-
Το τέλος επιτηδέυματος πώς σας φαίνεται για έξοδο; Καθώς και η μή εκπιπτόμενη πλέον δαπάνη για ασφαλιστικό ταμείο;
Ξέρω πολλόυς που ήδη το έχουν αποφασίσει......
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Σαφέστατα! Αν μη τι άλλο, στον έλεγχο το ξανασυζητάμε...
-
Ο χρήστης skous έγραψε:
Το τέλος επιτηδέυματος πώς σας φαίνεται για έξοδο; Καθώς και η μή εκπιπτόμενη πλέον δαπάνη για ασφαλιστικό ταμείο;Ξέρω πολλόυς που ήδη το έχουν αποφασίσει......
Το οποίο είναι και κατάφωρη αδικία κατά των Ε.Ε, εφόσον οι ασφαλιστικές εισφορές των μισθωτών συνεχίζουν να εκπίπτουν εξ'ολοκλήρου από το φορολογητέο. Αυτό που με ανησυχεί όμως, είναι πως δεν είδα κανένα επιμελητήριο να αντιδρά .
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Το τέλος επιτηδέυματος πώς σας φαίνεται για έξοδο; Καθώς και η μή εκπιπτόμενη πλέον δαπάνη για ασφαλιστικό ταμείο;
Ξέρω πολλόυς που ήδη το έχουν αποφασίσει......
Το οποίο είναι και κατάφωρη αδικία κατά των Ε.Ε, εφόσον οι ασφαλιστικές εισφορές των μισθωτών συνεχίζουν να εκπίπτουν εξ'ολοκλήρου από το φορολογητέο. Αυτό που με ανησυχεί όμως, είναι πως δεν είδα κανένα επιμελητήριο να αντιδρά .
Δεν είναι αδικία κατά των Ε.Ε. σε σχέση με τους μισθωτούς! Είναι λάθος να το βάζουμε σε σύγκριση.
Από την στιγμή που σε υποχρεώνει να πληρώνεις και δεν είναι επιλογή σου, τότε δεν δικαιούται να σε φορολογεί και σε αυτό! Στο τέλος θα καταλήξουμε απλά να μην πληρώνουμε ασφαλιστικές εισφορές.... -
Ήδη πάρα πολλοί ΕΕ δεν μπορούν να πληρώσουν τα ταμεία τους.
Η μή έκπτωση του ποσού των ταμείων είναι τεράστια αδικία. Βασικά αλητεία είναι.Πρέπει να φύγουν σηκωτοί ή και ξαπλωτοί το ταχύτερον δυνατόν. Όλη η αγορά έχει κάτσει. Αλυσίδα είμαστε και έσπασαν πολλοί κρίκοι....
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Αυτό που με ανησυχεί όμως, είναι πως δεν είδα κανένα επιμελητήριο να αντιδρά .Αν ο σύλλογός σας είναι σαν τον δικό μας.....
-
Ειμαι ελευθερος επαγγελματίας, γιατι με υποχρεωνει να ασφαλιστω σε καποιο δημοσιο ταμείο (ΟΑΕΕ, ΤΕΒΕ κλπ)? Ανελαβα μόνοςμου να φερω εις περας το επαγγελμα μου ας αναλαβω και γω να επιλεξω και να πληρωσω για την ασφάλιση μου. Απλα να με υποχρεωσει να εχω μια ασφαλιση με καποιες προδιαγραφες, όχι να με 'πασαρρε' σε συγκεκριμενο νταβαντζη-ΟΑΕΕ.
Και ασ πουμε οτι δεν γινετε να μην ειναι ο ΕΕ οπουδήποτε ασφαλισμένος αλλά μονο σε συγκεκριμενο ταμειο, πως τους βάζεις όλους σε ενα τσουβάλι? Βγαζεις 10 πλέρωσε 2, βγάζεις 100 πλέρωσε πάλι δύο. Κατι αντιστοιχο δηλαδη με αυτό που γινετε και με τη καταργηση του ΟΓΑ ως επιλογη ασφλαισης ΕΕ σε μικρα χωριουδακια. Αναλογα με το τζίρο και το κύκλο εργασίας να είναι και το ποσοσ ασφάλισης.
Ερωτηση: αν το κλείσω το μαγαζι το επαγελματικο αμαξι μου μένει? Ή πρέπει να το πουλήσω? Μπορω να το κανω ΙΧ αν και κλουβάκι? -
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Ερωτηση: αν το κλείσω το μαγαζι το επαγελματικο αμαξι μου μένει? Ή πρέπει να το πουλήσω? Μπορω να το κανω ΙΧ αν και κλουβάκι?
Πρεπει να πουληθει ή να κατατεθουν πινακιδες και αποσυρση ,νομιζω.
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Τι είδους αλλαγές;Διευθυνση/οικογενειακη κατασταση...
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Ευχαριστώ mjacob, I stand corrected then για τα 666 (ευτυχώς ) το σωστό νούμερο θα ήταν €500 (25%).
Για τα €1200 δεν είμαι σίγουρος αν περιλαμβάνεται ο ΦΠΑ γιαυτό έγραψα €1000 για να είμαστε σίγουροι (αν και πέρισι ένα τιμολόγιο καθαρής αξίας €1008 το πέρασα σε μία χρήση)Λοιπόν (επειδή κι εγώ έχω καιρό να τα πιάσω περί του ελευθέριου επαγγέλματος [γιατί πάντα αυτό μου θυμίζει το 'πουτάνα' δεν ξέρω ]
Ενώ το Π.Δ. 299/2003 ΦΕΚ. 255/14.11.2003 τεύχος Α'). Καθορισμός Αποσβέσεων Παγίων.
γράφει για τα ελευθέρια ότι:Επομένως οι ελεύθεροι επαγγελματίες υποχρεούνται να αποσβένουν τα εν λόγω πάγια τμηματικά και δεν έχουν τη δυνατότητα, όπως οι επιχειρήσεις, να επιλέξουν την εφάπαξ απόσβεσή τους μέσα στη διαχειριστική χρήση κατά την οποία τέθηκαν σε λειτουργία για πρώτη φορά.
βγήκε ο 3522/06 που στο Άρθρο 4 παράγραφος 9:
Στην περίπτωση β΄ του άρθρου 12 του π.δ. 299/2003
(ΦΕΚ 255 A΄) προστίθεται εδάφιο, ως εξής:
«Η απόσβεση των ηλεκτρονικών υπολογιστών και του
λογισμικού (SOFTWARE) μπορεί να γίνεται και εφάπαξ
κατά τη χρήση εντός της οποίας τίθενται σε λειτουρ−
γία.»Οπότε και οι ελ.επ. μπορούν να αποσβέσουν το 100%
Ευχαριστώ κι εγώ mjacob & nass για τις απαντήσεις.
Η μή έκπτωση του ποσού των ταμείων είναι τεράστια αδικία. Βασικά αλητεία είναι.Δεν μπαίνει στα βιβλία των ΕΕ το ποσό των ταμείων ως έξοδο τον κάθε μήνα που τα πληρώνουν?
(σόρι αν ειναι ηλίθια ερώτηση ) -
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Η μή έκπτωση του ποσού των ταμείων είναι τεράστια αδικία. Βασικά αλητεία είναι.Δεν μπαίνει στα βιβλία των ΕΕ το ποσό των ταμείων ως έξοδο τον κάθε μήνα που τα πληρώνουν?
(σόρι αν ειναι ηλίθια ερώτηση )Όχι, είναι προσωπικό έξοδο. Και συμφωνώ στον χαρακτηρισμό αλητεία.
-
Αν μπορεί να χαρακτηριστεί 'προσωπικό' ένα έξοδο που είναι και απαραίττο δια νόμου για να έχεις το δικαίωμα να κόβεις αποδείξεις και να πληρώνεσαι και δεν πρέπει να 'μετράει' ως έξοδο (ή δεν εκπίπτει με άλλο τρόπο από το φορολογητέο εισόδημα), καλά πάμε...
Θα ήθελα να ακούσω τα επιχειρήματα όσων πιστεύουν ότι ΔΕΝ είναι αλητεία αυτό που συζητάμε.
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Ποσο καιρο κανουν να περαστουν αλλαγες στα στοιχεια του φορολογουμενου στο συστημα? Εχουν γινει εδω και ενα μηνα, κι ακομα τιποτα...
Τι είδους αλλαγές;
Διευθυνση/οικογενειακη κατασταση...
Τέτοιου είδους αλλαγές γίνονται με την υποβολή του εντύπου Μ1 στο τμήμα μητρώου της εφορίας. Εγινε αυτό; Αν ναι, τα στοιχεία ενημερωνονται την ίδια στιγμή και ο φορολογούμενος παίρνει ως αποδεικτικό μία εκτύπωση με τις αλλαγές.
Οταν λες 'ακόμα τίποτα' τι εννοείς; -
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Αν μπορεί να χαρακτηριστεί 'προσωπικό' ένα έξοδο που είναι και απαραίττο δια νόμου για να έχεις το δικαίωμα να κόβεις αποδείξεις και να πληρώνεσαι και δεν πρέπει να 'μετράει' ως έξοδο (ή δεν εκπίπτει με άλλο τρόπο από το φορολογητέο εισόδημα), καλά πάμε...'Προσωπικό' το χαρακτηρίζω από την άποψη ότι μπορεί να έχεις Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών, για κάποια δραστηριότητα, και ταυτόχρονα να είσαι διαχειριστής σε μια ΕΠΕ και μέλος σε άλλες 2 ΟΕ και μέτοχος και μέλος στο ΔΣ μιας ΑΕ.
Για όλα τα παραπάνω πρέπει να είσαι ασφαλισμένος στον ΟΑΕΕ. Πληρώνεις όμως μια φορά, οπότε ποιά από τις παραπάνω επιχειρήσεις τα περνάει στα βιβλία της; Καμιά, γιατί το πληρώνεις εσύ ως nidosan. -
Το κλουβι νομιζω επιβατικο δεν γινεται εκτος αν κανεις μετατροπη (ρωτα στο Υπ Συγκοινωνιων).
Παντως αν καποιος θελει να κλεισει για καποια χρονια ως ΕΕ αν δεν θελει να πουλησει το οχημα μπορει να παραδωσει πινακιδες αν δεν το πουλησει κ να το εχει σε ακινησια... Καποτε ειχα ρωτησει τον λογιστη και μου ειχε πει οτι γινεται παντως να κανεις ακινησια σε ΦΙΧ...
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Ποσο καιρο κανουν να περαστουν αλλαγες στα στοιχεια του φορολογουμενου στο συστημα? Εχουν γινει εδω και ενα μηνα, κι ακομα τιποτα...
Τι είδους αλλαγές;
Διευθυνση/οικογενειακη κατασταση...
Τέτοιου είδους αλλαγές γίνονται με την υποβολή του εντύπου Μ1 στο τμήμα μητρώου της εφορίας. Εγινε αυτό; Αν ναι, τα στοιχεία ενημερωνονται την ίδια στιγμή και ο φορολογούμενος παίρνει ως αποδεικτικό μία εκτύπωση με τις αλλαγές.
Οταν λες 'ακόμα τίποτα' τι εννοείς;Εγινε καταθεση του Μ1 στην τοπικη εφορια, και εχω και τα αποδεικτικα τις αλλαγης, ομως στο taxisnet στην υποβολη της δηλωσης δεν μου εμφανιζει την συζυγο...
-
Εγκύκλιος Καπελέρη στις Εφορίες όλης της χώρας
Στάση πληρωμών …ολίγων ημερών!η υπ’ αριθμόν 0006289 σημερινή εγκύκλιος που εστάλη προς τους προϊσταμένους όλων των ΔΟΥ από τον ίδιο τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών κ. Γιάννη Καπελέρη και η οποία αναφέρει κατά λέξη τα εξής:
“Όλες οι πληρωμές που διενεργούνται από τις υπηρεσίες που προϊσταστε (δαπάνες, μισθοδοσία, επιστροφές φόρων κλπ) που έχουν προγραμματιστεί για τις 28 και 29 Ιουλίου του 2011, να γίνουν μετά την 1η Αυγούστου 2011”!
-
Δεν πρέπει το Δημόσιο να καταβάλλει τις πληρωμές αυτές με τον νόμιμο τόκο υπερημερίας?
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Εγινε καταθεση του Μ1 στην τοπικη εφορια, και εχω και τα αποδεικτικα τις αλλαγης, ομως στο taxisnet στην υποβολη της δηλωσης δεν μου εμφανιζει την συζυγο...
Τώρα το σύστημα πρέπει να έχει κλείσει, οπότε μικρή σημασία έχει η απάντηση...
Φορ δε ρέκορντ
Την πρώτη φορά που έκανες login σου εμφάνισε ένα παράθυρο με τα στοιχεία σου (και απ'οτι καταλαβαίνω εμφάνιζε κενά τα πεδία της συζύγου) στο οποίο έπρεπε απλά να συμπληρώσεις τον αφμ της συζύγου στο αντίστοιχο πεδίο και μετά να δώσεις επιβεβαίωση.
Εχω την εντύπωση οτι ακόμα κι αν δεν το έκανες αυτό, αν κατά την συμπλήρωση των πεδίων της δήλωσης, απλά συμπλήρωνες και τον αφμ της συζύγου στο αντίστοιχο πεδίο, πάλι θα γινόταν η δουλειά.... -
Εγώ είχα τον κωδικό προτού κάνω δήλωση με τη σύζυγο. Νομίζω έκανα αυτό που λες, έβαλα το ΑΦΜ της συζύγου.
-
Δεν μου επετρεπε να εισαγω σε κανενα πεδιο καποιο στοιχειο, ουτε στο κουτακι για το ΑΦΜ...
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος