-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
τις παλιες δηλωσεις τις βρηκα, ειναι ολα δηλωμενα κανονικα και εχω και τον Αρ.καταχωρησης.το θεμα ειναι οτι δεν φαινονται (ολα) τα δηλωμενα στην ηλεκτρονικη καρτελα μου.
σημερα που μπηκα να διορθωσω το Ε9 δεν μου δινει τη δυνατοτητα
αρα να συμπερανω οτι το εκλεισαν για τα ακινητα και ειναι ανοιχτο μονο για την εισαγωγη αγροτεμαχιων;
Ναι, είναι ανοιχτό μόνο για αγροτεμάχια.
Για ακίνητα και εντός σχεδίου οικόπεδα το σύστημα ήταν ανοιχτό για διορθώσεις από τον 12ο/2011 έως τον 7ο/2013... χαμπάρι δεν πήρατε;
Κοιταξες εκει που λεει περουσιακη κατασταση ? Εκει φαινονται ολα τα ακινητα σου.
Για να δεις δηλωση Ε9 πρεπει να εχεις υποβαλει ηλεκτρονικα.στην περιουσιακη κατασταση δεν φαινονται ολα.
και το θεμα ειναι οτι δεν μπορω να βρω ηλεκτρονικα καποιες παλιες δηλωσεις Ε9(πχ 2006, 2007)
Με ενα μικρο ψαξιμο που εκανα βρηκα αυτο
http://www.candianews.gr/2013/09/24/� ... F-%CE%B59/
λεει οτι μεχρι τον 2/2014 μπορεις να διορθωσεις τα στοιχεια του Ε9 χωρις προστιμο.
Ρωτα καποιον λογιστη και αν ισχυει διορθωσε ο,τι δεν υπαρχει.Να περιμένετε να σας έρθουν τα εκκαθαριστικά του ΦΑΠ για τα έτη 2011, 2012 & 2013 και να πάτε στην αρμόδια ΔΟΥ για διορθώσεις... καλή τύχη...
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
τις παλιες δηλωσεις τις βρηκα, ειναι ολα δηλωμενα κανονικα και εχω και τον Αρ.καταχωρησης.
το θεμα ειναι οτι δεν φαινονται (ολα) τα δηλωμενα στην ηλεκτρονικη καρτελα μου.
σημερα που μπηκα να διορθωσω το Ε9 δεν μου δινει τη δυνατοτητα
http://prntscr.com/1uzav0
αρα να συμπερανω οτι το εκλεισαν για τα ακινητα και ειναι ανοιχτο μονο για την εισαγωγη αγροτεμαχιων;Το έχουν κλείσει προσωρινά μέχρι να βγάλουν τις βεβαιώσεις για τα ΦΑΠ των περασμένων ετών.
Θα ανοίξει ξανά και για τα σπίτια μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία έκδοσης. Θα κάνεις κανονικά διόρθωση χωρίς πρόστιμο, απλά δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα αν θα χρειαστεί η βόλτα στην ΔΟΥ ή θα ανοίγουν το σύστημα μετά από αίτηση ώστε να γίνει η διόρθωση ηλεκτρονικά.
http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1137966/eforia-diorthoseis-horis-poinh-sto-perioysiologio.html# -
Τις νεες διωρθωσεις στο Ε9 θα τις ονομασουν Τροποποιητικες δηλωσεις που θα τις κανουμε μεχρι το φεβ. 2014 χωρις προστιματα....
-
Πώς δηλώνεται ημιτελές ακίνητο σε αγροτεμάχιο στο Ε9;
Το αγροτεμάχιο φαίνεται κανονικά στον πίνακα 2 online.
-
Το ακίνητο είναι δηλωμένο στον πίνακα 1;
Στον πίνακα 2 συμπληρώνουμε το πινακάκι 'Συνολική επιφάνεια ακινήτων στο αγροτεμάχιο' συνολικά και ανά κατηγορία χώρων.
-
Όχι, στον πίνακα 1 υπάρχει μόνο άλλο, διαφορετικό ακίνητο εντός πόλης.
Είδα τις κατηγορίες που λες στο πίνακα 2 αλλά δεν ξέρω αν εντάσσεται σε κάποια από αυτές. Έχει άδεια οικοδομής κανονικά αλλά είναι ακόμα υπό κατασκευή. Δεν είναι κατοικίσιμο και δεν έχει καθόλου ρεύμα, ούτε καν εργοταξιακό. Πρέπει να δηλωθεί σε αυτή τη περίπτωση;
Δεν είναι σκοπός να το κρύψουμε προφανώς, αλλά υποψιάζομαι ότι αν γραφτεί στο 17α) θα το υπολογίσουν ως έτοιμη κατοικία κλπ, ενώ είναι γιαπί.
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Όχι, στον πίνακα 1 υπάρχει μόνο άλλο, διαφορετικό ακίνητο εντός πόλης.Είδα τις κατηγορίες που λες στο πίνακα 2 αλλά δεν ξέρω αν εντάσσεται σε κάποια από αυτές. Έχει άδεια οικοδομής κανονικά αλλά είναι ακόμα υπό κατασκευή. Δεν είναι κατοικίσιμο και δεν έχει καθόλου ρεύμα, ούτε καν εργοταξιακό. Πρέπει να δηλωθεί σε αυτή τη περίπτωση;
Δεν είναι σκοπός να το κρύψουμε προφανώς, αλλά υποψιάζομαι ότι αν γραφτεί στο 17α) θα το υπολογίσουν ως έτοιμη κατοικία κλπ, ενώ είναι γιαπί.
Αν έχουν πέσει οι κολώνες, δηλώνεται στον πινάκα 1. Από εκεί φορολογείται σαν κτήριο.
Δηλώνεις την έκταση των οικοδομών στον πινάκα 2 γιατί αφαιρείται από την επιφάνεια του αγροτεμαχίου για την φορολογία του.
Συμπέρασμα: πρέπει να γίνει τροποποιητική δήλωση για το 2013 για να προσθέσετε την οικοδομή στον πινάκα 1
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
-
επιδοματος θερμανσης περσινου συνεχεια
την πρωτη φορα που εβαλα πετρελαιο περισυ πηρα το επιδομα . την δευτερη που ηταν και η κυρια ποσοτητα δηλαδη αρκετα λεφτα δεν την πηρα. εχω αρχισει απο το καλοκαιρι με το gsis μια διαμαχη .
την πρωτη φορα μου λενε οτι δεν υπαρχει καταχωρηση στο υφαιστος για μενα . αφου τους στελνω ολα τα στοιχεια της καταχωρησης απο τον πρατηριουχο , μου λενε οτι δεν ειναι σωστος ο αριθμος της δεη , στην επισυμανση οτι δεν μπορει να γινει καταχωρηση στο συστημα (σε πεταει εξω αν κατι δεν ειναι σωστο) με παιρνουν τηλ χθες το μεσημερι την ωρα που κοιμομουνα μετα απο ολονυχτια δουλεια , και μου λενε οτι εγινε καταχωρηση στο συστημα με το ονομα μου και αριθμο δεη που δεν αντιστοιχουσε στο ονομα μου αλλα σε αλλο ονομα και επειδη ηταν καταχωρημενος τον δεχτηκε το συστημα αλλα στην συνεχεια το ειδαν και γι αυτο δεν δωθηκαν τα χρηματα, εγω θολωμενος απ τον υπνο λεω καλα.
αργοτερα το συζηταω με πρατηριουχους και λυθηκαν στα γελια και λενε οτι δεν υπαρχει περιπτωση να βαλεις στον Παπαδιας Νικολαος πχ 2000 λιτ και εχει αρ δεη 12345 το ιδιο ονομα με αρ δεη 22222 κι ασ ειναι και ο δευτερος αριθμος στο συστημα σε πεταει εξω.
τους εχω βρισει τους εχω απειλησει με εισαγγελεα , τους λεω οτι πιστευω οτι υπαρχει υπεξαιρεση και θα παω στον εισαγγελεα . τι στο διαολο αλλο να κανω να παω στα αληθεια στον εισαγγελεα? ξερω δεκαδες που δεν εχουν παρει το επιδομα , αρα υπαρχει σκανδαλο αλλα κανενα κομμα της αντιπολιτευσης δεν το ειδε οταν ελεγαν οτι ο κοσμος δεν πηρε τα επιδοματα.
πραγματικα δεν ξερω μεχρι που να φτασω , ειναι για το γαμωτο ρε γαμωτο.
απ την αλλη λεω αραξε η ζωη ειναι μικρη και ακρη δεν θα βγαλεις -
Άλληλουια!
Εκκαθαρίστηκε η δήλωση μου επιτέλους. Η επιστροφή είναι μεγάλη και ηχούν γλυκά οι καμπάνες στα αυτιά μου!
Απορία, με εκτυπωμένο το εκκαθαριστικό μπορώ να εισπράξω στη τράπεζα το ποσό ή θα πρέπει να περιμένω ταχυδρομικώς το πρωτότυπο;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων. -
Eφόσον το εκκαθαριστικό σου εμφανίζει στο κάτω αριστερό μέρος -στα περί πληρωμής- συγκεκριμένη Τράπεζα και ημερνία που θα σου καταβάλλει το ποσό, τότε ναί, μπορείς να εισπράξεις με εκτυπωμένο απο το νετ εκκαθαριστικό και την ταυτότητά σου!
-
Σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Ισχύει αυτό που γράφεις, συγκεκριμένη τράπεζα και ημερομηνίες.
Πάρτυ θα κάνουμε! -
Έκανα τροποποιητική στο Ε9 2013 καθώς από παραδρομή δηλώθηκε μονοκατοικία ως ισόγεια ενώ έχει και πρώτο όροφο.
Υπολογίζω ότι η λεπτομέρεια αυτή δεν επηρεάζει καθόλου (ή επηρεάζει μόνο ελάχιστα) το ποσό του φόρου.Μου έχει έρθει ήδη εκκαθαριστικό με βάση την αρχική δήλωση, με ημ/νία καταβολής πρώτης δόσης 31/10/2013.
Τι κάνω, πληρώνω το υπάρχον εκκαθαριστικό και όταν έρθει το καινούριο (αν έρθει), καταβάλλω τη διαφορά; -
Ο χρήστης vasilis 1200101 έγραψε:
Σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Ισχύει αυτό που γράφεις, συγκεκριμένη τράπεζα και ημερομηνίες.
Πάρτυ θα κάνουμε!Μην είσαι πολύ σίγουρος, δυσυτυχώς Ο Θεοχάρης είχε δηλώσει ότι είχε ζητήσει από την ένωση τραπεζών να δέχονται το εκτυπωμένο από το νετ εκκαθαριστικό για την επιστροφή φόρου και να μην ζητάνε το πρωτότυπο που έρχεται ταχυδρομικώς, μια και υπήρχαν διαμαρτυρίες ότι η ΕΤΕ δεν δεχόταν το εκτυπωμένο. Εννοείτε ότι σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, το τυπωμένο από το νετ χαρτί ισχύει κανονικά....
Για αυτό το λόγο πάντα βάζουμε ΙΒΑΝ -
Αγροτικη και ο Θεος μαζί μας!!!
Καλού κακού θα πάρω και τον Θεοχάρη μαζί μου, για να μην μου κάνουν τζιριτζάτζουλες!
-
Ξεκίνησε στη θεωρία η υποβολή αιτήσεων για επίδομα θέρμανσης: http://www.imerisia.gr/article.asp?cati ... =113137632
Στην πράξη, επιστρέφει error ο server μόλις κάνει κάποιος login και προσπαθήσει να 'ανοίξει' την αίτηση
-
Ο χρήστης vasilis 1200101 έγραψε:
Καλού κακού θα πάρω και τον Θεοχάρη μαζί μου, για να μην μου κάνουν τζιριτζάτζουλες!Μην τυχόν και ψάχνεις καταστήματα Αγροτικής από την Τρίτη, στην Πειραιώς θα πας.
καλό ταμείο! -
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Ξεκίνησε στη θεωρία η υποβολή αιτήσεων για επίδομα θέρμανσης: http://www.imerisia.gr/article.asp?cati ... =113137632Στην πράξη, επιστρέφει error ο server μόλις κάνει κάποιος login και προσπαθήσει να 'ανοίξει' την αίτηση
Εγω την εκανα το πρωι και εγινε αποδεκτη, η αιτηση. 1800 τα λιτρα που δικαιουμαι επιδοτησης, αν καταλαβα καλα.
-
Ο χρήστης Red Garland έγραψε:
Καλού κακού θα πάρω και τον Θεοχάρη μαζί μου, για να μην μου κάνουν τζιριτζάτζουλες!Μην τυχόν και ψάχνεις καταστήματα Αγροτικής από την Τρίτη, στην Πειραιώς θα πας.
καλό ταμείο!Πλάκα κάνεις!!! Δεν παίζει μάλλον με τρολλάρουν άγρια στο Υπ. Οικ., γιατί εγώ για Αγροτική θα έψαχνα!
Θενκς φορ δε ινφο. -
Τι σαπακι χώρα ειναι αυτή που ζω Θεέ μου!
Είπα να βγάλω το νέο δίπλωμα και μου είπε κάποιος αντί να πάω στη ΔΟΥ να βγάλω e παράβολο.
Μπαίνω στο taxis το τυπώνω.
Πάω να το πληρώσω μέσω web ΠΟΡΤΑ
Λέω δεν πειράζει το πληρώνω αύριο στην Τραπεζα μαζί με τα ΦΑΠ 2013.
Τηλεφωνώ στο ΚΕΠ και μου λέει έμμεσα και ευγενικά η τυπισα Κύριε αν βγάλετε e παράβολο μην έρθετε στο δικό μας ΚΕΠ για το δίπλωμα δεν το έχουμε κανει ποτέ, να φέρετε παράβολο απο εφορία.
Πάω σήμερα τραπεζα πάλεψε η φιλότιμη ταμίας να το πληρώσει ξανά ΠΟΡΤΑ.
Γυρνάω τηλεφωνώ taxis στο πενταψήφιο και μου απαντάει η θέα και μένω μακακας
Κύριε αυτά ειναι οι πατέντες και οι εξυπνάδες του Θεοχαρη. Φυσικά και δεν δουλεύει η εφαρμογή και γι αυτο δεν μπορείτε να την πληρώσετε.
Αύριο εφορία! Αρε ξύλο που θέλουν κάποιοι. -
σημερα με ενημερωσε ο λογιστης οτι μεχρι τελος νοεμβριου πρεπει οι εργοδοτες να πληρωσουν 20 ευρω ανα εργαζομενο για τις παιδικες κατασκηνωσεις. Καλο και Αγιο να πανε κατασκηνωση τα παιδια, αλλα οντως θα πανε για αυτο τον σκοπο η θα τα φανε τα λαμογια τα λεφτα των παιδιων?
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος