-
Σωστά, απλώς προσοχή ο 'μπλοκάκιας' στο Ε1 να τικάρει τον 019 και στο Ε3 τον 591...
-
Indeed, και να μη συμπληρώσει τον 346 (Ε3).
Κάτι ενδιαφέρον (για να δούμε αν, πότε, κλπ....):
http://www.inewsgr.com/36/apallagi-apo- ... maties.htm -
Δυστυχως φετος δε μπορω να βγαλω ακρη με τη δηλωση μου. Η κατασταση εχει ως εξης, απο 01.05.2013 εως και σημερα εργαζομαι στην γερμανια στην ιδια εταιρια με αοριστου χρονου συμβολαιο. Στην ελλαδα εχω την ψιλη κυριοτητα του σπιτιου των γονεων μου(αυτοι εχουν την επικαρπια) και ενα χωραφι αλλα τιποτα απο αυτα δεν μου επιφερουν εισοδειματα. Αnyway ειμαι υποχρεος να κανω δηλωση στην Ελλαδα, στη Γερμανια εχω κανει ηδη και ειμαι απο εκει τελειωμενος. Το θεμα ειναι οτι εχουμε μια οικογενοιακη λογιστρια η οποια μαλλον δεν το κατεχει το αθλημα και δεν βγαζω ακρη τηλεφωνικα μαζι της. Στην αρχη ελεγε να μην αναγερουμε ποτε και πουθενα το μισθο της γερμανιας και να κανουμε παντα μηδενικες δηλωσεις. Μετα οταν τις ειπα για την ΔΟΥ κατοικων εξωτερικου μου ειπε οτι ειναι optional, δεν ειναι αναγκαιο αλλα θα το κανουμε. Εχω μαζεψει ολη τη χαρτουρα απο εδω για να γραφω στη ΔΟΥ εξωτερικου και την προηγουμενη βδομαδα μου λεει εκανα ηδη μηδενικη δηλωση για το 13, καιαπο σεπτεμβριο θα σε γραψω στη ΔΟΥ εξωτερικου και απο του χρονου θα δηλωνουμε κανονικα το εισοδημα στη γερμανια. Για φετος (για το 13 δηλαδη) δεν το αναφερουμε πουθενα αλλιως θα φορολογηθω διπλα. Και της λεω θα τους παω χαρτια οτι πληρωνω φορους στη γερμανια και αυτοι δε θα τσεκ;ρουν τη δηλωση του 13? Και μου λεει ετσι ειναι την πρωτη χρονια που γραφεσαι στην εξωτερικου και οι πιθανοτητες στραβης ειναι μικρες κλπ. Ξερει καποιος τι κανουμε?
-
Οταν μεταφερθεις στην εφορια εξωτερικου θα κανεις δηλωση μεσω αντιπροσωπου (την λογιστρια) και θα δηλωνεις μηδενικο εισοδημα στην ελλαδα και στο E9 οτι ακινητα δηλωνες στο E9 και πριν.
Για το 2013 το σωστο ειναι να πεις στην ελληνικη εφορια οτι εισουν Ελλαδα μεχρι τελος απριλιου και μετα μετακομισες γερμανια. Ετσι θα επρεπε να παρεις τα αφορολογητα prorata για το 2013. Δεν ξερω αν στην ελλαδα αυτο ειναι τεχνικα δυνατο (σε αλλες χωρες ειναι) αρα ισως να κανεις κανονικη δηλωση το 2013 στην Ελλαδα και απο το 2014 να μεταφερθεις στην εφορια εξωτερικου.
-
Στην περιπτωση που καποιος εχει την υψηλη κυριοτητα και καποιος αλλος την επικαρπια σε ποιου Ε9 δηλωνεται το σπιτι;
-
νομιζω και οι δυο το δηλωνουν αλλα με την ειδικη ενδειξη για τον καθενα...
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Στην περιπτωση που καποιος εχει την υψηλη κυριοτητα και καποιος αλλος την επικαρπια σε ποιου Ε9 δηλωνεται το σπιτι;οτι ειπε ο 224v
-
Κάποιο σχόλιο για το που δηλώνουμε την κοντή κυριότητα ;
-
Η κοντή κυριότητα είναι επικουρική της ψηλής και δεν δηλώνεται.
Tapatalk
-
Σας έχω ικανούς να το συνεχίσετε επί 8 σελίδες αυτό
-
Πρόσεξε τι λες, μη σου γράψουμε κανένα ακίνητο...
-
και κατι φρεσκο για τους κατοικους εξωτερικου.http://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/19169 ισως επιτελους λυσουν μερικα θεματα που τους μπερδευουν ολους... και τις ΔΟΥ ακομα περισσωτερο
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
και κατι φρεσκο για τους κατοικους εξωτερικου.http://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/19169 ισως επιτελους λυσουν μερικα θεματα που τους μπερδευουν ολους... και τις ΔΟΥ ακομα περισσωτερομας έχουν γ@μ5σει τα πέταλα με την εφορία...
το 2011 γράφτηκα κάτοικος εξωτερικού με μία βεβαίωση από Γερμανία.
Η γυναίκα μου φέτος έπρεπε να πάρει 300 έγγραφα από τη Γερμανία, να τα περάσει Apostille, να τα μεταφράσει κτλ. Εν τω μεταξύ τα λεφτά της μετάφρασης δεν τα αφαιρείσαι από τον φόρο. Εδώ στη Γερμανία πχ δίνω 300€ (το ποσό είναι ανάλογο με το ποσό που έχω επιστροφή από ένα σημείο και πέρα) στον λογιστή, κ τον επόμενο χρόνο τα δηλώνω και παίρνω το 35-40% πίσω. Τα λεφτά της μετάφρασης κτλ για το ελ. κράτος πάνε υπέρ πατρίδας.Στην Ελλάδα πρέπει να πληρώσει η μάνα μου κοντά 4.000€ έξτρα φόρο, πέρα από τις κρατήσεις του μισθού της, εγώ εδώ με το 4πλάσιο εισόδημα παίρνω και επιστροφή 2.000-3.000€. Ως αθλητίατρος στη Schalke, δικαιούμαστε να χρεώσουμε στην εφορία ακόμη κ τα χλμ από τα παιχνίδια που πάμε. Παράδειγμα, για 100 χλμ διαδρομής παίρνω πίσω 100χ 0,3€χ 2=60€ . Και στην Ελλάδα μας γ#μ$νε τα πέταλα.
-
Όσοι έχουν δάνειο 1ης κατοικίας από φέτος δεν έχουν φοροαπαλλαγή για τα λεφτά που έδωσαν αλλά αντίθετα, οι δόσεις του δανείου είναι τεκμήριο.
(η φορολογία φέτος ανεβαίνει θεαματικά)Βλέπω καθαρά ότι οι κυβερνώντες πραγματικά ενδιαφέρονται για τους δανειολήπτες.
ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΞΟΝΤΩΣΟΥΝ, ΝΑ ΤΟΥΣ Γ@ΜΗΣΟΥΝ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ. -
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
και κατι φρεσκο για τους κατοικους εξωτερικου.http://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/19169 ισως επιτελους λυσουν μερικα θεματα που τους μπερδευουν ολους... και τις ΔΟΥ ακομα περισσωτερο
μας έχουν γ@μ5σει τα πέταλα με την εφορία...
Η γυναίκα μου φέτος έπρεπε να πάρει 300 έγγραφα από τη Γερμανία, να τα περάσει Apostille, να τα μεταφράσει κτλ. Εν τω μεταξύ τα λεφτά της μετάφρασης δεν τα αφαιρείσαι από τον φόρο. Εδώ στη Γερμανία πχ δίνω 300€ (το ποσό είναι ανάλογο με το ποσό που έχω επιστροφή από ένα σημείο και πέρα) στον λογιστή, κ τον επόμενο χρόνο τα δηλώνω και παίρνω το 35-40% πίσω. Τα λεφτά της μετάφρασης κτλ για το ελ. κράτος πάνε υπέρ πατρίδας.Στην Ελλάδα πρέπει να πληρώσει η μάνα μου κοντά 4.000€ έξτρα φόρο, πέρα από τις κρατήσεις του μισθού της, εγώ εδώ με το 4πλάσιο εισόδημα παίρνω και επιστροφή 2.000-3.000€. Ως αθλητίατρος στη Schalke, δικαιούμαστε να χρεώσουμε στην εφορία ακόμη κ τα χλμ από τα παιχνίδια που πάμε. Παράδειγμα, για 100 χλμ διαδρομής παίρνω πίσω 100χ 0,3€χ 2=60€ . Και στην Ελλάδα μας γ#μ$νε τα πέταλα.
Λιγο απλοικο αυτο που γραφεις. Οι φοροι υπολογιζοντε μικτο-καθαρο εισοδημα. Το αν στα κρατανε πριν ή μετα λιγη διαφορα εχει αφου σημασια εχει τι πληρωνεις την χρονια. Λιγο δυσκολο το βλεπω να πληρωνεις λιγους φορους στην γερμανια. Ξανακοιταξε το.
-
μας έχουν γ@μ5σει τα πέταλα με την εφορία...
Λιγο απλοικο αυτο που γραφεις. Οι φοροι υπολογιζοντε μικτο-καθαρο εισοδημα. Το αν στα κρατανε πριν ή μετα λιγη διαφορα εχει αφου σημασια εχει τι πληρωνεις την χρονια. Λιγο δυσκολο το βλεπω να πληρωνεις λιγους φορους στην γερμανια. Ξανακοιταξε το.
Η φορολογία της μητέρας μου ανέβηκε γιατί έχει κάτι έξτρα εισοδήματα κ ανεβαίνει κλίμακα σε κάτι καινούριες φορολογικές π@π$ριές, πχ τέλος επιτηδεύματος κτλ. Που να τα εξηγώ από εδώ πέρα... είναι για μπάτσες όλοι τους...
Φορολογία πληρώνω στη μεγαλύτερη κλίμακα, ή μάλλον λίγο χαμηλότερα διότι είμαι παντρεμένος. Γλιτώνω πολλά πχ από καύσιμα που μου τα επιστρέφουν, από πχ μετακόμιση (35% πίσω), από έξοδα για βιβλία, εκτυπωτές, μελάνια, συνέδρια κτλ (πάλι 35% πίσω)., έξοδα για διδακτορικό κτλ. Από εκεί και πέρα είναι και θέμα λογιστή το πόσο πληρώνεις εδώ πέρα...
Ο περσινός λογιστής μου πήρε πίσω το 35% της μετακόμισης που έκανα, πήρα πίσω το 35% από τα εισιτήρια της ΑΝΕΚ όταν ήρθα με το αυτοκίνητο στη Γερμανία να δουλέψω. Από φροντιστήρια για γλώσσες ή μετεκπαίδευση πάλι 35% πίσω... Η φετινή λογίστρια είναι ακόμη καλύτερη, θα δικαιολογήσει το 3ο δωμάτιο του σπιτιού ως δωμάτιο εργασίας και θα παίρνω πίσω ένα το ανάλογο ποσοστό από ενοίκιο και ρεύμα κτλ... Το ίδιο με υπολογιστές, αν ο υπολογιστής κοστίζει πάνω από 490€, τότε δικαιούμαι το 1/3 πίσω κάθε χρόνο για 3 χρόνια, δλδ με άλλα λόγια δικαιούμαι έναν υπολογιστή ανά 3 χρόνια...Πληρώνεις πολλά, αλλά μπορείς να κερδίσεις πολλά πίσω από αυτά που καταναλώνεις...
-
Το εχω ακουσει αυτο για την Γερμανια. Ειναι επηδει εισαι γιατρος;
Παλι ομως δεν μας λες τι ποσοστο πληρωνεις σε φορους.
-
Το εχω ακουσει αυτο για την Γερμανια. Ειναι επηδει εισαι γιατρος;Παλι ομως δεν μας λες τι ποσοστο πληρωνεις σε φορους.
Το ποσοστό είναι αναλογικό, αυξάνει όσο περισσότερο μεικτό εισόδημα έχεις... Φτάνει γύρω στα 40% μάξιμουμ, στη μεγαλύτερη κλίμακα. ΑΝ παντρευτείς και η γυναίκα σπουδάζει ή δεν δουλεύει, πηγαίνει αυτή σε κλίμακα με μεγάλη φορολόγηση και ο εργαζόμενος σε μία άλλη, με ευνοϊκότερη κλίμακα. Γλιτώνεις ένα μικρό ποσοστό, γύρω στο 5-10%.
Οι φοροαπαλλαγές ισχύουν πάνω κάτω για όλους τους ΕΕ/μισθωτούς. Άλλος δικαιολογεί leasing, θα μπορούσα και εγώ. Δε μου αρέσει η ιδέα του leasing. Αν κάνεις έρευνα, πχ διδακτορικά κτλ τα λεφτά που δίνεις για βιβλία, γραφείο, καρέκλα, κτλ, τα περνάς στη δήλωση και εκπίπτουν.
-
Στην Ελλάδα μας είπαν οι Γερμανοί πως οι φοροαπαλλαγές είναι κακό πράγμα και πλέον δεν έχουμε καμία.
Αυτοί βέβαια στην δική τους περίπτωση κάνουν άλλα...
Εγώ πάντως, τελικά 26% από το πρώτο ευρώ, + έκτακτη εισφορά+ τέλος επιτηδεύματος, + φόρος πολυτελείας, +ασφαλιστικές εισφορές,, ο φόρος που πλήρωσα είναι πάνω από 30% και το καθαρό μου εισόδημα πολύ λιγότερο.
Μόνο για εφορία, πλήρωσα πάνω από 3Κ περισσότερα.
Και δεν βάζω τόκους που φορολογήθηκαν στην πηγή...
Αυτή η φορολογία αυτή την εποχή, έχει στόχο την εξόντωση. Αν δεν έχεις χρήματα στην άκρη, τον έχεις πιει!
Η κοπέλα μου, ΕΕ κι αυτή θα πρέπει να πληρώσει 1200€ περίπου επιπλέον, με αστείο εισόδημα...
Θα τα βάλει σε κάρτα με άτοκες και βλέπουμε...Στάλθηκε από το Nexus 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Το εχω ακουσει αυτο για την Γερμανια. Ειναι επηδει εισαι γιατρος;Παλι ομως δεν μας λες τι ποσοστο πληρωνεις σε φορους.
40℅ αν εισαι ελευθερος χωρις παιδια. Αλλα οπως ειπε και ο πιτερπαν μπορεις να εχεις αρκετες κουλες επιστροφες. Πχ εμεις πηραμε πισω 2500 επειδη το σπιτι που νοικιασαμε ηταν αδειο και το επιπλωσαμε εμεις συμπεριλαμβανομενου και ενος φιξ ποσου για τη μετακομιση απο ελλαδα. Γενικα καθε συγκριση ειναι ανουσια/χωρις νοημα του κοστους της ζωης. Αλλοι μισθοι,αλλη φορολογια αλλο επιπεδο στα νοικια πχ δινουμε 1100 ευρο το μηνα για 65 τετραγωνικα
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος