα €€€.Μίλα ρε σύ
Πάντως 1/10 και το σύστημα δε δέχεται τίποτα ακόμα. Θα προσπαθώ κάθε μέρα μέχρι να μου έρθει το πρόστιμο
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
την τελευταία μέρα (30/9) τις δέχθηκε και γλύτωσα τα €€€.Κέρασμα...
-
Καλημέρα.Εδώ και καιρό επεξεργάζομαι την ιδέα της αλλαγής αυτοκινητου.Με δεδομένο ότι είμαι ελεύθερος επαγγελματίας σκέφτομαι τη λύση της μακροχρόνιας μίσθωσης.Έχω την ενημέρωση ότι για αυτοκίνητο μέχρι 1600κ.ε. και για συμβόλαιο χωρίς εξαγορά ,μπορώ να συμπεριλάβω στα έξοδά μου το 70% του μισθώματος (συμπ. του ΦΠΑ).Επειδή ,νομίζω, την άνοιξη στο φορολογικό νομοσχέδιο υπήρχαν κάποιες αλλαγές και σ'αυτόν τον τομέα,μπορεί κανείς να επιβεβαιώσει-διορθώσει την πληροφόρησή μου ή να με παραπέμψει σε κάποιο site για ενημερωση;
-
Ο χρήστης thanosanesthetist έγραψε:
Καλημέρα.Εδώ και καιρό επεξεργάζομαι την ιδέα της αλλαγής αυτοκινητου.Με δεδομένο ότι είμαι ελεύθερος επαγγελματίας σκέφτομαι τη λύση της μακροχρόνιας μίσθωσης.Έχω την ενημέρωση ότι για αυτοκίνητο μέχρι 1600κ.ε. και για συμβόλαιο χωρίς εξαγορά ,μπορώ να συμπεριλάβω στα έξοδά μου το 70% του μισθώματος (συμπ. του ΦΠΑ).Επειδή ,νομίζω, την άνοιξη στο φορολογικό νομοσχέδιο υπήρχαν κάποιες αλλαγές και σ'αυτόν τον τομέα,μπορεί κανείς να επιβεβαιώσει-διορθώσει την πληροφόρησή μου ή να με παραπέμψει σε κάποιο site για ενημερωση;N.3842/2010 Άρθρο 11 παρ. 5
Το δεύτερο και τρίτο εδάφιο της περίπτωσης β' της παραγράφου 1 του άρθρου 31 του Κ.Φ.Ε. αντικαθίστα νται ως εξής:
«Ειδικά για επιβατικά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης με κυλινδρισμό μέχρι χίλια εξακόσια (1.600) κυβικά εκατο στά, εκπίπτουν οι δαπάνες συντήρησης, επισκευής, κυ κλοφορίας και αποσβέσεων και τα μισθώματα που κατα βάλλονται σε εταιρεία χρηματοδοτικής μίσθωσης ή οποιονδήποτε τρίτο, σε ποσοστό εβδομήντα τοις εκατό (70%) του ύψους αυτών, εφόσον τα αυτοκίνητα αυτά χρησιμοποιούνται για τις ανάγκες της επιχείρησης. Για αυτοκίνητα μεγαλύτερου κυβισμού εκπίπτει, με τις ίδιες προϋποθέσεις, ποσοστό τριάντα πέντε τοις εκατό (35%) των πιο πάνω δαπανών.»Είσαι 'τυχερός' γιατί σαν Ελεύθερος Επαγγελματίας εξέπιπτε πολύ μικρότερο ποσοστό των δαπανών για το αυτοκίνητο προ των τροποποιήσεων του 3842.
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος