-
Πλήρωσέ την μια μέρα αργότερα,να χαρακτηριστεί ληξιπρόθεσμη και διακανόνισε όλο το ποσό σε 9μηνο.
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
- Όπως ειπε και ο Σταυρος, αμφισβήτηση τεκμηρίων. Ισχυει ειδικά για τους ανεργους που λαμβάνουν ταμείο ανεργίας και σε οσους θεωρούνται μακροχρόνια ανεργοι. Κάνει ΑΙΤΗΣΗ στην εφορία οπου αναφέρει την περίπτωση του και προσκομίζει τα οσα αποδεικτικά στοιχεία. Ο έφορος κατόπιν κρίνει αν θα τον απαλλάξει τελείως η θα του κόψει ποσοστό απο τα τεκμήρια. Να το κυνηγησει... ουτως η αλλως τα τεκμήρια ειναι τρελα και ηλίθια.
Σχετικά με το παραπάνω....
Κάνει τη δήλωση κανονικά και περιμένει το εκκαθαριστικό προτού κάνει αίτηση αμφισβήτησης των τεκμηρίων?
(για την ώρα την έχει αποθηκεύσει προσωρινά και του βγάζει πόσο θα του έρθει να πληρώσει αλλά δεν την έχει στείλει ακόμα)Ο ίδιος φίλος με ρωτάει τα εξής:
-
Είναι υποχρεωτικό να υποβάλλει δήλωση κάποιος που δεν εργάζεται εδώ και δεν έχει περιουσιακά στοιχεία στο όνομά του? (για φίλο του που δουλεύει στη Δανία και έρχεται εδώ μόνο καλοκαίρι για διακοπές). Κάποιος του είπε ότι επειδή υπάρχει το '3000 ευρώ για όλους' ως τεκμήριο μόνο και μόνο που ζει κάποιος, πρέπει να κάνει δήλωση και να βάλει και αποδείξεις για να μην του έρθει να πληρώσει... Κάτι που προσωπικά μου φαίνεται παράλογο....
-
Αποδείξεις χρειάζονται για το 1/4 του εισοδήματος (τεκμαρτού ή πραγματικού) κι ο πρόσθετος φόρος είναι το 1/10 του ποσού που λείπει, σωστά? Αλλάζει κάτι στο φόρο αν βάλεις περισσότερες από το 1/4 ?
-
Τα χρήματα που έδωσες σε ασφαλιστική ζωής μετράνε στις αποδείξεις? Ή μπαίνουν κάπου αλλού?
(τώρα που το σκέφτομαι, τα χρήματα που έδωσες στο ασφαλιστικό σου ταμείο, π.χ. στο ΤΣΜΕΔΕ, δε θα έπρεπε να μετράνε στις αποδείξεις?... ή είναι 'εδική περίπτωση'?...)
-
- Οχι
- Σωστά -δεν αλλάζει
- Μπαίνουν στον κωδικό 073-074 και εκπίπτει ένα ποσοστό (νομίζω 10%) από το φόρο. Τα ασφαλιστικά ταμεία μπαίνουν στον κωδικό 053-054 και επίσης εκπίπτει το 10% από το φόρο. Τεράστια ξεφτίλα το τελευταίο, φορολογείσαι για χρήματα που έχεις ήδη υποχρεωτικά δώσει στο κράτος
-
Ευχαριστώ Νάσο.
Στο (3) αν κατάλαβα καλά λες ότι μπαίνουν στους κωδικούς που γράφεις και ΔΕΝ μετράνε στο ποσό των αποδείξεων που πρέπει να συγκεντρώσει κάποιος (όπως π.χ. η ασφάλεια του αυτ/του)?Σαφώς και είναι απίστευτη ξεφτίλα αυτό που λες, θα περίμενα κάποιοι [π.χ. Σύλλογος Ελλήνων Φορολογουμένων] να το κυνηγήσουν... Έξοδο αποτελεί, τα 'καθαρά' δεν το περιλαμβάνουνν, οπότε τι συζητάμε?...
-
Ναι, ΔΕΝ μπορείς να βάλεις στις αποδείξεις τα Ταμεία. Οπως και ΔΕΗ-ΟΤΕ-Κινητές καθώς και εισιτήρια από μέσα μεταφοράς (από λεωφορεία έως αεροπλάνα). Ούτε και ιδιωτικά ασφάλιστρα ζωής και γενικά οτιδήποτε έχει 'δικό του' κωδικό στα έξοδα στη δήλωση.
Τι να λέμε για τα Ταμεία, το ξέρεις ότι αν είσαι ελεύθερος επαγγελματίας και πληρώνεις το Ταμείο σου, τα 'καθαρά' σου θεωρείται ότι περιλαμβάνουν το Ταμείο και επ΄αυτών επιβάλλεται 'εισφορά αλληλεγγύης' (δηλ. αν έβγαλες 20000 και έδωσες στο Ταμείο 3000 η εισφορά αλληλεγγύης επιβάλλεται επί των 20000 και όχι επί των 17000) ενώ αν είσαι μισθωτός και η εισφορά στο (ίδιο!) Ταμείο έχει παρακρατηθεί από το μισθό σου τότε η εισφορά επιβάλλεται επί των καθαρών (δηλ. έβγαλες μικτά 20000 και παρακρατήθηκαν 3000 για το Ταμείο τότε η εισφορά επιβάλλεται επί των 17000). Αυτό χωρίς φυσικά να είμαι Νομικός είναι σίγουρα αντισυνταγματικό ως διάκριση σε βάρος των ΕΕ.
-
Τωρα που ειπε ο Νασος για εισητηρια κλπ.
Κατ'αρχην δηλωνω οτι ΔΕΝ τα εβαλα και θελω τη γνωμη σας αν εκανα η οχι.
Προκειται για μια αποδειξη γραφειου ταξιδειων για εξοδα εκδρομης εξωτερικου που περιλαμβανουν αεροπορικα εισητηρια,ξενοδοχεια και πουλμαν. -
Η 'Απόδειξη Πώλησης Εισιτηρίων' που εκδίδουν τα ταξιδιωτικά γραφεία είναι στοιχείο που προβλέπεται από τον ΚΒΣ, και ως τέτοιο, θεωρώ οτι περιλαμβάνεται στον κωδικό 049. Το αυτό και για την Απόδειξη Παροχής Υπηρεσιών που εκδίδουν για τα πακέτα γενικά.
Αυτά που ΔΕΝ περιλαμβάνονται είναι εισιτήρια λεωφορείων, πλοίων, του ΟΣΕ κλπ που αγοράζεις απευθείας από τα γκισέ των οργανισμών αυτών.
-
Πώς βαριέμαι να συμπληρώσω τη δήλωση...
Πάλι με βλέπω να παλεύω μεσάνυχτα της λήξης της προθεσμίας. -
Τεκνο με μονο εισοδημα το τεκμηριο αυτοκινητου, μαζευει τις αποδειξεις που πρεπει. το τεκμηριο ξεπερνα το αφορολογητο κατα 1500 ευρω. βγαζει φορο περιπου 750ευρω. Εαν μπορει να αναλωσει κεφαλαιο περασμενων ετων ποσο πρεπει να αναλωσει... το 1500 που ξεπερνα το αφορολογητο η το συνολο π.χ. 6500??/
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Τι να λέμε για τα Ταμεία, το ξέρεις ότι αν είσαι ελεύθερος επαγγελματίας και πληρώνεις το Ταμείο σου, τα 'καθαρά' σου θεωρείται ότι περιλαμβάνουν το Ταμείο και επ΄αυτών επιβάλλεται 'εισφορά αλληλεγγύης' (δηλ. αν έβγαλες 20000 και έδωσες στο Ταμείο 3000 η εισφορά αλληλεγγύης επιβάλλεται επί των 20000 και όχι επί των 17000) ενώ αν είσαι μισθωτός και η εισφορά στο (ίδιο!) Ταμείο έχει παρακρατηθεί από το μισθό σου τότε η εισφορά επιβάλλεται επί των καθαρών (δηλ. έβγαλες μικτά 20000 και παρακρατήθηκαν 3000 για το Ταμείο τότε η εισφορά επιβάλλεται επί των 17000). Αυτό χωρίς φυσικά να είμαι Νομικός είναι σίγουρα αντισυνταγματικό ως διάκριση σε βάρος των ΕΕ.
Κατά την άποψή μου το Ταμείο πρέπει να περνάει στα βιβλία του ΕΕ ως έξοδο, αφού αλλιώς τα 'καθαρά' μόνο καθαρά δεν είναι.
Από κει και πέρα το ότι μας έχουν ξεσκίσει στις αντισυνταγματικότητες είναι το μόνο σίγουρο.
(τι περιμένεις όταν έχουμε δώσει εξουσία σε ανόητους που δε ντρέπονται να δηλώνουν ότι αλλιώς ερμηνεύεται το σύνταγμα σε 'περίοδο ευημερίας' και αλλιώς σε 'περίοδο κρίσης'... ) -
To γράφει σαφώς στις οδηγίες ότι αυτό που λες δεν επιτρέπεται:
Οι ασφαλιστικές εισφορές των εμπόρων ή ελεύθερων επαγγελματιών γράφονται εδώ (ΣΣ. εννοεί στον κωδικό 053-054) και δεν περιλαμβάνονται στις επαγγελματικές τους δαπάνες.
-
ε τι γράφεις και στα έξοδα και άς τους να ελέγξουν...
ΔΕΝ μπορεί να σε φορολογεί σε κάτι που σε υποχρεώνει να πληρώνεις! εάν θέλουν να το φορολογούν, ας κάνουν τις ασφαλιστηκές εισφορές προαιρετικές
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Τεκνο με μονο εισοδημα το τεκμηριο αυτοκινητου, μαζευει τις αποδειξεις που πρεπει. το τεκμηριο ξεπερνα το αφορολογητο κατα 1500 ευρω. βγαζει φορο περιπου 750ευρω. Εαν μπορει να αναλωσει κεφαλαιο περασμενων ετων ποσο πρεπει να αναλωσει... το 1500 που ξεπερνα το αφορολογητο η το συνολο π.χ. 6500??/πως ξεπερναει το αφορολόγητο μιας και οι κατω των 30χρονων εχουν αφορολόγητο 9χιλ € - 3χιλ το προσωπικό μενουν αλλα 6 για το αυτοκίνητο??
Κανονικα μονο με τις αποδείξεις δεν έπρεπε να ειναι ΟΚ?? Η επηρεαζει το τεκνο?
-
Ουπς.. σωστα!!!(δεν ηξερα το θεμα κατω απο 30), το τεκμηριο του 1600 οχηματος ειναι 6500...αρα με αποδειξεις 25% του τεκμηριου θα επρεπε να ειναι οκ?? Εχει δικο του ΑΦΜ και μενει φιλοξενουμενος στους γονεις... τι να πω...
-
Ο χρήστης GeorgT έγραψε:
Τεκνο με μονο εισοδημα το τεκμηριο αυτοκινητου, μαζευει τις αποδειξεις που πρεπει. το τεκμηριο ξεπερνα το αφορολογητο κατα 1500 ευρω. βγαζει φορο περιπου 750ευρω. Εαν μπορει να αναλωσει κεφαλαιο περασμενων ετων ποσο πρεπει να αναλωσει... το 1500 που ξεπερνα το αφορολογητο η το συνολο π.χ. 6500??/
πως ξεπερναει το αφορολόγητο μιας και οι κατω των 30χρονων εχουν αφορολόγητο 9χιλ € - 3χιλ το προσωπικό μενουν αλλα 6 για το αυτοκίνητο??
Κανονικα μονο με τις αποδείξεις δεν έπρεπε να ειναι ΟΚ?? Η επηρεαζει το τεκνο?
Ουπς.. σωστα!!!(δεν ηξερα το θεμα κατω απο 30), το τεκμηριο του 1600 οχηματος ειναι 6500...αρα με αποδειξεις 25% του τεκμηριου θα επρεπε να ειναι οκ?? Εχει δικο του ΑΦΜ και μενει φιλοξενουμενος στους γονεις... τι να πω...
6500+3000 = 9500, χάνει το 9χίλιαρο και φορολογείται από τα 5000.
Να κάνει ανάλωση (αν μπορεί) για τουλάχιστον 500 ωστε να πέσει κάτω από 9000 και να είναι αφορολόγητος.
Αποδείξεις (9500 -(ποσό ανάλωσης)) x 25%Φυσικά αυτά ισχύουν με βάση τις παραπάνω πληροφορίες. Αν υπάρχει και τπτ άλλο στη μέση και αλλάζουν τα δεδομένα...
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Κατά την άποψή μου το Ταμείο πρέπει να περνάει στα βιβλία του ΕΕ ως έξοδο, αφού αλλιώς τα 'καθαρά' μόνο καθαρά δεν είναι.
Από κει και πέρα το ότι μας έχουν ξεσκίσει στις αντισυνταγματικότητες είναι το μόνο σίγουρο.
(τι περιμένεις όταν έχουμε δώσει εξουσία σε ανόητους που δε ντρέπονται να δηλώνουν ότι αλλιώς ερμηνεύεται το σύνταγμα σε 'περίοδο ευημερίας' και αλλιώς σε 'περίοδο κρίσης'... )Όσο στενά ή ευρεία πας να εξετάσεις το ζήτημα, η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ασφάλιση του φυσικού προσώπου-επιτηδευματία ΔΕΝ είναι έξοδο που αφορά την επαγγελματική του δραστηριότητα. Τελεία και παύλα.
Νομικές γνώσεις δεν έχω, αλλά πιστεύω κι εγώ ότι είναι ξεδιάντροπη διάκριση (αλητεία είναι βασικά αλλά το αντιπαρέρχομαι) κατά των ελ.επαγγελματιών η συγκεκριμένη διάταξη, και π.χ. μόνο οι 'εξωτερικοί συνεργάτες' ('μπλοκάκια') να κάνουν μια προσφυγή για διακριτική μεταχείριση, πιστεύω ότι θα δικαιωθούν και θα υποχρεωθεί το υπουργείο να αλλάξει τη διατύπωση του άρθρου. Αλλά -δυστυχώς- δεν πήρε τ' αυτί μου καμιά σχετική κίνηση και ανησυχώ. -
@stavrosG Ευχαριστω πολυ.... αυτο θα γινει....!!!
-
Ειδήμονες help, έχω βάλει χ ποσό από διάθεση περουσιακών στοιχείων (ακίνητο) στον κωδ. 781. Να βάλω το ίδιο ποσό και στον κωδ. 693 (ποσό ετήσιας δαπάνης που δεν υπήρχε την 1-1-2012); Με το σκεπτικό οτι το ποσό αυτό διατέθηκε μεσα στο 2011 για αγορά άλλου ακινήτου (ποσό y το οποίο δήλωσα στον κωδ.735). Επίσης για την διαφορά των δύο ποσών y-x (νέο ακίνητο - παλιό ακίνητο) να επικαλεστώ ανάλωση κεφαλαίου ή δεν χρειάζεται αφού η αγορά κατοικίας δεν θεωρείται τεκμήριο/δεν έχει πόθεν έσχες;
Μπερδευτήκατε; σκέψου να μην βγάζαμε Πολυτεχνείο.. -
Κάνω πρόβα για την υποβολή, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή foros12. Η δήλωση περιλαμβάνει εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες, μισθώματα κατοικιών (δικά μου) και καταστημάτων (της συζύγου) και (τεκμαρτό αντικειμενικό) εισόδημα (της συζύγου) από γεωργική εκμετάλλευση.
Στην εκκαθάριση, καταλογίζει σ' εμένα (όχι στη σύζυγο) και προκαταβολή φόρου, που μου ανεβάζει τον οφειλόμενο φόρο κατά 50% . Ποτέ μέχρι τώρα δεν είχε συμβεί αυτό, κι έτσι έψαξα στο net πότε καταλογίζεται προκαταβολή. Κατέληξα εδώ http://www.gsis.gr/faq/faq_eisodima.html#q_29, σύμφωνα με το οποίο το πρόγραμμα υπολογίζει σωστά.
Άλλαξε φέτος κάτι στο συγκεκριμένο;
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
@stavrosG Ευχαριστω πολυ.... αυτο θα γινει....!!!υπάρχει καμία κίνηση;
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος