-
Δεν θα βάλουν ένα πλαφόν οι ΗΛΙΘΙΟΙ; Δλδ θα κάνουμε τέτοια καργιολίκια για 5-10 ευρά τόκους;
-
Και με τις μετοχές τι γίνεται. Αγόρασα πχ μετοχή το 2006 και την πούλησα το 2012..... Θα πρέπει να υπολογίσω αν έχω κερδίσει και να βάλω το κέρδος; Τι χαρτιά θα πρέπει να έχω στο χέρι;
-
Ρεντι καθομαστε και σκεφτομαστε.μλογαριασμομθα τους δωσουμε? αυοτοι δηλωνουν τους τοκους τους?
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Και με τις μετοχές τι γίνεται. Αγόρασα πχ μετοχή το 2006 και την πούλησα το 2012..... Θα πρέπει να υπολογίσω αν έχω κερδίσει και να βάλω το κέρδος; Τι χαρτιά θα πρέπει να έχω στο χέρι;Πινακίδια αγοράς και πώλησης
-
Μιλαμε για τρελους γροθους.
Μακαρι να τους αναγκασουν να τα στειλουν, να χρεωθουν το χαρτι, το μελανι και την ταχυδρομηση για 0.02€ τοκους, μακαρι
-
Αυτή είναι μια ακόμα εφεύρεση της συντεχνίας των εφοριακών.
Θα σου λένε δώσε φακελάκι να μη σου κάνω έλεγχο και βρω ότι δεν δήλωσες 15 ευρώ τόκους.
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Και με τις μετοχές τι γίνεται. Αγόρασα πχ μετοχή το 2006 και την πούλησα το 2012..... Θα πρέπει να υπολογίσω αν έχω κερδίσει και να βάλω το κέρδος; Τι χαρτιά θα πρέπει να έχω στο χέρι;
Πινακίδια αγοράς και πώλησης
Μακάρι να ήταν έτσι απλά. Έστω ότι το 2006 αγόρασα 100 μετοχές. Από τότε μπορεί να πούλησα να αγόρασα να ξαναπούλησα 10-100-1000 κοκ. Ποιο πινακίδιο θα δείξω;; Όποιο με βολεύει;
Και σιγά μην φυλάω τα πινακίδια.... που μόνο σε ψηφιακή μορφή τα έβλεπα.... -
Πάντως τα κέρδη από πώληση κινητών αξιών όπως οι μετοχές ανέκαθεν έπρεπε να περιλαμβάνονται στη φορολογική δήλωση.
-
Πως τα υπολογιζει καποιος ομως εστω οτι εχει κρατησει μια μετοχη 8 χρονια ετσι ξερα την πουλας με καποιο κερδος γιατι να πληρωσεις για κερδος στη χρονια που την πουλησες αφου την εχεις τοσα χρονια, ασε που ετσι θα φανει οτι και αλλες φορες πουλας με ζημια οποτε τι συμψιφισμο θα κανει καποιος ? Δεν ειναι απλο.... εαν π.χ. ειχες μετοχες καποια στιγμη που αξιζαν ενα ποσο και τωρα ολες μαζυ ειναι σχεδον μηδεν τι θα κερδισει καποιος φορολογικα οταν ειναι χαμενος στα νουμερα??
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Αυτή είναι μια ακόμα εφεύρεση της συντεχνίας των εφοριακών.Θα σου λένε δώσε φακελάκι να μη σου κάνω έλεγχο και βρω ότι δεν δήλωσες 15 ευρώ τόκους.
Καλό, έχουν μείνει και τόσοι λίγοι στις εφορίες που δεν παίζει καν να ασχοληθούν... Άσε που πιστεύω πως έτσι όπως έχουν φτιάξει το taxisnet, αν δεν σε εντοπίσει το σύστημα μόνο του για κάποια παράβαση, δεν παίζει να ασχοληθεί κανένας άλλος.
Ο πατέρας μου έχει κάτι μετοχές της ετβα πρόγραμμα αμνημονευτων ετών που έχουν πιάσει πάτο (τώρα είναι Πειραιώς). Πρέπει να τις δηλώσει; χαχαχαχαχαχα
-
Θα δηλωθούν και τα μερίσματα που συνήθως είναι μικροποσά...
-
Εγω παντως μερισμετα/τοκους τους βαζω σε αυτο τον κωδικο καθε χρονο. Βεβαιωση τοκων φανταζομαι παιρνει το πρωτο ονομα του λογαριασμου. Τις τελευταιες μετοχες που πουλησα το 2010 δεν τις ειχα δηλωσει. Ετσι κι αλλιως ο φορος δεν παρακρατειται στην πωληση?
-
Ναι αλλά αυτά που έβαλες στην τσέπη άσχετα από το από πού προέρχονται και το αν φορολογούνται/φορολογήθηκαν/δεν χρειάζεται να φορολογηθούν μετράνε για το τι θα πληρώσεις για αλληλεγγύη.....
-
Απορία, το αμελητέο πιστωτικό μου υπόλοιπο από την εκκαθαριστική ΦΠΑ 2012 μεταφέρεται στην α' περιοδική του 2013 ή μόνο και κατευθείαν στην εκκαθαριστική του 2013 στο τέλος της χρονιάς; Βρήκα μια απάντηση εδώ (=στην α' περιοδική του νέου έτους), είναι άραγε ακριβής;
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Ναι αλλά αυτά που έβαλες στην τσέπη άσχετα από το από πού προέρχονται και το αν φορολογούνται/φορολογήθηκαν/δεν χρειάζεται να φορολογηθούν μετράνε για το τι θα πληρώσεις για αλληλεγγύη.....Μαλιστα...και πανω που νομιζα οτι ειχα ξεμπερδεψει με το αλληλεγγυης φετος..
-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Απορία, το αμελητέο πιστωτικό μου υπόλοιπο από την εκκαθαριστική ΦΠΑ 2012 μεταφέρεται στην α' περιοδική του 2013 ή μόνο και κατευθείαν στην εκκαθαριστική του 2013 στο τέλος της χρονιάς; Βρήκα μια απάντηση εδώ (=στην α' περιοδική του νέου έτους), είναι άραγε ακριβής;Ναι είναι σωστό.
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Πως τα υπολογιζει καποιος ομως εστω οτι εχει κρατησει μια μετοχη 8 χρονια ετσι ξερα την πουλας με καποιο κερδος γιατι να πληρωσεις για κερδος στη χρονια που την πουλησες αφου την εχεις τοσα χρονια, ασε που ετσι θα φανει οτι και αλλες φορες πουλας με ζημια οποτε τι συμψιφισμο θα κανει καποιος ? Δεν ειναι απλο.... εαν π.χ. ειχες μετοχες καποια στιγμη που αξιζαν ενα ποσο και τωρα ολες μαζυ ειναι σχεδον μηδεν τι θα κερδισει καποιος φορολογικα οταν ειναι χαμενος στα νουμερα??Γιατί τη χρονιά που τα πούλησες πραγματοποίησες το κέρδος, μέχρι τότε ήταν εικονικό. Aσφαλώς δεν είναι καθόλου απλός ο υπολογισμός αλλά υπάρχουν τρόποι, πχ μπορείς να χρησιμοποιήσεις την μέθοδο FIFO, με τις πρώτες πωλήσεις σου να τις αντιστοιχείς στις πρώτες αγορές σου. Εάν βέβαια έχεις στο χαρτοφυλάκιο καμένα χαρτιά που δεν μπορουν να πωληθούν, λογικά θα μπορούσες να συμψηφίσεις τις ζημιές σου με τα κέρδη άλλων μετοχών. Το πώς το πιστοποιείς αυτό σε πιθανό έλεγχο δεν το ξέρω, αλλά εικάζω ότι θα μπορούσες να ακολουθήσεις μία διαδικασία αντίστοιχη με την αποτίμηση που κάνουν οι συμβολαιογράφοι στις κληρονομίες, ζητώντας από το χρηματιστήριο μία βεβαίωση για την κατάσταση των συγκεκριμμένων μετοχών
-
Αλλαξε τελικα η χαρτουρα που χρειαζεται για τους Ελληνες εξωτερικου!!!! Οπως και τα παλια χρονια θα παιρνεις χαρτι οτι εργαζεσαι απο τη χωρα που ησουνα οταν ειναι να γυρισεις πισω (επαναπατρισμος) και οχι καθε χρονο κλπ που ηθελαν, περασε λεει απο βουλη και ανμενεται το ΦΕΚ.. καταλαβαν την μακακια τους οτι θα επρεπε να διευκολυνουν καποιον να φερει λεφτα μεσα... στο Ελλαδισταν και οχι να ψαχνουν να τον φορολογησουν για τα παγκοσμια εισοδηματα!!.
@ Niga εχεις δικιο σε αυτα αλλα ποιος εχει κερδη πλεον καποιος να ειχε παρει μετοχες οι οποιες αξιζουν τωρα το 10% οποτε μια χαρα να σε αφησουν να συμψιφησεις τη ζημια αλλα αυτοι ψαχνουν να εισπραξουν.... ζεστο χρημα οχι να αποκτησει καποιος αφορολογητο για τη ζημια απο μετοχες... το ειχαν κανει καποια στιγμη με τα αμοιβαια αν θυμαμαι καλα....(σωστο και δικαιο ειναι αφου εχασες λεφτα- αξια ) ομως τετοια εποχη δεν συμφερουν τετοιες πρακτικες...
-
@224.v Από την άλλη δεν πολυσυμφέρει να εμφανίζεις τις ζημιές σου (πραγματοποιημένες ή μη) γιατί μειώνεις το απόθεμα κεφαλαίου παρελθουσών χρήσεων που μπορείς να επικαλεσθείς σε περίπτωση κάποιας αγοράς ή κάλυψης τεκμηρίων διαβίωσης ελλείψει άλλων εισοδημάτων....
-
Μα εαν υποχρεωτικα δειξεις τις αγορες και την πωληση θα φανει αυτη η ζημια... διοτι αν βρουν τις πραξεις των μετοχων απο το γραφειο που τις εκανε τοτε αμεσα θα φανει η εξαερωση του κεφαλαιου... και θα φτασουν στο ιδιο συμπερασμα νομιζω...
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος