-
κοιτα οταν δηλωνεις 5 δωματια στο συλλοο παιρνεις 5 καρτελες.Που σημαινει οτι τα υπολοιπα δωματια χωρις καρτελες σε αφηνουν εκτεθειμενο σε οποιοδηποτε ελεγχο αστυνομιας, εφοριας, ΕΟΤ κτλ. Υπ οψιν βεβαια οτι παιζουν και καταγγελιες απο αλλα μελη του συλλογου ή απο κανενα πελατη.Το να κρυψει κανεις 10+ δωματια μου φαινεται μεγσλο ρισκο με τοσο κοσμο νσ μπαινοβγαινει.Σε μας κατω που ειναι μικρη κοινωνια δε παιζει, θα χε ρουφιανευτει σε χρονο dt.Βεβαια τα φορολογικα ωφελη ειναι βαρβατα κι αμα ειναι τοσο σιγουροι οτι δεν τους παιρνουν χαμπαρι, τι να πω...
-
Σε άλλη Ελλάδα ζεις;;
Εδώ υπάρχουν περιπτώσεις, που ο άλλος δεν έχει κάν άδεια. Για κανένα δωμάτιο Και έχει πινακίδα 'rooms to let'Εδώ ρουφιανεύουν άλλα πράγματα. Άσε που δε θα κάθομαι να κάνω εγώ το ρουφιάνο. Σου είπα και πριν. Ο ΕΟΤ δεν έχει έρθει ΠΟΤΕ, έστω να δει που έδωσε τις άδειες.
Anyway είμαστε .
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
ερώτηση: AΦΜ σε αποδείξεις, υπάρχει με την ίδια έννοια σε όλα τα κράτη?Σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ, ναι (τουλάχιστον στα τιμολόγια). Στα Αγγλικά, VAT number.
-
Με το πρόθεμα της χώρας που ανήκει το ΑΦΜ. 'EL' για την Ελλάδα. Πχ. 'EL123456789'
-
Δεν μπορούν να μπούνε στις αποδείξεις καθόλου εισιτήρια μεταφορικά. Δηλαδή ούτε κάρτες πολλαπλών διαδρομών ούτε αεροπορικά ούτε τραίνα, λεωφορεία....
Τα διόδια που τα μαζεύω άραγε θα μετράνε;;
Ας δούμε πάντως πώς θα πάνε τα πράματα, πόσα χαρτάκια θα μαζέψουμε και τι θα τα κάνουμε. Βέβαια αυτή η αβεβαιότητα είναι το καλύτερο, έτσι όλοι μαζεύουν αποδείξεις και αναγκάζονται όσοι δεν έδιναν να δίνουν. -
-
Η διαφοροποίηση στις αποδείξεις ανάλογα με το αν προορίζονται για να καλύψουν το αφορολόγητο ή να μειώσουν το φόρο είναι επίσημη, ή αποτελεί φήμη;
Μού φαίνεται τραγικό να πρέπει ο καθένας (1) να μαζεύει πεντακόσιες-χίλιες αποδείξεις, (2) να τις καταχωρεί και, επιπλέον των προηγουμένων, (3) να τις μοιράζει ανάλογα με το για που προορίζονται...
-
Τα δίδακτρα εκτός..... των ιδιωτικών σχολείων
Τα λεωφορεία από τα ιδιωτικά φαντάζομαι (εχει και ΦΠΑ η απόδειξη) μπορούν να μπούν... Δεν είναι ΚΤΕΛ
Γραφεια τουρισμού ειναι τα περισσότερα?
-
Κατι πηρε το αυτι μου για καταργηση της καταστασης με τα στοιχεια των αποδειξεων αλλα απλα κανεις μια σουμα ΟΛΩΝ των αποδειξεων,γραφεις το νουμερο στο καταλληλο νταμακι και μετα τις βαζεις σε ενα φακελο τον οποιον παραδιδεις μαζι με τη δηλωση ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΟ και αν κληρωθεις να ελεγχθεις ,τοτε τον ανοιγουν και τις ξανασουμαρουνε.
Αν κανεις δηλωση ηλεκτρονικως,τον φακελο τον κρατας σπιτι,δεν ξερω για ποσο, αλλα εχουμε καιρο μεχρι του χρονου.Ξερει κανεις τιποτα επισημο για τα παραπανω;
-
....να προσφέρω ( ? ) και εγω κάτι στην συζητηση.
Μετα από απειρα προγραμματακια και excel οφυλλα καταγραφής αποδείξεων .... βρήκα αυτο της ALTEC το οποίο ειναι το καλυτερο με διαφορά
http://swsupport.altec.gr/eservices/taxfree/contact.asp
Εαν δε , εχετε ήδη περασει τις αποδειξεις σας σε excel μπορεί να κάνει εισαγωγή δεδομένων από εκει και να συνεχίσετε σε αυτό !!!
-
Ποιός είναι ο λόγος να μη χρησιμοποιήσει κανείς ένα Excel-όφυλλο αλλά μια εφαρμογή στο Internet για κάτι τέτοιο ? (εκτός βέβαια αν δεν έχει καθόλου γνώσεις Excel, αλλά αν έχει ήδη ένα έτοιμο Excel-όφυλλο τι θα του προσφέρει η άλλη εφαρμογή ? )
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Κατι πηρε το αυτι μου για καταργηση της καταστασης με τα στοιχεια των αποδειξεων αλλα απλα κανεις μια σουμα ΟΛΩΝ των αποδειξεων,γραφεις το νουμερο στο καταλληλο νταμακι και μετα τις βαζεις σε ενα φακελο τον οποιον παραδιδεις μαζι με τη δηλωση ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΟ και αν κληρωθεις να ελεγχθεις ,τοτε τον ανοιγουν και τις ξανασουμαρουνε.
Αν κανεις δηλωση ηλεκτρονικως,τον φακελο τον κρατας σπιτι,δεν ξερω για ποσο, αλλα εχουμε καιρο μεχρι του χρονου.Ξερει κανεις τιποτα επισημο για τα παραπανω;
OK για τις αποδείξεις, πάνε για του χρόνου.
Ποιά από τα άλλα στοιχεία των αλλαγών στο φορολογικό είναι για το οικονομικό έτος 2010 (εισοδήματα του 2009) ? -
Νασο ,απο οτι παλι ακουσα, για το Ε1 υπαρχει ενα ακομη ζητουμενο (ο αριθμος του κινητου,ταχα για να σε βρει γρηγορα ο εφορος αν εχει απορια!!) και καποιοι κωδικοι αλλαξαν θεση....Τιποτα το ουσιωδες .
-
Οριστικά πλέον δεν θα δηλωθούν οι καταθέσεις (πάλι καλά που κατάλαβαν τη βλακεία τους)
http://www.banksnews.gr/portal/home-page/124-top-story/585--l-r---
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Ποιός είναι ο λόγος να μη χρησιμοποιήσει κανείς ένα Excel-όφυλλο αλλά μια εφαρμογή στο Internet για κάτι τέτοιο ? (εκτός βέβαια αν δεν έχει καθόλου γνώσεις Excel, αλλά αν έχει ήδη ένα έτοιμο Excel-όφυλλο τι θα του προσφέρει η άλλη εφαρμογή ? )το πρόβλημα που είχα - τουλάχιστον - εγώ , ήταν ότι όταν εγραφα το ονομά μιας επιχείρισης δεν μπορούσα να περάσω αυτόματα ( χωρίς copy paste ) το ΑΦΜ της ...
Επίσης μπορώ να βλέπω καποια στατιστικα ανα μηνα και ανα είδος ... κτλ ...
Εκτιμώ ότι ειναι καλύτερο απο το να φτιάξεις excel αφού ...
- το έχει φτιάξει αλλος
- ειναι δωρεαν ( και όχι 'δωρεαν' )
- κρατα παραπλευρα στατιστικα ...
... ενώ αυτό που εβαλα σε λονκ εγω δεν απαιτει εγγραφη / mail ...κτλ
-
αποδείξεις από διόδια μετράνε ?
-
απο πετρελαιο θερμανσης?
-
Απο διόδια νομιζω οχι ... από πετρέλαιο θερμανσης ναι ...
-
Εγώ πάντως τις μαζεύω όλες, ακόμα και τα διόδια και όταν έρθει η ώρα θα δούμε τι θα παίξει...
Αυτό με τις βενζίνες όμως,το τιμολόγιο, μπελάς μου φαίνεται, περιμένουν άλλοι πίσω σου στην αντλία... αλλά πρέπει να αρχίσω να μαζεύω, τώρα που ακρίβυνε η βενζίνη.... 90 ευρώ έβαλα χθές και ήταν από τις φτηνές.... (χώρεσε 74 λίτρα!) -
Ξέρει κανείς αν παραμένει το επιπλέον αφορολόγητο για τα προστατευόμενα τέκνα (+1000 για το ένα παιδί, +2000 για δύο παιδιά, +10000 για τρία παιδιά κοκ); Είμαι τρίτεκνος και το δεκαχίλιαρο έφερνε μια καλή μείωση στο φόρο. Αν το καταργήσανε, τη βάψαμε Το τρίτο παιδί δεν είναι αυτοκίνητο, να παραδώσω τις πινακίδες αν δεν μπορώ να το συντηρήσω...
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος