-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Ναι αλλά τη δήλωση την καταθέτεις Μάρτιο-Μάιο, παίρνεις την επιστροφή το καλοκαίρι αλλά η παρακράτηση σου έχει γίνει κάποια στιγμή τον προηγούμενο χρόνο, άρα κάπου 1 χρόνος το λιγότερο... (ΟΚ μπορεί να πληρώθηκες όλο το ποσό Δεκέμβριο του 2010 και να πήρες επιστροφή Ιούνιο του 2011 = 7 μήνες αλλά μπορεί και να πληρώθηκες όλο το ποσό Γενάρη του 2010 αλλά να πήρες επιστροφή Νοέμβρη του 2011 = 22 μήνες...)Α οκ ναι, εγώ νόμιζα οτι εννοούσες 1-1,5 χρόνο μετά την υποβολή της δήλωσης. Mea culpa.
-
πάλι κάτω το taxisnet. τι γίνεται, κάθε μεσημέρι σιέστα;
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Λοιπον μου ηρθε το εκκαθαριστικο με την επιστροφη φορου. Τη δηλωση την ειχα κανει μεσω taxisnet και τωρα πρεπει να παω στην δου να δειξω τα τιμολογια, τις αποδειξεις και ολα τα σχετικα. Για να γινει αυτο πρεπει να παω εγω απο εκει η αμα στειλω καποιον αλλο, εστω με εξουσιοδοτηση, μπορει να κανει τη δουλεια;Ήρθε και το δικό μου και γραμμένο επάνω έχει το εξής: 'Βάσει της Δ12 ....... εγκυκλίου παρακαλείσθε να προσκομίσετε άμεσα στη ΔΟΥ σας τη φορολογική δήλωση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά για έλεγχο του επιστρεφόμενου ποσού.'
Πήγα στη ΔΟΥ μου και μου είπαν ότι ακόμα δεν τους έχουν στείλει λίστες με αυτούς που πρέπει να ελεχθούν, ώστε να τους ελέγξουν και να τους επιστρέψουν ελεγμένους στο ΚΕΠΥΟ. Τη δήλωση μαζί με τα δικαιολογητικά τα κράτησαν και ΘΑ γίνει έλεγχος ΟΤΑΝ στείλουν τις λίστες... -
Ο χρήστης mjr έγραψε:
Λοιπον μου ηρθε το εκκαθαριστικο με την επιστροφη φορου. Τη δηλωση την ειχα κανει μεσω taxisnet και τωρα πρεπει να παω στην δου να δειξω τα τιμολογια, τις αποδειξεις και ολα τα σχετικα. Για να γινει αυτο πρεπει να παω εγω απο εκει η αμα στειλω καποιον αλλο, εστω με εξουσιοδοτηση, μπορει να κανει τη δουλεια;
Ήρθε και το δικό μου και γραμμένο επάνω έχει το εξής: 'Βάσει της Δ12 ....... εγκυκλίου παρακαλείσθε να προσκομίσετε άμεσα στη ΔΟΥ σας τη φορολογική δήλωση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά για έλεγχο του επιστρεφόμενου ποσού.'
Πήγα στη ΔΟΥ μου και μου είπαν ότι ακόμα δεν τους έχουν στείλει λίστες με αυτούς που πρέπει να ελεχθούν, ώστε να τους ελέγξουν και να τους επιστρέψουν ελεγμένους στο ΚΕΠΥΟ. Τη δήλωση μαζί με τα δικαιολογητικά τα κράτησαν και ΘΑ γίνει έλεγχος ΟΤΑΝ στείλουν τις λίστες...??
Ουσιαστικά αυτό που κάνουν είναι να δούνε εάν τα ποσά που έχεις πεί υφίστανται με βάση τα χαρτιά που προσκομίζεις... Αυτός είναι ο έλεγχος σε αυτή την φάση. Έσοδα όσα γράφουν οι βεβαιώσεις αποδοχών, Ασφάλεια, Αποδείξεις κλπ.
Την λίστα για ποιό λόγο την χρειάζονται; -
Ο χρήστης skous έγραψε:
Λοιπον μου ηρθε το εκκαθαριστικο με την επιστροφη φορου. Τη δηλωση την ειχα κανει μεσω taxisnet και τωρα πρεπει να παω στην δου να δειξω τα τιμολογια, τις αποδειξεις και ολα τα σχετικα. Για να γινει αυτο πρεπει να παω εγω απο εκει η αμα στειλω καποιον αλλο, εστω με εξουσιοδοτηση, μπορει να κανει τη δουλεια;
Ήρθε και το δικό μου και γραμμένο επάνω έχει το εξής: 'Βάσει της Δ12 ....... εγκυκλίου παρακαλείσθε να προσκομίσετε άμεσα στη ΔΟΥ σας τη φορολογική δήλωση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά για έλεγχο του επιστρεφόμενου ποσού.'
Πήγα στη ΔΟΥ μου και μου είπαν ότι ακόμα δεν τους έχουν στείλει λίστες με αυτούς που πρέπει να ελεχθούν, ώστε να τους ελέγξουν και να τους επιστρέψουν ελεγμένους στο ΚΕΠΥΟ. Τη δήλωση μαζί με τα δικαιολογητικά τα κράτησαν και ΘΑ γίνει έλεγχος ΟΤΑΝ στείλουν τις λίστες...??
Ουσιαστικά αυτό που κάνουν είναι να δούνε εάν τα ποσά που έχεις πεί υφίστανται με βάση τα χαρτιά που προσκομίζεις... Αυτός είναι ο έλεγχος σε αυτή την φάση. Έσοδα όσα γράφουν οι βεβαιώσεις αποδοχών, Ασφάλεια, Αποδείξεις κλπ.
Την λίστα για ποιό λόγο την χρειάζονται;Για να μην αποστέλουν μεμονωμένα προς το ΚΕΠΥΟ αυτους που ελέχθηκαν. Αυτό μου είπε η προϊσταμένη που παρέλαβε τα έγγραφα.
-
Και την επιστροφή σου πότε θα την πάρεις ;
Καινούριο αυτό με τις (κάθε λογής) 'προϊστάμενες' ; -
Έκανα τη δήλωση μέσω taxis και παρέλειψα να βάλω αριθμό λογαριασμού τραπέζης. Την επιστροφή πως την παίρνω?
-
Ο χρήστης soch έγραψε:
Έκανα τη δήλωση μέσω taxis και παρέλειψα να βάλω αριθμό λογαριασμού τραπέζης. Την επιστροφή πως την παίρνω?Με το ειδοποιητήριο στο χέρι από τις τράπεζες που αναγράφει επάνω.
-
οκ, μερσί
-
-
συγγενης ειπε οτι χρειαζεται 30.000 ε αποδειξεις
μπορουμε να βρουμε ποσο εισοδημα δηλωνει?
εγω τον εχω στα 100.000 ειμαι μεσα? -
Ο χρήστης otso έγραψε:
συγγενης ειπε οτι χρειαζεται 30.000 ε αποδειξειςμπορουμε να βρουμε ποσο εισοδημα δηλωνει?
εγω τον εχω στα 100.000 ειμαι μεσα?Μπορεί να δηλώνουν 12'000 έκαστος αυτός και η γυναίκα του και να πηγαίνουν για επιστροφή αλλα μπορεί και να δηλώνουν 100,000 έκαστος. Δεν λεει τιποτα! Πάντως ένα νορμαλ εισόδημα για 30,000 τέτοιου είδους δαπάνες στην Ελλαδα γιατι εξωτερικα και νετ δεν μετρανε είναι IMO γύρω στα 100,000
-
Ο χρήστης otso έγραψε:
συγγενης ειπε οτι χρειαζεται 30.000 ε αποδειξειςμπορουμε να βρουμε ποσο εισοδημα δηλωνει?
εγω τον εχω στα 100.000 ειμαι μεσα?Αν εχει οικογενεια εχει το δικαιωμα να βαλει αποδειξεις εως 30000 και ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ μπορει να δηλωσει εισοδημα απο 30500 εως απειρον.......Το ζητημα ειναι αν μπορει η δεν μπορει να δικαιολογησει στον εφορο ολα τα αλλα εξοδα του.
-
εχει οικογενεια , γυναικα οδοντιατρος και δυο μικρα παιδια.
η γυναικα νομιζω οτι δηλωνει γυρω στα 35000 (δεν ασχολουνται με το χομπι της φοροδυαφυγης)
και ο ιδιος στελεχος πολυεθνικης ,οπου δεν υπαρχουν μειωσεις μισθων και τετοια . αμαξι απο την εταιρεια 4χ4.
τα αξιζουν τα λεφτα που βγαζουν δεν γεναται θεμα.
και αν ρωτουσα θα μου ελεγαν και ποσο βγαζουν , απλα θεωρω λιγο μη διακριτικο να ρωτας κατι τετοιο , ιδιαιτερα στις μερες μας.
χαιρομαι δε που καποιοι συγγενεις βγαζουν λεφτα, δυο φορες ομως που τους χρειαστηκα για δανεικα ειχαν κανει αγορες
και τζιφος η υποθεση.
ναναι καλα. -
Δεν χρειάζεται να έχεις εισόδημα 30.500 κλπ για να βάλεις 30.000 αποδείξεις μπορείς να έχεις εισόδημα 26.000 και να βάλεις 30.000 ευρώ αποδείξεις και έτσι, εν προκειμένω, θα έχεις μπόνους περίπου 2.500 χιλιάρικα. Δεν έχουν 'τεκμήριο' οι αποδείξεις, δεν υπάρχει πουθενά αυτό. Μπορείς να βάλεις όσες αποδείξεις γουστάρεις ανεξαρτήτως εισοδήματος.
(μην αρχίσουμε πάλι τι ΘΑ μας κάνει η εφορία αύριο, ΘΑ μας γ@μήσει, ΘΑ μας σκίσει κλπ κλπ, μιλάμε για το τι ισχύει σήμερα).Όχι δεν μπορείς να βρεις το εισόδημα κανενός : 30.000 ευρώ 'χρειάζεται' και το ζευγάρι που έχει εισόδημα 26.000 ευρώ (θα γλυτώσει 2.500 ευρώ φόρο, γιατί να μην τις χρειάζεται δηλαδή αλλά και ζευγάρι που έχει εισόδημα 200.000 ευρώ, καμία άκρη δεν μπορείς να βγάλεις.
Ούτε καν τον εμπειρικό τρόπο δέχομαι για τα περίπου 100 εισόδημα : ξέρω 2-3 ζευγάρια με 50-60 k εισόδημα συνολικό που μάζεψαν άνετα 30.000 ευρώ αποδείξεις.Άσχετο με τα ανωτέρω
Φίλος πήρε τηλέφωνο : 'μου περισσεύουν 40.000 ευρώ σε αποδείξεις, θες τίποτα ;' Καταλαβαίνετε τί μοίρασε σε φίλους και γνωστούς και πως περίπου τον ήπιε το υπουργείο οικονομικών -
Μας έχουν πηδηξει οι φίλοι σου! Είναι μακακες και οι του υπουργείου στην χάραξη οικονομικής πολιτικής. Προβλέπω τους δημόσιους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους να κόβουν λεφτα απο τα δέντρα αντι μισθού.
Και εμένα μου περισεψαν ένα σκασμο αποδείξεις και δεν τις έδωσα σε κανένα! Κάποιοι γυφτουλες κιόλας μου ζήτησαν! -
Εγώ του είπα να τις μοιράσει : του λέω μ@λάκα δως τες όπου μπορείς , θα χώσουν κι άλλη έκτακτη εισφορά στο cpp και θα γελάω
Έλα πες την αλήθεια, στο σχολείο ήσουν από τα παιδάκια που έκρυβαν το γραπτό τους για να μην αντιγράφουν οι άλλοι
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Εγώ του είπα να τις μοιράσει : του λέω μ@λάκα δως τες όπου μπορείς , θα χώσουν κι άλλη έκτακτη εισφορά στο cpp και θα γελάωΈλα πες την αλήθεια, στο σχολείο ήσουν από τα παιδάκια που έκρυβαν το γραπτό τους για να μην αντιγράφουν οι άλλοι
Πέρα απο την πλάκα, λέει ψηνουν κι άλλη έκτακτη εισφορά. Κόβουν τις φοροαπαλλαγές. Με βλέπω μετανάστη!
Όποιος ξέρει γράφει!
-
Στο «παιχνίδι» των αποδείξεων δεν παίζουν όλοι. Οσοι εμφανίζουν τα υψηλότερα εισοδήματα μπορούν να κερδίσουν διεκδικώντας επιστροφές φόρου. Περίπου 3.000.000 μισθωτοί και χαμηλοσυνταξιούχοι με αποδοχές χαμηλότερες του αφορολογήτου δεν μπορούν να διεκδικήσουν απολύτως τίποτα.
Τις όποιες «τρύπες» από το μέτρο των αποδείξεων και τη λανθασμένη υλοποίηση της συγκεκριμένης πολιτικής θα την πληρώσουν και πάλι οι φορολογούμενοι, καθώς την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθούν νέα εισπρακτικά μέτρα. Αυτό όμως ενέχει έντονα στοιχεία κοινωνικής αδικίας.
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Εγώ του είπα να τις μοιράσει : του λέω μ@λάκα δως τες όπου μπορείς , θα χώσουν κι άλλη έκτακτη εισφορά στο cpp και θα γελάω
Έλα πες την αλήθεια, στο σχολείο ήσουν από τα παιδάκια που έκρυβαν το γραπτό τους για να μην αντιγράφουν οι άλλοι
Πέρα απο την πλάκα, λέει ψηνουν κι άλλη έκτακτη εισφορά. Κόβουν τις φοροαπαλλαγές. Με βλέπω μετανάστη!
Όποιος ξέρει γράφει!
Τις φοροαπαλλαγές νομίζω μπορείς να τις ξεγράψεις ήδη, ιδιαίτερα στην κατηγορία εισοδημάτων που παίζεις δε νομίζω ότι έχεις πολλές ελπίδες.
Έκτακτη εισφορά στα ακίνητα μάλλον θα βάλουν ( ε πρέπει να πονέσω κι εγώ που είμαι τέτοιος μ@λάκας ), να κατεβάσουν το αφορολόγητο γα το ΦΜΑΠ (πράγμα που το βρίσκω ελαφρώς άδικο αλλά είναι το γνωστό εύκολο μέτρο να πάρουμε λίγα από τους πάρα πολλούς), πράγμα που μαζί με αύξηση αντικειμενικών θα ξεκ@λιάσει πολύ κόσμο.
Για έκτακτη εισφορά στο εισόδημα δεν έχει πάρει τίποτα το αυτί μου
Εκτός αν εννοείς αυτά που λένε για κατάργηση αφορολογήτου σε ΕΕ και φορολόγηση από το πρώτο ευρώ (χοντρομ@λακία ακούγεται και αυτό).Α μην ξεχάσω έχω να πληρώσω φόρο για τα ακίνητα από το 2008!! Δεν πάνε καλά οι π@πάρες, καίγονται για έσοδα και ούτε το ΕΤΑΚ του 2009 (μαζί με έκτακτη εισφορά) δεν έχουν καταφέρει να μου στείλουν (και όχι μόνο εμένα) να πάρουν κάνα φράγκο. Θα έρθουν όλα μαζί, θα τα δώσω στη μανα μου και θα μείνει έτσι
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος