-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
@elteo: Άδικο έχει (εν μέρει). Το τυπικό rant που ακουγόταν στους διαδρόμους της ΔΟΥ όταν πρωτοβγήκαν οι περικοπές ήταν 'Εγώ με βάση ότι έπαιρνα 2.5Κ το μήνα έβαλα δάνεια 2Κ το μήνα, και με τα υπόλοιπα και του συζύγου περνούσαμε. Τώρα που μου κατέβασαν το μισθό στα 1.5Κ το μήνα πως θα τα βγάλω πέρα με τα δάνεια;'
Έχουν περάσει 2 χρόνια όμως και όφειλαν να έχουν (όσο μπορούσαν έστω..) κάνει τα κουμάντα τους και να έχουν προσαρμοστεί στις χαμηλότερες απολαβές τους όπως όλος ο κόσμος. Αν ανήκουν στην κατηγορία των 'κακό όνειρο είναι, τώρα όπου να ναι θα ξυπνήσουμε', ας πρόσεχαν.Αναφέρομαι στον ελληνα που όλο γκρινιάζει και όλα τα χαράτσια και τους φόρους τα πληρώνει cash.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
@elteo: Άδικο έχει (εν μέρει). Το τυπικό rant που ακουγόταν στους διαδρόμους της ΔΟΥ όταν πρωτοβγήκαν οι περικοπές ήταν 'Εγώ με βάση ότι έπαιρνα 2.5Κ το μήνα έβαλα δάνεια 2Κ το μήνα, και με τα υπόλοιπα και του συζύγου περνούσαμε. Τώρα που μου κατέβασαν το μισθό στα 1.5Κ το μήνα πως θα τα βγάλω πέρα με τα δάνεια;'
Έχουν περάσει 2 χρόνια όμως και όφειλαν να έχουν (όσο μπορούσαν έστω..) κάνει τα κουμάντα τους και να έχουν προσαρμοστεί στις χαμηλότερες απολαβές τους όπως όλος ο κόσμος. Αν ανήκουν στην κατηγορία των 'κακό όνειρο είναι, τώρα όπου να ναι θα ξυπνήσουμε', ας πρόσεχαν.Αναφέρομαι στον ελληνα που όλο γκρινιάζει και όλα τα χαράτσια και τους φόρους τα πληρώνει cash.
Γκρινιαζει γιατι πρεπει να πληρωσει γαμησιατικα του μαζ τα φαγανε και πληρωνει μετρητα γιατι εχει 1,5% εκπτωση και δεν εχει και προσαυξησεις που θα ειχε αμα το πληρωνε με δοσεις. Κοινως πληρωνει πιο λιγα.
-
Νομίζω ότι η επιλογή έχει γίνει για αυτούς πολύ καιρό πριν. Είναι δύο διαφορετικές νοοτροπίες που προκύπτουν και από την ψυχοσύνθεση του καθένα αλλά και το είδος δουλειάς που κάνει και τον τρόπο πληρωμής του και αγορών του.
Αυτοί που λειτουργούν έχοντας τα πάντα με δάνεια και πληρώνοντας δόσεις (ενώ ίσως τους χρωστάνε) θα προτιμούν τις δόσεις,
Οι άλλοι που ίσως πληρώνονται σταθερά, έχουν αποφύγει τα δάνεια ή δεν έχουν υπερφορτωθεί με αυτό μάλλον προτιμούν το εφάπαξ, να μην το έχεις έννοια και να τελειώνεις με δαύτο και πιο οικονομικά.
Δηλαδή αυτοί που μονίμως ειναι στον αέρα θα πάνε όπως όπως με δόσεις ενώ οι πιο σταθεροί ή πιο φρόνιμοι εφόσον μπορούνε θα πάνε εφάπαξ. -
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Κάτι σκέφτηκα να πώ, αλλά ... έδωσα τόπο στην οργή !
Εδω μη δίνεις...! Ξεσπάθωσε ελεύθερα, μεταξυ μας είμαστε...!!
-
Μαααα, άρχισα να φοβάμαι , γιατί μερικές φορές ισχύει το : 'Άλλα λέει η θειά μου, κι άλλα ακούν τ΄αφτιά μου'!
-
Ο χρήστης Hannibal έγραψε:
...πληρωνει μετρητα γιατι εχει 1,5% εκπτωση και δεν εχει και προσαυξησεις που θα ειχε αμα το πληρωνε με δοσεις. Κοινως πληρωνει πιο λιγα.Συν ότι αν ρυθμίσεις, με την πρώτη που θα 'τύχει' να 'χεις καμιά επιστροφή, καμιά επιδότηση, σε μερικές περιπτώσεις ακόμα και καμιά εκταμίευση δανείου, απαιτούν (κ παίρνουν) πλήρη εξόφληση κ εσύ μένεις όπως συνήθως όταν συναλλάσσεσαι με το Ελ Δημόσιο: Γαμημένος και δαρμένος.
-
Απορία γιατί έχω 'φάει κόλλημα' Μένω με τους γονείς μου σε δικό τους σπίτι. Τι δηλώνω στο Ε1; Φιλοξενούμενος στον Πίνακα 7.10 (με χρήση του 092); Ετήσια αντικειμενική δαπάνη διαβίωσης ισχύει για εμένα; Πρέπει να συμπληρώσω κάτι στον Πίνακα 5.1;;;
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Απορία γιατί έχω 'φάει κόλλημα' Μένω με τους γονείς μου σε δικό τους σπίτι. Τι δηλώνω στο Ε1; Φιλοξενούμενος στον Πίνακα 7.10 (με χρήση του 092); Ετήσια αντικειμενική δαπάνη διαβίωσης ισχύει για εμένα; Πρέπει να συμπληρώσω κάτι στον Πίνακα 5.1;;;Τσουκ. Κατευθείαν 7.10, με συμπλήρωση ΑΦΜ γονέα. Τεκμήριο σπιτιού δεν έχεις.
-
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Σήμερα τις έκανα κι εγώ. Την δικιά μου και της κοπέλας μου.
1252€ επιπλέον για την αρραβώνιασον και είναι και άνεργηπροικοθήρα
-
Παιδιά άλλη μια απορία!
Επίδομα Σεμιναρίων - Βιβλιοθήκης.
... για το οικονομικό έτος 2011 καταβλήθηκε το επίδομα Σεμιναρίων - Βιβλιοθήκης που ανέρχεται στο ποσό
των ΑΑΑ€ ετησίως, ήτοι ΑΑ€ μηνιαίως.Οι κρατήσεις που αντιστοιχούν στο ανωτέρω ποσό υπέρ των Ασφαλιστικών Ταμείων ανέρχονται στο
ποσό των ΒΒΒ€ ετησίως και ο φόρος που αντιστοιχεί στο εν λόγω ποσό ετησίως ανέρχεται στο
ποσό των ΓΓΓ€.Τα παραπάνω ποσά συμπεριλαμβάνονται στη συνημμένη βεβαίωση ετησίων αποδοχών, που χορηγήθηκε από την υπηρεσία μας.
.....Ερώτημα:
Σε ποια κελιά αντιστοιχούν τα ΑΑΑ, ΒΒΒ, ΓΓΓ; Ή απλά αγνοώ αυτά τα ποσά;
Ευχαριστώ! -
Αφού σου λέει οτι συμπεριλαμβάνονται στην βεβαίωση αποδοχών, στα συνολικά ποσά που γράφει εκεί δηλαδή. Αυτά είναι FYI από ότι καταλαβαίνω.
-
Αφού σου λέει οτι συμπεριλαμβάνονται στην βεβαίωση αποδοχών, στα συνολικά ποσά που γράφει εκεί δηλαδή. Αυτά είναι FYI από ότι καταλαβαίνω.Δηλαδή να τα αγνοήσω;
Δεν καταλαβαίνω τότε γιατί να δίνουν αυτό το χαρτί και σε δεύτερο χρόνο κιόλας! -
Γεια χαρά σε όλους. Μια απλή (θέλω να πιστεύω!) ερώτηση: Υποχρεούμαι να κάνω δήλωση Ε1;
Ζω και εργάζομαι στο Βέλγιο. Εισόδημα στην Ελλάδα μηδέν. Έχω στην κατοχή μου μερικά χωράφια, οικόπεδα και ένα σπίτι εντός Ελλάδας (δε μένει κανείς εκεί, οι γονείς μου το χρησιμοποιούν ως εξοχικό).
Στο βιβλιαράκι με τις οδηγίες του Ε1 λέει πως αν διατηρώ μία η περισσότερες κατοικίες πρέπει να κάνω δήλωση. Αλλά εφόσον δε διαμένω στο συγκεκριμένο σπίτι, δεν είναι κατοικία μου, σωστά;
Η σύζυγος δεν έχει κάποιο περουσιακό στοιχείο / εισόδημα εντός Ελλάδας, επίσης ζει και εργάζεται στο εξωτερικό (ΗΠΑ).
Ευχαριστώ για κάθε βοήθεια εκ των προτέρων! Αν τελικά πρέπει να κάνω δήλωση, θα επανέλθω με μερικές ακόμα ερωτήσεις
-
Προσπαθώ να υποβάλω το Ε9 μέσω του taxis net αλλά δεν μπορώ,μου βγάζει σφάλμα...Υπάρχει κανενας άλλος που αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα?
-
Αφού σου λέει οτι συμπεριλαμβάνονται στην βεβαίωση αποδοχών, στα συνολικά ποσά που γράφει εκεί δηλαδή. Αυτά είναι FYI από ότι καταλαβαίνω.Οχι απαραίτητα! Σε καποιους οργανισμους του δημοσίου ανεφεραν και τα ποσα αυτου του επιδόματος μαζι με τις τακτικές αποδοχές, ομως κάποια απο αυτά φορολογουνται με ειδικό τρόπο... και πάνε σε κάτι 659 και ρέστα... οπότε και δίνουν extra βεβαιώσεις. Δεν ξέρω, απο το δημόσιο έχω δει κάτι κουλά πράγματα τελευταία....
-
Μαζική αμφισβήτηση των τεκμηρίων
Αιτήσεις για απαλλαγή από τα τεκμήρια διαβίωσης καταθέτουν καθημερινά στις εφορίες χιλιάδες φορολογούμενοι
... -
Να ρωτησω κι εγω κατι:
Προκειμενου για μωρο (αβαπτιστο ακομα) που γεννηθηκε μεσα στο 2011 ποια πεδια συμπληρωνω στη φορολογικη δηλωση; Τα δικαιολογητικα που λεει (ληξιαρχικη πραξη ή υπευθυνη δηλωση) πως θα τα υποβαλω αφου η υποβολη γινεται ηλεκτρονικα; Επρεπε να το ειχα κανει ηδη στο μητρωο της ΔΟΥ; (plz say no ) -
πρέπει να δηλώσεις το παιδί σου στο μητρώο της ΔΟΥ σου και στο πεδιο με τα προστατευόμενα μέλη θα γράψεις'αβάπτιστο' και 2011...
-
Η δηλωση στο μητρωο μπορει να γινει και μετα την υποβολη της φορολογικης δηλωσης; Ή πρεπει να προηγηθει;
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος