-
http://www.aftodioikisi.gr/ipourgeia/x- ... o-taxisnet
*Τη δυνατότητα τροποποίησης της φορολογικής δήλωσης 2014 και την διόρθωση σε περίπτωση που έχουν γίνει τυχόν λάθη και παραλείψεις στο έντυπο Ε1 θα μπορούν να κάνουν οι φορολογούμενοι μέσω taxisnet σε λίγες ημέρες, όπως δήλωσε μέσω twitter ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρης.
Με την τροποποιητική δήλωση για το Ε1 θα μπορούν οι φορολογούμενοι να διορθώσουν λάθη σε κωδικούς να προχωρήσουν σε συμπλήρωση πεδίων που έχουν ξεχάσει να συμπληρώσουν.*
Το παραπάνω άρθρο είναι από Απρ. 14. Έχει γίνει αυτό γιατί εγώ δε βλέπω κάτι και θέλω να περάσω τους ρημαδοτόκους
-
ισχυει οτι δν τυπωνει πλεον εκκαθαριστικο ηλεκτρονικα... μετα την καταθεση γιατι δεν υπαρχει πλεον η υπογραφη του Θεοχαρη ... μεχρι να διοριστει αλλος?? παλι αχταρμα τα κανανε....
-
Απ΄ό,τι μου είπε φίλος που εμπλέκεται επαγγελματικά με τη ΓΓΠΣ, δεν μπορείς να εκτυπώσεις εκκαθαριστικό οποιασδήποτε χρονιάς επειδή έχουν συνολικά αφαιρέσει την 'υπογραφή Θεοχάρη'
-
εχουμε καινουριονε
-
Χμ... με πραξη νομοθετικου περιεχομενου!!! η αλλαγη για να δουμε ποιον θα διωρισουν στην κανονικη θεση μετα τον διαγωνισμο...
-
μια ερωτησις παλι... η κορη μου εχει ΑΠΥ απο μια σχολη που πηγε για να μαθει μια τεχνικη στο κοσμημα που ηθελε περισυ, μπαινει καπου ειδικα??? η στις αποδειξεις εξωδων του ετους??(25% εσοδων...)
-
Η κόρη πλήρωσε για να παρακολουθήσει κάποιο σεμινάριο, σωστά? Στις γενικές αποδείξεις συνυπολογίζεται αυτή η δαπάνη (κωδ. 049)
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Απ΄ό,τι μου είπε φίλος που εμπλέκεται επαγγελματικά με τη ΓΓΠΣ, δεν μπορείς να εκτυπώσεις εκκαθαριστικό οποιασδήποτε χρονιάς επειδή έχουν συνολικά αφαιρέσει την 'υπογραφή Θεοχάρη'έτσι είναι και αυτός ακριβώς είναι ο λόγος
να παίρνουν οι γιαγιάδες στη δουλειά που θέλαν εκκαθαριστικά και να λένε 'έφτιαξε το κομπιούτερ? θέλω εκκαθαριστικό' τι να της πεις τώρα..ο θεοχάρης πήρε το λάπτοπ του που μάλλον ήταν και σερβερ του gsis και έφυγε και κατέρρευσε το σύστημα
τώρα όμως έχει φτιάξει με το χατζάκη
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Απ΄ό,τι μου είπε φίλος που εμπλέκεται επαγγελματικά με τη ΓΓΠΣ, δεν μπορείς να εκτυπώσεις εκκαθαριστικό οποιασδήποτε χρονιάς επειδή έχουν συνολικά αφαιρέσει την 'υπογραφή Θεοχάρη'Hλεκτρονική γραφειοκρατία
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
μια ερωτησις παλι... η κορη μου εχει ΑΠΥ απο μια σχολη που πηγε για να μαθει μια τεχνικη στο κοσμημα που ηθελε περισυ, μπαινει καπου ειδικα??? η στις αποδειξεις εξωδων του ετους??(25% εσοδων...)¨Ομως η δαπάνη αυτή αποτελεί τεκμήριο διαβίωσης για την κόρη σου αν έδωσε στη σχολή το δικό της ΑΦΜ ή για σένα αν έδωσε το δικό σου. Η σχολή υποβάλλει πλέον ετήσια κατάσταση διδάκτρων ανά φοιτητή με το ΑΦΜ του ώστε να ελέγχει η εφορία αν υπήρχε σαν εισόδημα το ποσό που πληρώθηκε για δίδακτρα
-
Ίσως να έχει απαντηθεί, αλλά ζητώ συγγνώμην προκαταβολικά που ήμουν απρόσεκτος! Συμπληρώνω την δήλωση των πεθερικών μου που κατοικούν σε διαμέρισμα που τους το παραχωρεί δωρεάν η κουνιάδα μου. Πώς το δηλώνω αυτό; στον πίνακα 5; εκεί αφενός μεν δεν υπάρχει στα ακίνητα που μπορώ να επιλέξω (γιατί δεν είναι δικό τους) αφετέρου δε αν κάνω εισαγωγή νέου ακινήτου μου επιτρέπει να βάλω ως κύριο του ακινήτου μόνο τον πεθερό μου ή την πεθερά μου. Μέχρι πέρυσι ο πεθερός μου δεν το έβαζε καθόλου στον πίνακα 5, (και απλώς έβαζε φιλοξενία πίσω που μπαίνουν τα ενοίκια) αλλά θεωρώ ότι δεν είναι σωστό.
Οι οδηγίες του taxis δεν με βοηθούν και πολύ γιατί γράφουν απλώς: Β) Αυτός που το κατοικεί , το δηλώνει στον πίνακα 5.1α επιλέγοντας τον κωδικό 203 (δωρεάν παραχωρημένη κατοικία ).
-
Εάν δεν υπάρχει το ακίνητο στον πίνακα 5, απλά θα το δημιουργήσεις δηλώνοντας όλα τα στοιχεία του, βάζοντας ως κύριο τον πεθερό κι επιλέγοντας δωρέαν παραχώρηση. Όλα τα παραπάνω εξ άλλου είναι αληθή. Η κουνιάδα το δηλώνει στο Ε2 φυσικά.
Υποθέτω ότι η κουνιάδα είναι η κόρη των πεθερικών(αδερφή της γυναίκας σου δλδ). Για να δούμε αν θα υπολογιστεί τεκμαρτό εισόδημα δηλαδή εάν δεν είναι σχέση γονέα-παιδιού. -
Ο χρήστης famas έγραψε:
Εάν δεν υπάρχει το ακίνητο στον πίνακα 5, απλά θα το δημιουργήσεις δηλώνοντας όλα τα στοιχεία του, βάζοντας ως κύριο τον πεθερό κι επιλέγοντας δωρέαν παραχώρηση. Όλα τα παραπάνω εξ άλλου είναι αληθή. Η κουνιάδα το δηλώνει στο Ε2 φυσικά.
Υποθέτω ότι η κουνιάδα είναι η κόρη των πεθερικών(αδερφή της γυναίκας σου δλδ). Για να δούμε αν θα υπολογιστεί τεκμαρτό εισόδημα δηλαδή εάν δεν είναι σχέση γονέα-παιδιού.Ευχαριστώ Famas. Aρα δηλώνω ώς κύριο τον πεθερό. Είναι παραχώρηση παιδιού προς γονείς, λογικά είναι τεκμαρτό για τους γονείς αλλά όχι για το παιδί που τους το παραχωρεί
-
Καθυστερημένα λίγο, αλλά εφόσον μιλάμε για γονέα-παιδί, ΔΕΝ υπάρχει τεκμαρτό εισόδημα για κανέναν(ν.4172 αρ.13), αλλά αντικειμενική δαπάνη(τεκμήριο δλδ) για τον πεθερό.
-
Ελεύθερος επαγγελματίας αν χρησιμοποιεί σαν έδρα του/γραφείο του ιδιόκτητο ακίνητο χάνει κάτι σε σχέση με το να νοικιάζει; Εννοώ ότι αν νοικιάζεις το βάζεις στα έξοδα, αν είναι δικό σου τι γίνεται; Και αν 'νοικιάζεις' ακίνητο από τη σύζυγο ή το παιδί τότε περνάει σαν έξοδο (που μένει όμως στην οικογένεια);
-
Αν είναι δικό σου περνάς στα έξοδα την ιδιοχρηση (σαν απόδειξη ενοικίου στον εαυτό σου) , αλλά μετά φορολογείσαι το έσοδο από ακίνητο στο Ε2
Βέβαια το ακίνητο φορολογείται με 10% ενώ τα έσοδα που μειώνεις με 26% οπότε και πάλι κερδίζεις
Δε γίνεται πάντως να μην περάσεις την ιδιοχρηση
Μιλάω να έχεις ιδιόκτητο γραφείο, όχι έδρα στο σπίτι σου ή παραχώρηση κάποια τετραγωνικά στη κατοικία που μένεις, εκεί δε περνάς τίποτα
-
Και έδρα το σπίτι σου να έχεις το σωστό είναι να περνάς/δηλώνεις στο Ε2 (και όχι μόνο : έχει το Ε1 (145 και 615) και το Ε3 (905 και 672 νομίζω) κάποιους σχετικούς κωδικούς) ως ιδιόχρηση το τεκμαρτό ενοίκιο για το τμήμα που χρησιμοποιείς (πχ 12 τμ). 3,5% επί της αντικειμενικής μίνιμουμ το ετήσιο τεκμαρτό ενοίκιο κλπ κλπ και φυσικά περνώντας το στα βιβλία μπορείς να το εκπέσεις.
Έλα όμως που πλέον τα μπλοκάκια (τεράστια κατηγορία) δεν έχουν το δικαίωμα να εκπίπτουν έξοδα (πλην των ασφαλιστικών ταμείων) οπότε αν κάνουν την ανωτέρω διαδικασία όπως πρέπει θα βρεθούν να δηλώνουν ενοίκιο από ιδιόχρηση το οποίο δεν θα μπορούν να το εκπέσουν και άρα θα πληρώσουν ξερό φόρο για το υποτιθέμενο ενοίκιο.Εφόσον έχουμε δωρεάν παραχώρηση από γονιό κάποιων τμ στην κατοικία για επαγγελματική στέγη υιού/κόρης τότε έχουμε τεκμαρτό μίσθωμα που βαρύνει (και δηλώνεται στο Ε2) το γονιό.
Επίσης τα εισοδήματα από ακίνητα φορολογούνται με 11% μέχρι τα 12.000 ενώ τα πάνω από 12 πάνε στο 33% και φυσικά στους ΕΕ ο συντελεστής 26% είναι για μέχρι 50.000 και πάνω από αυτό το όριο είναι 33%.
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Υποθέτω ότι η κουνιάδα είναι η κόρη των πεθερικών(αδερφή της γυναίκας σου δλδ). Για να δούμε αν θα υπολογιστεί τεκμαρτό εισόδημα δηλαδή εάν δεν είναι σχέση γονέα-παιδιού.To περνάω στον πίνακα 5 βάζοντας σαν κύριο τον πεθερό μου και επιλέγοντας δωρεάν παραχώρηση. Θέλει όμως υποχρεωτικά και ποσοστό συνιδιοκτησίας. Αφού δεν είναι ιδιοκτήτης τι θα βάλω εκεί; Το μηδέν δεν το δέχεται!
-
Μα 100% θα βαλει φυσικα. Το ιδιο βαζει κι αυτος που το ενοικιαζει. Γι αυτο εχει το κουτακι της δωρρεαν παραχωρησης. Μη σε προβληματιζει καθολου αγαπητε.
Στάλθηκε από το XT1032 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Αν είναι δικό σου περνάς στα έξοδα την ιδιοχρηση (σαν απόδειξη ενοικίου στον εαυτό σου) , αλλά μετά φορολογείσαι το έσοδο από ακίνητο στο Ε2
Βέβαια το ακίνητο φορολογείται με 10% ενώ τα έσοδα που μειώνεις με 26% οπότε και πάλι κερδίζειςΟπότε στο Ε2 συμπληρώνεις σαν να το νοικιάζεις στον εαυτό σου;
Και πόσο είναι το τεκμαρτό ενοίκιο που πρέπει να δηλώσεις, πώς το υπολογίζεις; (υποθέτω δε βάζεις όσο σε βολεύει... )
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος