-
καλήμερα συμφορούμητες...έχω πρόβλημα!αν ξέρει κάποιος συνάδελφος γιατί δεν ξέρω τι να κάνω σε πελάτη μου ο οποίος εισπρατει ενοίκιο περίπτερου ως ανάπηρος πόλεμου. μέχρι το 2010 ήταν αφορολόγητο,μετά δηλώνονταν στον 507 ως εισόδημα ελ.επαγγέλματος συμφωνά και με την ομοσπονδία τους (που κατά την γνώμη μου δεν είναι σωστός) δεν είναι σε θέση να δώσει τα 2500 που ζητάει το κράτος γιατί παίρνει 8000 ετήσιο μίσθωμα.
α)να μην το δηλώσω καθόλου και αν γίνει διασταύρωση να δώσει και το πρόστιμο!?
β)να το δηλώσω ως ενοίκιο ακινήτου που φορολογείτε αυτοτελώς!? (Στην ξεχωριστή εφαρμογή)!?
γ)η να το δηλώσω στην πεπατημένη δλδ στον 507!?υ.γ είμαι νέος στο επάγγελμα σαν οικονομολόγος και ότι κάνω το κάνω για το χαρτζιλίκι μου όποτε λογικό είναι να μην έχω και την τρελή εμπειρία επί του θέματος.
-
Απο την στιγμη που το περιπτερο ειναι επιχειρηση πως μπορεις να το περασεις σαν ακινητο;
Ενα κιοσκι ειναι με αδεια να βρισκεται σε μια συγκεκριμενη οδο. Αυριο μπορει να μεταφερθει σε αλλο δρομο.Πως μπορεις να κανεις φορολογικες δηλωσεις για τριτους; Εχεις καποια αδεια να κανεις αυτο το επαγγελμα;
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Απο την στιγμη που το περιπτερο ειναι επιχειρηση πως μπορεις να το περασεις σαν ακινητο;
Ενα κιοσκι ειναι με αδεια να βρισκεται σε μια συγκεκριμενη οδο. Αυριο μπορει να μεταφερθει σε αλλο δρομο.Πως μπορεις να κανεις φορολογικες δηλωσεις για τριτους; Εχεις καποια αδεια να κανεις αυτο το επαγγελμα;
ναι αλλα το νόημα μετραει...αν υπάρχει παράθυρο καθώς και το περίπτερο κτίσμα ειναι- ακίνητο όπως παλιότερα πριν την φορολόγηση τους πέρναγε κανονικά μεσώ Ε2 ως ενοίκιο..
....νομίζω το έγραψα παραπάνω ότι είμαι νέος..δλδ τώρα πήρα πτυχίο απ την ασοεε ως οικονομολόγος γράφτηκα στο Οικ.επιμελητήριο και για να αρχίσω κάπως είπα να αρχίσω απ το εύκολο που είναι οι φορολογικές δηλώσεις δεδομένου ότι εχω εξοικείωση από χρονιά με το τάξις αφού έκανα του πάτερα μου και της παρέας μου.την επίθεση σου όμως δεν μπορώ να την καταλάβω!
-
Απο τι στιγμη που προτεινεις να παρανομησεις (αποκρυψη εισοδηματος) τι δεν καταλαβαινεις;
Για το περιπτερο η λογικη λεει οτι νοικιαζει την αδεια. Τεσπα δεν ειμαι ειδικος σε αυτα αλλα δεν μπορω να καταλαβω πως το προσεγγιζεις το ολο θεμα. Το σωστο ειναι να χρησιμοποιεις το υπαρχον φορολογικο πλαισιο για να γλυτωσεις φορο απο καποιον οχι να του αλλαζεις τα φωτα.
-
αυτό που λέει ο wantone είναι ότι άλλο οικονομολόγος που έκανες έναρξη στο επιμελητήριο σαν λογιστής (άλλη διαδικασία από το απλά να γραφτείς στο οικονομικό επιμελητήριο, αυτά τα χω κάνει κι εγώ) και άλλο έναρξη ατομικής επιχείρησης κανονικά στον ΟΑΕΕ/ΔΟΥ να φορολογείσαι σαν ΕΕ
δηλώσεις για άλλους τυπικά κάνεις είτε σαν εε, είτε σαν εργαζόμενος σε λογιστικό
από κει και πέρα όποιος σου δώσει τους κωδικούς του, κάνεις ότι θες και θέλει
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
αυτό που λέει ο wantone είναι ότι άλλο οικονομολόγος που έκανες έναρξη στο επιμελητήριο σαν λογιστής (άλλη διαδικασία από το απλά να γραφτείς στο οικονομικό επιμελητήριο, αυτά τα χω κάνει κι εγώ) και άλλο έναρξη ατομικής επιχείρησης κανονικά στον ΟΑΕΕ/ΔΟΥ να φορολογείσαι σαν ΕΕδηλώσεις για άλλους τυπικά κάνεις είτε σαν εε, είτε σαν εργαζόμενος σε λογιστικό
από κει και πέρα όποιος σου δώσει τους κωδικούς του, κάνεις ότι θες και θέλει
δεν διαφωνώ καθολου.η έναρξη θα γινει και αυτή απ το νεο έτος.ειπα να δω τι ψάρια θα πιάσω.
το 90% αν οχι το 99% του κλάδου λειτουργεί με τους κωδικούς
προφανώς και αν το έχεις σαν μόνη πηγή εισοδήματος πέρα της σύνταξης το να πληρώνει ενας συνταξιούχος για 2 και 3 συνεχής χρόνιες 2500 ευρώ, το θεωρώ εξοντωτικό...στο τέλος δεν θα εχει ούτε για τα έξοδα της κηδείας του.
η δήλωση ολοκληρώθηκε και δηλώθηκε στον 507 τελικος -
Μακάρι φίλε μου να τα πας καλά
-
Aυτό που έμαθα χτες με άφησε σύξυλο: Λογιστής πήρε 400 ευρώ από ηλικιωμένη συνταξιούχο θεία μου για να της υποβάλλει την προσυμπληρωμένη δήλωση.......
-
Παράταση.... φυσικά!
Ως και τις 14/7/14 για τα φυσικά πρόσωπα.
http://www.minfin.gr/portal/el/resource/contentObject/id/d6eec1f5-5663-4efb-8441-a032f64a7150 -
Αυτοι που περιμεναν για το κοινωνικο μερισμα τους εγραφε ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ... Θα ειδοποιηθείτε μετά το τέλος της υποβολής των δηλώσεων Φ.Ε. 2014 τωρα που πηραν παραταση οι φορολογικες δηλωσεις θα πρεπει να περιμενουν και την παραταση; ασχετα που οι αιτησεις τελειωνουν σημερα για το μερισμα;
-
Τροποποιητικές πότε και πώς γίνονται; γιατί από τη βιασύνη ξέχασα τα παιδιά μου ο ηλίθιος!!!
-
:lol:
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Τροποποιητικές πότε και πώς γίνονται; γιατί από τη βιασύνη ξέχασα τα παιδιά μου ο ηλίθιος!!!Χαχαχα Ωραίος! Είχαν πει ότι θα ανήκε σήμερα η ηλεκτρονική εφαρμογή στο taxis net για τροποποιητικές. Για ρίξε μια ματιά.
-
Περί γονικών παροχών ερωτήσεις. Ξέρω ότι υπάρχει κάποιο αφορολόγητο όριο για γονικές παροχές.
1- ποιο είναι αυτό; 150000;
2- το όριο είναι ανά παιδί ή ανά γονιό;
3- μπορεί και ο παππούς να κάνει γονική παροχή στο εγγόνι;
4- η γονική παροχή χρεώνεται με την αντικειμενική αξία του ακινήτου;
5- αν κάνω γονική παροχή την ψιλή κυριότητα μειώνεται η αξία της γονικής παροχής; (ώστε να μπορώ να δώσω περισσότερα πράματα αφορολόγητα)
6- τώρα πληρώνω φόρο για τα δικά μου. Τι θα πληρώνω φόρο ανά έτος εγώ άμα έχω κρατήσει την επικαρπία και τι το παιδί μου που θα έχει την ψιλή κυριότητα;
Ευχαριστώ ! -
Επιτέλους άνοιξε το σύστημα και έκανα την τροποποιητική που ήθελα και μου έφυγε το άγχος Δεν άλλαξε κάτι βέβαια
-
Ερωτησούλα:
Για τους 'μπλοκάκηδες' που στην πραγματικότητα εργάζονται ως μισθωτοί και κρατάνε βιβλία στα οποία περνάνε τα παραστατικά που κόβουν στον εργοδότη τους, το ποσό που πληρώνουν στο ταμείο στο οποίο ασφαλίζονται (ΤΣΜΕΔΕ, ΟΑΕΕ, κλπ) δε μπαίνει στη φετινή δήλωση Ε1, αλλά μόνο στο Ε3 στις 'δαπάνες' (και αφαιρείται από τα 'μικτά' έσοδα για να προκύψουν τα 'καθαρά'). Αυτό, δεν πρέπει να περαστεί κανονικά και στα βιβλία, στους μήνες που πληρώνεται?
(σαν 'πάγιο' ίσως?) -
Προφανώς και θα καταχωρηθεί στο βιβλίο ως έξοδο
-
Γενικά έξοδα ΧΔΕ είναι οι εισφορές
Αυτό που αναρωτήθηκα μια μέρα είναι τι γίνεται αν κάποιος είναι σε δύο επιχειρήσεις,σε ποια θα περάσει τις εισφορές του
Τελικά αποφάσισα σχεδόν αυτόβουλα ότι καλό είναι να τις περάσει σε αυτή που έχει περισσότερη ανάγκη να εμφανίσει έξοδα
Δε ξέρω αν το σωστό είναι να τις μοιράσει και με ποιο κριτήριο, πάντως σίγουρα θα είναι λάθος η διπλή καταχώρηση
-
http://www.capital.gr/gmessages/showTop ... id=4476236
Τέλος στον φορολογικό... Γολγοθά των κατοίκων εξωτερικού
-
Γιατί και τώρα τα ίδια δικαιολογητικά δε θέλει;
Αντίκλητο δε θα θέλει πια; -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Προφανώς και θα καταχωρηθεί στο βιβλίο ως έξοδοΓενικά έξοδα ΧΔΕ είναι οι εισφορές
Ευχαριστώ Γιάννη & Γιώργο.
Εκτός από βιβλίο (ποσό που πληρώθηκε κάθε 2μηνο ή όποτε πληρώθηκε) + Ε3 (το συνολικό ποσό του έτους) δεν εμφανίζονται κάπου αλλού, σωστά?
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος