-
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Ερώτηση (αν έχει απαντηθεί δείξτε μου την απάντηση)Κάποιος μέχρι και το τέλος του 2010 έμενε σε ιδιόκτητο σπίτι.
Για όλο το 2011 μετακόμισε σε δωρεάν παραχωρημένο (το ιδιόκτητο σπίτι έμεινε κενό, δεν νοικιάζεται, δεν κατοικείται από κανένα, αποδεικνύεται από τους λογαριασμούς ΔΕΗ κλπ).Για τα τεκμήρια διαβίωσης δηλώνει και τα δύο σπίτια ή μόνο το δωρεάν παραχωρηθέν που έμενε όλο το 2011;
Μονο το δωρεάν παραχωρηθέν δηλώνει και για το άλλο θα υποβάλλει Ε2 και θα το αναφέρει ως ΚΛΕΙΣΤΟ.
Βέβαια... αν έχει λογαριασμούς ΔΕΗ για να το αποδείξει.... πιθανά θα του το χρεώσουν κανονικά. Τυπικά δεν ζητάνε λογαριασμούς ΔΕΗ, άλλα διακοπή ΔΕΗ. Βέβαια εναπόκειται και στην καλή θέληση του εφοριακού για το αν θα το δεχτεί η οχι.
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Gyus τι πιθανοτητα δίνεται να ελεγξουν για την κατοχη των αποδείξεων όπως δηλώθηκαν? Διοτι αν πχ, εχω 3500χιλ σε αποδειξεις και δηλωσω 4000 για να εχω το αφορολογητο ή βάλω και λίγες πχ απο παροχη υπηρεσιων υγειας για μειωση φόρου, θα πρεπει να αγχωθω?
μικρη, γιατι τα ποσα ειναι μικρα
παντως, οι δειγματοληπτικοι ελεγχοι γινονται παντα για παραδειγματισμο (για τους υπολοιπους)
το οποιο για μενα ερμηνευεται οτι αν σε πιασουνε, τον ρουφας ασαλιωτο...Η δήλωση γίνετε μεσω taxis, θα μου ζητησουν δηλαδη απο κεντρικα να ελενξουν τις αποδειξεις?
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Gyus τι πιθανοτητα δίνεται να ελεγξουν για την κατοχη των αποδείξεων όπως δηλώθηκαν? Διοτι αν πχ, εχω 3500χιλ σε αποδειξεις και δηλωσω 4000 για να εχω το αφορολογητο ή βάλω και λίγες πχ απο παροχη υπηρεσιων υγειας για μειωση φόρου, θα πρεπει να αγχωθω?
μικρη, γιατι τα ποσα ειναι μικρα
παντως, οι δειγματοληπτικοι ελεγχοι γινονται παντα για παραδειγματισμο (για τους υπολοιπους)
το οποιο για μενα ερμηνευεται οτι αν σε πιασουνε, τον ρουφας ασαλιωτο...Η δήλωση γίνετε μεσω taxis, θα μου ζητησουν δηλαδη απο κεντρικα να ελενξουν τις αποδειξεις?
οχι, κανονικα μεσω της ΔΟΥ που υπαγεσαι...
-
παιδια καλησπερα
εγκατεστησα το eFN της NeXTECH που ειναι το ιδιο που δινει το περιοδικο RAM
μου αρεσει που κανω διαφορα σεναρια και βλεπω αμεσως ποσο φορολογουμαι.
το ερωτημα ειναι κατα ποσο ειναι αξιοπιστο?
το εχει εγκαταστησει κανεις?
εχουν ακουστει παραπονα? αν παιρνετε το περιοδικο.
ευχαριστω. -
Στην sis μου, άνεργη όλο το 2011, με μηδενικό εισόδημα (ντάξει έκανε κάτι μεροκαματάκια μαύρα, ευτελές ποσό, κάτω από 1000άρικο, το οποίο δεν δηλώνει), με μόνο ένα αμάξι στο όνομα της (1.600κ.εκ.) και μένει με τους γονείς μας, της βγαίνει να πληρώσει 620€!!!!!
Πολύς κόσμος δεν έχει καταλάβει τι γαμήσι τους περιμένει.
Θα ζήσουμε σκηνές απείρου κάλλους. -
Ο χρήστης Bayern7 έγραψε:
Στην sis μου, άνεργη όλο το 2011, με μηδενικό εισόδημα (ντάξει έκανε κάτι μεροκαματάκια μαύρα, ευτελές ποσό, κάτω από 1000άρικο, το οποίο δεν δηλώνει), με μόνο ένα αμάξι στο όνομα της (1.600κ.εκ.) και μένει με τους γονείς μας, της βγαίνει να πληρώσει 620€!!!!!Πολύς κόσμος δεν έχει καταλάβει τι γαμήσι τους περιμένει.
Θα ζήσουμε σκηνές απείρου κάλλους.Φίλε μην τα περιμένουμε όλα να γίνουν από μόνα τους, πρέπει και μεις εαν δεν θέλουμε να πληρωσουμε πολλά να κουνήσουμε το δακτυλάκι μας , λίγο.....
Τι εννοώ: η sis σου όντως θα πληρώσει 620 ευρώ , το υπολόγισα και εγώ με ένα προγραμματάκι που έχω , έαν όμως βάλει 3000 ευρώ αποδείξεις στον κωδικό 049 θα πληρώσει 380 ευρώ μάνι μάνι κέρδος 240 ευρώ , δεν μπορεί να μην έχει 3000 ευρώ αποδείξεις ή αν αμελούσε και δεν τις μάζευε.....
Εαν είχε και 1000 ευρώ ιατρικές αποδειξεις θα πλήρωνε μόνο 220 ευρώ ....
Να συνεχίσω;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; -
Ο χρήστης costaslio έγραψε:
Στην sis μου, άνεργη όλο το 2011, με μηδενικό εισόδημα (ντάξει έκανε κάτι μεροκαματάκια μαύρα, ευτελές ποσό, κάτω από 1000άρικο, το οποίο δεν δηλώνει), με μόνο ένα αμάξι στο όνομα της (1.600κ.εκ.) και μένει με τους γονείς μας, της βγαίνει να πληρώσει 620€!!!!!
Πολύς κόσμος δεν έχει καταλάβει τι γαμήσι τους περιμένει.
Θα ζήσουμε σκηνές απείρου κάλλους.Φίλε μην τα περιμένουμε όλα να γίνουν από μόνα τους, πρέπει και μεις εαν δεν θέλουμε να πληρωσουμε πολλά να κουνήσουμε το δακτυλάκι μας , λίγο.....
Τι εννοώ: η sis σου όντως θα πληρώσει 620 ευρώ , το υπολόγισα και εγώ με ένα προγραμματάκι που έχω , έαν όμως βάλει 3000 ευρώ αποδείξεις στον κωδικό 049 θα πληρώσει 380 ευρώ μάνι μάνι κέρδος 240 ευρώ , δεν μπορεί να μην έχει 3000 ευρώ αποδείξεις ή αν αμελούσε και δεν τις μάζευε.....
Εαν είχε και 1000 ευρώ ιατρικές αποδειξεις θα πλήρωνε μόνο 220 ευρώ ....
Να συνεχίσω;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;Έχει βάλει αποδείξεις 2400 ευρά που είναι λίγο πάνω από το 25% των τεκμηρίων. 6400 αυτοκινήτου και 3000 διαβίωσης. 9400 σύνολο δλδ. Και είναι και κάτω από 30 ετών.
χωρίς τις αποδείξεις βγάζει 900κατι.. -
Ο χρήστης Bayern7 έγραψε:
Στην sis μου, άνεργη όλο το 2011, με μηδενικό εισόδημα (ντάξει έκανε κάτι μεροκαματάκια μαύρα, ευτελές ποσό, κάτω από 1000άρικο, το οποίο δεν δηλώνει), με μόνο ένα αμάξι στο όνομα της (1.600κ.εκ.) και μένει με τους γονείς μας, της βγαίνει να πληρώσει 620€!!!!!Πολύς κόσμος δεν έχει καταλάβει τι γαμήσι τους περιμένει.
Θα ζήσουμε σκηνές απείρου κάλλους.Αν ειναι ανεργη με επιδομα ανεργίας μπορεί να εξαιρεθεί των τεκμηρίων.
ΜΗΝ ΔΕΧΤΕΙΤΕ ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ. Πάτε κάντε αιτηση γενικώς αμφισβήτησης των τεκμηρίων. Δεν έχετε να χάσετε κάτι.Πάντως στην χειρότερη απο το να τους δώσω 600+ γιατι ΕΤΣΙ, δεν θα υπέβαλλα δήλωση φέτος.... Αυτά τα πράγματα είναι απάνθρωπα και παράνομα .-
-
Δεν έχει ταμείο. Απλά άνεργη στα μητρώα του ΟΑΕΔ.
Που την κάνουμε αυτήν την αίτηση;
Δεν έχει πρόστιμο αν δεν κάνεις φορολογική δήλωση;
Και μετά χωρίς εκκαθαριστικό και φορολογική ενημερότητα άμα θέλει να κάνει το οτιδήποτε δεν θα μπορεί. -
Από όσα κατάλαβα με 9400 τεκμαρτό ο φόρος βγαίνει 440 ευρώ, επειδή όμως είναι κάτω των 30 κι αν αφαιρεθεί ο φόρος το υπολειπόμενο εισόδημα(έστω το τεκμαρτό) πέφτει κάτω των 9000 € , οπότε ο φόρος καταλήγει στα 400 €, στα οποία προστίθεται η προκαταβολή 55% της επόμενης χρονιάς, οπότε πάμε στα 620€. Όπως λέει ο Κορσαίρ λοιπόν, πάρτε μια βεβαίωση από τα μητρώα του ΟΑΕΔ ότι είναι άνεργη και πάτε στο προιστάμενο για τη κατάθεση της δήλωσης, η κοπέλα κι ο πατέρας της. Εξηγείστε το τι συμβαίνει. Θεωρητικά έχει τη δυνατότητα ακύρωσης μέρους ή όλων των τεκμηρίων. Αν επιμείνει, καταθέστε τη δήλωση κι όταν έρθει το χρεωστικό, κάντε αίτηση για νέα εκκαθάριση πάλι επικαλούμενοι τους ίδιους λόγους. Υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να δικαιωθείτε.
-
Παιδιά 2 ερωτήσεις....
1.
Έχω αποδείξεις για π.χ. 1000 ευρώ από τους γιατρούς για το έτος 2011. Τις έχω καταθέσει στο ΤΣΑΥ (ταμείο κρατικό).
Έπρεπε να μου επιστρέψουν και τα 1000 ευρώ πίσω, αλλά μέχρι τώρα δεν έχω πάρει μια!
Τι κάνω;
α) Καταχωρώ στην δήλωσή μου γιατρικά έξοδα 1000 ευρώ και όταν πληρωθώ καταχωρώ τότε έσοδα +1000 ευρώ
β) Υπάρχει περίπτωση συμψηφισμού με την εφορία του πόσο φόρου με το ποσό τις επιστροφής;
γ) Δεν έχω το δικαίωμα να τα καταχωρίσω ως έξοδα φέτος πουθενά και την τρώω εγώ!
δ) Σπάω κανένα κεφάλι - είτε στην εφορία, είτε στο ΤΣΑΥ, είτε το δικό μου!
ε) Τι λέτε εσείς;και το σωστό πιο είναι;
**
2.**
Διαγραφή αυτοκινήτου (εντελώς, παραδόθηκαν και οι πινακίδες) και μου έδωσαν 400 ευρώ.
Τα δηλώνω ως έσοδο. Που όμως;Ευχαριστώ!
-
Δεν ξέρω τι γίνεται με τις ιατρικές αποδείξεις τώρα αλλά παλαιότερα όταν τις υπέβαλλες στο ταμείο, συμπλήρωνες ένα έντυπο.
Στο έντυπο αυτό σημείωναν το ποσό που παίρνεις και το υπόλοιπο.
Βάζεις το έντυπο (που λέει ΓΙΑ ΕΦΟΡΙΑ) στη δήλωσή σου και δηλώνεις το υπόλοιπο που γράφει το έντυπο - όχι τις αποδείξεις. -
Ηρακλή. Από τη στιγμή που έχεις καταθέσει τις πρωτότυπες ιατρικές αποδείξεις στο ταμείο σου για να πάρεις πίσω τα λεφτά, φυσικά ΔΕΝ έχεις δικαίωμα να τις χρησιμοποιήσεις για τη δήλωση σου. Ούτως ή άλλως συμφέρει η επιστροφή των 1000 ευρώ από την όποια ωφέλεια στη φορολογική δήλωση.
Για το αυτοκίνητο, πιν.6 κωδικός 781.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Δεν ξέρω τι γίνεται με τις ιατρικές αποδείξεις τώρα αλλά παλαιότερα όταν τις υπέβαλλες στο ταμείο, συμπλήρωνες ένα έντυπο.Στο έντυπο αυτό σημείωναν το ποσό που παίρνεις και το υπόλοιπο.
Βάζεις το έντυπο (που λέει ΓΙΑ ΕΦΟΡΙΑ) στη δήλωσή σου και δηλώνεις το υπόλοιπο που γράφει το έντυπο - όχι τις αποδείξεις.Καλά το λες - δεν θυμάμαι αν μας έδιναν κανένα χαρτί!
Εφόσον επιστροφή ήταν 100% άρα δεν μιλάμε για απαλλαγή ...
Thanks!Ηρακλή. Από τη στιγμή που έχεις καταθέσει τις πρωτότυπες ιατρικές αποδείξεις στο ταμείο σου για να πάρεις πίσω τα λεφτά, φυσικά ΔΕΝ έχεις δικαίωμα να τις χρησιμοποιήσεις για τη δήλωση σου. Ούτως ή άλλως συμφέρει η επιστροφή των 1000 ευρώ από την όποια ωφέλεια στη φορολογική δήλωση.
Για την επιστροφή τους από το ΤΣΑΥ έχω μεγάλη αμφιβολία .... Επομένως κλάψ'τα, ρε Χαράλαμπε!
Για το αυτοκίνητο, πιν.6 κωδικός 781.
Thanks! Θα το δω....
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
13500 εισόδημα σημαίνει 3375 σε αποδείξεις.
τεκμήριο έχεις 3000+4800=7800 οπότε καλύπτεσαι
φόρος στο περίπου θα πληρώσεις 970 + έκτακτη εισφορά 1% δηλ 135 = 1105 ευρώ
Δεν πρέπει να υπολογιστούν και τυχόν κρατήσεις για φόρο που θα του έχουν γίνει από τον εργοδότη (αν είναι πχ μισθωτός). Αν του έχουν γίνει πχ 1200 ευρώ κρατήσεις τότε παίρνει και 95 ευρώ πίσω;;
ευτυχώς έχεις δίκιο...βγήκε περίπου 1200 και έχω προπληρώσει 600 οπότε με 600 περίπου θα καθαρίσω και θα πω κ' ευχαριστώ!
(που μας κατάντησαν ρε γαμώτο...) -
Ο χρήστης pgs έγραψε:
Επειδή τα εισοδήματα μου το 2011 είναι πενιχρα (είμαι ελεύθερος επαγγελματιας) σκέφτομαι να κάνω χρήση της 'ανάλωσης κεφαλαίου', μήπως και βγει λιγότερος ο φορος.
Έτσι κι αλλιώς, από τις καταθέσεις μου ζω, οπότε ανταποκρίνεται στην πραγματικοτητα δυστυχως.
Πώς δηλώνω την ανάλωση κεφαλαίου; Σε ποιον κωδικό το γράφω; Mε συμφερει να το κάνω;Εχει νόημα μόνο αν σε πιάνουν τα τεκμήρια είτε διαβίωσης ('έχεις τάδε αυτοκίνητο ή σπίτι άρα το εισόδημά σου είναι τόσο') είτε πόθεν έσχες.
Κωδικός 787-788.
Επισυνάπτεις και μια κατάσταση από καθαρά φορολογηθέντα εισοδήματα προηγούμενων ετών και πόση ανάλωση κάνεις. Κάτι σαν:Εισόδημα 2003 10000 Ανάλωση το 2012 5000
Εισόδημα 2004 20000 Ανάλωση το 2012 10000
Εισόδημα 2005 25000 Ανάλωση το 2012 5000Σύνολο ανάλωσης: 20000 ---> Κωδικός 787.
Δεν υπάρχει περιορισμός στο πόσα χρόνια πίσω θα πας ή πόσο % του εισοδήματός σου θα αναλώσεις, ο μόνος περιορισμός είναι ότι πρέπει να είναι συνεχόμενα έτη (άρα αν αναλώσεις εισόδημα μιας χρονιάς κατά 60% και της επόμενης κατά 100% τότε το 40% της πρώτης χρονιάς 'χάνεται' γιατί δεν θα μπορέι να 'κολλήσει' με επόμενες χρονιές -εκτός και αν το κολλήσεις σε προηγούμενες). Και ότι πρέπει να 'βγαίνουν' τα νούμερα προφανώς... Αρα προσοχή αν θέλεις στο μέλλον να δικαιολογήσεις κάποια μεγάλη αγορά πχ. σπίτι, μήπως δεν σου βγαίνει το πόθεν έσχες τότε...
Σε περίπτωση ελέγχου θα πρέπει να προσκομίσεις αντίγραφα των δηλώσεων εισοδήματος για εκείνες τις χρονιές εμ πως, ή έχουμε μηχανογραφημένες εφορίες ή δεν έχουμε
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
13500 εισόδημα σημαίνει 3375 σε αποδείξεις.
τεκμήριο έχεις 3000+4800=7800 οπότε καλύπτεσαι
φόρος στο περίπου θα πληρώσεις 970 + έκτακτη εισφορά 1% δηλ 135 = 1105 ευρώ
Δεν πρέπει να υπολογιστούν και τυχόν κρατήσεις για φόρο που θα του έχουν γίνει από τον εργοδότη (αν είναι πχ μισθωτός). Αν του έχουν γίνει πχ 1200 ευρώ κρατήσεις τότε παίρνει και 95 ευρώ πίσω;;
ευτυχώς έχεις δίκιο...βγήκε περίπου 1200 και έχω προπληρώσει 600 οπότε με 600 περίπου θα καθαρίσω και θα πω κ' ευχαριστώ!
(που μας κατάντησαν ρε γαμώτο...)δεν φταίω εγώ αν δεν μου ανέφερες τις κρατήσεις που σου έχουν γίνει.
-
Ο χρήστης pgs έγραψε:
Επισυνάπτεις και μια κατάσταση από καθαρά φορολογηθέντα εισοδήματα προηγούμενων ετών και πόση ανάλωση κάνεις. Κάτι σαν:
Εισόδημα 2003 10000 Ανάλωση το 2012 5000
Εισόδημα 2005 25000 Ανάλωση το 2012 5000Όταν λες μια κατάσταση εννοεις ενα απλο χαρτι που θα γραφει αυτα που λες;
Ευχαριστώ!
Ναι.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Επισυνάπτεις και μια κατάσταση από καθαρά φορολογηθέντα εισοδήματα προηγούμενων ετών και πόση ανάλωση κάνεις. Κάτι σαν:
Εισόδημα 2003 10000 Ανάλωση το 2012 5000
Εισόδημα 2005 25000 Ανάλωση το 2012 5000Όταν λες μια κατάσταση εννοεις ενα απλο χαρτι που θα γραφει αυτα που λες;
Ναι.
Δεν είναι και τόσο απλό πάντως το θέμα της 'Ανάλωσης κεφαλαίου προηγουμένων ετών', εδικά αν πρόκειται να δικαιολογηθεί κάποια σοβαρή αγορά (πχ: ακινήτου).
Υπάρχει τυποποιημένο έντυπο με 2 πίνακες :
ΠΙΝΑΚΑΣ Α: ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΕΤΩΝ, με στήλες: Οικον. ετος/ Δηλωθέντα Εισοδήματα/Πώληση περιουσιακών στοιχείων /Αφορολόγητα/Αλλες Κατηγορίες/Σύνολο (όλα αθροιζόμενα). Καταχώρηση ανά γραμμή και τελευταία γραμμή με ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ
ΠΙΝΑΚΑΣ Β: ΜΕΙΟΝ ΔΑΠΑΝΕΣ ΠΑΡ2.-5, με στήλες : Οικον. Ετος/Τεκμαρτή Δαπάνη ΙΧ (κάποιες χρονιές υπήρχε, άλλες όχι)/Αγορές ΙΧ-ακινήτων-Ανέγερση Οικοδομών/Αλλες κατηγορίες/ Ελάχιστο ποσό διαβίωσης/Σύνολο (όλα αθροιζόμενα). Καταχώρηση ανά γραμμή και τελευταία γραμμή με ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ.
Στο τέλος γίνεται ένα πινακάκι:
Δηλωθέντα εισοδήματα (ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ του ΠΙΝΑΚΑ Α) : ΧΧΧΧ
Μείον Δαπάνες (ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ του ΠΙΝΑΚΑ Β): ΧΧΧ
Υπόλοιπο (η διαφορά τους): ΥΥΥΥ (καταχώρηση στον 787, ώστε να καλύψει τον αντίστοιχο Κωδικό που μας ενδιαφέρει).Ακόμη, χρειάζεται να γνωρίζεις τι ίσχυε για κάθε Οικονομικό έτος, αφού κάθε τόσο αλλάζουν (αφορολόγητα-τεκμήρια κλπ), ώστε να βγούν σωστά τα επι μέρους σύνολα.
Επίσης, μόνο για την τελευταία 10ετία καλύπτεσαι με το παραπάνω έντυπο, που στηρίζεται στα Ε1 που είχες καταθέσει και τα εκκαθαριστικά σου σημειώματα ανά οικον. έτος. Αν δεν καλύπτεσαι απο τη 10ετία, χρειάζεται να απευθυνθείς στην ΔΟΥ σου για να 'βεβαιώσεις' τυχόν επιπλέον 'έσοδα' που υπήρχαν και δήλωνες πρίν το οικον. έτος 2002.Σπουδαίο πράγμα πάντως, το σωστό προσωπικό φορολογικό αρχείο που πρέπει να έχουμε, αλλά και να κατανοήσουμε ότι η πλήρης δήλωση εισοδημάτων, ακόμα και απο τόκους καταθέσεων, είναι πολύ πιθανό κάποια μέρα να απαιτηθεί.
Και μπορεί να σε καλύψει ή να σε 'στείλει' αδιάβαστο!Εdit: Μην ζητήσετε περισσότερες εξηγήσεις, καθόσον τον πίνακα μου τον συνέταξε φοροτεχνικός, αφού (λόγω αγοράς ακινήτου) δεν είχα καμμιά όρεξη να κάνω λάθος και να δίνω εξηγήσεις στη ΔΟΥ, τη στιγμή που εδώ και 30 χρόνια δηλώνω τα πάντα όλα , και ήμουν πλήρως καλυμμένος για το κεφάλαιο που ανάλωσα .
-
Διευκρίνηση: για αυτό λέω για ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΕΝ εισόδημα, δηλαδή το καθαρό που προκύπτει μετά την αφαίρεση των δαπανών, είτε πραγματικών είτε τεκμαρτών.
Οσο για τις τεκμαρτές, εκεί γίνεται χάος διότι για κάποιες χρονιές αφαιρούν τα παλιά τεκμήρια διαβίωσης (θυμάστε ? 20000 για δίλιτρο αυτοκίνητο) τα οποία δεν είχαν καταργηθεί αλλά 'δεν εφαρμόζονταν' Σε αυτό συμφωνώ με τον προλαλήσαντα ότι θέλει καλή συμβουλή από έμπειρο φοροτεχνικό προκειμένου για σοβαρά ποσά πχ. αγορά ακινήτου. Αν τώρα μιλάμε ότι λείπουν 5000 για κάλυψη τεκμηρίων διαβίωσης, ε, το να τα καλύψεις από ανάλωση κεφαλαίου του έτους 2002 δεν είναι τόσο τραγικά δύσκολο.
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος