-
Ο χρήστης famas έγραψε:
ΥΓ τελικά είναι θέμα ερμηνείας και αντίληψης. Το ποσό πάνω στο οποίο θα υπολογιστεί η έκτακτη εισφορά προκύπτει από το σύνολο των φορολογητέων εισοδημάτων, δλδ. των εισοδημάτων προτού αφαιρεθεί ο φόρος που αντιστοιχεί σε αυτά είτε είναι κανονικά είτε αυτοτελώς φορολογούμενα. Στη περίπτωση δλδ. του dbekos υπολογίστηκε αυτό ακριβώς, το ποσό πριν την αυτοτελή φορολόγηση. Δεν ξέρω εάν μας αδικεί κατάφορα το σύστημα, πάντως έχει μια λογική(άλογη)
Ακριβώς έτσι είναι.
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Βλέπετε κανένα γνωστό σας;Η προηγούμενη εταιρεία στην οποία εργαζόμουν και 'αυτοκτόνησε' ο διευθυντής.
Τότε είχαμε καλέσει και ένα γνωστό δικηγόρο - εργατοπατέρα ( ) να μας 'βοηθήσει' και μας είχε ζητήσει 150 ευρώ ανά κεφάλι. Εύχομαι ολόψυχα να έχει βγάλει τον καρκίνο.
-
αν δεν πληρωσουμε τι θα 'χασουμε'?
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
ΥΓ τελικά είναι θέμα ερμηνείας και αντίληψης. Το ποσό πάνω στο οποίο θα υπολογιστεί η έκτακτη εισφορά προκύπτει από το σύνολο των φορολογητέων εισοδημάτων, δλδ. των εισοδημάτων προτού αφαιρεθεί ο φόρος που αντιστοιχεί σε αυτά είτε είναι κανονικά είτε αυτοτελώς φορολογούμενα. Στη περίπτωση δλδ. του dbekos υπολογίστηκε αυτό ακριβώς, το ποσό πριν την αυτοτελή φορολόγηση. Δεν ξέρω εάν μας αδικεί κατάφορα το σύστημα, πάντως έχει μια λογική(άλογη)
Ακριβώς έτσι είναι.
Λογικό μου φαίνεται κι εμένα να υπολογίζουν το εισοδημά σου πριν από το φόρο. Δεν έχει σημασία αν έχει γίνει παρακράτηση φόρου (είτε λιγότερου είτε περισσότερου από του τελικού).
Με τις επιστροφές τι γίνεται;; Προχωράνε, δηλαδή δίνονται τα λεφτά ή έχουν σκαλώσει;; (η ελπίδα πεθαίνει τελευταία....)
Και αν ναι πόσον καιρό κάνουνε; -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Με τις επιστροφές τι γίνεται;; Προχωράνε, δηλαδή δίνονται τα λεφτά ή έχουν σκαλώσει;; (η ελπίδα πεθαίνει τελευταία....)
Και αν ναι πόσον καιρό κάνουνε;Είχα ακούσει την προηγούμενη εβδομάδα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ότι θα γίνει συμψηφισμός πλέον (για όσες δηλώσεις εισοδήματος δεν έχουν ακόμη εκκαθαριστεί).
Κι ένα σχετικό άρθρο:
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63359325 -
Επιστημονική φαντασία μου ακούγεται για το ελληνικό δημόσιο, αλλά η ελπίδα πεθαίνει πάντοτε τελευταία ...
-
Συμψηφισμούς χρωστούμενων του δημοσίου έναντι βεβαιωμένων (και μάλιστα με τις προσαυξήσεις που ίσχυαν κατά το χρόνο της γένεσης της υποχρέωσης του κράτους για την πληρωμή) πότε θα αρχίσουν να κάνουν για να ξεκαθαρίσει η λίστα των χρωστούμενων;
-
Με μισθό 20.200 € πληρώνω 404 ευρώ (με την γυναίκα μου άνεργη και 1 ανήλικο παιδί που πάει στο σχολείο). Συνάδελφος ανύπανδρη με 19500 € εισόδημα θα πληρώσει 195 ευρώ. Δίκαιο ε; να πληρώσω τα διπλάσια;
-
Πήγα και πλήρωσα σήμερα για να ξεμπερδέψω. Άντε τώρα για το χαράτσι στα ακίνητα (και τον ΦΑΠ φυσικά!!!).
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Πήγα και πλήρωσα σήμερα για να ξεμπερδέψω..............MπουαχχαΧΑΧΑχαχαχα!!!
Στα funniest ASAP..!!!
-
Καλά...υπάρχει κι οριστική ελευθέρων επαγγελματιών και εμπορικών επιχειρήσεων;
-
Ναι, από φέτος
-
-
Δεν έχω ασχοληθεί ΚΑΝ με το θέμα. Το Σ/Κ που θα έχουμε χρόνο γιατί εχω κάμποσες να στείλω
-
Ηρθε η εκτακτη εισφορα
862 € σε τρεις δοσεις...Με τις υγειες μας...........
-
Έχω μια απόδειξη αγοράς από Γερμανία, για μια αγορά που έκανα ύψους περίπου 500 ευρώ, στην οποία έχει εφαρμοστεί ελληνικός ΦΠΑ (λέει VAT 23%). Αυτό θα μπορώ να το δηλώσω του χρόνου μαζί με τις άλλες αποδείξεις ή μπα?
-
μπα
-
Εχω μεινει αναυδος απο το μεγεθος της επιδρομης.
Θυμαμαι παλαιοτερα που αν ανεβαινε κανας φορος κατα 0.0001% οι εφημεριδες εγραφαν για αγρια φοροεπιδρομη και τρελο χαράτσωμα,και σημερα καθε μερα εφευρισκουν τροπους να μας παιρνουν 100-1.000 ευρω ετσι για πλακα,μιλαμε οτι μπορει να εξαφανιστηκαν 5 μισθοι με τα μετρα που εχουν ληφθει τα τελευταια 2-3 χρονια. -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
μπαΤότε πιο είναι το νόημα να εφαρμόζεται διαφορετικός ΦΠΑς ανάλογα με την χώρα αποστολής του προϊόντος? Ο ΦΠΑς αυτός στο ελληνικό κράτος αποδίδεται, ή στο κράτος της έδρας της επιχείρησης (στην οποία περίπτωση και πάλι προκύπτει το αρχικό ερώτημα: αν αποδίδεται στο κράτος της έδρας, γιατί εφαρμόζεται ο ΦΠΑ του κράτους στο οποίο αποστέλλεται το προϊόν)?
-
Χθες ήρθε το μπογιουρντί, χθες πληρώθηκε κιόλας. Πήγε ο πατέρας μου στην Εθνική, περίμενε στην ουρά για κάμποση ώρα και όταν έφτασε στο ταμείο, δεν δέχθηκε να πάρει τα χρήματα ο ταμίας γιατί του είπε πως αν δεν έχω λογαριασμό στην Εθνική, που θα επιστραφούν τα χρήματα στην περίπτωση που κριθεί αντισυνταγματικό το μέτρο?
Τελικά πετάχτηκε στην Άλφα και τα κατέθεσε.
Περιμένουμε το επόμενο της ΔΕΗ και στο μεταξύ ο μισθός μειώνεται κατά 310/μήνα για τους επόμενους 3 μήνες.
Που θα πάει η ιστορία?
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος