-
Και τι θα τις κανουμε τις αποδειξεις?
Εγω κανω φορολογικη δήλωση ηλεκτρονικα, μηπως θα τις καταχωρησω και ηλεκτρονικά ή θα τις στείλω συστημενες στην εφορια?
Μπα....προβλεπω να μας πουν ποσες μαζεψαμε να δηλωσουμε και να τις κρατησουμε για μελλοντικο ελεγχο....
Αντε και του χρόνου με τη φοροκαρτα!! -
Μαλλον τοτε απλα θα ανεφερουμε το ποσο στη φορολογικη δηλωση (καποιος νεος κωδικος θα ειναι) και θα πρεπει να κραταμε τις αποδειξεις για τυχον ελεγχο. Ετσι γινοταν και μεχρι περυσι. Αν ειναι να καταχωρουνται με ημερομηνια και ΑΦΜ θα πρεπει το υπουργειο να βγαλει το ιδιο ενα εντυπο π.χ Ε19 προς καταχωρησιν αυτων . Μου προκαλει μεγαλη απορια να κυκλοφορει ο καθενας κι απο ενα προγραμματακι καταχωρησης οπως αυτος το φανταζεται και ακομη μεγαλυτερη που αρκετοι σπευδουν να το χρησιμοποιησουν, οχι για δικη τους στατιστικη ας πουμε, αλλα για χρηση επισημη, στην εφορια!
-
Ο χρήστης sofia78 έγραψε:
Μαλλον τοτε απλα θα ανεφερουμε το ποσο στη φορολογικη δηλωση (καποιος νεος κωδικος θα ειναι) και θα πρεπει να κραταμε τις αποδειξεις για τυχον ελεγχο. Ετσι γινοταν και μεχρι περυσι. Αν ειναι να καταχωρουνται με ημερομηνια και ΑΦΜ θα πρεπει το υπουργειο να βγαλει το ιδιο ενα εντυπο π.χ Ε19 προς καταχωρησιν αυτων . Μου προκαλει μεγαλη απορια να κυκλοφορει ο καθενας κι απο ενα προγραμματακι καταχωρησης οπως αυτος το φανταζεται και ακομη μεγαλυτερη που αρκετοι σπευδουν να το χρησιμοποιησουν, οχι για δικη τους στατιστικη ας πουμε, αλλα για χρηση επισημη, στην εφορια!Συμφωνώ απολύτως!
Excel και άγιος ο θεός μέχρι να δούμε τι παίζει...
-
Ο χρήστης sofia78 έγραψε:
Μαλλον τοτε απλα θα ανεφερουμε το ποσο στη φορολογικη δηλωση (καποιος νεος κωδικος θα ειναι) και θα πρεπει να κραταμε τις αποδειξεις για τυχον ελεγχο. Ετσι γινοταν και μεχρι περυσι. Αν ειναι να καταχωρουνται με ημερομηνια και ΑΦΜ θα πρεπει το υπουργειο να βγαλει το ιδιο ενα εντυπο π.χ Ε19 προς καταχωρησιν αυτων . Μου προκαλει μεγαλη απορια να κυκλοφορει ο καθενας κι απο ενα προγραμματακι καταχωρησης οπως αυτος το φανταζεται και ακομη μεγαλυτερη που αρκετοι σπευδουν να το χρησιμοποιησουν, οχι για δικη τους στατιστικη ας πουμε, αλλα για χρηση επισημη, στην εφορια!Προσωπικά έφτιαξα ένα πολύ ωραίο Excel με διάφορα 'κόλπα', μεταξύ των οποίων και το ποσοστό στο οποίο μετράει μια απόδειξη από κατηγορία καταστημάτων στην Εφορία, πχ. φέτος μετράνε οι υδραυλικοί μονοί και τα super market μονά ενώ του χρόνου μετράνε οι υδραυλικοί διπλά και τα super market καθόλου (= ελληνικό κράτος ). Σε αυτά πέρασα κάπου 930 αποδείξεις από κάπου 330 επιχειρήσεις (εν γένει δεν περνούσα αποδείξεις κάτω από €5) και έχω μια πολύ αξιόπιστη εκτίμηση των οικογενειακών εξόδων. Αν δεν το έκανα στη διάρκεια του χρόνου δεν υπήρχε περίπτωση να το κάνω στο τέλος του, θα ήθελα μέρες full time δουλειάς. Ο,τι και να πει η Εφορία τώρα, απλά ορίζω πως θα τυπωθεί το Excel και το φτιάχνω. Το μόνο που ανησυχώ είναι μην πουν 'για ηλεκτρονική υποβολή ιδού η τάδε φόρμα στο Taxisnet' και δε δώσουν δυνατότητα μαζικής εισαγωγής μέσω CSV, XML κοκ.
-
Η εγκύκλιος τους σχετικά με τις αποδείξεις αναφέρει:
*Οι φορολογούμενοι υποβάλλουν τις αποδείξεις δαπανών σε ειδική ηλεκτρονική φόρμα ή σε κλειστό φάκελο στην αρμόδια για την φορολογία εισοδήματους του ΔΟΥ στον οποίο θα αναγράφονται:
- Το ονοματεπώνυμο και ο ΑΦΜ του υπόχρεου.
- Ο αριθμός των αποδείξεων.
- Το συνολικό ποσό αυτών. *
Δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι νεότερο, καθώς επίσης δεν λέει για αυτούς που υποβάλλον την δήλωση μέσω νετ (λογικά ο φακελος κρατιέται στο σπίτι).
-
Απο οτι εχουν πει μεχρι τωρα σχετικα με τις αποδειξεις,γραφουμε το συνολικο ποσο σε καποιο κωδικο της δηλωσης ,τις δε αποδειξεις τις φυλαμε σπιτι σε καποιο φακελο και αν τυχον ειμαστε απο τους 'τυχερους'που θα υποστουν τον δειγματοληπτικο ελεγχο,τοτε θα τις παρουσιασουμε στον εφορο.
Αρα καποιο συμμαζεμα θεωρω θα μας διευκολυνε πολυ στη σουμα (για τη δηλωση) αλλα και στον οικογενειακο απολογισμο των ετησιων εξοδων μας. -
Μεγάλη ταλαιπωρία (+200 ευρώ) για να υποβάλλω εκπρόθεσμα καταστάσεις πελατών-προμηθευτών. 4 ώρες χαμένες για κάτι που υπό φυσιολογικές συνθήκες θα έπαιρνε δυο λεπτά.
Εν έτη 2011 η ΔΟΥ παίρνει μόνο δισκέτα. Flashάκια, CD-ROM και λοιπά μαγνητικά μέσα του διαβόλου απαγορεύονται. -
το μεγάλο ερώτημα είναι πού βρήκες δισκέτες να αγοράσεις
άλλο και τούτο
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Αρα καποιο συμμαζεμα θεωρω θα μας διευκολυνε πολυ στη σουμα (για τη δηλωση) αλλα και στον οικογενειακο απολογισμο των ετησιων εξοδων μας.Και πέρα των άλλων ... για να δω τι θα μου περισσέψει για να τις δώσω αλλού που τους λείπουν!
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
άλλο και τούτοΕπέστρεψα σπίτι και αποσουβεροποίησα μερικές γιατί το τοπικό κλεφτοβιβλιοπωλείο ήθελε 5 ευρώ για τη δεκάδα
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
άλλο και τούτοΕπέστρεψα σπίτι και αποσουβεροποίησα μερικές γιατί το τοπικό κλεφτοβιβλιοπωλείο ήθελε 5 ευρώ για τη δεκάδα
WIN 98 τρεχουν ακομα;Κοιταγα τις οθονες στην ΔΟΥ και ετσι εμοιαζαν.
-
Ναι, αν κατάλαβα καλά. Το πολύ windows 2000.
-
Windows 2000 τρέχουν, στους υπολογιστές που είχαν αγοραστεί για τους ολυμπιακούς του 2004.
-
Στις 29/12/2010 κατατεθηκαν τα χρηματα της επιστροφης.... φορου, μετα απο πολλες ενοχλησεις τηλεφωνικες.... στη ΔΟΥ Ψυχικου...
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Μεγάλη ταλαιπωρία (+200 ευρώ) για να υποβάλλω εκπρόθεσμα καταστάσεις πελατών-προμηθευτών. 4 ώρες χαμένες για κάτι που υπό φυσιολογικές συνθήκες θα έπαιρνε δυο λεπτά.
Εν έτη 2011 η ΔΟΥ παίρνει μόνο δισκέτα. Flashάκια, CD-ROM και λοιπά μαγνητικά μέσα του διαβόλου απαγορεύονται.Χεχ, κι εγώ στην ίδια διαδικασία μπήκα προ μηνός.
Και ζητάνε μετά και φάκελο με ..μπουρμπουλήθρες για να σταλεί η δισκέτα με ασφάλεια στην Αθήνα!
Τι να πεις.. -
Με το νέο taxisnet θα στέλνουμε και τα εκπρόθεσμα ηλεκτρονικά, και μετά θα βεβαιώνουν και θα μας στέλνουν το πρόστιμο στο σπίτι...
-
Κάτι άκουσα πως πάνω από 1500 ευρώ συναλλαγή πρέπει να γίνεται με κάρτα ή με κατάθεση σε τράπεζα?
Έχουμε υπόψιν το νόμο ή την απόφαση?
Θ'αφορά όλες τις συναλλαγές ή μόνο τις μεταξύ εμπόρων? -
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Κάτι άκουσα πως πάνω από 1500 ευρώ συναλλαγή πρέπει να γίνεται με κάρτα ή με κατάθεση σε τράπεζα?
Θ'αφορά όλες τις συναλλαγές ή μόνο τις μεταξύ εμπόρων?Ειδα σε ενα site οτι το ξεχασαν ηδη...αλλα δεν εχω λεπτομέρειες
-
Η μητερα μου επερνε επι 10 χρονια επιδομα απο την Προνοια.Αυτο δεν φορολογειται. Μπορει να το χρησιμοποιησει ως αποδεικτικο σε πειριπτωση αγορας πχ αυτοκινητου?
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Θ'αφορά όλες τις συναλλαγές ή μόνο τις μεταξύ εμπόρων?Ειδα σε ενα site οτι το ξεχασαν ηδη...αλλα δεν εχω λεπτομέρειες
Ισχύει αλλά είναι πάνω απο 3.000e,μεταξύ εμπόρων.
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος