-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Ξέρει κανείς στο Ε3 σε ποιον κωδικό πρέπει να μπει το ποσό που αντιστοιχεί στο 'τεκμαρτό μίσθωμα γραφείου' (αν π.χ. ως έδρα ασκήσεως επαγγέλματος έχεις κάποιο χώρο στο πατρικό σου)?Ρώτησα φίλο και μου είπε ότι μπαίνει στους κωδ 671, 672, 905 και στον κωδ. 530.
-
Άλλη μ@λ@κία με το Ε3....
Πατάω 'υποβολή' και βγάζει με κόκκινο το εξής:
90821 Πίνακες = ΣΤ (στ-η). Έχετε συμπληρώσει ποσό στον κωδ (551) [συνολικά ακαθάριστα έσοδα Πιν. ΣΤ(η)] και δεν έχετε συμπληρώσει τον κωδ (344) ακαθάριστα έσοδα Πιν. ΣΤ(στ) του Εντύπου Ε3.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΞΩΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΚΑΘΑΡΑ ΚΕΡΔΗ ΣΤΟΝ ΠΙΝ. ΣΤ(στ), ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΜΗ ΤΗΡΟΥΝΤΕΣ.
Το 551 αφορά το 'λογιστικό προσδιορισμό καθαρών κερδών' (και προσωπικά αυτό με ενδιαφέρει) - σύμφωνα με το παραπάνω από τη μία δε σε αφήνει να υποβάλλεις Ε3 αν δεν έχεις συμπληρώσει το 344 που αφορά 'εξωλογιστικό προσδιορισμό', από την άλλη σου λεει ότι μόνο οι 'μη τηρούντες' (...) προσδιορίζουν 'εξωλογιστικά' κέρδη.... τα οποία για να προσδιορίσεις πρέπει να βρεις συντελεστές μικτού και καθαρού κέρδους ανάλογα με τη δραστηριότητα κλπ, κλπ....
Τι κάνουμε εδώ, γνωρίζει κανείς?.... -
Να κάνω μια ερώτηση , έκανα τροποποιητική δήλωση στην εφορία γιατί μου είχε έρθει φόρος 1260 αλλά ο λογιστής δεν είχε δηλώσει το παιδί και έτσι μου υπολογίστηκε μικρότερο αφορολόγητο. Με την δήλωση του παιδιού ο φόρος μειώθηκε στα 1000 ευρώ περίπου. Χθες μου ήρθε εκκαθαριστικό στο σπίτι με το παλαιό ποσό (προφανώς εκδόθηκε πριν την επεξεργασία της τροποποιητικής) και πρώτη δόση τον Αύγουστο 440 ευρώ. Να πληρώσω την πρώτη δόση ή να περιμένω να μου έρθει διορθωτική εκκαθάριση πρώτα?
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Αν δεν κάνω λάθος, στα οχήματα και στα παλιά (παλιά) Ε9 η είσοδος γίνεται με τους παλιούς (προ κλειδάριθμου) κωδικούςΦαίνεται ότι έχεις δίκιο. Σαν τελευταία ελπίδα πριν το τηλεφώνημα θεώρησα ότι βάζω λάθος κωδικό οπότε με τη χρήση του κλειδάριθμου άλλαξα κωδικό και όντως πλέον μπορώ να μπω. Δεν κοίταξα ακόμα αν στα οχήματα και παλιά ισχύει ο παλιός κωδικός (που λειτουργούσε) ή ο νέος αλλά αν το σύστημα σου επιτρέπει να έχεις με το ίδιο username 2 διαφορετικούς κωδικούς για να μπαίνεις σε παρεμφερείς υπηρεσίες του ίδιου πράματος είναι ηλίθιο.... Θα πρέπει να ενσωματώσουν όλες τις λειτουργίες μέσα στο ίδιο μενού μέσα από τον ίδιο κωδικό.
-
εαν πατησεις υποβολη,και αργοτερα δεις οτι εχεις κανει λαθος,μπορεις να την ακυρωσεις με καποιο τροπο?
-
Ερώτηση 1
Σχετικά με τον πίνακα 5.1 για το σπίτι που μένουμε.
Βλέπω ότι αναγκαστικά πρέπει να διαλέξεις από τα δικά σου ακίνητα. Τι κάνεις αν μένεις σε σπίτι νοικιασμένο ή παραχωρημένο; Το δηλώνεις σαν δικό σου αλλά με μηδέν ποσοστό συνιδιοκτησίας (γιατί μόνο έτσι το δέχεται);
Και ενώ στην αρχή μου τα έδειξε όλα τα πιθανά σπίτια για να διαλέξω πού μένω μετά μου βγάζει μόνο αυτό που είχα διαλέξει για κύρια κατοικία. Νομίζω επειδή ένα άλλο τα δήλωσα στο Ε2. Αλλά ακόμα ένα που το έπαιζα (για δωρεάν παραχώρηση στους γονιούς) αλλά τελικά το έσβησα από το Ε2 δεν το ξαναέβγαλε στην επιλογή κατοικίας. Και αν και το Ε2 είναι τελείως κενό συνεχίζει να το δείχνει σαν προσωρινή αποθήκευση. Έχει γούστο να θελήσει και να το υποβάλω!Μείναμε 10 μήνες και μετά το νοικιάσαμε και μείναμε λίγο στον αέρα. Είναι υποχρεωτικό να έχεις κύρια κατοικία; Αν δηλαδή μείνω για 10 μήνες σε μια κύρια και μετά 2 μήνες σε μια δευτερεύουσα πρέπει αυτή να δηλωθεί διπλά, για 10 μήνες σαν δευτερεύουσα και για 2 μήνες σαν κύρια; Επίσης δοκίμασα να δηλώσω για 2 μήνες ότι έμεινα σε παραχωρημένο και συνδυασμό με 1 μήνα στη δευτερεύουσα σαν κύρια και 1 μήνα στην παραχωρημένη.
Θα έπρεπε εφόσον δήλωσα 2-3 κύριες κατοικίες να μου βγάζει στους κωδικούς 707/708 ποσό αντικειμενικής δαπάνης για τις κύριες κατοικίες του χρόνου εκτός της τελευταίας. Με διαφορετικούς συνδυασμούς διαμονής σε κύριες και δευτερεύουσες κατοικίες μου βγάζει: τίποτα/τίποτα, 155/0, 0/2533 ή 0/2633…. Βασικά θα διαλέξω όποια είναι καλύτερη και δεν διαφωνεί με το τι έχει δηλώσει ο πεθερός μου (φιλοξενία ή παραχώρηση).Ερώτηση2
Για να κάνω δωρεάν παραχώρηση του μικρού ποσοστού 8% που διαθέτω στην πατρική κατοικία στο γονιό μου τι ποσό βάζω στο Ε2, μηδέν ή κάποιο άλλο τεκμαρτό;; -
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
εαν πατησεις υποβολη,και αργοτερα δεις οτι εχεις κανει λαθος,μπορεις να την ακυρωσεις με καποιο τροπο?Τσουκου, υποβολή χειρόγραφης τροποποιητικής στη ΔΟΥ με κόστος τουλάχιστον €40 (πρόστιμο).
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
εαν πατησεις υποβολη,και αργοτερα δεις οτι εχεις κανει λαθος,μπορεις να την ακυρωσεις με καποιο τροπο?
Τσουκου, υποβολή χειρόγραφης τροποποιητικής στη ΔΟΥ με κόστος τουλάχιστον €40 (πρόστιμο).
akoma και χωρις να εισαι εκπροθεσμος προστιμο?
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
Τσουκου, υποβολή χειρόγραφης τροποποιητικής στη ΔΟΥ με κόστος τουλάχιστον €40 (πρόστιμο).
akoma και χωρις να εισαι εκπροθεσμος προστιμο?
Νομίζω ναι αλλά καλύτερα ρώτα Το πρόστιμο δεν είναι για την εκπρόθεσμη υποβολή αλλά για την τροποποιητική και το γλυτώνεις μόνο αν αποδείξεις ότι την υποβάλλεις χωρίς δική σου ευθύνη (πχ. κάποτε που ήμουν φαντάρος μου είχαν υπολογίσει τεκμήρια και όταν πήγα και διαμαρτυρήθηκα μου ζήτησαν να κάνω τροποποιητική χωρίς καμία μεταβολή απλά για να 'πάρει μπροστά ο μηχανισμός' και εκεί ο έφορος μου αφαίρεσε το πρόστιμο (σε δραχμές τότε νομίζω τα ίδια 14000 δρχ.))
-
Υπάρχει κάπου επιλογή στο Ε1,Ε2 για τον τρόπο φορολόγησης των εισοδημάτων από ακίνητα, δηλαδή με τον παλιό τρόπο ή με το νέο 20%;
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Υπάρχει κάπου επιλογή στο Ε1,Ε2 για τον τρόπο φορολόγησης των εισοδημάτων από ακίνητα, δηλαδή με τον παλιό τρόπο ή με το νέο 20%;δεν υπαρχει νεος τρόπος... πως σου ηρθε αυτο?
-
Είχα ακούσει ότι τα ενοίκια θα φορολογούνται με 20%.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Είχα ακούσει ότι τα ενοίκια θα φορολογούνται με 20%.Ναι... αυτό μπορεί να αφορά το 2013... σε καμια περίπτωση το 2012 το οποιο ηδη τρέχει και ο τροπος φορολογησης οριστηκε μηνες πριν! Ξεχασέ το... δεν γλυτώνεις
-
Δεν ξέρω τι έχουν καταργήσει φέτος από φοροαπαλλαγές αλλά με λίγο λιγότερα εισοδήματα πληρώνω 4 φορές παραπάνω φόρο (μαζί με την προκαταβολή).
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Δεν ξέρω τι έχουν καταργήσει φέτος από φοροαπαλλαγές αλλά με λίγο λιγότερα εισοδήματα πληρώνω 4 φορές παραπάνω φόρο (μαζί με την προκαταβολή).νταξει εισαι... αυτο ειναι το φυσιολογικο φετος. Για λιγοτερα πληρωνεις περισσότερα... και χ4
Ξερω πως δεν μπορεις να το χωνέψεις, και οχι δεν ειναι κατι λαθος... Αυτο ψηφίσαμε, αυτό παίρνουμε... -
Αν δεν είχες αφιερώσει τόσο μεγάλο μέρος της ζωής σου στην επικείμενη βοηθεια της ΟΥΝΡΑ θα είχες πάρει πρέφα ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων έκανε την ίδια διαπίστωση με σένα για το φόρο που καλείται να πληρώσει φέτος
-
Το παιδί το πέρασα στον πίνακα 9 αλλά κατάλαβα ότι πρέπει να το δηλώσεις και στον πίνακα 3 κωδικοί 003/004. Το ένα παιδί που έχω με τη γυναίκα μου το δηλώνω μόνο στον 003 και στη γυναίκα μου (που το γέννησε) δε δηλώνω τίποτα;;
Έτσι πρέπει να είναι γιατί 1+1 σημαίνει ότι ένα έχω εγώ (άσχετο με ποια) και το άλλο το είχε η σύζυγος από πριν...
Τελικά κερδίζουν και οι δύο από το αυξημένο αφορολόγητο λόγω τέκνου ή μόνο ο πατέρας; -
Μόνο ο πατέρας. Η μητέρα βαρύνεται με τέκνα από προηγούμενο/ους γάμο/ους.
Επίσης:
ΝΟΜΟΣ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 2238 Κύρωση του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος.
[Τελευταία κωδικοποίηση με το νόμο :3867/2010 την 2010-08-03]Άρθρο 9. Υπολογισμός και καταβολή του φόρου
- Το αφορολόγητο ποσό του πρώτου κλιμακίου της κλίμακας της προηγούμενης παραγράφου αυξάνεται κατά χίλια πεντακόσια (1.500) ευρώ εάν ο φορολογούμενος έχει ένα τέκνο που τον βαρύνει, κατά τρεις χιλιάδες (3.000) ευρώ εάν έχει δύο τέκνα που τον βαρύνουν, κατά έντεκα χιλιάδες πεντακόσια (11.500) ευρώ εάν έχει τρία τέκνα που τον βαρύνουν και κατά δύο χιλιάδες (2.000) ευρώ για κάθε τέκνο πάνω από τα τρία που τον βαρύνουν.
Το ποσό με το οποίο προσαυξάνεται το αφορολόγητο ποσό του πρώτου κλιμακίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του προηγούμενου εδαφίου, μειώνει το ποσό του δεύτερου κλιμακίου και εάν αυτό δεν επαρκεί, το ποσό του τρίτου κλιμακίου και όποιου επόμενου απαιτείται.
**Εάν ο ένας σύζυγος δεν έχει εισόδημα ή αυτό που έχει είναι μικρότερο από το αφορολόγητο ποσό του πρώτου κλιμακίου της κλίμακας, το αφορολόγητο ποσό που αφορά τα τέκνα ή η διαφορά που προκύπτει και μέχρι το αφορολόγητο ποσό που αφορά τα τέκνα προστίθεται στο αφορολόγητο ποσό του άλλου συζύγου. **
- Το αφορολόγητο ποσό του πρώτου κλιμακίου της κλίμακας της προηγούμενης παραγράφου αυξάνεται κατά χίλια πεντακόσια (1.500) ευρώ εάν ο φορολογούμενος έχει ένα τέκνο που τον βαρύνει, κατά τρεις χιλιάδες (3.000) ευρώ εάν έχει δύο τέκνα που τον βαρύνουν, κατά έντεκα χιλιάδες πεντακόσια (11.500) ευρώ εάν έχει τρία τέκνα που τον βαρύνουν και κατά δύο χιλιάδες (2.000) ευρώ για κάθε τέκνο πάνω από τα τρία που τον βαρύνουν.
-
Ευχαριστώ. Οπότε το δηλώνω μόνο εγώ αλλά το αν και πως θα καρπωθεί από αυτό η γυναίκα που το γέννησε δεν το κατάλαβα.
Μπορείς να το εξηγήσεις με χειροπιαστό παράδειγμα. Έστω ότι ο κάθε σύζυγος βγάζει από 10.000, θα έχουν τον ίδιο φόρο 300 ευρώ (5000 αφορολόγητο και άλλα 2000 για το παιδί 7000 και το υπόλοιπο με 10%=300) ή 300 ο άντρας και 500 η γυναίκα;;Νομίζω ότι αυτά τα νούμερα είναι τα παλιά και έχουν αλλάξει και έχουν πάει 2000 το παιδί και δεν ισχύει το επιπλέον μπόνους των 7000 (1500+1500+1500+7000=11500) για το 3ο.
-
Έχεις δίκιο. Περισσότερο στο bold ήθελα να εστιάσω την προσοχή. Τα ποσά που ισχύουν τώρα είναι: 2.000 (1 παιδί), 4.000 (2 παιδιά), 7.000 (3 παιδιά), 10.000 (4 παιδιά).
Η δεύτερη περίπτωση στο παράδειγμα είναι η ορθή: 300 ευρώ ο άντρας, 500 η γυναίκα.
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος