-
Ο χρήστης manasta έγραψε:
Krusenstern χρειάζονται 5 εργάσιμες για την αποστολή του passwordΓιατί? Με φορτωτική θα έρθει το password??? Πόσο δύσκολο είναι να γίνεται αυτόματα???
Τώρα τι κάνουμε?
Αν την στείλει κάποιος εκπρόθεσμα και δικτυακά τι παίζεται? -
Έχεις δίκιο, πιθανόν να κολλάει στο τελωνείο...
Κανείς να τσέκαρε το λάθος στο Εκκαθαριστικό;
-
Φίλε Krusenstern, αντιγράφω από το http://www.in.gr:
Αν η δήλωση υποβληθεί εκπρόθεσμα, ο φορολογούμενος αντιμετωπίζει πρόσθετο φόρο 1% ανά μήνα καθυστέρησης επί του οφειλόμενου φόρου την πληρωμή του οποίου θα απέφευγε. Ο πρόσθετος φόρος δεν μπορεί να ξεπεράσει το 100%.
Αν υποβληθεί εκπρόθεσμα η δήλωση και δεν προκύπτει επιπλέον καταβολή φόρου ή προκύπτει πληρωμή μέχρι 27 ευρώ (οφειλή μέχρι 27 ευρώ αμελείται), τότε δεν επιβάλλεται κανένα πρόστιμο.
-
Ο χρήστης manasta έγραψε:
Φίλε Krusenstern, αντιγράφω από το http://www.in.gr:Αν η δήλωση υποβληθεί εκπρόθεσμα, ο φορολογούμενος αντιμετωπίζει πρόσθετο φόρο 1% ανά μήνα καθυστέρησης επί του οφειλόμενου φόρου την πληρωμή του οποίου θα απέφευγε. Ο πρόσθετος φόρος δεν μπορεί να ξεπεράσει το 100%.
Αν υποβληθεί εκπρόθεσμα η δήλωση και δεν προκύπτει επιπλέον καταβολή φόρου ή προκύπτει πληρωμή μέχρι 27 ευρώ (οφειλή μέχρι 27 ευρώ αμελείται), τότε δεν επιβάλλεται κανένα πρόστιμο.
Ευχαριστώ!
-
Ωστόσο, νομίζω ότι αν η δήλωση υποβληθεί εκπρόθεσμα αλλά ΧΩΡΙΣ να έχει λήξει η τελικό ημερομηνία υποβολής όλων των δηλώσεων (ΑΦΜ που λήγει σε 9 ή 0), η δήλωση θεωρείται εμπρόθεσμη.
Δηλάδή ουσιαστικά και μέχρι την τελευταία μέρα να υποβληθεί η δήλωση είναι ΟΚ, και οι ημερομηνίες ανά ΑΦΜ μπαίνουν απλά για να μην δημιουργείται υπερβολικός φόρτος στις εφορίες και στο δίκτυο.
-
Λοιπόν, το password ήρθε. Δεν με αφήνει να κάνω νέα δήλωση όμως (είναι η πρώτη φορά). Βγάζει μήνυμα 'Δεν έχετε δικαίωμα υποβολής νέας δήλωσης στην υπηρεσία TAXISnet.'
Γιατί?
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Λοιπόν, το password ήρθε. Δεν με αφήνει να κάνω νέα δήλωση όμως (είναι η πρώτη φορά). Βγάζει μήνυμα 'Δεν έχετε δικαίωμα υποβολής νέας δήλωσης στην υπηρεσία TAXISnet.'Γιατί?
Eισαι σε λαθος σελιδα....
Η σωστη ειναι http://www.gsis.gr
-
Λοιπόν, το password ήρθε. Δεν με αφήνει να κάνω νέα δήλωση όμως (είναι η πρώτη φορά). Βγάζει μήνυμα 'Δεν έχετε δικαίωμα υποβολής νέας δήλωσης στην υπηρεσία TAXISnet.'Γιατί?
Δηλαδή 'καταλαβαίνει' ότι έχεις ήδη κάνει δήλωση;
Έχεις επιλογή να δεις προηγούμενες δηλώσεις; Επιλογή τυπώστε Ε1, sth
Ξαναπροσπάθησε με το password και το περίεργο username που σου έδωσαν.
Διαφορετικά μπορεί να μην έχει ενεργοποιηθεί ακόμη ο λογαριασμός σου.
Προσπάθησε να αλλάξεις το password.
Αν δεν βρεις άκρη, στείλε τους ένα email μήπως σου εξηγήσουν. -
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Λοιπόν, το password ήρθε. Δεν με αφήνει να κάνω νέα δήλωση όμως (είναι η πρώτη φορά). Βγάζει μήνυμα 'Δεν έχετε δικαίωμα υποβολής νέας δήλωσης στην υπηρεσία TAXISnet.'
Γιατί?
Δεν είμαι τόσο χαζός βρε Γιώργο! Με παρέπεμψε εκεί έτσι κι αλλιώς.
Αν δεν βρεις άκρη, στείλε τους ένα email μήπως σου εξηγήσουν.Όχι. Φαίνεται καθαρά ότι δεν έχω κάνει δήλωση, κάνω login κανονικά, αλλά δεν με αφήνει να συμπληρώσω νέο Ε1. Τέσπα, τους πήρα τηλέφωνο, ευτυχώς το σήκωσαν. Η απάντηση ήταν ότι το σύστημα θα με αφήσει να κάνω δήλωση από αύριο. Γαμώ την τεχνολογία μου. 5 μέρες για να σου στείλουν το password (ούτε με ταχυδρομείο δεν θα έκανε τόσο) και άλλη μια μέρα για να δουλέψει το password
-
Μάλλον είσαι στην παλιά σελίδα
-
Γιατί?
Δεν λεω τιποτα, ετσι
την πατησα και εγω .......πριν 5 μερες ανοιξα κωδικο για δικο μου ανθρωπο και ειχα ακριβως το ιδιο μυνημα, το οποιο αρχικα με παραξενεψε, αλλα πηγαινοντας στην σελιδα αυτη ολα ΟΚhttps://webtax.gsis.gr/taxisnet/year200 ... /index.jsp
-
Εγώ πάντως έφαγα και τα λεφτά της επιστροφής.218
-
Γιατί?
Αν δεν βρεις άκρη, στείλε τους ένα email μήπως σου εξηγήσουν.Όχι. Φαίνεται καθαρά ότι δεν έχω κάνει δήλωση, κάνω login κανονικά, αλλά δεν με αφήνει να συμπληρώσω νέο Ε1. Τέσπα, τους πήρα τηλέφωνο, ευτυχώς το σήκωσαν. Η απάντηση ήταν ότι το σύστημα θα με αφήσει να κάνω δήλωση από αύριο. Γαμώ την τεχνολογία μου. 5 μέρες για να σου στείλουν το password (ούτε με ταχυδρομείο δεν θα έκανε τόσο) και άλλη μια μέρα για να δουλέψει το password
Είδες τι λέω;
Πάντως εσύ με το ADSL θα την περάσεις αέρα. Τι να πω και εγώ που κάνει ώρες να φορτώσει;
-
Εγώ την έκανα πριν δυο εβδομάδες και σήμερα μου ήρθε το εκκαθαριστικό!!! Μπράβο είναι γρήγοροι. Είναι βλέπεις να πληρώσω. Θα ήταν το ίδιο γρήγοροι αν είχα επιστροφή. Τα προηγούμενα που έπαιρνα επιστροφή έκανα μήνες να δω εκκαθαριστικό. Για να είμαι όμως δίκαιος την κατέθετα ταχυδρομικός.
Μαζί με την παρακράτηση φόρων το σύνολο πήγε σχεδόν 4000 ευρώ για 35000 ευρώ εισόδημα χωρίς άλλα περιουσιακά στοιχεία. Αν βάλεις και τον ΦΠΑ μιλάμε για άνω του 30% των εισοδημάτων σε φόρους!!! Αθάνατη Ελλάδα. Να είχαν αντίκρισμα τουλάχιστον αυτά τα λεφτά τι καλά που θα ήταν. Σκέψου πόσα από αυτά που δεν πληρώνουμε για φόρους και θεωρούνται εισόδημα εκμεταλλεύσιμο πάει για παροχές που δήθεν είναι δωρεάν. Παιδία, υγεία κλπ. -
να ρωτήσω κάτι άσχετο...έκανα την δήλωση και ο λογιστής μου έβγαλε οτι θα πάρω επιστροφή...πέρνώ κάτι λιγότερα απο τα διπλά απο τον πατέρα μου που είναι συνταξιούχος και σε κείνον έβγαλε οτι θα πληρώσει κανα 200Ευρώ...Μα είναι δυνατόν? Συνταξιούχος άνθρωπος και να πληρώσει ...να πληρώνει ακόμα, μετά απο τόσα χρόνια...
Γμτ...δεν είναι άδικο -
Ο χρήστης kamil έγραψε:
να ρωτήσω κάτι άσχετο...έκανα την δήλωση και ο λογιστής μου έβγαλε οτι θα πάρω επιστροφή...πέρνώ κάτι λιγότερα απο τα διπλά απο τον πατέρα μου που είναι συνταξιούχος και σε κείνον έβγαλε οτι θα πληρώσει κανα 200Ευρώ...Μα είναι δυνατόν? Συνταξιούχος άνθρωπος και να πληρώσει ...να πληρώνει ακόμα, μετά απο τόσα χρόνια...
Γμτ...δεν είναι άδικοοι συντάξεις δεν έχουν κρατήσεις. αν περάσεις το αφορολόγητο πληρώνεις στάνταρ, το οποίο είναι ίδιο για συνταξιούχους ή μη.
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
οι συντάξεις δεν έχουν κρατήσεις. αν περάσεις το αφορολόγητο πληρώνεις στάνταρ, το οποίο είναι ίδιο για συνταξιούχους ή μη.Ετσι είναι, η μητέρα μου παίρνει δύο συντάξεις κανονικές και δύο επικουρικές (!!) και επιστρέφει κάπου 3000 ευρώ!!!
Τι τα δίνουν αφού τα παίρνουν πίσω!!!
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
Τι τα δίνουν αφού τα παίρνουν πίσω!!!Απάντηση στον εαυτό μου (διχασμένη προσωπικότητα): μάλλον για περιπτώσεις που προσθέτονται αυτά τα ποσά στο αφορολόγητο, όπως ιατρικά κ.λπ.
-
Ο χρήστης kamil έγραψε:
Γμτ...δεν είναι άδικοΕξαρταται παντα απο το υψος των κρατησεων στη πηγη.
Αν λοιπον εχεις εισοδημα απο δυο π.χ πηγες ,το υψος των αποδοχων εχουν φορο που φτανει π.χ. στο 30% και σου εχουν γινει οι σωστες κρατησεις,οταν κανεις δηλωση τα δυο ποσα αθροιζονται και πας (σιγουρα πραματα) στο 40%.Και να το πρασινο εκκαθαριστικιο με τα συχαρικια. -
Τσέκαρε κανείς το λάθος στο εκκαθαριστικό με τον 'φόρο που αναλογεί' και τον 'φόρο που παρακρατήθηκε';
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος