-
Για μια στιγμη, ενας εχει τεκμηρια π.χ. 15.000 και εισοδηματα 40.000 τα δηλωνει και φορολογειτε για αυτο... δεν εχει δικαιωμα για 25000 αναλωση? εαν αυτο ειναι για καποια χρονια... π.χ. 5 τοτε εχει 100.000 για αναλωση με 15.000 τεκμηρια εχει περιπου 8 χρονια να αναλωνει.... η οχι??
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Το γνωρίζω.
Και δεν κάνω πλάκα.Το γνωρίζεις αλλά δεν μου απαντάς τι ανάλωση κεφαλαίου θα επικαλεστώ που το ΥπΟικ μου λέει ότι δεν έχω φράγκο (για την ακρίβεια 'έκλεβα' κιόλας) ενώ έχω 40.000 ευρώ στην τράπεζα νομιμότατα.
Την περίπτωση που σου ανέφερα μπορώ στην 'πειράξω' με άπειρους διαφορετικούς τρόπους και να φτιάξω 1000δες διαφορετικά πραγματικότατα παραδείγματα από την καθημερινή ζωή...Αντίστοιχα 1000άδες παραδείγματα θα βρω και γω για περιπτώσεις που δεν τους πιάνουν τα τεκμήρια και έχουν ωραιότατη ανάλωση κεφαλαίου να επικαλεστούν. Δεν αποδεικνύεται τίποτα με περιπτωσιολογία, αν 'τρως από τα έτοιμα' τότε μια χαρά μπορεί να είναι χρήσιμη η ανάλωση κεφαλαίου ώστε να μην πληρώσεις κερατιάτικο φόρο. Για την ακρίβεια, ΑΝ τρως από τα έτοιμα ΚΑΙ δεν σε έπιαναν τα τεκμήρια τα προηγούμενα χρόνια τότε αναγκαστικά κάθε χρονιά περισσεύει κεφάλαιο προς μελλοντική ανάλωση ίσο με τη διαφορά εισοδήματος - τεκμηρίων.
@mjacob
Νομίζω ότι ήμουν σαφέστατος όταν 3-4 δημοσιεύσεις πριν τη δικιά σου έγραψαΑν δεν 'τρως από τα έτοιμα' τότε δεν ισχύουν τα περί ανάλωσης κεφαλαίου
οπότε δεν καταλαβαίνω γιατί κρούεις ανοικτές θύρες.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Νομίζω ότι ήμουν σαφέστατος όταν 3-4 δημοσιεύσεις πριν τη δικιά σου έγραψαΑν δεν 'τρως από τα έτοιμα' τότε δεν ισχύουν τα περί ανάλωσης κεφαλαίου
Πως ζεις ? 'Από τα έτοιμα' θα μου πεις.
αυτή η εσωτερική στιχομυθία δεν γράφτηκε;
Γράφτηκε αλλά όποιος απαντάει σε αυτό με οποιοδήποτε άλλο τρόπο εκτός από αυτόν που έδωσες κρούει ανοικτές θύρες;Γιατί κάπου κάποιος (όχι εσύ βέβαια) έγραψες:
Το πρόβλημα είναι με όσους δήλωναν 5000 το χρόνο και έβγαζαν 15000, ε αυτοί τον ήπιαν...
Ούτε αυτό είναι κάτι που τίθεται προς συζήτηση; Ανοικτή θύρα κι αυτό;
Δεν ξέρω. Εγώ έτσι όπως τα διάβασα, στο πρόβλημα τεκμήρια+μηδενικό εισόδημα είδα να υπάρχει ο αντίλογος:
Ε για να ζεις είτε θα έχεις έτοιμα, οπότε είναι ΟΚ η ανάλωση. ΑΝ τελικά ισχύουν ΚΑΙ μερικά ακόμα πράγματα αλλά ας μην πιάνουμε περιπτωσιολογία
Ή έκλεβες.Ε κάπου εκεί 'είδα φως και μπήκα' και είπα να γράψω κι εγώ καμιά άλλη περίπτωση, αλλά απ' ότι φαίνεται δεν παίζουν μ' αυτά τα πράγματα.
-
κανω τη δηλωση του αδερφου μου, ειχε εισοδημα απο ενα σεμιναριο για ηλεκτρονικους υπολογιστους στα 200Ε, ηταν περασμενο αυτοματα 40Ε εοιστροφη φορου στο πεδιο 605, στο πεδιο 049 εβαλα 800Ε αποδειξεις, στο πεδιο 051 30Ε αποδειξη απο ιατρο, εβαλα οτι φιλοξενειται, εβαλα το ΙΒΑΝ λογαρισμο για επιστροφη των 40Ε, παταω εκκαθαριση και μου βγαζει να εκτυπωσω το Ε1και μου βγαζει οτι για να ολοκληρωθει η εκκαθαριση της δηλωσης που υποβαλατε ηλεκτρονικα πρεπει να προσκομισετε αντιγραφο της υποβλειθησεας δηλωσης με ολα τα δικαιολογητικα εντος 15ημερων στην εφορεια
πηγαινει σημερα εφορεια με αποδειξεις, αποδειξεις για το σεμιναριο που παρακολουθησε και του ειπαν οτι ειναι λαθος το Ε1 επειδη δεν εχει περασει το ποσο που ελαβε 200Ε απο το σεμιναριο στη δηλωση, σε ποιο πλαισιο πρεπει να περαστει αυτο το ποσο
σε μια αναζητηση που εχω κανει καποιοι γραφουν οτι πρεπει να περαστει αυτο το εισοδημα στο πλαισιο 507, κανοντας ομως μια δοκιμη στο taxnewsdemo βγαζει οτι πρεπει να πληρωσω 1230Ε, οποιος μπορει να βοηθησει -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Νομίζω ότι ήμουν σαφέστατος όταν 3-4 δημοσιεύσεις πριν τη δικιά σου έγραψα
Αν δεν 'τρως από τα έτοιμα' τότε δεν ισχύουν τα περί ανάλωσης κεφαλαίου
Πως ζεις ? 'Από τα έτοιμα' θα μου πεις.
αυτή η εσωτερική στιχομυθία δεν γράφτηκε;
Γράφτηκε αλλά όποιος απαντάει σε αυτό με οποιοδήποτε άλλο τρόπο εκτός από αυτόν που έδωσες κρούει ανοικτές θύρες;Αρα παραδέχεσαι ότι απάντησες κατευθείαν στο πρώτο, χωρίς να κάνεις τον κόπο να διαβάσεις όλες τις δημοσιεύσεις της σελίδας.
Δεν είναι κακό αλλά τότε ούτε και το να σου λέω ότι κρούεις ανοικτές θύρες είναι άδικο.
Αλλά όλα τα υπολοιπα είναι
-
ναι nass έχεις δίκιο.
-
ναι mjacob έχεις δίκιο.
-
Ο χρήστης r200 έγραψε:
κανω τη δηλωση του αδερφου μου, ειχε εισοδημα απο ενα σεμιναριο για ηλεκτρονικους υπολογιστους στα 200Ε, ........................ δοκιμη στο taxnewsdemo βγαζει οτι πρεπει να πληρωσω 1230Ε, οποιος μπορει να βοηθησειΜέγα δράμα φέτος τα σεμινάρια. Τον υπολογίζει σαν ΕΕ, καθότι μέχρι πρώτινως δηλωνόνταν στον οικείο πίνακα και τον 'φορτώνει' με αποτέλεσμα μεγάλο ποσό φόρου Υποτίθεται ότι θα το διόρθωναν από το Υπουργείο, γιατί ένα σωρό κόσμος είχε πρόβλημα.
-
Απλά για επιβεβαίωση: αν στο Taxis φαίνονται τόκοι από τραπεζικό λογαριασμό Α και παρακρατηθέντες φόροι Β, τότε αυτά δηλώνονται
- στον κωδικό 667, το καθαρό ποσό (Α-Β)
- στον κωδικό 433, οι παρακρατηθέντες φόροι (Β).
Σωστά; Χρειάζεται να τα δηλώσω και πουθενά αλλού;
-
Οχι είσαι μια χαρά.
-
Συγγενής εργαζόταν το 2013 σε Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών Δήμου της Αττικής με σύμβαση μίσθωσης έργου για ένα χρόνο χωρίς μπλοκάκι. Στη βεβαίωση αποδοχών από το Δήμο φαίνονται τιμολόγια παροχής υπηρεσιών με το ακαθάριστο όσό και το ποσό του παρακρατούμενου φόρου. Στον ΟΑΕΕ απέδιδε κάθε δίμηνο την προβλεπόμενη εισφορά. Πρέπει να συμπληρώσει και το έντυπο Ε3; Τις εισφορές στον ΟΑΕΕ σε ποιον κωδικό θα τις συμπληρώσει;
-
298 ευρω να πληρωσω μαζι με το φορο πολυτελειας του 2λιτρου.
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
298 ευρω να πληρωσω μαζι με το φορο πολυτελειας του 2λιτρου.γατακι... 2000€ να πληρώσω, επειδή ειχα 2200€ ζημία....
Χέστηκα... ουτως η αλλως αυτα τα λεφτά θα κάνουν χρόνια να τα δούνε, και δεν πρόκειται να ξαναδούνε αλλα. Τελειωσα με ανέκδοτο της χώρας αυτής. Απο εδω και μπρος... μονο για διακοπες... μονο...
-
Πας κι εσύ στα ξένα;
-
Κάποιες ερωτήσεις για τους ειδικούς (γιατί λεφτά για λογιστή δεν παίζουν):
-
Ελεύθερος επαγγελματίας έχει ζημιές 500Ε για το 2013, δηλώνοντας έσοδα+έξοδα στο Ε3.
Στο Ε1, πίνακα 4Δ.1, δηλώνει -500Ε στον κωδικό 501 ή πάει στο 4Δ.5 και συμπληρώνει ζημιά 500Ε στον κωδικό 511? -
Στο Ε1, πίνακας 7, τί ποσοστό πρέπει να ναι οι αποδείξεις αγορών που πρέπει να χει και να συμπληρώσει ,δεδομένων της παραπάνω ζημιάς και ως ποσοστό τίνος ποσού υπολογίζεται για να μην πληρώσει πρόστιμο? (των ακαθάριστων εσόδων?)..Κάπου είχα ακούσει για 25 %
-
Στο Ε3, στο τελευταίο τμήμα IV(Φόροι), κωδικός 1216, εννοεί τον ΦΠΑ εσόδων/υπηρεσίων/μελετών που χει ήδη αποδώσει το 2013 με τις αποδείξεις από το μπλοκάκι ή σε αυτόν μπαίνει και ο ΦΠΑ αγορών/εξόδων,οπότε εννοεί τη διαφορά τους σύμφωνα με την εκκαθαριστική δήλωση του ΄13?
Ευχαριστώ
-
-
ρε παλίκαροι μπορεί να μου βρει κάποιος την εφαρμογή eKAD , το αρχείο εγκατάστασης δηλαδή, γιατί δε τη βλέπω να υπάρχει στο site του gsis (το σχετικό λινκ είναι νεκρό) και μάλλον τη χρειάζομαι για να αλλάξω κάτι ξεχασμένους ΚΑΔ που δε μπορούν λένε να μου τους αλλάξουν από το μητρώο
θα πάρω και τηλέφωνο στο taxis να βγάλω άκρη βέβαια (ελπίζω πάντα, γιατί πάλι ζω μια περιπέτεια) , αλλά αν βρω και την εφαρμογή καλά θα είναι
εδιτ το βρήκα, άκυρο
-
Ως κάτοικος εξωτερικού, χωρίς πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα στην Ελλάδα (εκτός από τόκους καταθέσεων που δεν φτάνουν να πιείς ένα καφέ), έχει κανένα νόημα να κάνω δήλωση στο taxisnet; (Για να δικαιολογήσω ίσως το πόθεν έσχες σε ενδεχόμενη περίπτωση που μελλοντικά φέρω λεφτά πίσω στην Ελλάδα) Να κάνω μηδενική ή να μη κάνω καθόλου; Γιατί δοκίμασα να βάλω το καθαρό εισόδημα μου για το '13 στο πεδίο 389 (1. Καθαρό ποσό από μισθούς κτλ. αλλοδαπής προέλευσης) και η προσωρινή εκκαθάριση μου έβγαλε μερικά χιλιάρικα φόρο...
-
Έχεις μεταφερθεί στη κατοίκων εξωτερικού;
στείλε κάποιον δικό σου στη ΔΟΥ που ανήκεις , στο εισόδημα να ρωτήσει τι ακριβώς πρέπει να κάνεις
(είναι ολόκληρη ιστορία βέβαια στο λέω από τώρα,πολλά δικαιολογητικά -που θέλουν επίσημη μετάφραση-, θα πρέπει να ορίσεις αντίκλητο και τρίχες κατσαρές.. ) -
καποτε η πρεσβεια στην χωρα που δουλευαμε μετα απο 2 χρονια παρουσιας εκει και με ενδειξη μονιμης διαμονης την ταυτοτητα σου εκει και την αδεια εργασιας εβγαζε το χαρτι και η εφορεια το δεχοτανε... τωρα εχουμε μπλεξει με γραφειοκρατειες απιστευτες.... ασε που οταν φερναμε ρευστο στο τελωνειο σου εδειναν το χαρτακι πιστοποιησις, και μετα η τραπεζα δεχοτανε την καταθεση σε συναλλγμα και αν τα χαλαγες για επενδυση με το ροζ χαρτι ειχες αφορολογητα για αγορα σπιτιου κ.λ.π. Τωρα πρεπει να αποδειξεις με χαρτοβασιλειο μεταφραζμενο τα αυτονοητα... καθε χρονο!!!!
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Έχεις μεταφερθεί στη κατοίκων εξωτερικού;Ναι, είμαι και έχω κάνει ήδη τη διαδικασία που λες. Στη περσινή δήλωση έκαναν από τη ΔΟΥ και με έβγαλαν κάτοικο εξωτερικού μόνο για το μισό έτος, από την ημερομηνία που έλαβαν τα χαρτιά και όχι από την ημερομηνία που ήρθα εδώ και γράφουν τα χαρτιά, οπότε για τους υπόλοιπους μήνες του '12 χρειάστηκε να βάλω στη δήλωση ότι υποτίθεται έμενα σε δωρεάν παραχώρηση και περισσευούμενες 'τεκμαρτές' αποδείξεις. Όλο το '13 όμως ήμουν έξω.
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος