-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Θα σου έρθει χρεωστικό το νέο εκκαθαριστικό, μην αγχώνεσαι.
ετσι και αλλιως θα τα αφησω στην ακρη μεχρι να ξεκαθαρισει το θέμα...
μου κανει εντυπωση ομως που υποτιθεται κανυνε αυστηρους ελεγχους στις επιστροφες και κανανε τετοια πετσα...
αλλες χρονιες κανονικα με πιστωνανε με τον ελεγχο ενα μειωμενο ποσο, καπου Σεπτεμβρη-Οκτωβρη...Τωρα που λες για ελεγχους στις επιστροφες και αλλα τετοια ανεκδοτα.
Στο εκκαθαριστικο του γυιου μου καθε χρονο ειχε και μια προεισπραξη (φορου) για τον επομενο χρονο...εκτος απο φετος που ετσι πηρε και το κατι τις του πισω. -
Όσοι φορολογούμενοι δεν έχουν δηλώσει στους κωδικούς 659 - 660 της δήλωσης του οικονομικού έτους 2011 όλα τα ποσά των αφορολόγητων ή φορολογηθέντων κατά ειδικό τρόπο εισοδημάτων, με αποτέλεσμα να υπολογιστεί ειδική εισφορά μικρότερη της οφειλόμενης, δύνανται να υποβάλλουν εντός 2 μηνών από την έκδοση του εκκαθαριστικού σημειώματος τους, δήλωση με τα ακριβή ποσά των εισοδημάτων αυτών . Στην περίπτωση αυτή, γίνεται δεκτό, ότι δεν θα επιβάλλεται καμία κύρωση, καθόσον δεν υπήρχε υποχρέωση για δήλωση των υπόψη εισοδημάτων.
http://www.taxheaven.gr/laws/circular/i ... ular/12582
-
Μου αρέσουν τα ονόματα που βρίσκουν.
'Ειδική Εισφορά Αλληλεγγύης'...
'Τέλος επιτηδεύματος'...
Τι άλλο? Αυτή αν έχει πάνω από 1928cc ο κινητήρας του αμαξιού σου πώς τη λένε?...
(σκέφτηκα κάτι καλό αλλά δεν το λέω ) -
Ο χρήστης famas έγραψε:
Όσοι φορολογούμενοι δεν έχουν δηλώσει στους κωδικούς 659 - 660 της δήλωσης του οικονομικού έτους 2011 όλα τα ποσά των αφορολόγητων ή φορολογηθέντων κατά ειδικό τρόπο εισοδημάτων, με αποτέλεσμα να υπολογιστεί ειδική εισφορά μικρότερη της οφειλόμενης, δύνανται να υποβάλλουν εντός 2 μηνών από την έκδοση του εκκαθαριστικού σημειώματος τους, δήλωση με τα ακριβή ποσά των εισοδημάτων αυτών . Στην περίπτωση αυτή, γίνεται δεκτό, ότι δεν θα επιβάλλεται καμία κύρωση, καθόσον δεν υπήρχε υποχρέωση για δήλωση των υπόψη εισοδημάτων.http://www.taxheaven.gr/laws/circular/i ... ular/12582
-
To βρηκα ενδιαφερον και το περαθετω. http://www.fpress.gr/web/guest/view-new ... iew/1864/0
Αισθανομαι πολυ περηφανη που ειμαι στους 2 στους 10 ελληνες που πληρωσαν φορο! χαχαχα!!
Βεβαια παραβλεπεται στο γενικο συμπερασμα οτι ηδη εχουν συμβει παρακρατησεις φορων σε μισθους και συνταξεις και αμοιβες εε. Η εικονα παντως ειναι αποκαρδιωτικη. Εσοδα με τιποτα το ερμο το κρατος μας. Και με υφεση 9% οι προοπτικες ειναι πολυ πολυ δυσοιωνες... -
Αν καποιος εχει εισοδημα 25000 μεικτα για το 2011 τι αποδειξεις πρεπει να μαζεψει;
Αποδειξεις απο ξενοδοχειο μπαινουν;
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Αποδειξεις απο ξενοδοχειο μπαινουν;Ναι.
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Αν καποιος εχει εισοδημα 25000 μεικτα για το 2011 τι αποδειξεις πρεπει να μαζεψει;Αποδειξεις απο ξενοδοχειο μπαινουν;
Το 25% του εισοδήματος χρειαζεται για να έχει το αφορολόγητο.Αν δεν τις μαζέψει,χάνει το αφορολόγητο...για επιστροφές φόρου...last year!!!
-
Ο χρήστης thanosanesthetist έγραψε:
Αν καποιος εχει εισοδημα 25000 μεικτα για το 2011 τι αποδειξεις πρεπει να μαζεψει;
Αποδειξεις απο ξενοδοχειο μπαινουν;
Το 25% του εισοδήματος χρειαζεται για να έχει το αφορολόγητο.Αν δεν τις μαζέψει,χάνει το αφορολόγητο...για επιστροφές φόρου...last year!!!
Ειμαι της γνωμης να μαζευουμε ΟΛΕΣ τις αποδειξεις που πεφτουν στα χερια μας και τον χειμωνα που τα μεγαλα μυαλα (λεμε τωρα) του υπουργειου αποφασισουν ποσες και για ποια ποσα θα δεχθουν,τοτε πεταμε τις μη χρησιμες.
-
Δεν υπάρχουν χρήσιμες και μή χρήσιμες
Όλες είναι χρήσιμες!!
-
Ο χρήστης skous έγραψε:
Δεν υπάρχουν χρήσιμες και μή χρήσιμεςΌλες είναι χρήσιμες!!
Χρησιμες για ολους αν ΔΕΝ εξαιρουνται.....ειδαλως μονο για ουρα στον αητο.....
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Όλες είναι χρήσιμες!!
Χρησιμες για ολους αν ΔΕΝ εξαιρουνται.....ειδαλως μονο για ουρα στον αητο.....
Ποιος ελέγχει ποιες εξαιρούνται;; (Ποιος τις μετράει....)
Και επίσης πόσο ορθός είναι ο νόμος τις εξαίρεσης εάν πάει στα δικαστήρια;;Δηλαδή εάν εσένα σου αρέσει να κάνει συνεχώς ταξίδια, σε τιμωρεί επειδή οι αποδείξεις που μάζεψες από τα μεταφορικά μέσα εξαιρούνται;
Δηλαδή εάν ο ένας ξοδεύει το 25% του εισοδήματος του στα μπουζούκια (που μέχρι τώρα δεν κόβανε απόδειξη) είναι ΟΚ, εάν ο άλλος το σκάει στην ΟΑ για να πηγαίνει στην Κρήτη, δεν έχει αφορολόγητο;
Τελείως τρελό και ηλίθιο μέτρο, που πανεύκολα θα καταπέσει σε δικαστήριο εάν κάποιος το προσβάλει!
-
[...] Παράταση υποβολής δήλωσης Ε9 για την 1η Δεκεμβρίου 2011
(το έβαλα με μεγάλα γράμματα για να μη ρωτήσει κανείς 2 μηνύματα παρακάτω γιατί δε μπορεί να στείλει όπως τον Ιούνιο )Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών ανακοινώνει ότι η έναρξη της ηλεκτρονικής υποβολής των Δηλώσεων Στοιχείων Ακινήτων (Ε9), μετατίθεται για την 1η Δεκεμβρίου 2011 με τη χρήση καινούριας διαδικτυακής εφαρμογής.
Ο νέος σχεδιασμός προβλέπει τη διαμόρφωση διαδικτυακής εφαρμογής, που θα δίνει τη δυνατότητα στους φορολογούμενους να βλέπουν την ενημερωμένη περιουσιακή μερίδα τους με βάση τις δηλώσεις του 2009 και του 2010.
Επίσης θα έχουν και βοηθήματα χαρτών, ώστε να ενημερώνουν απευθείας τη μερίδα τους για το 2011. Με την ολοκλήρωση του συστήματος της ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων Ε9 διευκολύνεται η άμεση, εύχρηστη και γρήγορη ενημέρωση της περιουσιακής εικόνας του κάθε φορολογούμενου, χωρίς το κόστος, τα λάθη και τις καθυστερήσεις που συνεπάγεται η
χειρόγραφη υποβολή των δηλώσεων. -
Λοιπον σημερα επικοινωνησε με τους γονεις μια συγγενεις που δουλευει στο υπουργειο και ειδε κατι παραξενο με τη δηλωση μου. Πηγε αμεσως ο πατερας μου στην εφορια να ρωτησει τι γινετε. Αρχικα του ειπαν οτι δεν εχω κανει δηλωση καθολου .
Στη συνεχεια πηγε στο εισοδημα και η υπαλληλος ισχυριζοταν οτι δεν εχω περασει τον επανελεγχο και το ονομα μου δεν φαινοταν σε καμια κατασταση για να υπογραψει την επιστροφη φορου. Αφου τις ειπε οτι εχω περασει ελεγχο πραγμα που δεν πιστευε του ειπε να παω τα σχετικα χαρτια για τον επανελεγχο. Εννοειτε οτι θα τις παει το χαρτι που φαινεται οτι εχω περασει απο ελεγχο απο 6/6..Αυτο ειναι το κρατος μας...και αν αυριο του πουν να δουμε αποδειξεις τι γινετε που τις εχουν αυτοι;
Μαλακια μου που δεν ειχα παει να ρωτησω νωριτερα γιατι δεν τα χα παρει αλλα με το ολο κλιμα οτι δεν υπαρχουν λεφτα ειχα πιστεψει οτι απλα το καθυστερουν.
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
[...] Παράταση υποβολής δήλωσης Ε9 για την 1η Δεκεμβρίου 2011
(το έβαλα με μεγάλα γράμματα για να μη ρωτήσει κανείς 2 μηνύματα παρακάτω γιατί δε μπορεί να στείλει όπως τον Ιούνιο )Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών ανακοινώνει ότι ** η έναρξη της ηλεκτρονικής υποβολής των Δηλώσεων Στοιχείων Ακινήτων (Ε9), μετατίθεται για την 1η Δεκεμβρίου 2011 με τη χρήση καινούριας διαδικτυακής εφαρμογής.**
Ο νέος σχεδιασμός προβλέπει τη διαμόρφωση διαδικτυακής εφαρμογής, που θα δίνει τη δυνατότητα στους φορολογούμενους να βλέπουν την ενημερωμένη περιουσιακή μερίδα τους με βάση τις δηλώσεις του 2009 και του 2010.
Επίσης θα έχουν και βοηθήματα χαρτών, ώστε να ενημερώνουν απευθείας τη μερίδα τους για το 2011. Με την ολοκλήρωση του συστήματος της ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων Ε9 διευκολύνεται η άμεση, εύχρηστη και γρήγορη ενημέρωση της περιουσιακής εικόνας του κάθε φορολογούμενου, χωρίς το κόστος, τα λάθη και τις καθυστερήσεις που συνεπάγεται η
χειρόγραφη υποβολή των δηλώσεων.Αυτό πρέπει να μπει με μεγάλα γράμματα και bold, το άλλο είναι ελαφρώς παραπλανητικό
-
Παράταση ή αναβολή;
Sent from my MB860 using smoke signals.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Φέρτε τον πραγματικό Κουτσάν πίσω και αφήστε τα σάπια.Το bold μου δεν είναι σαφές ;
Μη με βάζεις να εξηγώ τα αυτονόητα γιατί ο πραγματικός koutsan θα έρθει πίσωΑλλάζει η η ημερομηνία έναρξης της δυνατότητας ηλεκτρονική υποβολής Ε9 και από 1η Σπετέμβρη γίνεται 1η Δεκέμβρη.
ΕΝΑΡΞΗ λέει, δηλ. και να θέλεις πριν την 1η Δεκέμβρη δεν μπορείς. -
Είδα από κινητό την δημοσίευσή σου και εκεί δεν εμφανίζεται η έντονη γραφή.
Sent from my MB860 using smoke signals.
-
Ο χρήστης skous έγραψε:
Όλες είναι χρήσιμες!!Χρησιμες για ολους αν ΔΕΝ εξαιρουνται.....ειδαλως μονο για ουρα στον αητο.....
Ποιος ελέγχει ποιες εξαιρούνται;; (Ποιος τις μετράει....)
Και επίσης πόσο ορθός είναι ο νόμος τις εξαίρεσης εάν πάει στα δικαστήρια;;Δηλαδή εάν εσένα σου αρέσει να κάνει συνεχώς ταξίδια, σε τιμωρεί επειδή οι αποδείξεις που μάζεψες από τα μεταφορικά μέσα εξαιρούνται;
Δηλαδή εάν ο ένας ξοδεύει το 25% του εισοδήματος του στα μπουζούκια (που μέχρι τώρα δεν κόβανε απόδειξη) είναι ΟΚ, εάν ο άλλος το σκάει στην ΟΑ για να πηγαίνει στην Κρήτη, δεν έχει αφορολόγητο;
Τελείως τρελό και ηλίθιο μέτρο ...
Κι εγώ δε βλέπω με ποια λογική να εξαιρούνται, πέρα από το να σε πιέζει περισσότερο να ζητάς αποδείξεις από άλλα που 'δεν εξαιρούνται' (αλλά μπορεί να αποτελούν μικρό μέρος των δικών σου εξόδων, οπότε είναι άδικο).
Τι ακριβώς 'μετράει' και τι δε 'μετράει' από έξοδα μετακίνησης (γενικότερα) ως έξοδο?
Τα τέλη κυκλοφορίας π.χ. δε 'μετράνε'? -
Βλέπετε κανένα γνωστό σας;
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος