-
Που μπορώ να κάνω την φορολογική δήλωση για να τσεκάρω το αποτέλεσμα πριν την υποβάλω ηλεκτρονικά; Συνήθως χρησιμοποιούσα έτοιμα προγράμματα από κάποιο περιοδικό αλλά φέτος δεν προμηθεύτηκα κάτι ανάλογο. Αλήθεια τα περσινά αντίστοιχα είναι οκ και για φέτος;
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Τίποτα, απλά θα αναγράψεις δίπλα στο ακίνητο που θα το δηλώσεις στο Ε2 κανονικά 'δωρεάν παραχώρηση χρήσης στο γιο μου'.Ευχαριστω...... για την απαντηση.....ειμαι εξωτερικο και βλεπεις θα ηταν δυσκολο να κανω ενεργειες οπως υπογραφες κ.λ.π. γνησιες... και μπλα μπλα..
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Που μπορώ να κάνω την φορολογική δήλωση για να τσεκάρω το αποτέλεσμα πριν την υποβάλω ηλεκτρονικά; Συνήθως χρησιμοποιούσα έτοιμα προγράμματα από κάποιο περιοδικό αλλά φέτος δεν προμηθεύτηκα κάτι ανάλογο. Αλήθεια τα περσινά αντίστοιχα είναι οκ και για φέτος;Mεσω taxisnet , πριν την οριστικη υποβολη, βγαζει το αποτελεσμα.
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Που μπορώ να κάνω την φορολογική δήλωση για να τσεκάρω το αποτέλεσμα πριν την υποβάλω ηλεκτρονικά; Συνήθως χρησιμοποιούσα έτοιμα προγράμματα από κάποιο περιοδικό αλλά φέτος δεν προμηθεύτηκα κάτι ανάλογο. Αλήθεια τα περσινά αντίστοιχα είναι οκ και για φέτος;
Mεσω taxisnet , πριν την οριστικη υποβολη, βγαζει το αποτελεσμα.
Σε ευχαριστώ πολύ. Καλά πόση στραβομάρα έχω!!!
-
Εφόσον δεν έχει γίνει καμία μεταβολή στα ακίνητά σου όπως είχαν δηλωθεί το 2009 και εφόσον δεν απέκτησες εμπράγματα δικαιώματα πλήρους ή ψιλής κυριότητας ή επικαρπίας ή οίκησης σε ακίνητα μέσα στο 2009 τότε ΔΕΝ έχεις υποχρέωση να υποβάλλεις Ε9 (έχει και άλλες περιπτώσεις αλλά αυτές είναι οι 2 βασικές)...Κοινώς τα ίδια όπως τα προηγούμενα χρόνια...Το Ε2 υφίσταται από καταβολής κόσμου
Αν έχεις εισοδήματα από ακίνητα ή ακόμα και αν έχεις κάνει δωρεάν παραχωρήση χρήσης (πχ στα παιδιά σου) ή ακόμα και αν το ακίνητο είναι ΚΕΝΟ συμπληρώνεις Ε2 και αναγράφεις τα αντίστοιχα ακίνητα και τις σχετικές πληροφορίες (μίσθωμα, δωρεάν παραχωρήση χρήσης, ΚΕΝΟ).
να ρωτησω και κατι ακομη!!
Μενουμε σε δυοροφο κτισμα αλλά μονο ο 1ος κατοικιται. Στο Ε9 φαινεται ότι είναι δύο 'διαμερισματα' των 100m2. Δηλαδη όχι σαν ενιαιος χώρος. Αυτό όμως είναι δηλωμενο μόνο στο Ε9. Θα επρεπε να δηλωθει και στο Ε2 μιας και ναι μεν δεν νοικιαζεται (ούτε νοικιαζόταν), αλλα δεν παυει να είναι 'διαμερισμα'.
Στο λογαριασμο της ΔΕΗ, πληρωνουμαι το 'αναλογο' ως σαν να είναι ενα 200M2 σπίτι -
Υπάρχει σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας ; Λειτουργικά οι 2 όροφοι είναι μία ή δύο κατοικίες ;
-
δυο ξεχωρες στη πραγματικοτητα και απο οτι καταλαιβαινω έτσι είναι και δηλωμενα στην εφορια μιας και τα αναφέρει ξεχωριστα. Αν και περυσι πληρωσαμε ΕΤΑΚ για τα 100m2. Στην 'ΔΕΗ' ειναι 200m2
-
Σπιτι που ειναι σε δημο κατω των 3000 κατοικων σε νησι που το επισκεπτομαστε για καμια εβδομαδα το χρονο και να συμμαζεψουμε θεματα συντηρησης που θελει.... το δηλωνω ως κενο.... ειμαι λαθος???
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Ερώτηση, αν γνωρίζει κάποιος:
Μπορεί μια εταιρεία με έδρα χώρα της Ε.Ε να δραστηριοποιείται σε μια άλλη χώρα, ή πρέπει να κάνει κάποια έναρξη στη χώρα που θέλει να δραστηριοποιηθεί;
Δηλαδή, μπορεί μια εταιρεία με έδρα το Ην.Βασίλειο πχ, να δώσει ένα δελτίο παροχής υπηρεσιών στην Ελλάδα έτσι απλά, ή πρέπει να έχει πάρε δώσε και με την εφορία στην Ελλάδα (έναρξη, βιβλία, κλπ κλπ...).Έχοντας προσφάτως εκδώσει Τιμολόγιο Παροχής Υπηρεσιών προς χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορώ να σου πω με βεβαιότητα πως γίνεται. Πάρε δώσε με την εφορία έχεις αλλά όχι ενάρξεις και βιβλία. Ένα πιστοποιητικό φορολογικής κατοικίας χρειάζεται, το οποίο χορηγείται από το Τμήμα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Υπ.Οικονομικών, κατόπιν αιτήσεως και προσκομίζοντας ορισμένα δικαιολογητικά από τη ΔΟΥ. Τουλάχιστον από εμένα αυτό το πιστοποιητικό ζητήθηκε για υπηρεσία που παρασχέθηκε άπαξ (αν και προβλέπεται να συνεχιστεί η συνεργασία στο μέλλον οπότε εκεί δε γνωρίζω αν θ' απαιτηθεί κάτι παραπάνω).
Αν κάνεις ένα τηλεφώνημα στο Υπ. Οικονομικών θα σε κατατοπίσουν (θέλω να πιστεύω )Ευχαριστώ.
Με ενδιαφέρει περισσότερο βέβαια η παροχή από άλλη χώρα στην Ελλάδα και όχι το αντίθετο...
ΤΟ πιστοποιητικό στο ζήτησε ποιος;Ο λήπτης της υπηρεσίας (εταιρεία) το ζήτησε. Φαντάζομαι και vice-versa το ίδιο θα ισχύει (θα το ζητήσεις εσύ δηλαδή). Υπ. Οικονομικών - Τμήμα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων για να είσαι σίγουρος γιατί μπορεί από χώρα σε χώρα να υπάρχουν διαφορές (ακόμα και εντός ΕΕ)
Το ζήτημα είναι, που φορολογήθηκες τελικά. Ελλάδα ή όξω. Αν φορολογήθηκες Ελλάδα, τότε 'δεν βολεύει' το HighFidelity, ο οποίος (απ' ότι έχω καταλάβει) θέλει την περίπτωση που μια εταιρεία του εξωτερικού δραστηριοποιείται παρέχοντας υπηρεσίες στην Ελλάδα, αλλά να φορολογείται μόνο έξω στην έδρα του.
Αυτό που γνωρίζω εγώ, είναι ότι τελικά πρώτα φορολογείσαι στην χώρα που πραγματοποιήθηκε η 'παροχή υπηρεσιών', και αναλόγως μπορεί να φορολογηθείς ΚΑΙ στην χώρα που εδρεύεις. Χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα ότι κάνεις έναρξη κλπ κλπ.
Για Κύπρο κλπ νομίζω πως υπάρχει κάποιο νομικό πλαίσιο για να αποφεύγεται η διπλή φορολόγηση [Ε.Ε. κλπ].
-
Δεν μου έχει έρθει ακόμα το φορολογόχαρτο, το Ε1. Δεν τα έχουν στείλει ακόμα ή φταίει το ταχυδρομείο ;; (που από ό,τι λέει ο εκεί διευθυντής του έχουν κόψει το προσωπικό και δεν ξέρει πως να διώξει τα γράμματα)
Και εγώ τι κάνω, αν δεν κάνω λάθος πρέπει να υποβάλλω τα χαρτιά μου (μισθωτός με ΑΦΜ σε 3) μέχρι τις 10 Μαΐου, τι θα γίνει;; Μήπως έχει δοθεί παράταση ή αν πάει στο αμήν μπορώ να πάω στη ΔΟΥ να μου δώσει άδεια χαρτιά Ε1.
Επιβεβαιώστε μου ότι στο online σύστημα μπορώ να δω τι γίνεται προτού πατήσω το τελικό enter.
Μπορώ με την online υποβολή να προσθέσω και μια επιφύλαξη που με συμβούλεψε ένας φίλος μου (σχετικά με ποσό που μου φορολογούν αν και θεωρείται αποζημίωση και όχι εισόδημα);; -
Χωρίς να πάει στο αμήν, μπορείς να πάρεις έντυπα και να συμπληρώσεις τη δήλωσή σου. Δεν είναι απαραίτητο να έχεις τα μηχανογραφημένα.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Δεν μου έχει έρθει ακόμα το φορολογόχαρτο, το Ε1. Δεν τα έχουν στείλει ακόμα ή φταίει το ταχυδρομείο ;; (που από ό,τι λέει ο εκεί διευθυντής του έχουν κόψει το προσωπικό και δεν ξέρει πως να διώξει τα γράμματα)Εμένα ήρθε μόλις προχθές, κάνε λίγες μέρες ακόμη υπομονή.
αν πάει στο αμήν μπορώ να πάω στη ΔΟΥ να μου δώσει άδεια χαρτιά Ε1.
Οποτεδήποτε μπορείς να ζητήσεις έντυπα E1.
Επιβεβαιώστε μου ότι στο online σύστημα μπορώ να δω τι γίνεται προτού πατήσω το τελικό enter.
Στο επιβεβαιώνω!
Μπορώ με την online υποβολή να προσθέσω και μια επιφύλαξη που με συμβούλεψε ένας φίλος μου (σχετικά με ποσό που μου φορολογούν αν και θεωρείται αποζημίωση και όχι εισόδημα);;
Τι πάει να πει επιφύλαξη; Ή δηλώνεις ή όχι. Ρώτα κάποιον ειδικό για τον σωστό τρόπο (TM).
Δε θυμάμαι εάν υπάρχει 'κουτάκι' για διευκρινίσεις στο Ε1 (είτε έντυπο είτε Internet). Νομίζω πως όχι, αλλά μπορεί να κάνω και λάθος.
-
Η δικιά μου ήρθε μόλις σήμερα.
-
Καλησπέρα.Πρόκειται να υποβάλλω ηλεκτρονικά και το Ε3 ως ελεύθερος επαγγελματίας ιατρος.Για το καθεστώς της αυτοπεραίωσης το ποσοστό καθαρού κέρδους προς τα ακαθάριστα έσοδα παραμένει 55% όπως πέρυσι ή έχει αλλάξει κάτι;Αν ναι πού μπορώ να βρίσκω πληροφορίες τέτοιου είδους;Ευχαριστώ a priori.
-
Διάβασα το φορολογικό νομοσχέδιο και λέει ότι οι μηχανικοί φορολογούνται λογιστικά και όχι με συντελεστή.
Πάω στην εφορία και ρωτάω: 'από πότε ρε παιδιά ? Από 1/1/2010 ή, όπως διάβασα σε μερικές εφημερίδες, από 1/7/2010 ?' (ο λόγος είναι ότι θέλω να κάνω μια σοβαρή αγορά και, αν ισχύει το 'από 1/7' τότε θα την αναβάλω για τότε ώστε να την περάσω στα έξοδα)Απάντηση: 'δεν ξέρουμε, περιμένουμε εγκύκλιο από το υπουργείο'
Και ερωτώ:
Αν ο νόμος δε λέει τίποτα για '1/7' (που δε λέει), είναι δυνατόν μια εγκύκλιος από το υπουργείο να καθορίζει κάτι τέτοιο ?
Ισχύει τελικά το '1/7' ?
-
Η εγκύκλιος δεν 'αντιτάσσεται' στο διοικούμενο υπό την έννοια ότι δεν είναι διοκητική πράξη την οποία μπορείς να προσβάλλεις ενώπιον των διοικητικών δικαστηρίων, αλλά εξαντλεί τη δεσμευτική της ισχύ εντός του πλαισίου της Διοίκησης (ο υπάλληλος μπορεί να έχει πειθαρχικές συνέπειες για παράβαση εγκυκλίου=εσωτερική νομική δεσμευτικότητα)...Δίνει δηλ. την άποψη - ερμηνεία της Διοίκησης (και δη του προϊσταμένου προς τον υφιστάμενο) για ένα κανόνα δικαίου (νόμο, υπουργική απόφαση κλπ), αλλά επιτρέπεται μόνο στα όρια που θέτει ο κανόνας δικαίου, δεν θέτει δίκαιο η ίδια και γι αυτό δεν μπορεί να προσβληθεί παραδεκτώς επί ακυρώσει.
Για την έναρξη ισχύος του νόμου, εφόσον η ίδια η διάταξη δε λέει expressis verbis κάτι, πηγαίνεις πάντα στο τέλος του νόμου και βλέπεις τί προβλέπει ο νόμος για την έναρξη ισχύος του. Εν προκειμένω δες το άρθρο 92.
-
Ε ναι, για το άρθρο 7 παράγραφος 1 λέει 'από τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως'. Πάντως '1η Ιουλίου' δεν είδα...
-
-
Συμφωνούμε απόλυτα ότι αδικήθηκες, όχι μόνο εσύ αλλά και όλοι οι οφείλοντες έκτακτη εισφορά...Εσύ και όσοι συμπλήρωσαν τον κωδικό 659 ακόμα περισσότερο, γι αυτό και άλλωστε είχα εξ'αρχής υποστηρίξει ότι αυτές οι περιπτώσεις έχουν περισσότερες πιθανότητες για αντισυνταγματικότητα...Αλλού διαφωνούσαμε αν θυμάσαι
-
Οι φορολογούμενοι φυσικά και το έχουν πάρει πρέφα και έχουν υποβάλλει προσφυγές και με αυτό το επιχείρημα, αλλά δεν είναι και τόσο στον αέρα...Θα ξαναπώ ότι δεν δίνω και πολλές τύχες στις προσφυγές αλλά παρά ταύτα στον κολλητό μου του έκανα μια προσφυγή για να μην έχω και τύψεις ότι δεν διεκδίκησα μέχρι κεραίας ό,τι μπορούσα...Όπως είπε και φίλος καθηγητής νομικής : 'Η μόνη ελπίδα είναι ότι είναι πολυάριθμοι οι δικαστικοί που υποχρεούνται να πληρώσουν έκτακτη εισφορά'
Μάλλον θα έπρεπε να είχες κάνει κι εσύ προσφυγή...
...
*Ανοίγει ο δρόμος για μη καταβολή της έκτακτης εισφοράς
Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών,με την υπ' αριθ. 18440/2009 απόφασή του, έκρινε αντισυνταγματική την έκτακτη εισφορά που επιβλήθηκε με το νόμο 3758/2009.
Ειδικότερα, το δικαστήριο έκρινε ότι η έκτακτη εισφορά έχει αναδρομική ισχύ, αφού υπολογίζεται επί των εισοδημάτων που έχουν αποκτηθεί κατά το προηγούμενο έτος, δηλαδή πριν την 1/1/2008.
Κατά συνέπεια, είναι παράνομη η έκτακτη εισφορά ως αντίθετη στο άρθρο 87 παρ. 2 του Συντάγματος.
Ακόμα, το διοικητικό πρωτοδικείο διέταξε την επιστροφή του ποσού των 10 χιλιάδων ευρώ που είχε επιβάλει η ΔΟΥ Ψυχικού ως έκτακτη εισφορά σε φορολογούμενο.
Αναμένεται ότι το ελληνικό δημόσιο θα ασκήσει έφεση επί της εν λόγω αποφάσεως, αλλά τον τελικό λόγο θα τον έχει το Συμβούλιο της Επικρατείας.*
Μακάρι να διαψευστώ, ως προς τις λίγες πιθανότητες που έδινα, και να τα επιστρέψει όλα το Δημόσιο μέχρι πεντάρας σε αυτή την απίστευτη ιστορία απάτης
Συνταγματική η έκτακτη εισφορά σε ιδιώτες
Ανατροπή σκηνικού όσον αφορά την έκτακτη εισφορά των ιδιωτών. Ειδικότερα, το διοικητικό εφετείο ανέτρεψε την απόφαση του διοικητικού πρωτοδικείου που είχε κρίνει αντισυνταγματική την έκτακτη εισφορά σε ιδιώτες και δικαίωσε το ελληνικό δημόσιο.
Υπενθυμίζεται ότι ιδιώτης, ο οποίος ανήκει στη ΔΟΥ Ψυχικού και είχε κληθεί να καταβάλει έκτακτη εισφορά ύψους 5.000 ευρώ για την οικονομική χρήση του 2008, είχε προσφύγει στη δικαιοσύνη. Το διοικητικό πρωτοδικείο είχε κρίνει την έκτακτη εισφορά αντισυνταγματική καθώς θεωρούσε ότι αντίκειτο στο άρθρο 78 του Συντάγματος (σύμφωνα με το εν λόγω άρθρο δεν μπορεί κάποιος να φορολογηθεί επιπλέον για εισοδήματα για τα οποία έχει ήδη καταβάλει φόρο και για οικονομική χρήση η οποία έχει κλείσει).
Μετά την εξέλιξη και την απόφαση του διοικητικού εφετείου η πλευρά του ιδιώτη θα προσφύγει ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας.
-
-
Να κάνω και εγώ μία ερώτηση:
Έστω φορολογητέο εισόδημα για 2010 25Κ. Και έστω καταθέσεις από προηγούμενα χρόνια 30Κ (όχι μαύρα - με δηλώσεις ασ πούμε από 20-25Κ τον χρόνο αναλογικά).
Αγοράζεται ένα καταναλωτικό αγαθό (αυτοκίνητο / σκάφος whatever αποτελεί τεκμήριο) αξίας 30Κ μετρητά μέσα στο 2010 ας πούμε αρχές Ιουλίου (δηλ τεκμήριο για το 2010 το μισό από το προβλεπόμενο για το αγαθό).
Ξέρω ότι το τεκμήριο που θα υπολογιστεί είναι ανάλογο των μηνών κτήσης μέσα στο έτος. Η ερώτηση είναι, σε αυτό το τεκμήριο θα προστεθεί και το ποσό αγοράς του αγαθού;
Με ποιόν τρόπο, στην φορολογική δήλωση, θα φανεί ότι αναλώνονται κεφάλαια που προϋπήρχαν από προηγούμενα έτη έτσι ώστε να μην υπάρξει φορολογία για ποσό αγοράς + ποσό τεκμηρίου; -
Ο χρήστης babiz έγραψε:
Να κάνω και εγώ μία ερώτηση:Έστω φορολογητέο εισόδημα για 2010 25Κ. Και έστω καταθέσεις από προηγούμενα χρόνια 30Κ (όχι μαύρα - με δηλώσεις ασ πούμε από 20-25Κ τον χρόνο αναλογικά).
Αγοράζεται ένα καταναλωτικό αγαθό (αυτοκίνητο / σκάφος whatever αποτελεί τεκμήριο) αξίας 30Κ μετρητά μέσα στο 2010 ας πούμε αρχές Ιουλίου (δηλ τεκμήριο για το 2010 το μισό από το προβλεπόμενο για το αγαθό).
Ξέρω ότι το τεκμήριο που θα υπολογιστεί είναι ανάλογο των μηνών κτήσης μέσα στο έτος. Η ερώτηση είναι, σε αυτό το τεκμήριο θα προστεθεί και το ποσό αγοράς του αγαθού;
Ναι, το ένα είναι το τεκμήριο απόκτησης (πόθεν έσχες, κωδικοί 719-738) και το άλλο το τεκμήριο χρήσης (κωδικοί 706-766).
Με ποιόν τρόπο, στην φορολογική δήλωση, θα φανεί ότι αναλώνονται κεφάλαια που προϋπήρχαν από προηγούμενα έτη έτσι ώστε να μην υπάρξει φορολογία για ποσό αγοράς + ποσό τεκμηρίου;
Κωδικοί 787-788. Υπόψην (απίστευτη απάτη του κράτους μας ) ότι από το ετήσιο εισόδημα που δηλώνεις και μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να δικαιολογήσεις μεταγενέστερες αγορές πρέπει να αφαιρέσεις τα τεκμήρια χρήσης (πχ. για αυτοκίνητα) των αντίστοιχων ετών, ακόμα και αν τα εν λόγω τεκμήρια ΔΕΝ χρησιμοποιούνται για τον προσδιορισμό του φορολογητέου εισοδήματος (πχ. για αυτοκίνητα εργοστασιακής αξίας μέχρι €50000)
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος