-
Ρε μην είστε περίεργοι! Ο άνθρωπος δε θέλει να βλέπει να γράφει ΦΠΑ η ταμειακή του. Τι μηδέν και ξεμηδέν. Καθόλου δε θέλουμε λέμαι.
Μην τους ακούς pgs. Πήγαινε στο λογιστή σου και θα σου δώσει αυτός λύση στο πρόβλημά σου. Αν πάλι δεν έχεις λογιστή (και καλά κάνεις αν δεν έχεις, eleos με τους νταβατζήδες, αφού υπάρχουνε τα φόρουμζ) πήγαινε στην εφορία που ανήκεις, στο τμήμα Μητρώου και ζήτα ένα έντυπο Μ4. Το συμπληρώνεις, το υποβάλεις, και τελειώνουν όλα σου τα προβλήματα. -
Σόρι φίλε, πρέπει να φύγω. Με περιμένει ο Μαυραγάνης για να τον γλείψω και μετά πρέπει να πάω να πάρω την Bentley από το συνεργείο. Μέχρι να γυρίσω μπορείς να μου πεις τι **ακριβώς **πρέπει να κάνουμε με το ανηψάκι μου που τραυλίζει;
-
Ο χρήστης pgs έγραψε:
ειναι αργά, δε γινεται τιποτα, ειναι, πλεον(*), ανηψάκι σου.
αρα ο τραυλισμος εινε το μικροτερο απο τα προβλιματα του.(* το θέμα ηταν να μη γινει η συληψη. τωρα αστα)
Μάρκο Σεφερλή εσύ;
Και για να μιλήσουμε λίγο σοβαρά.
Θεωρώ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ να είναι κανείς σήμερα επιτηδευματίας και να μην έχει λογιστή. Είτε σας αρέσει είτε όχι η δαπάνη για τον λογιστή πρέπει να είναι μέσα στον προϋπολογισμό. Όπως αν δεν έχεις τη δυνατότητα να πληρώσεις το ενοίκιό σου καλύτερα να κλείσεις (γιατί όσο είσαι ανοιχτός μπαίνεις όλο και περισσότερο μέσα), έτσι αν θες να βασιστείς στις πληροφορίες που θα μάθεις στο καφενείο και στο 4τφ παίζεις με τη φωτιά. Αν θες βέβαια κάντο αλλά μη στραβώνεις όταν παίρνεις απαντήσεις σαν τη δικιά μου (η οποία παρεμπιπτόντως είχε όντως ψιλοαπαράδεκτο ύφος, μάλλον επειδή ξύπνησα στραβά, αλλά επί της ουσίας δεν έχω να αλλάξω κάτι). Τουλάχιστον αν σε κάψει ο λογιστής σου μπορείς να του αναζητήσεις ευθύνες. Εδώ ψάξε βρες τον κάθε hrdoukas να τον μαλώσεις που σου τα είπε λάθος.
Τώρα, για το αν μας συμφέρει (ως κλάδος) η πολυνομία και το γενικότερο μπάχαλο που συντηρείται έχω άλλη άποψη. Κατ'αρχήν οι λογιστές δεν έχουμε την ίδια ομοιογένεια ως κλάδος με τους δικηγόρους ή τους πολιτικούς μηχανικούς. Δε λέω οτι αυτοί είναι όλοι ίδιοι μεταξύ τους αλλά λογιστές βρίσκεις από απόφοιτους λυκείου μέχρι απόφοιτους ΑΕΙ με μεταπτυχιακό. Αν θες τη γνώμη μου, αυτό το μπάχαλο ευνοεί κάποιον όσο πιο κοντά βρίσκεται στους πρώτους παρά στους δεύτερους. Οταν από το πρωί μέχρι το βράδυ κυνηγάς τις ΠΟΛ και παλεύεις με τη χαρτούρα δε σου μένει ούτε χρόνος, ούτε διάθεση να ασχοληθείς με πράγματα που ο (εξίσου σκληρά εργαζόμενος) απόφοιτος του ΤΕΙ Λογιστικής δεν μπορεί να προσφέρει. Και διάθεση δεν υπάρχει γιατί ακόμα κι αν φροντίσεις να βρεις χρόνο, δεν πρόκειται να πληρωθείς γι'αυτό το κάτι παραπάνω επειδή οι περισσότεροι (ευτυχώς όχι όλοι) οι πελάτες, τους βλέπουν όλους ίδιους και δεν θέλουν να πληρώνουν και παραπάνω από τον μπατζανάκη τους που βρήκε μια πολύ καλή και φτηνή κοπελίτσα. Ποιον λοιπόν συμφέρει αυτή η φάμπρικα με τους νόμους και τις εγκυκλίους; Να σε πληροφορήσω οτι υπάρχει μια κατηγορία ανώτατων ΔΥ σε Υπουργεία και Δημόσιες Υπηρεσίες που η δουλειά τους τις μονές μέρες του μήνα είναι συνδιαμορφώνουν τη φορολογική και εργατική νομοθεσία συντηρώντας το χάος και τις ζυγές μέρες του μήνα να γίνονται Μεσσίες που πουλάνε βιβλία και σεμινάρια και λύνουν όλες μας τις απορίες. Μάλιστα έχουν φροντίσει (Γιάννης πίνει Γιάννης κερνάει) να υπάρχει ειδικό καθεστώς για τις αμοιβές τους από αυτά τα εξτραδάκια. Οπότε, με συγχωρείς, αλλά επίτρεψέ μου να θεωρώ οτι με ένα απλούστερο φορολογικό σύστημα θα ήμουν καλύτερα. Μπορεί αντί για Χ πελάτες να είχα Χ/3 (γιατί οι υπόλοιποι θα μπορούσαν να εξυπηρετηθούν μόνοι τους) αλλά σε αυτούς τους Χ/3 θα μπορούσα να προσφέρω ουσιαστικότερες υπηρεσίες και θα πηγαίναμε όλοι καλύτερα.
Για το 'η χωρα καταρει κι η μονη δουλεια που βαινει αυξανομενη ειναι το λογιστηληκι ' έχω να σου πω οτι όντως ο όγκος της εργασίας αυξήθηκε τρελά τα τελευταία χρόνια (κυρίως γιατί μεταφέρθηκε μεγάλο μέρος του αντικειμένου των υπαλλήλων των εφοριών σε εμάς) αλλά οι αμοιβές δεν αυξήθηκαν καθόλου (σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα είχαμε και μειώσεις γιατί* η κρίση και τα σχετικά*) σε αντίθεση με τα φέσια που φτάνουν μέχρι το γόνατο.
Τώρα, όσο για την προτροπή μου να πας σε λογιστή, αυτό σίγουρα δεν θα το έλεγα σε κάποιον που ρωτούσε μια, ας το πούμε 1ου κλιμακίου ερώτηση. Του στυλ... Ρε παιδιά λογοθεραπευτής είμαι και τα κρατάω μόνος μου. Τώρα με τον ΚΦΑΣ θα πρέπει να πάρω ταμειακή; Μέχρι εκεί. Αν θες κάτι παραπάνω ρώτα κάποιον επαγγελματία και πλήρωσέ τον. Υποθέτω οτι κι εσύ αντίστοιχα το ίδιο θα έκανες. -
Τελευταία μου τοποθέτηση επί του θέματος:
Αν δεν γουστάρεις να βλέπεις έστω ΦΠΑ 0 επάνω στις αποδείξεις, πάρε φορολογικό μηχανισμό και συνεννοήσου με τον τεχνικό του προγράμματος που θα εκδίδει τις ΑΠΥ να γράφει ή να μην γράφει ότι θες.
-
pgs δεν εχεις ιδεα και λες οτι να ναι για τα νταβατζιλικια.Ενημερωτικα,αν το κρατος ακουγε 5-6 πραγματα που εχουν προτεινει οι λογιστικοι συλλογοι/ομοσπονδιες,θα ημασταν αλλη χωρα αυτη τη στιγμη,αλλα δυστυχως δε τους ακουει,τοσο μεγαλο δοντι εχουν που λες κ εσυ.Εσυ το βλεπεις νταβατζιλικι,ενω στην πραγματικοτητα αν το κρατος αυτη τη στιγμη εισπρατει καποια ποσα απο φορους,αυτο γινεται με τη βοηθεια τον λογιστων,οχι με τον καθενα που εμαθε ν ανοιγει τον υπολογιστη του και νομιζει πως μπορει να κανει τα παντα.
-
Ο χρήστης pgs έγραψε:
Αν δεν γουστάρεις να βλέπεις έστω ΦΠΑ 0 επάνω στις αποδείξεις, πάρε φορολογικό μηχανισμό και συνεννοήσου με τον τεχνικό του προγράμματος που θα εκδίδει τις ΑΠΥ να γράφει ή να μην γράφει ότι θες.
αντε πάλι...να δω πόσες φορες θα γραψω την ΙΔΙΑ απαντισι...
τι σημασία εχη τι θελω; το θεμα είναι ποιο ειναι το σωστο. ΠΑΩ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ, οπος κι ο λογιστης μου.
Δεν σου κανουν οι λογιστες;Ρωτα στην εφορια
Ελεος δηλαδη!! -
Ο χρήστης pgs έγραψε:
δηλαδη, διαβαζοντας αφτο...τι σημασία εχη τι θελω; το θεμα είναι ποιο ειναι το σωστο. ΠΑΩ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ, οπος κι ο λογιστης μου.
συμπερανες αφτο...
Και για να μιλήσουμε λίγο σοβαρά.
Θεωρώ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ να είναι κανείς σήμερα επιτηδευματίας και να μην έχει λογιστή.
΄
Δηλαδή μου λες οτι έχεις λογιστή που τον πληρώνεις (τον πληρώνεις; ) για να σου τηρεί τα βιβλία (ή απλά για να σου στέλνει τη δήλωση και αντί να του πεις 'κόψε τον λαιμό σου και δώσε μου απάντηση' ρωτάς ανώνυμους στα Ιντερνετςπαντως, απάντηση για το αν εινε σωστο να βαλουμε στις ταμιακες 0% ΦΠΑ, ενω ΔΕΝ υπαγόμαστε σε καθεστως ΦΠΑ, αρα δεν έχουμε ΟΥΤΕ ΜΙΔΕΝΙΚΟ ΦΠΑ, επιμενω, ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ.
έχω αλλά την απαγορεύει ο κανονισμός του forum
πάρε φορολογικό μηχανισμό
EE που έχει τζίρο τέτοιο που χρειάζεται λογιστή για να στείλει τη δήλωσή του αλλά ρωτάει το 4τφ. Ναι, μάλλον αυτό θα κάνει
-
Ο χρήστης pgs έγραψε:
αντε πάλι...να δω πόσες φορες θα γραψω την ΙΔΙΑ απαντισι...
τι σημασία εχη τι θελω; το θεμα είναι ποιο ειναι το σωστο. ΠΑΩ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ, οπος κι ο λογιστης μου.
Δεν σου κανουν οι λογιστες;Ρωτα στην εφορια
Ελεος δηλαδη!!απο το λογιστη μου πιρα απαντισι ότι οντως υπαρχει κενο στην προκιμενη περιπτωσι, οπότε ας βαλω 0% ΦΠΑ, αλλα δεν ιταν και σιγουρος.
Στην εφορια τι να μου πουν; ότι λενε οι εγκυκλιοι θα μου πουν. Και δεν λενε πουθενα για μηδεν ΦΠΑ. ουτε για υπαγωγι μας στο ΦΠΑ.
αλλά μονο ο λογιστις μου συμφονισε μαζι μου οτι υπαρχει κενο στην ολι υποθεσι, εσεις δεν βλεπετε κανενα προβλημα.... αλλα κι αυτος με παρεπεμψε στο συλλογο μας οτι αυτος θα πρεπι να το ξεακαθαρίση με το υπουργειο.Εμεις τι θες να κανουμε;Το υπουργειο οικονομικων ειμαστε ,ο συλλογος φοροτεχνικων ή ο συλλογος λογοθεραπευτων;
-
Την λυση θα στην δωσει η εφορια η αλλος λογιστης.
Αν αυτος που εχεις δεν ξερει η δεν θελει να μαθει, πηγαινε σε αλλον.
Στη θεση σου θα πηγαινα στην εφορια να βρω ακρη. -
-
Ρε παίδες έλεος δηλαδή, ΕΝΑ (1) topic που να μην έχει ειρωνίες, προσβολές, προσωπικές επιθέσεις γίνεται να υπάρξει σε αυτό το forum? Έλεος δηλαδή.. Μία στη Χρυσή Αυγή, την άλλη με τα κατοικίδια, τη παράλλη με το taxisnet, κοκ. Όποιος δε θέλει ας μην απαντήσει, δεν είμαστε εδώ για να βάλουμε μυαλό στον άλλον....
-
Αγαπητε PGS... με το συμπάθειο δλδ, αλλα και μεις οι λογιστές ΔΕΝ ειμαστε υποχρεωμένοι να ξέρουμε οτι μαλακία πετάξει/φανταστεί το κράτος για το οτιδηποτε... γιατι δουλειά δεν θα κάναμε ποτε. Αν τύχει κάτι που αφορά σε πελάτη μας, φροντίζουμε να μάθουμε. Ολο παντως το φοροτεχνικό οικοδόμημα που χτίσανε, ουτε οι οι ιδιοι οι νομοθέτες δεν το ξέρουν. Αν δεν ξέρει το ιδιο το κράτος ή και το υπουργείο τι του γίνεται, ουτε και μεις θα ξέρουμε... αλλωστε δεν είμαστε εμεις νομοθέτες, και πολλές φορές βαδίζουμε στα τυφλά και με δικό μας κινδυνο που ΔΕΝ τον πληρωνόμαστε απο κανένα.
Απο εκει και πέρα φυσικά και κάποιος με μια πολυ απλή επιχείρηση μπορεί να κρατά τα βιβλία μόνος του... αρκεί να έχει τον χρόνο να παρακολουθεί τις εξελίξεις, γιατί έχω δει μεγάλα flop/ατυχίες απο ανθρωπους που 'ήξεραν'...
Συνεχίζοντας... με το συμπάθειο και πάλι... τα λοιπά σχόλια σου ειναι τουλάχιστον άστοχα και δεν αντέχουν σε σοβαρή κριτική ούτε δευτερόλεπτο. Μιλάς/κατηγορείς/φαντάζεσαι χωρίς να έχεις την παραμικρή ιδέα.
-
Ο χρήστης pgs έγραψε:
ελα ντε. Εχουμε δω τους σουπελογισταραδες που και καλα ξερουν την απαντισι αλλα δε μας τη λενε...
αντι να πουν οτι ναι υπαρχει προβλιμα στην ολι υποθεσι...ασε που οποιου ΕΕ τα βιβλία δεν τα κραταει λογιστις ειναι ΕΕ της πλακας...
τα φοβερα, δυσκολα, υπερπολιπλοκα βιβλια....που χριαζονται ΛΟΓΙΣΤΑΡΑ!
-
Χαχα, όχι δεν είμαι λογιστής ούτε σχετικός με οικονομικά/φορολογικά κλπ. Προσπαθώ κι εγώ να καταλάβω 5 πράματα και να κάνω τη δήλωσή μου μόνος μου (και όχι δεν είμαι ΕΕ).
Ο χρήστης pgs έγραψε:
Την λυση θα στην δωσει η εφορια η αλλος λογιστης.
Αν αυτος που εχεις δεν ξερει η δεν θελει να μαθει, πηγαινε σε αλλον.
Στη θεση σου θα πηγαινα στην εφορια να βρω ακρη.επιτελους κι ενας λογικος.
Θα παω στην εφορια, αλλα κι απο κει δεν περιμενω σωστη απαντισι, οποτε θα κανω αυτο που πε ο λογιστις μου, θα βαλω μηδενικο ΦΠΑ.
Κι απ το συλλογο αυτο ειπαν, αλλα κανις απο τους δυο δε μιλαι με βεβεοτητα.Το θέμα είναι ότι μπορεί να υπάρχει κάποια διάταξη/ρ'υθμιση/ερμηνεία ειδική για εσάς αλλά να μην την πολυξέρουν. Ο σύλλογός σας θα έπρεπε να ξέρει αλλά όπως έχεις καταλάβει είναι full time job το να παρακολουθείς όλες τις οδηγίες που βγαίνουν οπότε μπορεί να πάρει καιρό. Και βέβαια ούτε ο σύλλογος ούτε αυτός που πουλάει τα μηχανάκια μπορεί να είναι συνεχώς ενήμερος. Θα έπρεπε να ξέρουν; Ναι θα έπρεπε.
Όπως θα πρέπει να ξέρουν και στην εφορία αλλά μην εκπλαγείς αν σου τα μασάνε κι αυτοί... Και ο λογιστής φυσικά πρέπει να ξέρει ή αν δεν ξέρει θα πρέπει να σου πει θα το κοιτάξω. Και να ξέρει να ψάχνει ώστε να μπορεί να το κοιτάξει εύκολα και όχι να πρέπει να σε χρεώσει 2 μεροκάματα επειδή δεν ήξερε να ψάξει.
Οπότε εσύ τι κάνεις; Θέλεις να είσαι σωστός οπότε κυνηγάς την εφορία, κυνηγάς το λογιστή σου και μάλλον δεν θα βρεις το σωστό και τελικά θα καταλήξεις να δεις τι κάνουν οι συνάδελφοί σου...
Αν βρεις άκρη άραγε θα την μοιραστείς ή θα το κρατήσεις μέσα σου κι άσε τους άλλους να βρούνε άκρη μόνοι τους.... -
Ο χρήστης pgs έγραψε:
...http://www.taxheaven.gr/acforum/index.p ... %BD%CE%B7/
διαβασέ το και ρώτα τους για το φπα. -
ομολογουμένως δεν καταλαβαίνω γιατί του την πέσατε πάντως έτσι
Τόσο ενδελεχή γνώση των ιδιαίτερων στοιχείων του επιτηδεύματός του απαιτούνται για να απαντηθεί αν είναι ΟΚ να γράφει κάποιος ΦΠΑ = 0 όταν δεν υπάγεται σε ΦΠΑ;
Δλδ εντάξει, στα μισά και βάλε θέματα του φόρουμ προσπαθούμε να απαντάμε πράγματα 'μεταξύ μας', αν είναι να αρχίσουμε να 'βριζόμαστε' ότι 'τράβα ρώτα έναν επαγγελματία IRL, θα μας μείνει μόνο καμιά Χ.Α. να συζητάμε
-
Pgs... μην περιμένεις αναλυτικές απαντήσεις απο το φορουμ (τηλελογιστική δεν γίνεται). Την απάντηση θα την βρει ο λογιστής σου (αυτός ξέρει καλύτερα τα της υποθεσης σου), εν ανάγκη θα υποβάλλει στο υπουργείο ερώτηση. Οι εφορίες απο την δικη μου εμπειρία πολλές φορές δίνουν αυθαίρετες, ανοητες και επικίνδυνες απαντήσεις ακομα και σε μας (μπορείς να βρεις μετα τον μπελά σου και να ψάχνεις το δικιο σου) Το 0% ΦΠΑ ειναι μια επαρκής λύση μέχρι να ξεκαθαριστεί το οτιδήποτε. Σημασία πάνω απο ολα έχει να μην κλέψεις το κράτος... και οχι το αν θα φαίνεται το 0% ΦΠΑ η οχι στην αποδειξη.
-
πάντως ο φίλτατος συνφορουμίτης pgs κατηγορεί τους λογιστές του φόρουμ για 'έλλειμμα γνώσεων', αλλά αναρωτιέμαι ποιος θα έστελνε το παιδί του σε λογοθεραπευτή που γράφει (μεταξύ άλλων) τα θηλυκά με κατάληξη 'ι' και τα ρ'ηματα με κατάληξη 'ο'
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
[ίσως έχει ξανασυζητηθεί, αλλά δεν το βρίσκω...]
Θέλω να κάνω αίτηση αλλαγής κατοικίας ως κάτοικος εξωτερικού.
Μπορώ να υποβάλω τα σχετικά έντυπα (Μ1, Μ7) στην επαρχιακή ΔΟΥ που ανήκω ή πρέπει να τα υποβάλω στην ΔΟΥ κατοίκων εξωτερικού στην Αθήνα?Συνηθως ο κάθε νομός έχει και απο μια ΔΟΥ που αναλαμβάνει τους Κατοικους Εξωτερικού! Οποτε ρώτα στην ΔΟΥ σου ποια είναι (μπορει να είναι και η ίδια). Θα πρεπει να δηλωσεις και έναν αντίκλητο που θα είναι κάτοικος του νομού στον οποίο βρίσκεται η ΔΟΥ.
Απο εκει και πέρα... και στο τονίζω: ρώτα εναν λογιστή ΑΝ ΣΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ, γιατι μπορεί να βρεθείς προ εκπλήξεων. Και ο λογιστής πάντως δεν μπορεί να σου δώσει απόλυτη απάντηση γιατί οποτε γουστάρουν αλλάζουν τους νόμους. Ρώτα πρώτα ομως...
Ευχαριστώ πολύ! Δεν έχω εισοδήματα στην Ελλάδα, απλώς με ενδιαφέρει να δηλώσω εισαγωγή κεφαλαίου για (μελλοντική) κάλυψη τεκμηρίου.
-
Εγώ που δεν έχω κάνει ποτέ φορολογική δήλωση, φέτος με 0 εισοδήματα πρέπει να κάνω σύμφωνα με τις τροποποιήσεις??
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος