-
Ο χρήστης Michael-Amott έγραψε:
Δεν υπαρχει καμμια μελετη που να αποδεικνυει οτι ειναι ασφαλες να οδηγεις εστω και με 0.01 mgr αλκοολ στο αιμα σου!!Έχεις υπόψιν σου κάποια μελέτη που να αποδεικνύει οτι είναι επικίνδυνο να οδηγεί κάποιος με συγκέντρωση αιθανόλης στο αίμα 0,01mg/mL; Από περιέργεια άνοιξα μια τοξικολογία που έχω δίπλα μου και μέχρι τα 50mg/100mL (= 0,5mg/mL) δεν αναφέρεται κάποια επίδραση ('άτομο νηφάλιο' είναι η ένδειξη). Φυσικά και είναι θέμα του εκάστοτε οργανισμού αλλά έχω την εντύπωση οτι αυτή η γενίκευση είναι αποδεκτή.
-
Ήταν μια φορά και έναν καιρό ο Βλάσσης και οι φίλοι του σε καλοκαιρινές διακοπές σε νησί του Αιγαίου. Είχαν ένα αμαξάκι και ήθελαν να γυρίσουν το άτιμο το νησί! Ξυπνάνε λοιπόν το πρωί...
- Βλάσση πάμε για ένα καφέ ρε φίλε!
- Πάμε, πάμε παιδιά αλλά θα πιω ένα φυσικό χυμό, γιατί οδηγώ.
- Πάμε ένα ταβλάκι ρε Βλάσση?
- Άσε ρε γιατί άμα χάνω νευριάζω και δεν θα μπορώ να οδηγήσω μετά.
Μετά την παραδοσιακή ΦΡΑΠΟΤΑΒΛΑ που ήπιαν και έπαιξαν (εκτός του οδηγού) πάνε για το μπανάκι. Πάνε να μπούνε...
- Άντε ρε Βλάσση βούτα, τι το σκέφτεσαι?
- Ρε παιδιά είναι κάπως κρύα τα νερά. Άστο καλύτερα μην πάθω καμιά ψύξη και δεν μπορώ να οδηγώ με ψύξη.
Βγαίνουν...
- Έλα ρε να παίξεις ρακέτες.
- Άσε ρε, θα με χτυπήσει ο ήλιος και θα πάθω ηλίαση. Άμα ζαλιστώ όπως οδηγώ θα τα δώσουμε πουθενά.
Μετά για το κλασσικό μεσημεριανό στην ταβέρνα...
- Τι να πάρουμε ρε Βλάσση?
- Μια σαλάτα και μεταλλικό νερο ρε φίλε. Άμα φάω πολύ θα με πιάσει νύστα και σε κοιμηθώ σε καμιά ευθεία. Και ως γνωστόν μπύρα και τιμόνι απογορεύονται.
- Έλα ρε Βλάσση μια μπυρίτσα μόνο! Φάε και χταποδάκι!
- Σκάσε ρε? Θες να σκοτωθούμε???
Πιο αργά γυρνάνε στο ξενοδοχείο. Στο σαλόνι παίζει ΦΟΡΜΟΥΛΑ.
- Πωπω Βλάσση ο Σούμι που γουστάρεις ρε! Άραξε!
- Πάω πάνω να την πέσω ρε. Το βράδυ θα βγούμε και πρέπει να είμαι ξεκούραστος για να οδηγήσω.
Το βράδυ στο μπαράκι...
- Βλάσση, μπυρίτσα?
- Τι λες ρε πως θα πάμε πίσω? Πιάσε μια γκαζόζα.
Μετά από λίγο...
- Παιδιά πάω έξω, η δυνατή μουσική θα επιρρεάσει αρνητικά την οδήγηση, άσε που με ζαλίζει κιόλας.
Όπως φεύγουν (στις 2 γιατί το πρωί ο οδηγός πρέπει να οδηγήσει) τους την πέφτουν 3 ξένες, ξανθιές και όμορφες..
- Πώπω κάτι @#!#%. Σταμάτη Βλάσση να τις βάλουμε μέσα!
- Τι λες ρε!! Ακούς πως φωνάζουν! Πως θα οδηγήσω με αυτές μέσα! Άσε που θα είμαστε και 6 μες το αμάξι, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ!
-
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
Εννοείται οτι οταν ειναι να οδηγήσουμε δεν πίνουμε ΟΥΤΕ ΣΤΑΓΟΝΑ... Όλες οι γνωστές δικαιολογίες ('ελα μωρέ, ενα ποτηράκι' κ.λ.π.) ειναι, κατ εμέ, ηλίθιες (συγνώμη για τον απόλυτο χαρακτηρισμό, αλλα θλίβομαι πολύ οταν ακούω για ατυχήματα με αίτιο το αλκοολ).Καθόλου 'απόλυτος' ο χαρακτηρισμός. Θα τον έλεγα μάλιστα ελάχιστο.
Όποιος πίνει, είτε μπόμπα, είτε χειροβομβίδα, είτε στρακαστρούκα, και οδηγεί είναι ......... . -
Ο χρήστης afonic έγραψε:
Ήταν μια φορά και έναν καιρό ο Βλάσσης και οι φίλοι του σε καλοκαιρινές διακοπές σε νησί του Αιγαίου. Είχαν ένα αμαξάκι και ήθελαν να γυρίσουν το άτιμο το νησί! Ξυπνάνε λοιπόν το πρωί...- Βλάσση πάμε για ένα καφέ ρε φίλε!
- Πάμε, πάμε παιδιά αλλά θα πιω ένα φυσικό χυμό, γιατί οδηγώ.
- Πάμε ένα ταβλάκι ρε Βλάσση?
- Άσε ρε γιατί άμα χάνω νευριάζω και δεν θα μπορώ να οδηγήσω μετά.
Μετά την παραδοσιακή ΦΡΑΠΟΤΑΒΛΑ που ήπιαν και έπαιξαν (εκτός του οδηγού) πάνε για το μπανάκι. Πάνε να μπούνε...
- Άντε ρε Βλάσση βούτα, τι το σκέφτεσαι?
- Ρε παιδιά είναι κάπως κρύα τα νερά. Άστο καλύτερα μην πάθω καμιά ψύξη και δεν μπορώ να οδηγώ με ψύξη.
Βγαίνουν...
- Έλα ρε να παίξεις ρακέτες.
- Άσε ρε, θα με χτυπήσει ο ήλιος και θα πάθω ηλίαση. Άμα ζαλιστώ όπως οδηγώ θα τα δώσουμε πουθενά.
Μετά για το κλασσικό μεσημεριανό στην ταβέρνα...
- Τι να πάρουμε ρε Βλάσση?
- Μια σαλάτα και μεταλλικό νερο ρε φίλε. Άμα φάω πολύ θα με πιάσει νύστα και σε κοιμηθώ σε καμιά ευθεία. Και ως γνωστόν μπύρα και τιμόνι απογορεύονται.
- Έλα ρε Βλάσση μια μπυρίτσα μόνο! Φάε και χταποδάκι!
- Σκάσε ρε? Θες να σκοτωθούμε???
Πιο αργά γυρνάνε στο ξενοδοχείο. Στο σαλόνι παίζει ΦΟΡΜΟΥΛΑ.
- Πωπω Βλάσση ο Σούμι που γουστάρεις ρε! Άραξε!
- Πάω πάνω να την πέσω ρε. Το βράδυ θα βγούμε και πρέπει να είμαι ξεκούραστος για να οδηγήσω.
Το βράδυ στο μπαράκι...
- Βλάσση, μπυρίτσα?
- Τι λες ρε πως θα πάμε πίσω? Πιάσε μια γκαζόζα.
Μετά από λίγο...
- Παιδιά πάω έξω, η δυνατή μουσική θα επιρρεάσει αρνητικά την οδήγηση, άσε που με ζαλίζει κιόλας.
Όπως φεύγουν (στις 2 γιατί το πρωί ο οδηγός πρέπει να οδηγήσει) τους την πέφτουν 3 ξένες, ξανθιές και όμορφες..
- Πώπω κάτι @#!#%. Σταμάτη Βλάσση να τις βάλουμε μέσα!
- Τι λες ρε!! Ακούς πως φωνάζουν! Πως θα οδηγήσω με αυτές μέσα! Άσε που θα είμαστε και 6 μες το αμάξι, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ!
Φοβερο!Με βουλωσες!
Συμβιβαστειτε λοιπον με την ''ασφαλη μερικη μειωση'' των οδηγικων σας ικανοτητων (εσεις ξερετε τα ορια σας πολυ καλα αλλωστε...)!ΑΡΑ:
Πιειτε και οδηγειτε αφοβα!Μαστουρωθειτε και οδηγειτε!Σκαστε στο φαι και οδηγειτε!Οδηγειτε με ηλιαση!Οδηγειτε κοιμισμενοι!Οδηγειτε καπνιζοντας 5 τσιγαρα στο καθε χερι!Οδηγειτε τρωγωντας 10 σαντουιτς και 8 καφεδες!Οδηγειτε και τυφλοι αμα νιωθετε ΟΚ!Εδω ειμαστε Ελληναραδες και θεωρουμε τη διασκεδαση μας το υπερτατο αγαθο αλλωστε!!Εγω δεν θα το κανω!!...Αυτα.
-
Φοβερο!Με βουλωσες!
Συμβιβαστειτε λοιπον με την ''ασφαλη μερικη μειωση'' των οδηγικων σας ικανοτητων (εσεις ξερετε τα ορια σας πολυ καλα αλλωστε...)!ΑΡΑ:
Πιειτε και οδηγειτε αφοβα!Μαστουρωθειτε και οδηγειτε!Σκαστε στο φαι και οδηγειτε!Οδηγειτε με ηλιαση!Οδηγειτε κοιμισμενοι!Οδηγειτε καπνιζοντας 5 τσιγαρα στο καθε χερι!Οδηγειτε τρωγωντας 10 σαντουιτς και 8 καφεδες!Οδηγειτε και τυφλοι αμα νιωθετε ΟΚ!Εδω ειμαστε Ελληναραδες και θεωρουμε τη διασκεδαση μας το υπερτατο αγαθο αλλωστε!!Εγω δεν θα το κανω!!...Αυτα.
Δηλαδή εσύ συμφωνείς 100% με τον Βλασση?
Για να καταλάβω δηλαδή...
-
Ο χρήστης VIRSS έγραψε:
Δεν υπαρχει καμμια μελετη που να αποδεικνυει οτι ειναι ασφαλες να οδηγεις εστω και με 0.01 mgr αλκοολ στο αιμα σου!!
Έχεις υπόψιν σου κάποια μελέτη που να αποδεικνύει οτι είναι επικίνδυνο να οδηγεί κάποιος με συγκέντρωση αιθανόλης στο αίμα 0,01mg/mL; Από περιέργεια άνοιξα μια τοξικολογία που έχω δίπλα μου και μέχρι τα 50mg/100mL (= 0,5mg/mL) δεν αναφέρεται κάποια επίδραση ('άτομο νηφάλιο' είναι η ένδειξη). Φυσικά και είναι θέμα του εκάστοτε οργανισμού αλλά έχω την εντύπωση οτι αυτή η γενίκευση είναι αποδεκτή.
Εχεις υποψιν σου καποια μελετη που να αποδεικνυει οτι ειναι επικινδυνο να οδηγει καποιος με μεγαλη συγκεντρωση ΜΕΘΑΝΟΛΗΣ στο αιμα του?
-
Ο χρήστης afonic έγραψε:
Φοβερο!Με βουλωσες!
Δηλαδή εσύ συμφωνείς 100% με τον Βλασση?
Για να καταλάβω δηλαδή...
Απλα θεωρω πως ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ μειωνει ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ τις οδηγικες μου ικανοτητες ΔΕΝ θα το κανω!!Ολα τα υπολοιπα πιστευω πως ειναι συμβιβασμοι!
Πανω στο τιμονι μπορει να σκοτωθεις και να σκοτωσεις!Προτιμω να μην παιξω ρακετες (σιγα μην πεθανεις κι απο τις ρακετες ...δεν παθαινεις τοσο ευκολα ηλιαση...) απο το να κινδυνεψω μετα στο δρομο..και να βαλω σε κινδυνο οσους ειναι επιβαινοντες και τους υπολοιπους χρηστες του δρομου..οδηγωντας υπο την επιρρεια ηλιασης/αλκοολ/μπομπας αλκοολ(για να ειμαι και εντος θεματος..)/σκασμενος στο φαι/ναρκωτικων/φαρμακων/υπνηλιας/τσιγαρου(παρεμπιπτοντως..καπνιζω!)
Ναι ειναι γεγονος!!θα απαρνηθω το παιξιμο των ρακετων!!Δεν ξερω πως θα αντισταθω σε τετοιο πειρασμο...πως θα καταφερω να ζησω μετα απο αυτο...αλλα θα το παλεψω!!
-
Απλα θεωρω πως ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ μειωνει ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ τις οδηγικες μου ικανοτητες ΔΕΝ θα το κανω!!Ολα τα υπολοιπα πιστευω πως ειναι συμβιβασμοι!
(παρεμπιπτοντως..καπνιζω!)
Τότε γιατί καπνίζεις;
-
Ο χρήστης camber έγραψε:
Τότε γιατί καπνίζεις;
Δεν σε πιανω...αν καταλαβες οτι καπνιζω την ωρα που οδηγω προφανως καταλαβες λαθος!!
Καπνιζω γενικα λεω..σε ενδειξη οτι κι εγω θελω να καπνισω αλλα δεν το κανω επειδη το θεωρω ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ την ωρα που οδηγω!!Παντως δεν περιμενα να υπαρχουν τετοιες απηρχαιωμενες αποψεις απο ανθρωπους που διαβαζουν περιοδικα αυτοκινητου!(εκτος αν κοιτανε μονο τις φωτογραφιες με τις εντυπωσιακες γωνιες που καταφερνουν οι δοκιμαστες.. )
Σε λιγο θα μου πειτε οτι δεν χρειαζεται να φοραμε και ζωνη μεσα στην πολη!!!! -
Τότε γιατί καπνίζεις;
Δεν σε πιανω...αν καταλαβες οτι καπνιζω την ωρα που οδηγω προφανως καταλαβες λαθος!!
Καπνιζω γενικα λεω..σε ενδειξη οτι κι εγω θελω να καπνισω αλλα δεν το κανω επειδη το θεωρω ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ την ωρα που οδηγω!!Παντως δεν περιμενα να υπαρχουν τετοιες απηρχαιωμενες αποψεις απο ανθρωπους που διαβαζουν περιοδικα αυτοκινητου!(εκτος αν κοιτανε μονο τις φωτογραφιες με τις εντυπωσιακες γωνιες που καταφερνουν οι δοκιμαστες.. )
Σε λιγο θα μου πειτε οτι δεν χρειαζεται να φοραμε και ζωνη μεσα στην πολη!!!!Άν διάβαζες το θέμα από την αρχή θα καταλάβαινες τις απόψεις μου και των υπολοίπων.
Είμαι εναντίον της άμετρης κατανάλωσης αλκοόλ όταν κάποιος οδηγεί. Βρίζω όσα ΖΩΑ γίνονται κουρούμπελα και μετά πάνε να οδηγήσουν. Σέβομαι όσους λένε ότι όταν οδηγουν δεν θα πιουν σταγόνα. Άλλα, δεν θεωρώ ότι όποιος πιει μια μπύρα είναι ανεύθυνος, ούτε ηλίθιος, ούτε μαλάκας.
Τα ατυχήματα έχουν άλλη αιτία, σωστά όπως είπες ναρκωτικά, φάρμακα, αλκοόλ, κινητά κτλ. Η κυριότερη όμως είναι η άθλια οδική συμπεριφορά ΠΟΛΛΩΝ οδηγών. Έτσι ας μην γινόμαστε υπερβολικοί γιατί βλέποντας το δέντρο χάνουμε το δάσος.
ΥΓ. Ζώνη βάζω για να πάω μέχρι και το περίπτερο. Και το κινητό το βάζω αθόρυβο, και τη μουσική χαμηλά.
-
Ο χρήστης afonic έγραψε:
Άν διάβαζες το θέμα από την αρχή θα καταλάβαινες τις απόψεις μου και των υπολοίπων.
Είμαι εναντίον της άμετρης κατανάλωσης αλκοόλ όταν κάποιος οδηγεί. Βρίζω όσα ΖΩΑ γίνονται κουρούμπελα και μετά πάνε να οδηγήσουν. Σέβομαι όσους λένε ότι όταν οδηγουν δεν θα πιουν σταγόνα. Άλλα, δεν θεωρώ ότι όποιος πιει μια μπύρα είναι ανεύθυνος, ούτε ηλίθιος, ούτε μαλάκας.
Τα ατυχήματα έχουν άλλη αιτία, σωστά όπως είπες ναρκωτικά, φάρμακα, αλκοόλ, κινητά κτλ. Η κυριότερη όμως είναι η άθλια οδική συμπεριφορά ΠΟΛΛΩΝ οδηγών. Έτσι ας μην γινόμαστε υπερβολικοί γιατί βλέποντας το δέντρο χάνουμε το δάσος.
ΥΓ. Ζώνη βάζω για να πάω μέχρι και το περίπτερο. Και το κινητό το βάζω αθόρυβο, και τη μουσική χαμηλά.
Το θεμα το διαβασα απο τη αρχη...απλα ειπα κι εγω την αποψη μου!!Οσο υπερβολικη κι αν την θεωρησατε!!Εγω δεν ανοιξα κανεναν καυγα απλα ειπα να καταθεσω την αποψη μου κι εγω μιας και λογω σπουδων το εχω ψαξει το θεμα λιγο γιατι με ενδιαφερει πολυ να ειμαι ενας σωστος οδηγος!!
Δεν νομιζω πως ημουν εγω αυτος που ειρωνευτηκε ετσι δεν ειναι??
Εχεις δικιο σε ΟΛΑ τα παραπανω..Εννοειται πως το ποσοστο των ΖΩΩΝ που προκαλουν ατυχηματα ειναι ΚΤΗΝΩΔΕΣ!!..
Αλλα ακομα κι αν 1 ανθρωπος καταφερει να σωσει τη ζωη του η ακομα και να γλιτωσει απο ενα μικροτρακαρισμα λογω λιγο παραπανω προσοχης στο υπο ποιες συνθηκες οδηγει...δεν θα ηταν ευτυχες?Παρα πολλοι απο εμας (οχι ολοι δυστυχως..) δεν συμπεριφερονται σαν τα ΖΩΑ που περιγραφονται σε αλλο σημειο του forum...Αυτο ομως δεν σημαινει πως δεν πρεπει να προσπαθουμε να βελτιωνομαστε κι εμεις οι ιδιοι ακομα και σε τοσο ''ασημαντους'' τομεις οπως την κατασταση στην οποια βρισκομαστε την ωρα που οδηγουμε!
Φιλικα παντα
-
Μα δεν τσακώθηκε κανένας, εξάλλου στα περισσότερα quotes που έκανα ήθελα να δείξω την αντίθεση μου σε όσους 'έγραψαν' ότι είπε ο giwrgosth.
Άρα επιμένω ότι αν το παιδί πράγματι έχει σωστή αυτοκινητιστική παιδεία (πράγμα για το οποίο δεν έχω λόγω να αμφιβάλλω) δεν μπορεί ένα ποτό να τον έκανε να πηγαίνει με 100 μέσα σε κατοικημένη περιοχή! Προφανώς αποκοιμήθηκε (πολύ σπάνιο όταν είναι παρέα στο αμάξι και μιλάνε) Ή πράγματι ήπιε μπόμπα και λιποθύμησε στο τιμόνι!
Η σωστή παιδεία ΔΕΝ χάνεται και ας πιεις 2 ποτά. Βέβαια πολλοί είπαν, 'για τρελλούς μας περνάς', 'δεν έπρεπε να πιει ούτε σταγόνα' κτλ κτλ. Πολλοί είπαν σαν άλλοι ειδικοί ότι δεν γίνεται να πέσεις τέζα με ένα ποτήρι ποτού μπόμπα!
Δύσκολο το έχετε? Η εμπειρία μου από μπαρ και ειδικά σε τουριστική περιοχή άλλα λέει. Και πόσα ακόμα ατυχήματα έγιναν και θα γίνουν και δεν πάει εκεί το μυαλό όχι μόνο των τρίτων αλλά και του ίδιου του οδηγού! Επιτέλους ας μπει ένας νόμος για τη νοθεία!
Και ξανά για το τέλος,
ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΥΡΙΟΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ. Η έλλειψη της κάνει πιο επικίνδυνο κάγκουρα με σαξόραλλο νυφάλιο, παρά εμένα με 10 ουίσκια. -
Τότε γιατί καπνίζεις;
Σε λιγο θα μου πειτε οτι δεν χρειαζεται να φοραμε και ζωνη μεσα στην πολη!!!!Γενικότερα εννοώ...
Οι οδηγικές σου ικανότητες μειώνονται και από τον τρόπο ζωής εκτός αυτοκινήτου.
Αφού είσαι ο κ. ΣΩΣΤΟΣ να μη καπνίζεις, να μη πίνεις, να τρως υγιεινά, νωρίς για ύπνο και τουλάχιστον καθημερινή 3ωρη εξάσκηση πίσω από το τιμόνι. Μετά τράβα και κατά Φερράρι μεριά γιατί ψάχνουν τον επόμενο αντικαταστάτη του Σουμάχερ.Δεν ξέρω αν παρερμήνευσα τα προηγούμενα post σου ή αν τα έγραψες λίγο γλαφυρά. Είναι το απόλυτο των δηλώσεων που μ΄ έβαλε στον πειρασμό να σχολιάσω.
Θεωρώ οτι όσοι διαβάζουν και γράφουν σ' αυτό το φόρουμ ενδιαφέρονται πραγματικά για την οδήγηση και την αυτοκίνηση γενικότερα. Επομένως όλοι παίρνουν τις όποιες προφυλάξεις θεωρούν σωστές.
Ξέρω πότε έχω πιεί και κατά πόσο είμαι ικανός για οδήγηση. Δεν χρειάζεται να έρθει να μου το πει το κράτος μ' ένα αμφιβόλου ποιότητας test.
Όπως ξέρω και πότε είμαι άρρωστος. Δεν χρειάζεται να μου το πει ο γιατρός.
Το ίδιο νομίζω οτι ισχύει και για σένα και όλους τους συνφορουμίτες. -
Ο χρήστης camber έγραψε:
Ξέρω πότε έχω πιεί και κατά πόσο είμαι ικανός για οδήγηση. Δεν χρειάζεται να έρθει να μου το πει το κράτος μ' ένα αμφιβόλου ποιότητας test.
Όπως ξέρω και πότε είμαι άρρωστος. Δεν χρειάζεται να μου το πει ο γιατρός.Εγω θα παω στη Ferrari απο οτι φαινεται κι εσυ θα βαλεις υποψηφιοτητα για πρωθυπουργος στις επομενες εκλογες!Ε, Γιατρε μου??
-
Ο χρήστης afonic έγραψε:
Μα δεν τσακώθηκε κανένας, εξάλλου στα περισσότερα quotes που έκανα ήθελα να δείξω την αντίθεση μου σε όσους 'έγραψαν' ότι είπε ο giwrgosth.**Βέβαια πολλοί είπαν, 'για τρελλούς μας περνάς', 'δεν έπρεπε να πιει ούτε σταγόνα' κτλ κτλ. **
Αυτο μου εκανε εντυπωση διοτι ειπαν κι αλλοι πως θεωρουν μεχρι και ηλιθιους αυτους που πινουν εστω και μια σταγονα και οδηγουν...και η ''επιθεση'' εγινε μονο σε μενα ξαφνικα!!
Τελος παντων..ας προσπαθησουμε να αποκτησουμε παιδεια οπως ειπες κι εσυ, συνειδηση, συναισθηση του τι γινεται γυρω μας...κι ας κρινουμε πως πρεπει να πραξουμε!
-
εγω ειμαι χασικλης..
αλκοολ δεν πινω
αλλα παντα πριν οδηγησω πινω ενα μπαφακι..
το εχω καρατσεκαρει οτι δεν επιδρα στα δικα μου ορια στην οδηγηση.. φυσικα δε με νοιαζει αν επιδρα στους περισσοτερους..
αλλα τι; δε με πιστευετε; το εχω τσεκαρει σας λεω...να ενα τετοιο καπνιζω πριν οδηγησω
yeah..... smoke weed and worship satan
επισης εχω παρατηρησει οτι ουτε το κινητο επιδρα στην οδηγηση..
ρε γαμωτο δυο λεπτακια θα μιλησω να παρω τη γκομενα μου δεν τρεχει τιποτα..
γαμωτο μου ολοι οι νομοι ειναι αδικοι φτιαχτηκαν μονο για μενα για να μου τη σπασουνπω πω εντωμεταξυ ειναι ολοι ζωα γαμωτο
γυρναω στους δρομους και βλεπω τον αλλο να'χει πιει.. καλα ειναι χαζος; δεν ξερει οτι δεν πρεπει να πινει και να οδηγει; αλλο εγω που ειμαι μαγκας και σηκωνω πολυ αλκοολ γιατι ετσι ειμαστε εμεις οι αντρεςγκρηκ λοβερ με τριχα για πουλοβερ
γες, χαλο, μαι νειμ ισ μιτσαρας -
Ο χρήστης camber έγραψε:
Όπως ξέρω και πότε είμαι άρρωστος. Δεν χρειάζεται να μου το πει ο γιατρός.
Το ίδιο νομίζω οτι ισχύει και για σένα και όλους τους συνφορουμίτες.Ευτυχώς το νομίζεις και δεν είναι έτσι.
Και οι ψυχασθενείς που τους εισάγουν στο Δαφνί ισχυρίζονται ότι είναι μια χαρά. Ευτυχώς δεν τους ακούμε. -
Άνοιξα αυτό το θέμα για να αναδείξω αυτό το τεράστιο, για μένα, πρόβλημα που υπάρχει με τα ποτά μπόμπες, άκουσα πολλές ενδιαφέρουσες απόψεις, αλλά για μένα το θέμα δεν είναι αν συνδιάζοντε ποτό και οδήγηση, αυτό είναι αυτονόητο ότι δεν πρέπει να γίνετε, αλλά δε νομίζω ότι ένα ποτό είναι αυτό που δημιουργεί το πρόβλημα και ούτε η οδηγική παιδεία χάνετε σε έναν 23χρονο λόγω του ότι ήπιε ένα ποτό, δεν μπορείς να τα περάσεις όλα σε κάποιον από τη μια μέρα στην άλλη, θα κάνει λάθη και θα τα διορθώσει κάποια στιγμή αν έχει τις σωστές βάσεις, αλλά η άποψη ας πρόσεχε αφού ήπιε για μένα δεν είναι σωστή, τουλάχιστον σε αυτές τις ηλικίες. Αν τώρα το 95% των χρηστών του forum, βάση τα όσα έχουν γράψει, δεν έχει πιεί ΠΟΤΕ ένα ποτό πριν οδηγήσει και είχε οδηγική παιδεία από τα 8 του χρόνια, τότε οκ, χαίρομαι που μόνο εγώ και 2-3 άλλοι είμαστε τα αποβράσματα αυτής της κοινωνίας.
Ναι, ας πρόσεχε, αλλά βρε παιδιά δεν έκανε και έγκλημα! Ήπιε, **κακώς **αν θέλετε, ένα ποτό. Ένα ποτό σπάνια θα σε φέρει σε κατάσταση μέθης και θα σε κάνει να χάσεις τόσο πολύ τον έλεγχο. Να δεχτώ την άποψη κάποιων ότι θα πρέπει να έχεις μάστερ χημείας για να μπεις σε ένα μπαρ? Εγώ είμαι πότης και έχω πιει τόνους ουίσκια και ξέρω να ξεχωρίζω τα ποτά πριν μπω στο μπαρ, άρα ας μάθει να τα ξεχωρίζει και ο άλλος πριν πάει να πιει?
Πάω τακτικά στο χωριό μου και δεν τολμώ να πιω ούτε νερό στα μπαρ της περιοχής και πιστέψτε με, τα τροχαία είναι καθημερινά, βλέπεις κάποιον να φεύγει από ένα μπαρ νορμάλ, μιλάς μαζί του και το βλέπεις, ξέρεις πως οδηγεί και σε μισή ώρα ακους ότι τράκαρε! Όλοι γίνοντε κουνουπίδι από ένα-δύο ποτά πια?
Ναι, να μην οδηγούμε όταν πίνουμε, αλλά όμως αν κάνουμε το λάθος να πιούμε θα πρέπει το κάθε λαμόγιο να μας καταδικάσει σε θάνατο? Εκεί έχουμε φτάσει πια? Να θεωρούμε εγκληματία τον πιτσιρικά που ήπιε ένα ποτό και άγιο αυτόν που του πούλησε το δηλητήριο γιατί τον έστειλε μια ώρα νωρίτερα? -
εγω συμφωνω 100% με τον afonic. το να μου απαγορευεται να πιω μια μπυρα ή να φαω του σκασμου(αφου παντα ετσι τρωω ) και μετα να οδηγησω μου φαινεται αρρωστημενο.
εσεις βεβαια μπορει να εχετε και μια ηλικια και μολις τρωτε να σας περνει ο υπνος ή να μην εχετε εκ του προτερου καλα αντανακλαστικα.
γιαυτο ειναι θεμα του καθενος. λεει οτι πρεπει να κανουμε στασεις για ξεκουραση καθε 2 ωρες... τι ποσοστο κανει?ΥΓ.εχουν πιασει φιλο μου με ενα red bull και τη γλιτωσε επειδη ειναι μονιμος (μαζι ημασταν).
-
Ο χρήστης patro έγραψε:
ΥΓ.εχουν πιασει φιλο μου με ενα red bull και τη γλιτωσε επειδη ειναι μονιμος (μαζι ημασταν).
Kαι ποιο το πρόβλημα που ήπιε red bull? Αυτό δεν έχει αλκοολ... τι του βρήκανε?
Εκτός αν δεν κατάλαβα καλά...
Ποτά μπόμπες και οδήγηση