-
προσπαθω να κανω login στο e-Οχηματα εδω και μια βδομαδα και μου βγαζει συνεχεια αυτο:
Προσωρινή Αδυναμία Εξυπηρέτησης
Το σύστημα αδυνατεί να σας εξυπηρετήσει προσωρινά, καθώς όλες οι διαθέσιμες συνδέσεις στη Βάση Δεδομένων του είναι κατειλημμένες ή παρουσιάστηκε πρόβλημα στη σύνδεση με αυτή. Παρακαλούμε δοκιμάστε ξανά.wtf...???
-
κι εμένα το ίδιο βγάζει...
αναβάθμιση ενόψει νέου τρόπου εκδόσεως τελών κυκλοφορίας;
-
Μήπως προσπαθούν να ενοποιήσουν τη βάση δεδομένων των αυτοκινήτων με το υπόλοιπο φορολογικό σύστημα;; Φυσικά θα είναι πολύ καλό να μην χρειάζεσαι διαφορετικό login για τα μισά πράματα αλλά με ένα να έχεις πρόσβαση σε όλα τα φορολογικά.
Και βέβαια όποιος δεν έχει πληρώσει το σήμα θα συνδέεται αυτόματα με την εκκαθάριση και θα προστίθεται το σχετικό.... -
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
προσπαθω να κανω login στο e-Οχηματα εδω και μια βδομαδα και μου βγαζει συνεχεια αυτο:
Προσωρινή Αδυναμία Εξυπηρέτησης
Το σύστημα αδυνατεί να σας εξυπηρετήσει προσωρινά, καθώς όλες οι διαθέσιμες συνδέσεις στη Βάση Δεδομένων του είναι κατειλημμένες ή παρουσιάστηκε πρόβλημα στη σύνδεση με αυτή. Παρακαλούμε δοκιμάστε ξανά.wtf...???
συνεχιζουμε κανονικα με το ιδιο μηνυμα... ουτε μια ενημερωση παντως προ του Login...
-
Προσπαθώ να στείλω μια κενή κατάσταση πελατών-προμηθευτών (έχω τιμολόγια μόνο κάτω των 300 ευρώ). Με τη φόρμα δεν δέχεται χωρίς να συμπληρώσω τουλάχιστον 1 γραμμή σε κάποιο από τα πεδία.
Δοκιμάζω με το αρχείο, σώζω-συμπιέζω και μου βγάζει το μήνυμα: 'Η δήλωση δεν μπορεί να υποβληθεί επειδή έχει 1 λάθη.
Πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον μία γραμμή τύπου 2 (Πελατών) ή τύπου 4 (Προμηθευτών) στο αρχείο'.Μήπως εν τέλει δεν είμαι υπόχρεος συμπλήρωσης κατάστασης;;
-
Όχι, δε χρειάζεται.
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Όχι, δε χρειάζεται.Σ' ευχαριστώ! Πάει κι αυτό...
-
Ερώτηση προς τους γνώστες: μισθωτός μηχανικός με άμεσο εργοδότη (χωρίς ενδιάμεση ελληνική θυγατρική) ιταλική εταιρεία που, όμως, ζει και εργάζεται από την Ελλάδα πώς/πού φορολογείται; Πρέπει να προσέξει κάτι;
-
Πως γίνεται αυτό ? Εχει η Ιταλικη εταιρεία ελληνικό ΑΦΜ και δραστηριοποιείται στην Ελλάδα ?
Αν ήταν ΕΕ και δούλευε με μπλοκάκι θα ήταν ενδοκοινοτική συναλλαγή (και θα έπρεπε να το δηλώσει στο Μητρώο της Εφορίας και να ανοίξει πρόσβαση στο σύστημα VIES) αλλά το 'μισθωτός' με μπερδεύει -
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Ερώτηση προς τους γνώστες: μισθωτός μηχανικός με άμεσο εργοδότη (χωρίς ενδιάμεση ελληνική θυγατρική) ιταλική εταιρεία που, όμως, ζει και εργάζεται από την Ελλάδα πώς/πού φορολογείται; Πρέπει να προσέξει κάτι;εφοσον εισαι στο payroll ιταλικης εταιριας, και περνεις απο εκει τα ενσημα σου ως μισθωτος, γι αυτα τα εισοδηματα θα φορολογηθεις λογικα Ιταλια. Δεν εχει σημασια που σε στελνει η εταιρια να δουλεψεις (Ελλαδα στην περιπτωση μας)
-
A τώρα κατάλαβα
Θα φορολογηθείς Ιταλία όπως λέει και ο ειδικότερος παραπάνω αλλά για το υπόλοιπο μέχρι το συντελεστή φορολογίας του αντίστοιχου κλιμακίου θα φορολογηθείς Ελλάδα (= συμφωνία αποφυγής διπλής φορολόγησης που έχουμε υπογράψει με Ιταλία)Δηλαδή αν βγάλεις 100000 και ο φόρος εισοδήματος στην Ελλάδα είναι 30000 αλλά στην Ιταλία φορολογηθείς με 20000 θα πληρώσεις και άλλα 10000 στην Ελλάδα
-
Αυτό θα ίσχυε και αν έμενε στην Ιταλία μονίμως;; Εννοώ το να πληρώσει τη διαφορά στην Ελλάδα.
Και με ποια διαδικασία λέει πλήρωσα τόσα στην Ιταλία πόσα θέλετε εσείς;
-
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Αυτό θα ίσχυε και αν έμενε στην Ιταλία μονίμως;; Εννοώ το να πληρώσει τη διαφορά στην Ελλάδα.Και με ποια διαδικασία λέει πλήρωσα τόσα στην Ιταλία πόσα θέλετε εσείς;
Υποθέτω με προσκόμιση του χαρτιού της μισθοδοσίας όπου φαίνονται οι κρατήσεις. Λάθος;
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!
Υποθέτω με προσκόμιση του χαρτιού της μισθοδοσίας όπου φαίνονται οι κρατήσεις. Λάθος;Σωστά, μόνο που πρέπει να έχει κι επίσημη μετάφραση το χαρτί. Για αυτό πολλοί συνταξιούχοι εξωτερικού αποφεύγουν να
δηλώνουν τη σύνταξη. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Αυτό θα ίσχυε και αν έμενε στην Ιταλία μονίμως;; Εννοώ το να πληρώσει τη διαφορά στην Ελλάδα.Στην Ελλάδα υποχρεούσαι σε δήλωση αν έχεις περιουσιακά στοιχεία (περιλαμβανομένου του αυτοκινήτου) ή εισοδήματα > €3000 (νομίζω) που απέκτησες εδώ.
Αν είσαι μισθωτός αποκλειστικά σε ξένη εταιρεία πάει το τελευταίο, ΟΚ.
Αν όμως έχεις περιουσία τότε υποχρεούσαι σε δήλωση και τότε πρέπει να δηλώσεις και τα ξένα εισοδήματα.
Το να μη τα δηλώσεις είναι παράνομο και ψιλοεπικίνδυνο δεδομένου ότι οι χώρες που έχουν συμφωνία αποφυγής διπλής φορολόγησης (όπως Ελλάδα-Ιταλία) σχεδόν πάντα (μπορούν να) ανταλλάσουν φορολογικά στοιχεία οπότε (θεωρητικά) μπορεί να δει η Ελλάδα ότι έχεις εισοδήματα στην Ιταλία (με βάση ποιό 'κλειδί' όμως δεν το ξέρω. ΑΦΜ της μορφής EL-XXXXXX ? Και αν έχεις και ΑΦΜ IT-YYYYYYY ? Ταυτότητα ή διαβατήριο ? γιατί το όνομα είναι μη μοναδικό... Γιαυτό και γράφω 'θεωρητικά'). Σε χώρες χωρίς συμφωνία αποφυγής διπλής φορολόγησης νομίζω πρακτικά δεν υπάρχει κανένα θέμα.Αρα μόνη λύση να μην υποβάλλεις καθόλου δήλωση δηλ. ή να την κοπανήσεις ή νομίμως να μην έχεις περιουσιακά στοιχεία στην Ελλάδα
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Το να μη τα δηλώσεις είναι παράνομο και ψιλοεπικίνδυνο δεδομένου ότι οι χώρες που έχουν συμφωνία αποφυγής διπλής φορολόγησης (όπως Ελλάδα-Ιταλία)
Σχετικά με αυτό... εχω μια Χ αμφιβολία. Πρεπει να τα δηλώνεις (τα εισοδήματα απο το εξωτερικο) εφόσον αυριο-μεθαύριο θελήσεις να κάνεις κάτι σε αυτη την χώρα (πχ να αγορασεις σπιτι η αμαξι). Δεν νομιζω πως ειναι υποχρεωτικό, αλλα δεν θα το παρω και ορκο μιας και δεν το εχω ψάξει ενδελεχώς...
-
Υποχρεωτικό είναι, αλλά εδώ δε διασταυρώνουν αν δηλώσαμε τα εντός ελλάδος εισοδήματα... θα κοιτάξουν του εξωτερικού;
-
Έχω στείλει 5-6 δηλώσεις με ταχυδρομείο, που ως τώρα δεν εκκαθαρίστηκαν. Μπαίνοντας στο Site των ΕΛΤΑ βλέπω ότι δεν έχουν παραδοθεί. Πήγα στο κατάστημα από όπου έστειλα τις δηλώσεις και βρήκαμε ότι ενώ έχουν προωθηθεί δεν έχει πάει η ΔΟΥ να τις παραλάβει. Έχει κανείς παρόμοια περίπτωση;
-
30 χρόνια, στο ίδιο γραμματοκιβώτιο στο σπίτι μου, δεν χάθηκε ποτέ τίποτε, κανένας λογαριασμός κλπ.
Φέτος τον Μάιο, διερωτώμενος γιατί δεν μου είχε έρθει η εντολή πληρωμής απο τη ΔΟΥ για εκκαθάριση περιουσιακού θέματος, διαπίστωσα απο τον υπάλληλο ότι 'είχε αποσταλεί' και μάλιστα ήμουν εκπρόθεσμος σε 2 δόσεις (σύνολο οφειλής 2.500€).
'Έφαγα' το νόστιμο προστιμό μου (20€) και βέβαια, ως ήμουν άλλωστε προετοιμασμένος, πλήρωσα μετρητά το σύνολο να ξεμπερδεύω με τους 'επικίνδυνους'! .Αν μου πείτε γιατί δεν έκανα φασαρία να βρώ που χάθηκε η 'εντολή', θα σας έλεγα ότι εσείς μάλλον κάτι λάθος ψάχνετε.
Η ότι είμαι βλάκας, οπότε αφήστε με ήσυχο!
Διαλέξτε.Βασίλη, καλή τύχη!
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Έχω στείλει 5-6 δηλώσεις με ταχυδρομείο, που ως τώρα δεν εκκαθαρίστηκαν. Μπαίνοντας στο Site των ΕΛΤΑ βλέπω ότι δεν έχουν παραδοθεί. Πήγα στο κατάστημα από όπου έστειλα τις δηλώσεις και βρήκαμε ότι ενώ έχουν προωθηθεί δεν έχει πάει η ΔΟΥ να τις παραλάβει. Έχει κανείς παρόμοια περίπτωση;Μέχρι στιγμής, σε όσες χρειάστηκε να ελέγξω, έχουν εκκαθαριστεί.
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος