-
Δήλωσέ το τώρα. Βασικά όλοι πρέπει να δηλώσουμε την πραγματική κατάσταση για όλα μας τα ακίνητα ακόμα και αν δεν έχουν τακτοποιηθεί. Την εφορία την ενδιαφέρει να εισπράξει τον ΕΝΦΙΑ, τα υπόλοιπα είναι θέματα που αφορούν την πολεοδομία.
-
στην πρωτη σελιδα μεχρι περυσι υπηρχε στον πινακα 3 , αριθμος παιδιων του πινακα 9 αριθμητικα.
υπαρχει καπου αλλου κι δεν το βλεπω η εχει καταργηθει; -
Ο χρήστης otso έγραψε:
στην πρωτη σελιδα μεχρι περυσι υπηρχε στον πινακα 3 , αριθμος παιδιων του πινακα 9 αριθμητικα.
υπαρχει καπου αλλου κι δεν το βλεπω η εχει καταργηθει;στην τελευταια σελιδα συμπληρωνεις τα ονοματα των παιδιων και τον ΑΜΚΑ τους.
Το νουμερο βγαινει μετα αυτοματα στον πινακα που λες -
α δηλαδη υπαρχει στην κανονικη δηλωση. επειδη εγω την εφτιαχνα στο προγραμμα φορος και εκει δεν υπαρχει αντιστοιχο κουτακι.
ευχαριστω -
Ο χρήστης otso έγραψε:
α δηλαδη υπαρχει στην κανονικη δηλωση. επειδη εγω την εφτιαχνα στο προγραμμα φορος και εκει δεν υπαρχει αντιστοιχο κουτακι.
ευχαριστωκαι στο προγραμμα ομως καπου πρεπει να βαλεις τα παιδια για να σου υπολογισει σωστα τον φορο
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
ευχαριστωκαι στο προγραμμα ομως καπου πρεπει να βαλεις τα παιδια για να σου υπολογισει σωστα τον φορο
ναι το ειδα τωρα στρβομαρα.
ευχαριστω για την υπομονη σου -
Βάλεις δεν βάλεις παιδιά στις φετινές δηλώσεις τα ίδια θα πληρώσεις, καταργήθηκε το αφορολόγητο των τέκνων.
-
αλλη μια ερωτηση.
περισυ στον πινακα 7 και στους κωδικους 053 και 054 , σημειωνες τις υποχρεωτικες εισφορες στα ταμεια ασφαλισης.
τωρα δεν το βλεπω πουθενα , μας τελειωσε ;η στραβομαρα;ευχαριστω
-
οι εισφορες για τα ταμεια,περνιουνται στα εξοδα της επιχειρησης.προφανως εχεις ατομικη.ο λογιστης σου δεν σε ενημερωσε?
-
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Βάλεις δεν βάλεις παιδιά στις φετινές δηλώσεις τα ίδια θα πληρώσεις, καταργήθηκε το αφορολόγητο των τέκνων.δεν ειναι ετσι ακριβως.υπαρχει και το εντυπο Α21 οπου αν δηλωσεις παιδια στο εντυπο Ε1 ,μπορεις να παρεις καποια λεφτα.Μιλαω ως λογιστης.
-
Ο χρήστης ASTRAKITCAR έγραψε:
οι εισφορες για τα ταμεια,περνιουνται στα εξοδα της επιχειρησης.προφανως εχεις ατομικη.ο λογιστης σου δεν σε ενημερωσε?Βάλεις δεν βάλεις παιδιά στις φετινές δηλώσεις τα ίδια θα πληρώσεις, καταργήθηκε το αφορολόγητο των τέκνων.
δεν ειναι ετσι ακριβως.υπαρχει και το εντυπο Α21 οπου αν δηλωσεις παιδια στο εντυπο Ε1 ,μπορεις να παρεις καποια λεφτα.Μιλαω ως λογιστης.
Είπα ότι δεν ισχύει κάποια φοροαπαλλαγή λόγω τέκνων. Τα προστατευόμενα μέλη πάντα πρέπει να δηλώνονται και όχι μόνο λόγω Α21. Έχω και εγώ μια σχέση με το αντικείμενο, δεν είμαι μπετατζής
Ο χρήστης ASTRAKITCAR έγραψε:
οι εισφορες για τα ταμεια,περνιουνται στα εξοδα της επιχειρησης.προφανως εχεις ατομικη.ο λογιστης σου δεν σε ενημερωσε?Προφανώς δεν έχει λογιστή ο φίλος που ρωτάει.
-
Εγω δεν ειπα οτι εισαι μπετατζης..
αλλα οταν λες σε καποιον βαλεις δεν βαλεις δεν εχεις αφορολογητο...
αυτος μπορει να μην το βαλει και να χασει καποια επιπλεον λεφτα απο το επιδομα κτλ..
οποτε για αυτο τον λογο συμπληρωσα το σχολιο μου.
θα μπορουσες να του πεις οτι δεν εχεις ακπτωση λογω παιδιων,ωστοσο πρεπει να το βαλεις για το επιδομα.
φιλικα.
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Εγω δεν ειπα οτι εισαι μπετατζης..
αλλα οταν λες σε καποιον βαλεις δεν βαλεις δεν εχεις αφορολογητο...
αυτος μπορει να μην το βαλει και να χασει καποια επιπλεον λεφτα απο το επιδομα κτλ..
οποτε για αυτο τον λογο συμπληρωσα το σχολιο μου.
θα μπορουσες να του πεις οτι δεν εχεις ακπτωση λογω παιδιων,ωστοσο πρεπει να το βαλεις για το επιδομα.
φιλικα.
Το δικό μου σχόλιο πήγαινε στο σχόλιο με τα bold. Ότι δηλαδή δεν παίζουν κανένα ρόλο στο ποσό του φόρου τα προστατευόμενα μέλη. Αν κάποιος δεν γνωρίζει ή δεν είναι σίγουρος για την συμπλήρωση της φορολογικής του δήλωσης, να πάει σε έναν φοροτεχνικό ώστε να έχει άλλος την ευθύνη και το βάρος του λάθους. Σιγά μην κάτσω να γράψω όλα τα πιθανά σενάρια και τι παίρνει ή δεν παίρνει ο καθένας. Άλλωστε κάθε περίπτωση αντιμετωπίζεται διαφορετικά.
Φιλικά. -
Ο χρήστης otso έγραψε:
αλλη μια ερωτηση.
περισυ στον πινακα 7 και στους κωδικους 053 και 054 , σημειωνες τις υποχρεωτικες εισφορες στα ταμεια ασφαλισης.
τωρα δεν το βλεπω πουθενα , μας τελειωσε ;η στραβομαρα;
ευχαριστωΟι εισφορές φέτος μπαίνουν στον πίνακα ΣΤ του Ε3.
-
παιδια ευχαριστω , αγροτης ειμαι χωρις βιβλια , και ναι δεν εχω λογιστη . τα φτιαχνω μονος μου και ομολογω οτι εδω και 2 με 3 χρονια που δυσκολεψαν τα πραγματα εχω δεχτει σημαντικη βοηθεια απο αυτο το τοπικ , και ειδικα τον σταυρο που εχω καιρο να τον δω εδω μεσα ,περισυ ειχε βοηθησει και ο famas και τους ευχαριστω ξανα .
λοιπον στο Ε1 δεν υπαρχουν οι εισφορες απο τα ταμεια ασφαλισης ετσι; οποτε τελος με αυτο. -
Καλησπέρα, στην φετινή δήλωση τα πεδία 8 και 9 γιατι είναι τόσο μειωμένα (4,44 € απο 493€) συγκριτικά με πέρυσι?
-
Γιατί έχει αλλάξει το αφορολόγητο και άρα οι αντίστοιχες παρακρατήσεις. Πρακτικά όλοι οι μισθωτοί και συνταξιούχοι ανεξαρτήτως προστατευόμενων μελών έχουν ένα αφορολόγητο περίπου 9500 ευρώ φέτος. Τα 4.44 ευρώ που σου παρακράτησε ο εργοδότης σου θα τα πάρεις πίσω αν δεν έχεις εισοδήματα από άλλες πηγές (πχ ενοίκια) ή τα τεκμήριά σου δεν υπερβαίνουν τις 9500 ευρώ. Για να ακριβολογώ δεν θα τα βάλεις στην τσέπη γιατί πληρωμές και επιστροφές μέχρι 20-25 ευρώ δεν πληρώνονται-επιστρέφονται αντίστοιχα. Μηδενική θα είναι η εκκαθάρισή σου.
-
Ευχαριστώ για την ενημέρωση!
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
αλλη μια ερωτηση.
Αυτοί οι κωδικοί συμποληρώνονταν και απο μισθωτούς/συνταξιούχους; Γιατί δεν θυμάμαι ποτέ τον πατέρα μου (που έφτιαχνε πάντα την δήλωση) να τους συμπλήρωνε.
-
Ο χρήστης P@ulet@ έγραψε:
αλλη μια ερωτηση.
Αυτοί οι κωδικοί συμποληρώνονταν και απο μισθωτούς/συνταξιούχους; Γιατί δεν θυμάμαι ποτέ τον πατέρα μου (που έφτιαχνε πάντα την δήλωση) να τους συμπλήρωνε.
Edit: στον οδηγό του Ε1 του υπουργείου πάντως δεν γίνεται αναφορά για τους συγκεκριμένους κωδικούς.
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος