-
Απίστευτη αδικία...
Αλήθεια τι στο διάολο βάζω σαν ποσοστό συνιδιοκτησίας ή χρήσης (η χρήση με ενδιαφέρει) σε παραχωρημένο σπίτι.... Ο πεθερός μου το έχει παραχωρήσει στην κόρη του δωρεάν. Βάζω 100% σε αυτήν σαν χρήση. Κι εγώ πού μένω;; Βάζω 50-50 ή 100-100. Λέω να το αφήσω 0-100 (βγάζει πιο χαμηλό τεκμήριο). Ή αφού δεν πληρώνουμε ενοίκιο (και οι οδηγίες για αυτό λένε) το σωστό είναι 0-0;; Αυτό μου αρέσει πιο πολύ.
-
Ο πεθερός το παραχωρεί στην κόρη, οπότε 100% χρήση από την κόρη.
Εφόσον είστε παντρεμένοι, λογικό δεν είναι να μένεις κι εσύ εκεί; ή μήπως κοιμάσαι σε παγκάκια στο δρόμο; -
Σκεφτόμουνα ότι αφού μένω ίσως να πρέπει να φαίνομαι κι εγώ αλλά φυσικά έχεις δίκιο, αν μέναμε σε δικό της ή σε δικό μου μόνο ο ένας φαίνεται.... Ευχαριστώ. Τη διώχνω κι άστα να πάνε... μετά την περσινή χρονιά που πήραμε αρκετά πίσω θα μας κακοφανεί να δίνουμε αρκετά+ φέτος.
-
Φτου, κι ένα τελευταίο, την επιστροφή φόρου την δηλώνω στον κωδικό 659 ή κάπου αλλού ή καθόλου. Γιατί σκέφτομαι ότι είναι λεφτά που μπήκαν και είναι φορολογημένα. Θα πρέπει να μετρήσουν στο πόθεν έσχες ή για ανάλωση κεφαλαίου κλπ.
-
Ο,τι δηλώνεις στο 659 μπορεί -και θα- χρησιμοποιηθεί εναντίον σου για επιβολή επιπλέον φόρου, έκτακτης εισφοράς κτλ. (στα λέει παθώς-μαθώς )
Εννοείται ότι η επιστροφή φόρου ΔΕΝ είναι εισόδημα και ΔΕΝ πρέπει να δηλωθεί πουθενά. -
Έχεις δίκιο, χρησιμοποιείται ήδη εναντίον μου, μετράει στην εισφορά! Το έδιωξα από εκεί...!
Μήπως μπαίνει στον 781 στα ποσά που δεν θεωρούνται εισόδημα;; -
Δεν μπαίνει πουθενά λεμεεεεεε
-
Εντάξει δεν επιμένω άλλο!
Την έδιωξα τη δήλωση.... με λύπη για το όσα θέλουν... και ξέροντας ότι μάλλον θα χρειαστεί τροποποιητική αν κάποτε μου δώσουν το σωστό χαρτί μισθοδοσίας... και τότε μάλλον θα πληρώσω λίγα ακόμα... κλαψ! -
εγώ πλήρωσα την 1η διμηνιαία
βλέποντας στην τιβι χτες πόσοι δήλωσαν κάτω από 10€ ...10€ ετήσιο βγάζοντας παράλληλα 20-30-50 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ € στο εξωτερικό, αισθάνομαι ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΛΚΣ !
-
Έκτακτη εισφορά πληρώνουν και οι άνεργοι;
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Έκτακτη εισφορά πληρώνουν και οι άνεργοι;Ναι.
-
Έκτακτη εισφορά πληρώνουν και οι άνεργοι;ήταν όλο το 11 άνεργοι κ γραμμένοι στον ΟΑΕΔ?
ή είναι τώρα άνεργοι αλλά το 11 εργάζονταν κανονικά? -
Κάποιους μήνες μέσα στο '11.
Με το ίδιο καθεστώς το '10 (δηλαδή κάποιους μήνες) το ίδιο άτομο δεν είχε πληρώσει έκτακτη εισφορά πέρσι. -
Έκτακτη εισφορά πληρώνουν και οι άνεργοι;Με ένα μισθό και επίδομα ανεργίας και τίποτε άλλο ΔΕΝ πληρώνει εισφορά αλληλεγύης. Αν ήρθε στο εκκαθαριστικό, αίτηση στη ΔΟΥ για να διαγραφεί.
Φτου, κι ένα τελευταίο, την επιστροφή φόρου την δηλώνω στον κωδικό 659 ή κάπου αλλού ή καθόλου. Γιατί σκέφτομαι ότι είναι λεφτά που μπήκαν και είναι φορολογημένα. Θα πρέπει να μετρήσουν στο πόθεν έσχες ή για ανάλωση κεφαλαίου κλπ.
Η επιστροφή φόρου είναι ποσά δηλωμένα, φορολογημένα και αχρεωστήτως (προ)καταβληθέντα. Δε μπαίνουν πουθενά γιατί πολύ απλά έχουν υπολογιστεί στο έτος που τους αναλογούσε, και αν χρειαστούν να επικληθούν σε ανάλωση κεφαλαίου θα είναι από το φορολογητέο εκείνου του έτους, δεν είναι επί πλέον ποσό για να δηλωθεί κάπου.
-
Αν βοηθάει, η τελευταία εγκύκλιος σχετικά με τους άνεργους και την εισφορά αλληλεγγύης είναι η ΠΟΛ.1131/30.5.2012.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Ο,τι δηλώνεις στο 659 μπορεί -και θα- χρησιμοποιηθεί εναντίον σου για επιβολή επιπλέον φόρου, έκτακτης εισφοράς κτλ. (στα λέει παθώς-μαθώς )Το επιβεβαιώνω κι εγώ
-
Το φοβερό της υπόθεσης ήταν όταν επιβλήθηκε η πρώτη έκτακτη εισφορά που 'έπιανε' και τα εισοδήματα του 659, το υπουργείο έβγαλε εγκύκλιο που καλούσε τους φορολογούμενους που 'παρέλειψαν' να δηλώσουν τα πλήρη εισοδήματα του 659 να κάνουν συμπληρωματικές δηλώσεις για να υπολογιστεί ο σωστός φόρος
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Έκτακτη εισφορά πληρώνουν και οι άνεργοι;
Με ένα μισθό και επίδομα ανεργίας και τίποτε άλλο ΔΕΝ πληρώνει εισφορά αλληλεγύης. Αν ήρθε στο εκκαθαριστικό, αίτηση στη ΔΟΥ για να διαγραφεί.
Δηλαδή κάνει υποβολή κανονικά στο μαραφέτι και περιμένει να του έρθει το μπουγιουρντί για να πάει στη ΔΟΥ ή κάνει εκτύπωση το χαρτάκι από την υποβολή δήλωσης και κάνει την αίτηση από τώρα;
-
Δηλαδή κάνει υποβολή κανονικά στο μαραφέτι και περιμένει να του έρθει το μπουγιουρντί για να πάει στη ΔΟΥ ή κάνει εκτύπωση το χαρτάκι από την υποβολή δήλωσης και κάνει την αίτηση από τώρα;
To χαρτάκι που σου βγάζει με την υποβολή αν και είναι 100% ίδιο με αυτό που θα έρθει ταχυδρομικώς ΔΕΝ είναι το επίσημο. Το αναφέρει άλλωστε αν το προσέξετε.
-
Οπότε περιμένει το επίσημο χαρτί της λυπημένης θλίψης για να κάνει αίτηση διαγραφής;
Σωστά;
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος