-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Εγώ το πλήρωσα. Τι τώρα τι σε 5-6-7-φτου και βγαίνω δόσεις πάλι βραχνάς θα μου είναι.Αρκεί να μη σου έρθει μειωμένος ο νέος ΕΝΦΙΑ...Θα σου πιστωθεί η διαφορά στις 32 του τρέχοντος.....
-
Μπααα, αυτά αφορούν τους στρεμματούχους στην ύπαιθρο. Εγώ σπίτια σε πόλεις έχω και κανα οικοπεδάκι. Στα news είπαν ότι δεν θα αλλάξει σε εμάς τίποτα. Φυσιολογικά μου ήρθαν. Δεν ανήκω στις παραπάνω περιπτώσεις.
-
Πάντως, κοσμάκης που θέλει να πάρει φορολογική ενημερότητα σήμερα, δεν μπορεί να πάρει καθαρή ενημερότητα, παρά μόνο με παρακράτηση, ασχέτως κι αν δεν υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές.
-
Αγόρασα ακίνητο (ναι μη βαράτε....). Πρέπει να το δηλώσω στο Ε9 μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα της αγοράς δηλαδή τέλος Σεπτεμβρίου. Μπορώ τώρα, είναι ανοιχτό ή πρέπει να περιμένω. Και αν ξέρει κανένας τι στοιχεία ζητάνε.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Αγόρασα ακίνητο (ναι μη βαράτε....). Πρέπει να το δηλώσω στο Ε9 μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα της αγοράς δηλαδή τέλος Σεπτεμβρίου. Μπορώ τώρα, είναι ανοιχτό ή πρέπει να περιμένω. Και αν ξέρει κανένας τι στοιχεία ζητάνε.πας με το συμβόλαιό σου στον λογιστή. Κανονικά είναι να το δηλώσεις μεσα στον μήνα, αλλά επειδή είναι πουταναριό το σύστημα ακόμη, νομίζω δεν έχει ανοίξει καν!
-
φερτο σε μενα με 30€ + φπα καθαρισες.εκανα ενα πριν 5 ημερες.λογιστης ειμαι οχι δικηγορος.
-
γιατι εχει νοημα να το κανει ο δικηγορος?
ξερεις πολους δικηγορους που πηγαιναν για να υποβαλουν μισθωτηριο σε ΔΟΥ?
αν πεις σε δικηγορο υπεβαλε μισθωτηριο σε ΔΟΥ το ποιο πιθανο ειναι να πηγαινε (προ ετους 2014) στο τμημα του ΦΠΑ και την αλλη μερα να σου ελεγε οτι δεν το παρελαβε η ΔΟΥ.
-
Ο χρήστης pgs έγραψε:
αυτό ρωτάω έχει όντως νόημα να μου φτιάξει δικηγόρος το συμφωνητικό; εξασφαλίζομαι περισσότερο πραγματικά; Ή να το φτιάξω μόνος μου με αυτά τα τυποποιημένα από το περίπτερο?
το δεύτερο
-
Ο χρήστης pgs έγραψε:
αυτό ρωτάω έχει όντως νόημα να μου φτιάξει δικηγόρος το συμφωνητικό; εξασφαλίζομαι περισσότερο πραγματικά; Ή να το φτιάξω μόνος μου με αυτά τα τυποποιημένα από το περίπτερο?
Το ζήτημα δεν είναι ποιος θα κάνει τη σύνταξη του κειμένου (που λίγο - πολύ είναι τυποποιημένο) αλλα η ανάγκη ύπαρξης δικηγόρου σε περίπτωση 'στραβής'. Γιατί εκεί ούτε εσύ, ούτε ο λογιστής θα μπορείτε να κάνετε κάτι. Κάποιοι προτιμούν να έχουν δικηγόρο για όλες τους τις υποθέσεις και να πληρώνουν για τις υπηρεσίες - συμβουλές που τους προσφέρουν. Άλλοι πάλι, προτιμούν το σύστημα 'Πληρωμή ανά περίσταση'. Διαλέγεις και παίρνεις.
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
ακομα να εκκαθαρισουν την δηλωση μου,ενω εληξε η προθεσμια για την πρωτη δοση.Υπαρχουν και αλλοι που δεν τους εχει εκκαθαρισθει ακομα?
η πρωτη δοση παντως του ενφια πηγε για Σεπτεμβρη,αυτη τη φορα με προσωπικη εντολη του Βαγγελα.
ακομα να εκκαθαρισθει.Υπαρχουν αλλοι που δεν εχει εκκαθαρισθει ακομα?
πηγα σημερα στη δου μου να ρωτησω, και οντως δεν εχει εκκαθαρισθει η φορολογικη μου δηλωση με την τροποποιητικη που εκανα στις 2/7...
κατα τα αλλα θελουν να μαζεψουν χρηματα.... -
Μας βγηκε στο πορταλ της Τραπεζας
Στο πλαίσιο της εφαρμογής του Νέου Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α) που καλούνται οι φορολογούμενοι να καταβάλουν (σε αντικατάσταση του Ε.Ε.Τ.Α και του ΦΑΠ), σας ενημερώνουμε ότι, προχωρήσαμε στην αναμόρφωση του Καταναλωτικού δανείου Οικονομικών Υποχρεώσεων προς το Δημόσιο, με στόχο την ολοκληρωμένη κάλυψη των αναγκών του πελάτη που επιθυμεί να τακτοποιήσει μία ή περισσότερες ενήμερες και μη ρυθμισμένες οικονομικές υποχρεώσεις προς το Δημόσιο.
Πιο συγκεκριμένα, από σήμερα 26/8/2014 ο πελάτης μπορεί να αιτηθεί για δάνειο με σκοπό και την αποπληρωμή του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α) προσκομίζοντας ένα από τα ακόλουθα δικαιολογητικά:
«Συγκεντρωτική Εικόνα Ατομικών Ανοικτών Οφειλών εκτός ρύθμισης» (Στοιχεία οφειλών εκτός ρύθμισης)»
και
«Σημείωμα για Πληρωμή»
ή
«Γνωστοποίηση βεβαιωμένων (μη ρυθμισμένων) οφειλών. Δυνατότητα καταβολής σε Τράπεζες και ΕΛ.ΤΑ.» (αποστέλλεται στον πελάτη από την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων) -
Τελικά ΕΝΦΙΑ πήγε Σεπτέμβρη ? Στο Taxis βλέπω ακόμα 29/8 για πρώτη δόση, αλλά όλα τα sites μιλάνε για τέλος Σεπτέμβρη. Περιμένουμε την υπουργάρα μας να καταθέσει τροποποιήσεις στη Βουλή ?
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Τελικά ΕΝΦΙΑ πήγε Σεπτέμβρη ? Στο Taxis βλέπω ακόμα 29/8 για πρώτη δόση, αλλά όλα τα sites μιλάνε για τέλος Σεπτέμβρη. Περιμένουμε την υπουργάρα μας να καταθέσει τροποποιήσεις στη Βουλή ?Σεπτέμβρη...
@pgs
Είσαι ο εκμισθωτής...
Αν είσαι ο κύριος, κι όχι επικαρπωτής κλπ, τότε επιλέγεις κύριος... -
Πήγαινε στη δικηγορίνα , ο άλλος θα στα πει έτσι ώστε στο τέλος θα είσαι και υπόχρεος
Προσωπικά ό,τι συμβόλαιο έχω κάνει με νοικάρηδες, έχουν γίνει από δικηγόρο. Αυτό με τους λογιστές πρώτη φορά το άκουσα εδώ μέσα.
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Προσωπικά ό,τι συμβόλαιο έχω κάνει με νοικάρηδες, έχουν γίνει από δικηγόρο. Αυτό με τους λογιστές πρώτη φορά το άκουσα εδώ μέσα.
Με τη Μίσθωση Ακινήτων μέσω της ΓΓΠΣ, το αναλαμβάνουν κανονικά οι λογιστές... Δεν είναι τίποτα.
-
Στο Ε9 στην ενότητα που δηλώνεις το Οικόπεδο (που περιέχει κτίσμα) υπάρχει το πεδίο 'Ποσοστό Συνιδιοκτησίας' με τον κωδικό 20. Σε αυτόν τον κωδικό τι ακριβώς δηλώνεται; Μήπως το ποσοστό του οικοπέδου που δεν ακόμη έχει κτιστεί, σύμφωνα με τον συντελεστή δόμησης & υφιστάμενα τετραγωνικά μέτρα του κτίσματος ή κάτι άλλο;
-
Ερώτηση προς τους γνώστες. Πριν δύο μήνες νοίκιασα ένα διαμέρισμα σε φοιτητή. Έκανα μόνο ηλεκτρονικό συμβόλαιο θεωρώντας ότι με καλύπτει μέσω taxisnet. Δυστυχώς ο φοιτητής αποδείχθηκε πολύ θορυβωδης και ασυνεπής σε ότι είχαμε συμφωνήσει σχετικά με την ησυχία που απαιτείται καθώς είναι ιδιοκτήτη η πολυκατοικία και εξαρχής είχα θέσει ως όρο την τήρηση απόλυτης ησυχίας τουλάχιστον τις ώρες κοινής ησυχίας. Θέλω να του πω ευγενικά αφού μετά από 2-3 παρατηρήσεις να βρει άλλο διαμέρισμα για να ησυχάσουμε και εγώ και αυτός. Πρώτον πως με συμβουλεύεται να το χειριστώ και δεύτερον τι γίνεται εφόσον δεν υπάρχει το κλασσικό συμβόλαιο στα χέρια μου;
Υπάρχει.Υ. Γ. Εννοείται πως θα του χαρίσω ένα νοίκι τουλάχιστον μη νομίζει πως σκοπός μου ήταν η εκμετάλλευση του. Επίσης από την στιγμή που έχει έρθει να μείνει μένει μαζί του διαρκώς και η κοπέλα του πράγμα που φυσικά δεν είχε συμφωνηθεί.
-
Off topic αλλά δε καταλαβαίνω αυτό το πράγμα που προσπαθείτε μερικοί να ορίσετε το τι θα κάνει στο σπίτι του ο άλλος. Πραγματικά είναι ελεεινό. Δε λέω να βάζει δυνατά μουσική 3 το μεσημέρι ή 2 το βράδυ, αλλά στις 6 το απόγευμα μπορείς να ανεβάσεις λίγο την ένταση. Όχι καθημερινά, είναι κουραστικό, αλλά μία στο τόσο γιατί όχι; Και γιατί να μη φέρει γκόμενες, μη πουν οι γείτονες; Ήμαρτον Αν σε πληρώνει στην ώρα του θα πρέπει να σε νοιάζει.
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Off topic αλλά δε καταλαβαίνω αυτό το πράγμα που προσπαθείτε μερικοί να ορίσετε το τι θα κάνει στο σπίτι του ο άλλος. Πραγματικά είναι ελεεινό. Δε λέω να βάζει δυνατά μουσική 3 το μεσημέρι ή 2 το βράδυ, αλλά στις 6 το απόγευμα μπορείς να ανεβάσεις λίγο την ένταση. Όχι καθημερινά, είναι κουραστικό, αλλά μία στο τόσο γιατί όχι; Και γιατί να μη φέρει γκόμενες, μη πουν οι γείτονες; Ήμαρτον Αν σε πληρώνει στην ώρα του θα πρέπει να σε νοιάζει.Αυτόκλητε δικηγορε αν έχεις κάτι επί της ερώτησης που εκανα καλώς. Θα μου κάνεις και μάθημα περί δικαιωμάτων και ησυχίας; τράβα πες τα αλλού.
-
Πολλα νευρα βρε παιδια!!
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος