-
Ο χρήστης Spike έγραψε:
Γνωστή μου φίλη θέλει να αγοράσει αυτοκίνητο αξίας 10 χιλιάδων ευρώ.
Το εκκαθαριστικό της, της απόδίδει ετήσιο εισόδημα 5 χιλιάδων ευρώ (Μαρ-Δεκ 2006).Για το παρόν...
Τα προηγούμενα εκκαθαριστικά της τί έλεγαν?
Αν είχε προηγούμενα εκκαθαριστικά έστω και 5000
-
@zardoz: το θέμα από οτι κατάλαβα είναι πως θα δικαιολογηθεί στην εφορία, αλλά πως θα δεχτεί η τράπεζα να δώσει το δάνειο για τις δόσεις.
Μετά αν το ποσό που θα πληρώσει μέσα στο έτος δεν ξεπερνά τις αποδοχές της δεν υπάρχει θέμα. -
δεν με διάβασες καλά...
είναι ιδιωτική υπάλληλος και ξεκίνησε να εργάζεται τον Μάρτιο 2006.
είναι το πρώτο της εκκαθαριστικό.edit: άλλωστε της είπαν από την δουλειά της ότι δικαιούται (φορολογικά) αυτοκίνητο εώς και 12 χιλιάδες ευρώ.
-
Ο χρήστης zardoz έγραψε:
Γνωστή μου φίλη θέλει να αγοράσει αυτοκίνητο αξίας 10 χιλιάδων ευρώ.
Το εκκαθαριστικό της, της απόδίδει ετήσιο εισόδημα 5 χιλιάδων ευρώ (Μαρ-Δεκ 2006).Για το παρόν...
Τα προηγούμενα εκκαθαριστικά της τί έλεγαν?
Αν είχε προηγούμενα εκκαθαριστικά έστω και 5000
-
Λέω να αναστήσω το θέμα...
Μια και παντρεύτηκα πέρσι θα πρέπει πλέον να κάνουμε κοινή δήλωση. Καθώς δεν εμπιστεύομαι τον πατέρα μου που έχει ειδικότητα στο να περιπλέκει τη δική του αλλά και των άλλων τις ζωές, ούτε και τον λογιστή που του τα φτιάχνει λέω να ενημερωθώ και να τα κάνω μόνος μου. Άρχισα λοιπόν μελέτες....
Σήμερα έκανα εγγραφή στο σύστημα και περιμένω τις 5 ή όσες μέρες χρειάζονται...
Μετά θα μπορώ να δω παλιά εκκαθαριστικά κλπ που ίσως με διευκολύνουν.... αν και το ότι αλλάζουν κάθε χρόνο οι κλίμακες και οι κανονισμοί δεν βοηθάνε...
Ερώτηση: Στο σύστημα ηλεκτρονικής υποβολής δήλωσης σου βγάζει αποτέλεσμα προτού τους το στείλεις (για να δοκιμάζεις λίγο διαφορετικά πράματα να δεις τι σε συμφέρει);; Ή όταν το στείλεις τελείωσε;
Γενικά υπάρχει κανένα προγραμματάκι ή φύλλο excel που να σου υπολογίζει τι δίνεις-παίρνεις.
Είμαι μισθωτός, δημόσιος υπάλληλος και κάποια βοηθήματα που έχω βρει είναι για ΙΚΑ.
Υπάρχει βέβαια το http://www.in.gr/foros2008/' target='_blank αλλά υποστηρίζει την προηγούμενη χρονιά και δεν είναι αρκετά επεξηγηματικό. Ιδανικά θα ήθελα και κάποιες οδηγίες που να εξηγούν τι επίπτωση θετική ή αρνητική και πόσο, έχουν κάποιες επιλογές (κάποιοι κωδικοί). Το φυλλάδιο της εφορίας μου αφήνει πολλά κενά σε αρκετά πράματα. -
Πολύ χρήσιμο είναι το gus. Θα βρεις πολλές πληροφορίες φορολογικού - και όχι μόνο - ενδιαφέροντος και έχει και κάποιες εφαρμογές σε excel. Επίσης έχει forum για όποιες απορίες προκύψουν στην πορεία.
-
Ευχαριστώ, θα τα μελετήσω (αν και νομίζω ότι το taxheaven το είχα τσεκάρει).
Από το taxisnet ένα καλό νέο κι ένα κακό. Το καλό είναι ότι δεν χρειάστηκε να περιμένω 5 μέρες αλλά 5 ώρες για να αποκτήσω όνομα και κωδικό!! Το κακό είναι ότι μάλλον δεν μπορώ να δω στοιχεία από παλιότερες δηλώσεις μου αν δεν την έχω κάνει ηλεκτρονικά (μου είχε δοθεί η εντύπωση ότι θα μπορούσα). Περιμένω να εγκριθεί και η δυνατότητα νέας δήλωσης για να δω περί τίνος πρόκειται... -
Αν πέρα του Δημοσίου δεν έχεις άλλα εισοδήματα λογικά θα σου ετοιμάζεται προ-συμπληρωμένη η δήλωση.
Αν τα χρήματα είναι από μισθωτές Υπηρεσίες τότε το Ε1 φτάνει και περισσεύει. Αν έχεις κανένα ενοίκιο τότε πας με το Ε2 και εκεί θα χρειαστείς και το ΑΦΜ του Ενοικιαστή.
Το κέρδος πέρα από τις ταλαιπωρίες είναι και μία σεβαστή μειώση στο φόρο λόγω κατάθεσης μέσω taxis που μπορεί να φτάσει και τα 100 ευρώ. Αν το συνδυάσεις με ηλεκτρονική πληρωμή τότε πρακτικά η δήλωση θα σου τρώει περί τη μία ώρα το έτος.
Στα έξοδα τώρα. Αποδείξεις αποδείξεις αποδείξεις. Αν είσαι στο ενοίκιο το ποσό που γλυτώνεις είναι 1200 ευρώ. Αν είσαι ιδιοκτήτης (οπότε έχεις κάνει και Ε9) τότε όλα τα έξοδα επισκευών πια αφαιρούνται. Έξοδα Ξενοδοχείων, Εστιατοριών στις αποδείξεις του Αλογοσκούφη όπως και Υδραυλικών και άλλων Ε.Ε.
Τι δεν είναι έξοδα. Με βεβαιότητα ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΝΕΡΟ (αν είσαι Δ.Υ.). Αν η γυναίκα σου είναι Ε.Ε. και δεν έχει έδρα μπορεί να δηλώσει το σπίτι ως έδρα και τότε όλα τα τιμολόγια πάνε στο εξοδολόγιο της (όχι ο Φ.Π.Α. αν δεν κάνω λάθος).
Αυτά τα λίγα.
-
Ακομα να γινει η εκκαθαριση της δηλωσης μου. Τι σκατα κανουν; Μεχρι ποτε εκκαθαριζουν; 31/12???
Αν δε μου ερθει η επιστροφη θ αρνηθω να πληρωσω τελη κυκλοφοριας -
Kαι εγώ τα ίδια. Ακόμα έχει περασμένα την περσινή εκκαθάριση.
-
Έχουν καθυστερήσει αρκετοί. Υπομονή...
Πάντως όσοι δεν έχετε κωδικούς, βγάλτε. Μπορείτε να δείτε και να εκτυπώσετε από εκεί τα εκκαθαριστικά των προηγούμενων ετών (τουλάχιστον*) χωρίς να χρειαστεί η ταλαιπωρία στη ΔΟΥ αν τυχόν έχει χαθεί κάποιο και χρειάζεται.[*] Έχω δει τουλάχιστον μια περίπτωση όπου το Ε1 ήταν διαθέσιμο για εκτύπωση χωρίς να έχει αποσταλεί ηλεκτρονικά η δήλωση. Αλλά άντε να το ξαναβρείς αυτό...
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
[*] Έχω δει τουλάχιστον μια περίπτωση όπου το Ε1 ήταν διαθέσιμο για εκτύπωση χωρίς να έχει αποσταλεί ηλεκτρονικά η δήλωση. Αλλά άντε να το ξαναβρείς αυτό...
Γιατί έχω την εντύπωση οτι αυτό που λες παίζει κανονικά;
Στα δικά σας τα μέρη οι ΔΟΥ προβλέπεται να στείλουν σημειώματα περαίωσης ή θα τα ετοιμάσετε κι εσείς μόνοι σας; -
Τα ετοιμάζει η ΔΟΥ (μία έχουμε όλη κι όλη ).
Βέβαια έχουμε το νου μας για μερικές επιχειρήσεις που θέλουμε οπωσδήποτε να κλείσουν και αν δεν μας στείλουν θα το φτιάξουμε εμείς. -
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Αν η γυναίκα σου είναι Ε.Ε. και δεν έχει έδρα μπορεί να δηλώσει το σπίτι ως έδρα και τότε όλα τα τιμολόγια πάνε στο εξοδολόγιο της (όχι ο Φ.Π.Α. αν δεν κάνω λάθος)Εφόσον δηλώνει ως επαγγελματική στέγη το σπίτι, εκπίπτει το μέρος εκείνο της εκάστοτε δαπάνης που αντιστοιχεί στα ορισμένα αυτά τετραγωνικά του σπιτιού. Δηλαδή, αν θεωρήσουμε ότι η επαγγελματική μας στέγη μέσα στο σπίτι καταλαμβάνει το 20% των συνολικών τετραγωνικών (όσο ένα δωμάτιο περίπου), από τα έσοδα εκπίπτει το 20% του λογαριασμού του ΟΤΕ (και συμψηφίζεται ο αναλογούν ΦΠΑ).
-
Οι αποδείξεις πληρωμής internet (dsl δηλαδή) αποτελούν έξοδο που εκπίπτει απο το εισόδημα?
-
Ειναι εδω καποιος σχετικος να μου πει ποτε ολοκληρωνεται η εκκαθαριση των δηλωσεων? Μπαινει ο Νοεμβρης κι ακομα τιποτα
-
Ας το...
Το TaxisNet λέει ότι σήμερα λίγει η πληρωμή της πρώτης δόσης της δικιάς μου και εκκαθαριστικό δεν έχω πάρει στα χέρια μου. Πήγα στην εφορία, μου είπαν τι χρωστάω, αλλά δεν μπορώ να το πληρώσω αν δεν έχω το εκκαθαριστικό!
Και για πρώτη φορά φέτος μπήκα κι εγώ στο κουπί της προκαταβολής φόρου. Θα πληρώσω επιπλέον 1500 ευρώ για τα εισοδήματα που θα αποκτήσω. Θα τα πάρουν πίσω κάποια στιγμή οι κληρονόμοι μου. Άλλος ένας τρόπος για να δανίζεται το κράτος άτοκα.
Αλλά γιατί να μας φαίνετε παράξενο πια; Αφού πληρώνουμε και διόδια για τους δρόμους που θα γίνουν;
-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Οι αποδείξεις πληρωμής internet (dsl δηλαδή) αποτελούν έξοδο που εκπίπτει απο το εισόδημα?Ναι, αν ειναι φυσικα της επαγγελματικης σου εδρας και φυσικα στο ονομα σου...
-
Ευχαριστώ .
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Λέω να αναστήσω το θέμα...
Μια και παντρεύτηκα πέρσι θα πρέπει πλέον να κάνουμε κοινή δήλωση. Καθώς δεν εμπιστεύομαι τον πατέρα μου που έχει ειδικότητα στο να περιπλέκει τη δική του αλλά και των άλλων τις ζωές, ούτε και τον λογιστή που του τα φτιάχνει λέω να ενημερωθώ και να τα κάνω μόνος μου. Άρχισα λοιπόν μελέτες....
Σήμερα έκανα εγγραφή στο σύστημα και περιμένω τις 5 ή όσες μέρες χρειάζονται...
Μετά θα μπορώ να δω παλιά εκκαθαριστικά κλπ που ίσως με διευκολύνουν.... αν και το ότι αλλάζουν κάθε χρόνο οι κλίμακες και οι κανονισμοί δεν βοηθάνε...
Ερώτηση: Στο σύστημα ηλεκτρονικής υποβολής δήλωσης σου βγάζει αποτέλεσμα προτού τους το στείλεις (για να δοκιμάζεις λίγο διαφορετικά πράματα να δεις τι σε συμφέρει);; Ή όταν το στείλεις τελείωσε;
Γενικά υπάρχει κανένα προγραμματάκι ή φύλλο excel που να σου υπολογίζει τι δίνεις-παίρνεις.
Είμαι μισθωτός, δημόσιος υπάλληλος και κάποια βοηθήματα που έχω βρει είναι για ΙΚΑ.
Υπάρχει βέβαια το http://www.in.gr/foros2008/' target='_blank' target='_blank αλλά υποστηρίζει την προηγούμενη χρονιά και δεν είναι αρκετά επεξηγηματικό. Ιδανικά θα ήθελα και κάποιες οδηγίες που να εξηγούν τι επίπτωση θετική ή αρνητική και πόσο, έχουν κάποιες επιλογές (κάποιοι κωδικοί). Το φυλλάδιο της εφορίας μου αφήνει πολλά κενά σε αρκετά πράματα.Κάποιος από τους δύο σας πρέπει να αλάξει ΔΟΥ.
Κάνεις ένα εντυπο Μ2 νομίζω λέγεται και πλέον είστε στην ίδια ΔΟΥ!
Θα κάνεις ευκολότατα την ηλεκτρονική σου δήλωση απλά αν είχατε περιουσιακά στοιχεία- ακίνητα πριν το γάμο σας ο καθένας τα δικά του θα ξανακάνεις Ε9.
Την κατάθεση της ηλετρκονικής δήλωσης την κάνεις σε στάδια! Δεν ξέρεις από πρίν το αποτέλεσμα μπορείς να το υπολογίσεις εύκολα μόνος σου!
Μόλις την καταθέσεις οριστικά βγαίνει το ποσο. Aν έχεις κάνει χοντρή βλακεία και δείς κανα χρωστάς €1mio πρέπει να πας Εφορια
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος