-
Φυσικά και παραμένει ως έχει.
Τα τεκμήρια 'ενεργοποιούνται' όταν το εισόδημα που προκύπτει από αυτά είναι μεγαλύτερο του δηλωθέντος και στην ανάλωση κεφαλαίου.
-
Κατάλαβα, ευχαριστώ.
Μια ακόμη ερώτηση στο ίδιο παράδειγμα. Αν υποθέσουμε ότι τα τεκμήρια που έχει το ζευγάρι είναι 32.000€. Τότε το φορολογητεο εισόδημα είναι 32.000 ή 32.000+18.000=50.000 ;
Sent from me.
-
32.000
-
Ευχαριστώ.
Sent from me.
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Δεν σου λένε ότι τα 'έφαγες' σου λένε ότι τα έβγαλες ως εισόδημα.
Θα μπορούσες να ισχυριστείς φυσικά ότι έβγαλες λιγότερα από όσα λένε τα τεκμήριά σου αθροιζόμενα (άλλωστε η ανάλωση κεφαλαίου, η πώληση περιουσιακών στοιχείων, τόκοι μερίσματα κλπ όταν τα επικαλείσαι αυτό πάνε να αποδείξουν : πως δηλ. 'έζησες' βγάζοντας λιγότερα από αυτά που λένε τα τεκμήρια) και αν δεν το δέχεται η εφορία να πας στα δικαστήρια γι αυτό, όπου μπορείς να χρησιμοποιήσεις ό,τι αποδεικτικό μέσο θέλεις προκειμένου να πείσεις το δικαστή.Γιατί εγώ θυμάμαι ότι π.χ. το 20.500 δεν μετρούσε για τον προσδιορισμό του τεκμαρτού εισοδήματος αλλά μετρούσε ως δαπάνη διαβίωσης και έπρεπε να το αφαιρέσεις όταν κάποια επόμενη χρονιά έκανες 'ανάλωση κεφαλαίου περασμένων ετών' για να δικαιολογήσεις κάποια αγορά ('δε σε φορολογούμε σαν να τα έβγαλες, αλλά ΑΝ τα είχες τα έφαγες και δεν τα άφησες στην άκρη')...?
Κάτι τέτοιο ηλίθιο δεν είχαν κάνει?
-
Και τα 2: και σου έλεγε ότι το εισόδημά σου ήταν 20500 αν είχες πχ. δίλιτρο ασχέτως πόσα είχες βγάλει στην πραγματικότητα (ενώ τα τωρινά κριτήρια είναι μικρότερο ποσό αλλά αθροίζονται) αλλά και σου τα αφαιρούσαν για την ανάλωση κεφαλαίου (βλ. προηγούμενη συζήτηση με τον koutsan). Αυτό που θυμάσαι είναι η ενδιάμεση κατάσταση 2003-2009, όπου είχαν καταργηθεί τα τεκμήρια ως προς τον προσδιορισμό του εισοδήματος αλλά παρέμεναν ως προς την ανάλωση κεφαλαίου.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Αυτό που θυμάσαι είναι η ενδιάμεση κατάσταση 2003-2009, όπου είχαν καταργηθεί τα τεκμήρια ως προς τον προσδιορισμό του εισοδήματος αλλά παρέμεναν ως προς την ανάλωση κεφαλαίου.Ναι, αυτό.
Το 'επειδή έχει Χ κυβικά ο κινητήρας του ΙΧ σου κατανάλωσες άλλα 20.500 ευρώ από αυτά που έχεις στην άκρη' (εγώ δηλαδή είμαι κάπου μείον 100.000 για 2005 ως 2009 σε σχέση με το αν δεν είχα το 206 ). -
http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231124211
To πλυντήριο άνοιξε! Προλάβετε!
Τι έλεγε ο ililias στο topic με τις Αληθινές ιστορίες για τους μαυραγορίτες; Οτι εν τέλει αυτοί δικαιώθηκαν; Η ιστορία επαναλαμβάνεται...
-
Λεφτά υπάρχουν! Πιστώθηκε το ποσό της επιστροφής μου
Μετά από 3 και κάτι ψιλά μήνες αναμονής -
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231124211To πλυντήριο άνοιξε! Προλάβετε!
Τι έλεγε ο ililias στο topic με τις Αληθινές ιστορίες για τους μαυραγορίτες; Οτι εν τέλει αυτοί δικαιώθηκαν; Η ιστορία επαναλαμβάνεται...
Το πλυντήριο υπήρχε με το αφορολόγητο της πρώτης κατοικίας.
Τώρα έβαλαν στο πλυντήριο μεγαλύτερο κάδο!!!Άρα οι τιμές τον ακινήτων δεν πέφτουν μπορεί να ανέβουν!!!
-
Ειναι ευκαιρια να δουμε αν πραγματικα υπαρχουν λεφτα που ελεγε και ο Γαπ... Οι τραπεζες δεν εχουν να δωσουν αρα οποιοι πελατες εμφανιστουν για κατασκευες κ.λ.π. θα πρεπει να ειναι με 'δικα' τους λεφτα...., Καποιοι περιμενουν με την περιπτωση ντηζελ στα αυτοκινητα να κινηθει η αγορα... Ιδωμεν... εγω πιστευω οτι παλι στη κλαψα θα ειναι οι 'εμποροι'...
-
Ο χρήστης apoveria έγραψε:
Τώρα έβαλαν στο πλυντήριο μεγαλύτερο κάδο!!!Δεν υπάρχει σύγκριση. To αφορολόγητο πρώτης κατοικίας ήταν για φτωχοδιάβολους. Αυτό που ανακοίνωσαν είναι τεράστιου μεγέθους ΑΛΗΤΕΙΑ. Δεν ξέρω αν έχει ξαναϋπάρξει άλλος νόμος στην Ελλάδα που να λέει ΤΟΣΟ απροκάλυπτα στους μισούς Ελληνες οτι είναι MAΛAKEΣ
-
Τώρα έβαλαν στο πλυντήριο μεγαλύτερο κάδο!!!Δεν υπάρχει σύγκριση. To αφορολόγητο πρώτης κατοικίας ήταν για φτωχοδιάβολους. Αυτό που ανακοίνωσαν είναι τεράστιου μεγέθους ΑΛΗΤΕΙΑ. Δεν ξέρω αν έχει ξαναϋπάρξει άλλος νόμος στην Ελλάδα που να λέει ΤΟΣΟ απροκάλυπτα στους μισούς Ελληνες οτι είναι MAΛAKEΣ
Για φτωχοδιάβολους;
Π.Χ. ΕΕ με δυο παιδιά (ενήλικα) που φοροδιέφευγε για χρόνια αγοράζει τρία διαμερίσματα, ένα για τον ίδιο και ένα για το κάθε παιδί του. Όλα αφορολόγητα, είναι φτωχοδιάβολος;
-
Εχεις δίκιο, ακόμα κι αυτό άφηνε αρκετά περιθώρια φοροδιαφυγής, όμως εδώ μιλάμε για ξεπλ... για επενδύσεις εκατομμυρίων ευρώ που μπορούν να γίνουν. Απλά δεν υπάρχει σύγκριση.
Η 'πρώτη κατοικία' ήταν ένα παράθυρο. Εδώ δε μιλάμε για παράθυρο, ή πόρτα ή πύλη αλλά για την απόλυτη ισοπέδωση. Μετά από αυτό, κάτι τέτοιες ειδήσεις μόνο γέλιο προκαλούν και ίσως ένα ελαφρύ τσούξιμο στα μάτια από την στάχτη. ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ.-Εδιτ-διευκρίνηση-disclaimer γιατί καμιά φορά πρέπει να διευκρινίζουμε και τα αυτονόητα. Πιστεύω οτι και η απαλλαγή της πρώτης κατοικίας από πόθεν έσχες είναι επίσης λάθος ως μέτρο γιατί δεν έχει καμία σχέση με κοινωνική πολιτική και λειτουργεί κι αυτή εκ των πραγμάτων στη λογική της νομιμοποίησης μαύρου χρήματος.
-
Ο χρήστης mjr έγραψε:
Μετά από 3 και κάτι ψιλά μήνες αναμονήςιδια παρτιδα μας τα βαλανε..?
εγω εχω αλλο προβλήμα... εχω την υποψια οτι κανανε λαθος και μου βαλανε παραπανω λεφτα.. τι κανω?
βασικα μου επιστρεψανε το ποσο που προεκυψε μεσω αυτοματης εκκαθαρισης απο ιντερνετ
ομως ειχε ακολουθησει ελεγχος και συμπληρωματικη δηλωση οπου υποτιυεται μου κοψανε καποια πραματα (αρα μικροτερη επιστροφη)
το νεο εκκαθαριστικο δεν μου εχει ερθει καν, αλλα ειδα πιστωση στο λογαρισμο μου με το αρχικο ποσο.... -
Θα σου έρθει χρεωστικό το νέο εκκαθαριστικό, μην αγχώνεσαι.
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Θα σου έρθει χρεωστικό το νέο εκκαθαριστικό, μην αγχώνεσαι.ετσι και αλλιως θα τα αφησω στην ακρη μεχρι να ξεκαθαρισει το θέμα...
μου κανει εντυπωση ομως που υποτιθεται κανυνε αυστηρους ελεγχους στις επιστροφες και κανανε τετοια πετσα...
αλλες χρονιες κανονικα με πιστωνανε με τον ελεγχο ενα μειωμενο ποσο, καπου Σεπτεμβρη-Οκτωβρη... -
Εδιτ-διευκρίνηση-disclaimer γιατί καμιά φορά πρέπει να διευκρινίζουμε και τα αυτονόητα. Πιστεύω οτι και η απαλλαγή της πρώτης κατοικίας από πόθεν έσχες είναι επίσης λάθος ως μέτρο γιατί δεν έχει καμία σχέση με κοινωνική πολιτική και λειτουργεί κι αυτή εκ των πραγμάτων στη λογική της νομιμοποίησης μαύρου χρήματος.Καλά να απαλάσεται από φορολογία (μέχρι κάποιο όριο) αλλά απαλλαγή από 'ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ'??!!..
Εδώ για ένα ταπεινό αμάξι και πρέπει να δείξεις που τα βρήκες τα χρήματα... -
Ο χρήστης mjr έγραψε:
Μετά από 3 και κάτι ψιλά μήνες αναμονήςΦιλε κανεις μάλλον μεγαλο λάθος.
Απο Σεπτέμβρη που θα έρθει η ειδοποίηση για την έκτακτη εισφορά, η μείωση του αφορολογήτου, η εκ νέου άνοδος του ΦΠΑ στην εστιάση και όλες οι μειώσεις στους μισθούς που έχουν ανακοινωθεί σημαίνουν πολύ απλά ότι όπως σου τα δώσανε έτσι θα στα πάρουν πίσω και μάλλον θα χρειαστεί να βάλεις επιπλέον από την τσέπη σου... -
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Θα σου έρθει χρεωστικό το νέο εκκαθαριστικό, μην αγχώνεσαι.
ετσι και αλλιως θα τα αφησω στην ακρη μεχρι να ξεκαθαρισει το θέμα...
μου κανει εντυπωση ομως που υποτιθεται κανυνε αυστηρους ελεγχους στις επιστροφες και κανανε τετοια πετσα...
αλλες χρονιες κανονικα με πιστωνανε με τον ελεγχο ενα μειωμενο ποσο, καπου Σεπτεμβρη-Οκτωβρη...+1. Are they crazy ?
Προς το παρόν σσσσσςςςς . Οσο αργότερα, τόσο καλύτερα.
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος