-
Κέρδη από πώληση μετοχών δηλώνουμε;
-
Εγώ προσωπικά όχι : αγοράζω μετοχές (τουλάχιστον 50 διαφορετικές εταιρείες) από το 2000 και μπορεί να έχω στην κατοχή μου μετοχές επί 5 ή 10 χρόνια τις οποίες (μπορεί να) έχω αγοράσει σταδιακά μέσα σε αυτά τα χρόνια 37 φορές με διαφορετική κάθε φορά τιμή και έχω πουλήσει επίσης άλλες 15 φορές σε διάφορες άλλε στιγμές (και μέσα στο 2012) κλπ ...Έχω ένα χαρτοφυλάκιο από καμιά 20ρια μετοχές που αγοράζω και πουλάω τακτικά : να κάτσουν να βρουν τις πολλές εκατοντάδες πράξεις που έχω κάνει να κάνουν τους υπολογισμούς και να μου στείλουν το λογαριασμό να τον τσεκάρω οι λούστροι που θέλουν να φορολογήσουν και υπεραξία μετοχών και δεν μπορούν να συντονίσουν ούτε τα χέρια τους για να πιάσουν ταυτόχρονα τ'αυτιά τους.
-
Κι εγώ έτσι το σκέφτομαι. Εδώ ζορίζονται να εξακριβώσουν τους τόκους των καταθέσεων, θα καταφέρουν να εντοπίσουν το κέρδος αγοραπωλησίας μετοχών; Καλά-καλά εμείς δεν το ξέρουμε...
Στη χειρότερη θα δηλώσω μόνο μία αγοραπωλησία που έγινε μέσα στο 2012. Το κέρδος από τις άλλες ας το εντοπίσουν μόνοι τους να τους πω και μπράβο. -
Δε λέει τίποτα ότι μια αγοραπωλησία έγινε το 2012 : αν δηλ. είχα αγοράσει 1000 μετοχές του ΟΤΕ το 2012 στα 3 ευρώ και πούλησα 1000 μετοχές το 2012 στα 3,30 σημαίνει απαραίτητα ότι είχα κέρδος 300 ευρώ ; ΟΧΙ γιατί είχα αγοράσει και 1000 μετοχές του ΟΤΕ το 2011 και 2000 το 2010 και 1000 το 2009 και 1000 το 2008 και 1500 το 2007 σε 15 διαφορετικές τιμές και εν τω μεταξύ τις πουλούσα επίσης σε διάφορες τιμές το 2007,2008,2009,2010 και τις ξαναγόραζα και τις ξαναπουλούσα κοκ και το 2012 έχω πχ 5.000 μετοχές του ΟΤΕ.
Ποιες 1.000 πούλησα λοιπόν το 2012 ; Μήπως τις 1.000 του 2008 με ζημιά ; Μήπως το Μ.Ο. όλων αυτών των δεκάδων πράξεων ; Και ποιος μου λέει ποιος είναι ο σωστός τρόπος υπολογισμού για τον υπολογισμό της υπεραξίας για τον κωδικό 659, προκύπτει από κάπου ; Και ποιος θα τους κάνει (και θα βρει τα στοιχεία βεβαίως βεβαίως, αμφιβάλλω αν έχω κρατήσει τα μισά πινακίδια απ'όσα έχω κάνει στη ζωή μου) αυτούς τους υπολογισμούς ; Εγώ ; Μήπως να ρίξω και κάνα σφουγγάρισμα σε καμιά εφορία ;
ΠΟΥΤΣΑ ΚΑΙ ΞΥΛΟ. -
Και που 'σαι ακόμα...! Δεν έχουμε δει τίποτα....!
-
Τα πραγματα για την εφορια ειναι απλα,θεωρει οτι καθε σας κινηση,καθε σας ανασα,εχει ως αποτελεσμα πακτωλους κερδων.
Γι αυτο φορολογει και την ανασα πλεον για να ειναι βεβαιη οτι δεν της εχει ξεφυγει τιποτα.
Τα λαθη θα ειναι ολα υπερ της εφοριας και θα πληρωνετε το 50% για να προσφυγετε στα δικαστηρια.
Ειναι θεμα χρονου να περνανε απο την εφορια τα παντα,ειδικα οτι ειναι απο τραπεζες και τα συναφη. -
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Εδώ ζορίζονται να εξακριβώσουν τους τόκους των καταθέσεωνΕιναι αστειο το τι γινεται με τους τοκους.Παιζει να μοιρασαν τυχαια νουμερα σε τυχαιους καταθετες,δεν εξηγειται το τι μαλακια εμφανιζεται στους αναλογους κωδικους
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Δε λέει τίποτα ότι μια αγοραπωλησία έγινε το 2012Σίγουρα δε λέει τίποτα, στάχτη στα μάτια απλώς.
Η συγκεκριμένη την οποία σκέφτομαι να δηλώσω είναι ξεκάθαρη περίπτωση. Αγορά συγκεκριμένου αριθμού μετοχών εταιρείας την οποία δεν είχα στο χαρτοφυλάκιο και ισόποση πώληση μία εβδομάδα μετά. Και φυσικά είναι αστείο και το ποσό κέρδους
Δεν τίθεται θέμα για το παράλογο του πράγματος. -
Την έστειλα. Αν και βγήκε χρεωστική (μετά από πολλά χρόνια), την επίσκεψη στη ΔΟΥ δεν την αποφεύγω μιας και θέλουν και τα δικαιολογητικά (εντός 15 ημερών μάλιστα). Τώρα μένει να μαζέψουμε μερικές αποδείξεις ακόμη
-
η γυναίκα έχει επιστροφή από την εφορία κ μου γράφει αυτό στο σαιτ:
Η επιστροφή σας θα γίνει από τη Δ.Ο.Υ. μετά από έλεγχο.
τί σημαίνει? πρεπει να παει στη Δου?στη δική μου δήλωση ΑΜΕΣΑ μετά την υποβολή μου είχε βγάλει επιστροφή και ότι θα μπουν τα λεφτά 15/8 κ τώρα δεν γράφει τίποτα παρά μόνο
Η δήλωση έχει υποβληθεί μέσω διαδικτύου στις 21/06/2013. Θα ενημερωθείτε για την εκκαθάριση της δήλωσή σας, μετά τον έλεγχο των στοιχείων που συμπληρώσατε, μέσω της ιστοσελίδας http://www.gsis.gr.τί στο καλό γίνεται
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Την έστειλα. Αν και βγήκε χρεωστική (μετά από πολλά χρόνια), την επίσκεψη στη ΔΟΥ δεν την αποφεύγω μιας και θέλουν και τα δικαιολογητικά (εντός 15 ημερών μάλιστα). Τώρα μένει να μαζέψουμε μερικές αποδείξεις ακόμηΑλήθεια στα δικαιολογητικά τι ακριβώς θέλουν ; (ιδίως αν τα στείλεις με ταχυδρομείο)
- Αποδείξεις του 049 ;
- Αποδείξεις γιατρών νοσοκομείων του 051 ;
- Βεβαιώσεις των ταμείων για τις ασφαλιστικές εισφορές 053 ;
- Βεβαίωση παρακράτησης φόρου 20% από τις εταιρείες ;
- Βεβαιώσεις μισθοδοσίας ;
- Βεβαιώσεις τόκων καταθέσεων ;
- Βεβαιώσεις μερισμάτων ;
Άλλα ;
Και ως προς τα 3-7 θέλουν να στείλεις τα πρωτότυπα ή φωτοτυπίες ; Και αν θέλουν πρωτότυπα είναι δυνατόν να μην έχει ο φορολογούμενος τις πρωτότυπες βεβαιώσεις του ;
-
Φωτοαντίγραφα το θεωρώ απίθανο να τους καλύπτουν και γι αυτό το ταχυδρομείο το αποφεύγω. Όσες φορές είχα επιστροφή (ανέκαθεν δηλαδή), προσκόμιζα αυτοπροσώπως τα πρωτότυπα δικαιολογητικά, τα οποία πάντα, μετά τον έλεγχο, μου επέστρεφαν. Πέρυσι ήταν η πρώτη φορά που κράτησαν κάτι: όλες τις αποδείξεις του 049. Και επειδή πήγα απροετοίμαστος για κάτι τέτοιο, δεν κράτησα αντίγραφο τουλάχιστον από αυτές που ήθελα για λόγους εγγύησης (ευτυχώς αφορούσαν μικροσυσκευές κυρίως). Αν επ' ουδενί δεν επιθυμείς να πας στη ΔΟΥ, πιθανώς μπορείς να επικυρώσεις τα παραπάνω αντίγραφα σε ΚΕΠ ή αστυνομικό τμήμα και να κρατήσεις τα πρωτότυπα. Ας μας το επιβεβαιώσει και κάποιος λογιστής όμως για σιγουριά.
-
Τα ΚΕΠ και τα αστυνομικά τμήματα δεν επικυρώνουν αντίγραφα ιδιωτικών εγγράφων, οπότε κάτι τέτοιο δε γίνεται..
-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Τα ΚΕΠ και τα αστυνομικά τμήματα δεν επικυρώνουν αντίγραφα ιδιωτικών εγγράφων, οπότε κάτι τέτοιο δε γίνεται..Μπορεί όμως ένας βρωμοδικηγόρος να το κάνει αυτό, έτσι; Αν και τελευταία επικύρωσα σε ΚΕΠ αντίγραφο ιδιωτικού συμφωνητικού, το οποίο χρησιμοποιήθηκε σε δικαστήριο.
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Δε λέει τίποτα ότι μια αγοραπωλησία έγινε το 2012 : αν δηλ. είχα αγοράσει 1000 μετοχές του ΟΤΕ το 2012 στα 3 ευρώ και πούλησα 1000 μετοχές το 2012 στα 3,30 σημαίνει απαραίτητα ότι είχα κέρδος 300 ευρώ ; ΟΧΙ γιατί είχα αγοράσει και 1000 μετοχές του ΟΤΕ το 2011 και 2000 το 2010 και 1000 το 2009 και 1000 το 2008 και 1500 το 2007 σε 15 διαφορετικές τιμές και εν τω μεταξύ τις πουλούσα επίσης σε διάφορες τιμές το 2007,2008,2009,2010 και τις ξαναγόραζα και τις ξαναπουλούσα κοκ και το 2012 έχω πχ 5.000 μετοχές του ΟΤΕ.
Ποιες 1.000 πούλησα λοιπόν το 2012 ; Μήπως τις 1.000 του 2008 με ζημιά ; Μήπως το Μ.Ο. όλων αυτών των δεκάδων πράξεων ; Και ποιος μου λέει ποιος είναι ο σωστός τρόπος υπολογισμού για τον υπολογισμό της υπεραξίας για τον κωδικό 659, προκύπτει από κάπου ; Και ποιος θα τους κάνει (και θα βρει τα στοιχεία βεβαίως βεβαίως, αμφιβάλλω αν έχω κρατήσει τα μισά πινακίδια απ'όσα έχω κάνει στη ζωή μου) αυτούς τους υπολογισμούς ; Εγώ ; Μήπως να ρίξω και κάνα σφουγγάρισμα σε καμιά εφορία ;
ΠΟΥΤΣΑ ΚΑΙ ΞΥΛΟ.Ψάξε ένα IRS stocks and taxes να δεις τι ωραία που το έχουν οι άνθρωποι.
Εδώ στην μπανανία ειναι όλοι traderades και δεν γίνεται φυσικά. -
Ο χρήστης chemic έγραψε:
η γυναίκα έχει επιστροφή από την εφορία κ μου γράφει αυτό στο σαιτ:
Η επιστροφή σας θα γίνει από τη Δ.Ο.Υ. μετά από έλεγχο.
τί σημαίνει? πρεπει να παει στη Δου?στη δική μου δήλωση ΑΜΕΣΑ μετά την υποβολή μου είχε βγάλει επιστροφή και ότι θα μπουν τα λεφτά 15/8 κ τώρα δεν γράφει τίποτα παρά μόνο
Η δήλωση έχει υποβληθεί μέσω διαδικτύου στις 21/06/2013. Θα ενημερωθείτε για την εκκαθάριση της δήλωσή σας, μετά τον έλεγχο των στοιχείων που συμπληρώσατε, μέσω της ιστοσελίδας http://www.gsis.gr.τί στο καλό γίνεται
Το ιδιο μηνυμα εβγαλε και σε εμενα, τελικα η δηλωση μου εκκαθαριστηκε (προσωρινα) προχθες (μετα απο κανα μηνα)
Υπομονη. -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
ΠΟΥΤΣΑ ΚΑΙ ΞΥΛΟ.Ψάξε ένα IRS stocks and taxes να δεις τι ωραία που το έχουν οι άνθρωποι.
Εδώ στην μπανανία ειναι όλοι traderades και δεν γίνεται φυσικά.Μόλις μου αναθέσει το Δημόσιο (με τη γνωστή παχυλή αμοιβή που δίνει σε αυτές τις περιπττώσεις) τη σχετική μελέτη συγκριτικού δικαίου με μεγάλη μου χαρά, προς το παρόν θα περιοριστώ στο νομοθετικό καθεστώς της μπανανίας.
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Βασικά με τη συμπλήρωση των κωδ. 339/340, που αφορούν μόνο κατά κύριο λόγο αγρότες. Με αυτό το τρόπο δεν υπολογίζει εισφορά ΕΛΓΑ.εβαλα 1ε στον 339 και ετσι αναγνωριζεται ως κατα κυριο επαγγελμα αγροτης και δεν υπολογιζει εισφορα.
ελπιζω να μην τον σχισει η εφορια επειδη δηλωσε ψεματα οτι εχει παρει ενα 1ε σαν εξισωτικη αποζημιωση.famas ευχαριστω
-
Κάποιος που δουλεύει με μπλοκάκι ΤΠΥ για εταιρία [οπότε στην πράξη, αν τουλάχιτον το 70% του εισοδήματός του προέρχεται από εκεί, και έχει κάποια σύμβαση, θεωρείται και φορολογείται ως μισθωτός με το νέο νόμο] θέλει να πληρωθεί για μια μικρή δουλειά που έκανε για κάποιον άλλο και να κόψει τιμολόγιο (ή ΑΠΥ) χωρίς να θεωρηθεί 'ελεύθερος επαγγελματίας' (και φορολογηθεί με μεγαλύτερο συντελεστή).
Ισχύει ότι πρέπει να έχει υπογράψει κάποιο συμβόλαιο αν πρόκειται για εταιρεία? Αν πρόκειται για ιδιώτη τι γίνεται?
(σε κάθε περίπτωση, τα 'μαύρα' δεν παίζουν) -
Λες για τον κύριο εργοδότη ή για την 2η δουλειά; Για την κύρια καλό είναι να υπάρχει η σύμβαση (βασικά, πρέπει), για την εξτρα, ειδικά αν είναι ψιλοποσό δεν θα το ψάξουν και πολύ...
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος