-
Για τις παιδικές κατασκηνώσεις των παιδιών ποιών εργαζομένων ;;
-
Θα ήθελα τα φώτα σας για το εξής θέμα:
Μιλάω με έναν άγγλο για να μου στείλει κάτι τσιμπράγκαλα για το αμάξι (αναρτησοπράγματα) κάπου 5-6 κατοστάρικα.
Επειδή τα έχω βρει καλύτερη τιμή απ' ότι μπορεί να μου κάνει (στη Γερμανία) μου λέει ότι 'of course if you have a company tax number and address we could send tax free and easily beat the offer'. Δεν ξέρω πώς ακριβώς πάει αυτό, μια φορά μόνο είχα παραγγείλει κάτι (σκληρό δίσκο υπολογιστή) από Κύπρο και δίνοντας τους ΑΦΜ μου δε μου χρέωσαν ΦΠΑ (αντί να μου το χρεώσουν και μετά να το συμψηφίσω με το ΦΠΑ προς πληρωμή κατά την 3μηνιαία δήλωση). Βέβαια άλλο εξαρτήματα υπολογιστή γραφείου, άλλο άσχετα εξαρτήματα που δεν έχουν καμία σχέση με δουλειά μου....
Ξέρει κανείς ΣΙΓΟΥΡΑ πώς παίζουν αυτά (αν μπορεί π.χ. μόνο εισαγωγέας εξαρτημάτων να κάνει αυτό που λέει ο Αγγλος και μετά να το περνάει στο έντυπο ενδοκοινωτικών συναλλαγών). -
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Θα ήθελα τα φώτα σας για το εξής θέμα:Μιλάω με έναν άγγλο για να μου στείλει κάτι τσιμπράγκαλα για το αμάξι (αναρτησοπράγματα) κάπου 5-6 κατοστάρικα.
Επειδή τα έχω βρει καλύτερη τιμή απ' ότι μπορεί να μου κάνει (στη Γερμανία) μου λέει ότι 'of course if you have a company tax number and address we could send tax free and easily beat the offer'. Δεν ξέρω πώς ακριβώς πάει αυτό, μια φορά μόνο είχα παραγγείλει κάτι (σκληρό δίσκο υπολογιστή) από Κύπρο και δίνοντας τους ΑΦΜ μου δε μου χρέωσαν ΦΠΑ (αντί να μου το χρεώσουν και μετά να το συμψηφίσω με το ΦΠΑ προς πληρωμή κατά την 3μηνιαία δήλωση). Βέβαια άλλο εξαρτήματα υπολογιστή γραφείου, άλλο άσχετα εξαρτήματα που δεν έχουν καμία σχέση με δουλειά μου....
Ξέρει κανείς ΣΙΓΟΥΡΑ πώς παίζουν αυτά (αν μπορεί π.χ. μόνο εισαγωγέας εξαρτημάτων να κάνει αυτό που λέει ο Αγγλος και μετά να το περνάει στο έντυπο ενδοκοινωτικών συναλλαγών).και δεν δινεις το ατομικο σου ΑΦΜ και δ/ση κατοικιας ωστε να μη σου βαλει το ΦΠΑ? (οι εταιρικες συναλλαγες μεταξυ χωρων απαλασσονται..αλλα αυτος για να εχει καλυμενο τον κωλο του θελει ενα αφμ για να μην θεωρηθει λιανικη)
-
Ο χρήστης ELTASSOS έγραψε:
Μιλάω με έναν άγγλο για να μου στείλει κάτι τσιμπράγκαλα για το αμάξι (αναρτησοπράγματα) κάπου 5-6 κατοστάρικα.
Ξέρει κανείς ΣΙΓΟΥΡΑ πώς παίζουν αυτά (αν μπορεί π.χ. μόνο εισαγωγέας εξαρτημάτων να κάνει αυτό που λέει ο Αγγλος και μετά να το περνάει στο έντυπο ενδοκοινωτικών συναλλαγών).και δεν δινεις το ατομικο σου ΑΦΜ και δ/ση κατοικιας ωστε να μη σου βαλει το ΦΠΑ? (οι εταιρικες συναλλαγες μεταξυ χωρων απαλασσονται..αλλα αυτος για να εχει καλυμενο τον κωλο του θελει ενα αφμ για να μην θεωρηθει λιανικη)
Αν δεν το δηλώσεις στα βιβλία σου, σε περίπτωση ελέγχου (α) είτε είσαι επαγγελματίας και έπρεπε να αποδώσεις εσύ το ΦΠΑ, κάνοντας τις προσθαφαιρέσεις εσόδων/εξόδων, είτε (β) είσαι ιδιώτης, οπότε είναι φοροδιαφυγή. Το παίζεις κορώνα-γράμματα σε πιθανό έλεγχο ?
-
Επίσης νομίζω ότι πρέπει να σου χρεώσει ελληνικό ΦΠΑ 23% (αν δηλαδή δεν το γλιτώσεις λόγω εταιρείας). Δεν ξέρω αν ισχύει σίγουρα, αλλά όταν πήγα να παραγγείλω pampers μέσω amazon μόλις έβαλα διεύθυνση η τιμή άλλαξε σε σχέση με αυτή που φαινόταν στο site λόγω αυξημένου ΦΠΑ, και όταν έβαλα το κομπιουτεράκι κάτω ήταν 23% ακριβώς το ΦΠΑ αυτό.
-
Ο χρήστης farenight έγραψε:
Επίσης νομίζω ότι πρέπει να σου χρεώσει ελληνικό ΦΠΑ 23% (αν δηλαδή δεν το γλιτώσεις λόγω εταιρείας). Δεν ξέρω αν ισχύει σίγουρα, αλλά όταν πήγα να παραγγείλω pampers μέσω amazon μόλις έβαλα διεύθυνση η τιμή άλλαξε σε σχέση με αυτή που φαινόταν στο site λόγω αυξημένου ΦΠΑ, και όταν έβαλα το κομπιουτεράκι κάτω ήταν 23% ακριβώς το ΦΠΑ αυτό.η γνωστη απατη του αμαζον...παιρνει 23 απο σενα και αποδιδει 18 στην εφορια του (εκμεταλλευεται τη διαφορα φπα)
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Αν δεν το δηλώσεις στα βιβλία σου, σε περίπτωση ελέγχου (α) είτε είσαι επαγγελματίας και έπρεπε να αποδώσεις εσύ το ΦΠΑ, κάνοντας τις προσθαφαιρέσεις εσόδων/εξόδων, είτε (β) είσαι ιδιώτης, οπότε είναι φοροδιαφυγή. Το παίζεις κορώνα-γράμματα σε πιθανό έλεγχο ?
Αν το έχω καταλάβει καλά, ο επαγγελματίας (ή μια εταιρεία) μπορεί να το πάρει χωρίς ΦΠΑ και αν/όταν το πουλήσει να αποδώσει το σχετικό ΦΠΑ εδώ. Και πρέπει να συμπληρώσει και το σχετικό έντυπο ενδοκοινωτικών συναλλαγών. Σωστά?
-
Αν το έχω καταλάβει καλά, ο επαγγελματίας (ή μια εταιρεία) μπορεί να το πάρει χωρίς ΦΠΑ και αν/όταν το πουλήσει να αποδώσει το σχετικό ΦΠΑ εδώ. Και πρέπει να συμπληρώσει και το σχετικό έντυπο ενδοκοινωτικών συναλλαγών. Σωστά?
σωστα...
αν πληρωσεις ΦΠΑ και εισαι εταιρεια τοτε θα το εκπεσεις και θα αποδοσεις τη διαφορα κατα την πωληση.
Εφ οσον ομως ειναι για προσωπικη χρηση, παρολο που το αγοραζεις στο ονομα της εταιρειας, και οχι για μεταπωληση, καλυτερα να μη σου βαλει ΦΠΑ καθολου εξ αρχης -
Αν το έχω καταλάβει καλά, ο επαγγελματίας (ή μια εταιρεία) μπορεί να το πάρει χωρίς ΦΠΑ και αν/όταν το πουλήσει να αποδώσει το σχετικό ΦΠΑ εδώ. Και πρέπει να συμπληρώσει και το σχετικό έντυπο ενδοκοινωτικών συναλλαγών. Σωστά?Υπάρχει και η περίπτωση που εκπίπτει αν το περάσεις στα βιβλία σου (αν είσαι με Β' κατηγορίας) ως 'εργαλείο δουλειάς' ή κάτι τέτοιο...τα κινητά και tablets όλοι οι ασφαλιστές, δικηγόροι, μηχανικοί και λογιστές που ξέρω τα παίρνουν έτσι, αφού δικαιολογούνται (λίγο ή πολύ, εξαρτάται....), και άρα μπορούν να το περάσουν ως έξοδο...αλλά για το ΦΠΑ ισχύει αυτό που είπαμε ήδη.
-
Τσέκαρα σήμερα το account μου στο taxis κι εντελώς κατά τύχη (και χωρίς να έχω ειδοποιηθεί με κάποιο email - μην τα θέλουμε και όλα δικά μας ) είδα ότι έχει βγει το εκκαθαριστικό μου, το οποίο την επιστροφή που έχω αντί να την πιστώσουν στο λογ/σμό μου, μου λένε να πάω να την πάρω από την ALPHA bank από 30.10.2013 ώς 20.12.2013 (μετά φαντάζομαι 'τα χάνω' )...
Τα εύκολα δύσκολα, ρε γμτ. Μανία με τις ουρές ο Έλληνας, δε μπορεί χωρίς.
-
δεν νομιζω να τα χανεις, θα συμψηφιστουν οταν πρεπει να πληρωσεις στο μελλον, μαλλον.
-
Υπάρχει κανένας άλλος που να μην έχει λάβει εκκαθαριστικό;
15/6 υπέβαλα την δήλωση
12/9 ηλεκτρονικά ήρθε μήνυμα να πάω εφορία με τα δικαιολογητικά για έλεγχο.
13/9 πήγα και μου κράτησαν την βεβαίωση αποδοχών.Από τότε νέκρα εντελώς. Με ξέχασαν;
-
ρε παιδια για βοηθηστε λιγο
Εκανα αιτηση για επιδοτηση πετρελαιου και προκαταβολη και εγινε δεκτη, ενω περυσι φαγαμε πορτα.
Το οικημα ανηκει στη μανα μου, τα δικα της στοιχεια εβαλα, και στη σελιδα βγαζει 'η αιτηση σας εγινε δεκτη' κλπ αλλα πατωντας στο 'Για να δείτε την πορεία των πληρωμών καθώς και το ποσοστό του επιδόματος θέρμανσης που έχετε λάβει μέχρι τώρα κάντε κλικ** εδώ**'
βγαζει ΑΦΜ ΧΧΧΧΧΧΧΧΧ Ονοματεπωνυμο Μάνας
και απο κατω
'Δεν υπαρχουν Δεν υπάρχουν διασταυρωμένες αγορές για την Περίοδο 2013 - 2014 (για τον Δικαιούχο με ΑΦΜ: ΨΨΨΨΨΨΨΨ)
(εδω βγαζει το ΑΦΜ του πατερα μου)- Οταν αγορασω πετρελαιο θα πρεπει να δωσω το ΑΦΜ της μανας ή του πατερα?
- τι εννοει με τις 'διασταυρωμενες αγορες', δε θα παρω την προκαταβολη ??? Πρεπει να κανω πρωτα αγορα?
Οτι αλλο σκεφτειτε πειτε.
-
Κανείς?
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
15/6 υπέβαλα την δήλωση
13/9 πήγα και μου κράτησαν την βεβαίωση αποδοχών.Από τότε νέκρα εντελώς. Με ξέχασαν;
Και εγω ακομα περιμενω απο 22/7 υπεβαλα την δηλωση στις 15/9 εκανα τον ελεγχο και απο τοτε περιμενω περιμενω περιμενω.....
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
ρε παιδια για βοηθηστε λιγοΕκανα αιτηση για επιδοτηση πετρελαιου και προκαταβολη και εγινε δεκτη, ενω περυσι φαγαμε πορτα.
Το οικημα ανηκει στη μανα μου, τα δικα της στοιχεια εβαλα, και στη σελιδα βγαζει 'η αιτηση σας εγινε δεκτη' κλπ αλλα πατωντας στο 'Για να δείτε την πορεία των πληρωμών καθώς και το ποσοστό του επιδόματος θέρμανσης που έχετε λάβει μέχρι τώρα κάντε κλικ** εδώ**'
βγαζει ΑΦΜ ΧΧΧΧΧΧΧΧΧ Ονοματεπωνυμο Μάνας
και απο κατω
'Δεν υπαρχουν Δεν υπάρχουν διασταυρωμένες αγορές για την Περίοδο 2013 - 2014 (για τον Δικαιούχο με ΑΦΜ: ΨΨΨΨΨΨΨΨ)
(εδω βγαζει το ΑΦΜ του πατερα μου)- Οταν αγορασω πετρελαιο θα πρεπει να δωσω το ΑΦΜ της μανας ή του πατερα?
- τι εννοει με τις 'διασταυρωμενες αγορες', δε θα παρω την προκαταβολη ??? Πρεπει να κανω πρωτα αγορα?
Οτι αλλο σκεφτειτε πειτε.
Το ΑΦΜ δεν έχει τόση σημασία εφόσον κάνουν κοινή δήλωση (αλλά της μάνας πρέπει να δώσεις), κυρίως ο αριθμός παροχής της ΔΕΗ τους ενδιαφέρει (κανονικά στον ζητάει ο πετρελαιάς). Του λες να περάσει την συναλλαγή στο σύστημα (να η διασταυρωμένη συναλλαγή), γιατί αν δεν το ζητήσεις, μερικές φορές κάνουν χάρες σε 'δικούς τους' (περνάνε τη συναλλαγή σε άλλο ρολόι και η επιδότηση πάει αλλού).
-
Ο χρήστης Atel... έγραψε:
15/6 υπέβαλα την δήλωση
Και εγω ακομα περιμενω απο 22/7 υπεβαλα την δηλωση στις 15/9 εκανα τον ελεγχο και απο τοτε περιμενω περιμενω περιμενω.....
Same here. Είχα και ηλιγγιώδες ποσό επιστροφής (16 ευρώ) και φοβάται ο Στουρναρας μην πέσει έξω.
Ασχετο, αριθμό πρωτοκόλλου σας έδωσαν όταν καταθέσατε τα δικαιολογητικά;
-
Άρα υπάρχουν και άλλοι που βρίσκονται στην ίδια θέση.
Είμαι περίεργος να δω αν θα μας θυμηθούν ή αν θα κάνουν τους κινέζους...
Πάντως είναι για πολλά χαστούκια οι τύποι. Εγώ υποτίθεται ότι περιμένω επιστροφή κάπου στα 800euro και είχα υπολογίσει σε αυτά. Κρίμας... -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Άρα υπάρχουν και άλλοι που βρίσκονται στην ίδια θέση.
Είμαι περίεργος να δω αν θα μας θυμηθούν ή αν θα κάνουν τους κινέζους...
Πάντως είναι για πολλά χαστούκια οι τύποι. Εγώ υποτίθεται ότι περιμένω επιστροφή κάπου στα 800euro και είχα υπολογίσει σε αυτά. Κρίμας...Δεν ξέρω αν είναι θέμα επαγγέλματος (μισθωτός ή ελεύθερος επαγγελματίας) ή αν έχει σχέση με την ημερομηνία υποβολής της δήλωσης, εγώ πάντως που είμαι μισθωτός (χωρίς άλλα έσοδα, φιλοξενούμενος χωρίς σπίτια, αυτοκίνητα κλπ) και υπέβαλα δήλωση από τις πρώτες ημέρες που άνοιξε η εφαρμογή πήρα την επιστροφή μέσα σε 1 εβδομάδα από την ημέρα που βγήκε το εκκαθαριστικό μέσω τράπεζας που είχα δηλώσει στην δήλωση.
-
και εγώ περιμένω...
είπαν για αυτην την βδομαδα οτι θα τελειωνει το θεμα, αλλα δεν το βλεπω
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος