-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Εμείς στην υπηεσία που πληρώνουμε αποζημιώσεις για συμετοχές σε συνδεριάσεις και σε επιτροπές, όταν μας ρωτάνε τους λέμε τους κωδικους που σου προανέφερα.Είναι προφανές για μένα ότι έχεις ψιλοδίκιο... Μπορεί όμως σε κάποια υπουργεία να τα έχουν πιο ευνοικά από τα άλλα...
Τι να σου πω... καταλαβαίνω πολύ καλά τι λες -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
ότι έχει φορολογηθεί αυτοτελώς στην πηγή έχει εξαντληθεί η φορολογική υποχρέωση του υπόχρεου. Σιγά μην το ξαναφορολογηθεί!
Φίλε στην αμοιβή επιτροπής (παράξενη ελληνική πατέντα) τι παρακρατηση σου κάνουν?
Αν καταλαβαίνω καλά μας είπες για 20%.
Συνοδεύεται με βεβαίωση ότι έχει εξαντληθεί η φορολογική υποχρέωση?
Αν ναι 659 αν όχι την βάζεις στο εισόδημα και επειδή σου κράτησαν λιγότερα (20%) το υπόλοιπο θα το φας με την κλίμακα σου20%
οχι αλλα θα ζητήσω τη βεβαίωση που μου λες και αν είναι θα μου τη δώσουν
Αν το κάνουν 100 άτομα αυτό λες να το ανακάλυψαν για μένα?
Ευχαριστώ πάντως -
http://www.express.gr/news/finance/5348 ... 53482.php3
πάντως απ΄οτι βλέπω αυτό το πράγμα υπάρχει... πχ συμμετοχή σε συμβούλια και φορολογείται αυτοτελώς
Το θέμα είναι ότι δεν το΄έκοψε τελικα.
Αρα .... τα βαζουμε στα αυτοτελώς. -
να ρωτησω κι εγω κατι...Μπηκα να κανω ηλεκτρονικα τη δηλωση (ειχα κανει και παλιοτερα) και εκτος του ε1 και ε2 μου βγαζει και ε3!Παλιοτερα με ειχαν δηλωμενο σαν ελευθερο επαγγελματια. Ειχα κανει δηλωση στην εφορια για να αλλαξουν τα στοιχεια, αφου ουδεποτε ειχα σχεση, αφου ειμαι στο δημοσιο. Να εικασω οτι δεν εχει ενημερωθει το συστημα εδω και περιπου εναμιση χρονο; Υπαρχει περιπτωση να βρεθω ξαφνικα προ εκπληξεως;
-
Ο χρήστης civgr έγραψε:
να ρωτησω κι εγω κατι...Μπηκα να κανω ηλεκτρονικα τη δηλωση (ειχα κανει και παλιοτερα) και εκτος του ε1 και ε2 μου βγαζει και ε3!Παλιοτερα με ειχαν δηλωμενο σαν ελευθερο επαγγελματια. Ειχα κανει δηλωση στην εφορια για να αλλαξουν τα στοιχεια, αφου ουδεποτε ειχα σχεση, αφου ειμαι στο δημοσιο. Να εικασω οτι δεν εχει ενημερωθει το συστημα εδω και περιπου εναμιση χρονο; Υπαρχει περιπτωση να βρεθω ξαφνικα προ εκπληξεως;To Ε3 το βγάζει το σύστημα by default νομίζω.
Σίγουρα δεν είχες ποτέ τιμολόγιο στο ονομά σου?
Κουφό να είσαι δηλωμένος σαν ελέυθερος επαγγελματίας
Μήπως τους έκοβες με μπλοκάκι και κάποια στιγμή μονιμοποιήθηκες? Αν ναι θα πρέπει να κάνεις λύση στην ατομική επιχείρση -
Δοκίμασα τους υπολογισμούς φόρου από το site http://www.in.gr/foros2009 καθώς και το σχετικό πρόγραμμα που δίνει και το RAM για να καταλήξω ότι και τα δύο έχουν λάθη (ή κάτι κάνουν που δεν μπορώ να το δικαιολογήσω)! Πχ χρησιμοποιούν τον φόρο που αναλογεί στο μισθό αντί για το φόρο που παρακρατήθηκε από το μισθό και άλλες ελλείψεις. Έτσι για να είμαι σίγουρος ότι καταλαβαίνω τι γίνεται αλλά και για να προβλέπω καλύτερα στο μέλλον φτιάχνω excelάκι.... (σχετικά απλό, μισθωτοί είμαστε, το οποίο βγάζει μάλλον σωστά τα δικά μου αλλά με δυσκολεύει της γυναίκας μου που έχει έσοδο από ενοίκιο)
Αν έχω καταλάβει καλά όποιος έχει εισόδημα από ακίνητα πχ ενοίκιο πληρώνει συμπληρωματικό φόρο (1,5% από το ακάθαρτο ενοίκιο) και προκαταβολή φόρου. Βρήκα ότι αυτό βγαίνει από το 55% του κύριου φόρου (που όμως δεν καταλαβαίνω ποιος είναι) και του συμπληρωματικού μείον... κλπ κλπ.
Τελικά πώς υπολογίζεται ο κύριος και πώς η προκαταβολή φόρου ;;;Ευχαριστώ!
Πώς προκύπτει το έξοδο 'Λοιπά συμβεβαιούμενα ποσά' (τέλος χαρτοσήμου, εισφορά ΟΓΑ στο χαρτόσημο). Θα το ρώταγα αλλά ενώ έγραφα την ερώτηση το βρήκα μόνος μου με τη μέθοδο της επιφοίτησης και της δοκιμής... οπότε το λέω για να βοηθηθούν άλλοι.
Το τέλος χαρτοσήμου είναι 3% του ακάθαρτου ενοικίου και η εισφορά του ΟΓΑ είναι ένα επιπλέον 20% του προηγούμενου τέλους. (ή και τα 2 μαζί σαν 3,6%) -
Έχεις κωδικό για online κατάθεση της φορολογικής σου δήλωσης; Φέτος, για πρώτη φορά, αφού πάτησα 'Οριστική Υποβολή', το σύστημα υπολόγισε την επιστροφή που δικαιούμαι, μού την εμφάνισε μαζί με μια συγκεντρωτική αναφορά των όσων είχα δηλώσει και απαίτησε να επιλέξω 'Υποβολή' εκ νέου για να δεχθεί τη δήλωση. Υποθέτω*, λοιπόν, ότι μπορείς να δεις τι υπόλοιπο καταβολής ή επιστροφή φόρου έχεις χωρίς να προχωρήσεις σε οριστική υποβολή.
*: 'Υποθέτω' γιατί δεν απάντησα αρνητικά στην τελευταία προτροπή, κάτι που θα μου επέτρεπε να δω τι γίνεται και στην αντίθετη περίπτωση.
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Έχεις κωδικό για online κατάθεση της φορολογικής σου δήλωσης; Φέτος, για πρώτη φορά, αφού πάτησα 'Οριστική Υποβολή', το σύστημα υπολόγισε την επιστροφή που δικαιούμαι, μού την εμφάνισε μαζί με μια συγκεντρωτική αναφορά των όσων είχα δηλώσει και απαίτησε να επιλέξω 'Υποβολή' εκ νέου για να δεχθεί τη δήλωση. Υποθέτω*, λοιπόν, ότι μπορείς να δεις τι υπόλοιπο καταβολής ή επιστροφή φόρου έχεις χωρίς να προχωρήσεις σε οριστική υποβολή.*: 'Υποθέτω' γιατί δεν απάντησα αρνητικά στην τελευταία προτροπή, κάτι που θα μου επέτρεπε να δω τι γίνεται και στην αντίθετη περίπτωση.
μπορείς να κάνεις αλλαγές. Σημαντική βοήθεια γιατί βλέπεις τον λογαριασμό πριν την οριστική υποβολή.
-
@onyx! : Αφού επιβεβαιώνει και o cpp, αντί να παιδεύεσαι με το excel, συμπλήρωσε online τη δήλωσή σου και δες τη σούμα που σου βγάζει χωρίς να την υποβάλλεις
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Δοκίμασα τους υπολογισμούς φόρου από το site http://www.in.gr/foros2009 καθώς και το σχετικό πρόγραμμα που δίνει και το RAM για να καταλήξω ότι και τα δύο έχουν λάθη! Πχ χρησιμοποιούν τον φόρο που αναλογεί στο μισθό αντί για το φόρο που παρακρατήθηκε από το μισθό και άλλες ελλείψεις. Έτσι για να είμαι σίγουρος ότι καταλαβαίνω τι γίνεται αλλά και για να προβλέπω καλύτερα στο μέλλον φτιάχνω excelάκι.... (σχετικά απλό, μισθωτοί είμαστε, το οποίο βγάζει σωστά τα δικά μου αλλά με δυσκολεύει της γυναίκας μου που έχει έσοδο από ενοίκιο)
Αν έχω καταλάβει καλά όποιος έχει εισόδημα από ακίνητα πχ ενοίκιο πληρώνει συμπληρωματικό φόρο (1,5% από το ακάθαρτο ενοίκιο) και προκαταβολή φόρου.
Πώς υπολογίζεται η προκαταβολή φόρου ;;;
Ευχαριστώ!Πώς προκύπτει το έξοδο 'Λοιπά συμβεβαιούμενα ποσά' (τέλος χαρτοσήμου, εισφορά ΟΓΑ στο χαρτόσημο). Θα το ρώταγα αλλά ενώ έγραφα την ερώτηση το βρήκα μόνος μου με τη μέθοδο της επιφοίτησης και της δοκιμής... οπότε το λέω για να βοηθηθούν άλλοι.
Το τέλος χαρτοσήμου είναι 3% του ακάθαρτου ενοικίου και η εισφορά του ΟΓΑ είναι ένα επιπλέον 20% του προηγούμενου τέλους. (ή και τα 2 μαζί σαν 3,6%)Λοιπόν
Καταρχήν αυτό με τον αναλογούν και τον παρακρατούμενο (δες με τα περσινά σου λεφτά) γιατί αυτό που σου έχουν κρατήσει το επιστρέφουν με +1,5%. Αυτό έχω καταλάβει εγώ
Τώρα χαρτόσημο δεν ξέρω αν έχει φέτος (αν έχει ειναι 1,8% του ενοικίου επί 12, όλα μαζί αυτά που θα πάρουν από τι γυναίκα σου)
Από το ενοίκιο το 95% του ποσού φορολογείται (το 5% στο χαρίζει) και από αυτό μέχρι 40% έξοδα στο 151 μπορείς να βάλεις -
Το τέλος χαρτοσήμου έχει καταργηθεί για τα σπίτια, παραμένει μόνο για τις επαγγελματικές μισθώσεις. Το 5% που αναφέρει ο coyote δεν στο 'χαρίζει'. Το Κράτος δεν χαρίζει τίποτα, απλά στο υπολογίζει σαν απόσβεση του ακινήτου.
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Το τέλος χαρτοσήμου έχει καταργηθεί για τα σπίτια, παραμένει μόνο για τις επαγγελματικές μισθώσεις. Το 5% που αναφέρει ο coyote δεν στο 'χαρίζει'. Το Κράτος δεν χαρίζει τίποτα, απλά στο υπολογίζει σαν απόσβεση του ακινήτου.ναι μωρε... αστειεύόμενος το είπα... Λες να νομίζω ότι μου χαρίζουν τίποτα
Τωρα η ερωτηση που καει
- Πληρωνω σχολείο ιδιωτικό που δεν μπαίνει πουθενά?
- Το πουλμαν που γράφει τουριστικές επιχειρησεις η απόδειξη μεταφορά του παιδιού που μπορώ να το βάλω?
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
@onyx! : Αφού επιβεβαιώνει και o cpp, αντί να παιδεύεσαι με το excel, συμπλήρωσε online τη δήλωσή σου και δες τη σούμα που σου βγάζει χωρίς να την υποβάλλειςΜπορείς να δεις τη σούμα στο taxisnet πριν πατήσεις 'Οριστική Υποβολή';
(πέρσι το είδα αφού πάτησα οριστική υποβολή και πάγωσα, δεν ήμουν προετοιμασμένος ψυχοσωματικά )
-
Λοιπόν απαντώ σε μία ακόμη ερώτησή μου προς διευκόλυνση άλλων.
Πώς υπολογίζεται η **προκαταβολή του φόρου **σε μισθωτούς;;
(όπως αυτή προβλέπεται για όσους μισθωτούς έχουν εισοδήματα και από άλλες πηγές).
Είναι το 55% του τελικού 'φόρου που αναλογεί και συμπηρωματικός' (δηλαδή του φόρου που έχει προκύψει από την κλίμακα μείον μειώσεις φόρου, συν ο συμπληρωματικός φόρος) από το οποίο αφαιρείται ο φόρος που αναλογεί δηλαδή ο κωδικός 313/314 σε μισθωτούς ή ο προκαταβλητέος φόρος των ελεύθερων επαγγελματιών.Και συνεχίζω με άλλη ερώτησή μου. Εμένα (είτε στο πρόγραμμα του RAM είτε στο in.gr που μάλλον είναι το ίδιο πρόγραμμα αφού λέει RAM αλλά βγάζει διαφορετικά πράματα(!), μάλλον πιο σωστό το in.gr) μου προκύπτει επιστροφή φόρου αλλά έχω την εντύπωση ότι μου κρατάνε το 1,5% αυτού ; Μήπως είναι η έκπτωση για υποβολή μέσω διαδικτύου που τη βάζει αυτόματα (και η επιλογή ναι ή όχι για αυτό δεν κάνει διαφορά) και μπερδεύτηκαν τα πρόσημα... Αλλά τότε υπάρχει λόγος να το χαρίζουν στη γυναίκα μου που θα πληρώσει φόρο (δεν έχει επιστροφή)... γιατί μόνο τότε βγαίνει σωστό το νούμερο!
-
Eδώ μπορείτε να βλέπετε αν έχει γίνει εκκαθάριση της δήλωσής σας και αν είναι χρεωστικό ή πιστωτικό το εκκαθαριστικό https://www.gsis.gr/taxisnet/login.do
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
@onyx! : Αφού επιβεβαιώνει και o cpp, αντί να παιδεύεσαι με το excel, συμπλήρωσε online τη δήλωσή σου και δες τη σούμα που σου βγάζει χωρίς να την υποβάλλεις
Μπορείς να δεις τη σούμα στο taxisnet πριν πατήσεις 'Οριστική Υποβολή';
(πέρσι το είδα αφού πάτησα οριστική υποβολή και πάγωσα, δεν ήμουν προετοιμασμένος ψυχοσωματικά )
Η διαφορά με πέρισυ έγκειται στο μετά το πάτημα της 'Οριστικής Υποβολής' πάνω δεξιά στη σελίδα συμπλήρωσης των διαφόρων στοιχεών/ποσών. Μέχρι πέρισυ, πατώντας το, γινόταν αυτόματα η υποβολή της δήλωσης και ενημερωνόσουν (κατόπιν εορτής) για το πιστωτικό/χρεωστικό υπόλοιπό σου. Φέτος, όμως, παρατήρησα ότι μετά το πάτημα του κουμπιού εμφανίζεται μια σελίδα μόνο (α) με τους κωδικούς και τα ποσά που συμπλήρωσες στη δήλωση και (β) με το πιστωτικό/χρεωστικό υπόλοιπο και ξαναπροτρέπεσαι να υποβάλλεις οριστικά τη δήλωση. Θεωρώ, λοιπόν, ότι σε αυτό το σημείο δεν έχει γίνει ακόμα η δήλωση.
-
Μία ερώτηση:
έστω ότι ο φόρος που μου αναλογεί στο εισόδημά μου είναι 2.000 ευρώ και μου έχουν κρατηθεί κάθε μήνα από τον μισθό για το 2008 ... 1.970 ευρώ. Εχω όμως απόδειξη για ιατρικές δαπάνες 2.000 ευρώ. Οπως διάβασα στο βιβλιαράκι εκπτίπτει 20% φόρος με αυτήν.
Δηλ με τα άνω δεδομένα θα μου επιστραφούν 370 ευρώ?
-
170 εννοείς να υποθέσω
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
170 εννοείς να υποθέσωΚαλά λέει, 370 ευρώ.
2000ευρώ*20% = 400ευρώ πιστωτικό
2000ευρώ-1970 = 30ευρώ χρεωστικό
Άρα, 370ευρώ.
Εκτός κι αν χάνω κάτι
-
Εεεεεεε λάθος το 2000*0,2 το έβγαλα 200 ευρώ
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος