-
Ο χρήστης provocatoras έγραψε:
Θα αναγκαστώ να επαναφέρω παλιότερο ποστ: ο φίλος thvarveris έχει απόλυτο δίκιο.
Στο προφίλ το Leon II και το νέο Astra όχι μόνο έχουν ομοιότητα, αλλά σκανδαλώδη σε βαθμό λεπτομέρειας,
τόσο που είναι αστείο κάποιοι να λένε ότι δεν τους αρέσει το προφίλ του Leon και τους αρέσει αυτό του Astra ή και το αντίστροφο.
Δε με νοιάζει τόσο αν θες που έχουμε μια ξεκάθαρη περίπτωση αντιγραφής,
όσο το τί θα λεγόταν σήμερα αν πχ ένα μοντέλο άλλης μάρκας έβγαινε και αντέγραφε έτσι το σχέδιο του Astra
....Κατά τη γνώμη μου το Astra έχει ένα αρκετά μοντέρνο εσωτερικό
και γι' αυτό είναι που πρέπει να γίνει λόγος παρά για ο,τιδήποτε άλλο.Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Με βάζει σε σκέψεις όλο αυτό. Μήπως πίσω από τις επίσημες ανακοινώσεις και τα κοινώς γνωστά η συνεργασίας μεταξύ των εταιρειών είναι πολύ πιο στενή από ότι πιστεύουμε εμείς;
Επίσης συμφωνώ και για το πολύ ωραίο εσωτερικό του ASTRA αλλά το 'κακό' ότι πριν μπεις και γοητευτείς από το όμορφο εσωτερικό έχεις δει την ομοιότητα με το LEON και οπωσδήποτε μια παγωμάρα-αμηχανία την έχεις.
Και φυσικά μιλάω για το γνώστη υποψήφιο αγοραστή και όχι για τον αδαή γιατί εκεί ή όλη συζήτηση μας είναι εκτός ενδιαφέροντος του. -
τη giulietta ξεχασατε αν και οι ιταλοι εχουν επιχειρημα και για αυτο, οτι το λεον αντιγραφει την 147
παντως ρε παιδια πρωτη φορα παρατηρειτε τετοια αντιγραφη?
τα σφηνοειδη hatch της εποχης του golf 5? τα ιδια supermini αν αναφερθουμε στα corsa clio? τα μινι αν μιλησουμε για twingo c2?
αυτο γινεται και θα γινεται
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
τη giulietta ξεχασατε αν και οι ιταλοι εχουν επιχειρημα και για αυτο, οτι το λεον αντιγραφει την 147παντως ρε παιδια πρωτη φορα παρατηρειτε τετοια αντιγραφη?
τα σφηνοειδη hatch της εποχης του golf 5? τα ιδια supermini αν αναφερθουμε στα corsa clio? τα μινι αν μιλησουμε για twingo c2?
Corsa με Clio δεν μπορώ να καταλάβω που μοιάζουν το ίδιο μα twingo c2. Άλλο μοιάζουν στην γενική φιλοσοφία και άλλο είναι ολόϊδιο.
Εδώ μιλάμε για πιστή αντιγραφή.Εδώ αν σου κρύψουν το σήμα είσαι σχεδόν βέβαιος ότι έχεις το ίδιο αυτοκίνητο. -
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Εδώ μιλάμε για πιστή αντιγραφή.Εδώ αν σου κρύψουν το σήμα είσαι σχεδόν βέβαιος ότι έχεις το ίδιο αυτοκίνητο.
θα ελεγα πως φορας παραμορφωτικους φακους... Εγω γιατι τα ξεχωριζω αμεσα και αλλα μου αρεσουν και αλλα οχι.... μιλωντας για προφιλ παντα!
-
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
τη giulietta ξεχασατε αν και οι ιταλοι εχουν επιχειρημα και για αυτο, οτι το λεον αντιγραφει την 147
παντως ρε παιδια πρωτη φορα παρατηρειτε τετοια αντιγραφη?
Corsa με Clio δεν μπορώ να καταλάβω που μοιάζουν το ίδιο μα twingo c2. Άλλο μοιάζουν στην γενική φιλοσοφία και άλλο είναι ολόϊδιο.
Εδώ μιλάμε για πιστή αντιγραφή.Εδώ αν σου κρύψουν το σήμα είσαι σχεδόν βέβαιος ότι έχεις το ίδιο αυτοκίνητο.οκ εκει ειναι πιο εντονη η ομοιοτητα , ομως για το γενικοτερο σχεδιασμο και τα παραπανω μοντελα που ανεφερα θεωρω οτι μοιαζουν ,οχι γενικα αλλα απο καποιες γωνιες αρκετα
-
Βρειτε τις διαφορες!
-
Mην αρχισουμε να βαζουμε φωτο απο αυτοκινητα που μοιαζουν,εδω ειναι το θεμα του νεου ASTRA[mod]
-
Σίγουρα τα Astra,Leon,3, Bravo,..(και πιθανόν και άλλα) έχουν παρόμοια σχήματα στο προφιλ (τυφλός θα πρέπει να είναι κάποιος για να πει το αντίθετο) αλλά από εκει και πέρα το κάθε αμάξι έχει τη δική του προσωπικότητα και τις λεπτομέρειες που το κάνουν να ξεχωρίζει. 5θυρα Hatchbacks ειναι, πόσο να διαφέρουν στο προφιλ? Ακουλουθούν όλα την ίδια σχεδιαστική γραμμή (που φαίνεται να πουλάει αυτή την περιόδο). Αλλά η .. λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά (όπως ήδη ειπώθηκε).
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Εδώ μιλάμε για πιστή αντιγραφή.Εδώ αν σου κρύψουν το σήμα είσαι σχεδόν βέβαιος ότι έχεις το ίδιο αυτοκίνητο.
θα ελεγα πως φορας παραμορφωτικους φακους... Εγω γιατι τα ξεχωριζω αμεσα και αλλα μου αρεσουν και αλλα οχι.... μιλωντας για προφιλ παντα!
Τελικά corsair μπορεί να έχεις πιο 'καθαρά' μάτια από τα δικά μου, αλλά κάτι μου λέει ότι αυτή η κατ' εμέ ομοιότητα θα επανέρχεται συχνά-πυκνά στην οποιαδήποτε αναφορά για το ASTRA από σχετικούς και άσχετους στο μέλλον. Μένει να δούμε ποιος θα επιβεβαιωθεί και κυρίως αν επιβεβαιωθεί το προϊόν την OPEL γιατί αυτό τελικά είναι που μετράει.
-
Μήπως ξέρετε αν υπάρχει κάποιο ήχοσύστημα για το Astra με έγχρωμη οθόνη αλλά όχι navigation? Αν δεν κάνω λάθος το CD400 δεν έχει εγχρωμη οθόνη αλλά το CD500 (που έχει ) έχει και navigation (οπότε το κόστος ξεφεύγει). Μήπως ύπαρχει κάποια ενδιάμεση λύση?
-
Λοιπόν πήγα το είδα και εγώ ως κάτοχος του παλιού αστρα. Εξωτερικά το αυτοκίνητο μου άρεσε αρκετά, εσωτερικά δεν μπορώ να πω το ίδιο. Αυτή η γραμμή πάνω απο το ταμπλό πάντως δεν μου άρεσε καθόλου. Αυτό όμως που μου έκανε πραγματικά άσχημη εντύπωση είναι οτι κάποια πράγματα αντί να βελτιώνονται ( όπως πχ ποτηροθήκες και γενικά χώροι για μικροαντικείμενα ) μας γυρνάνε πίσω. Ανοίγοντας το καπό την έλλειψη του αμορτισέρ..... Έλεος από εκεί βρήκατε να κόψετε...... Τα υπόλοιπα στο τεστ ντράϊβ....
-
Εβλεπα τις εκδόσεις και παρατήρησα οτι η Sport και η Cosmo βγαίνουν με 17'' ζάντες και λάστιχο με 50 προφιλ. Μήπως με τέτοια διασταση καταπονείται πολύ το αυτοκίνητο στους ελληνικούς δρόμου ή δεν θα υπάρχει πρόβλημα?
-
Κρίνοντας από το δικό μου astra H GTC 1.8 μετά από 65800 χλμ με ελαστικά 225/45/17/V θα σου έλεγα ότι δεν είναι το αμάξι που καταπονείται, αλλά οι επιβάτες . Στο αμάξι πρακτικά δεν τρίζει τίποτε στα 4,5 χρόνια που το έχω. Δεδομένου ότι στο νέο άστρα βάζουν ελαστικά 50άρια, υποθέτω ότι τα πράγματα θα είναι οριακά καλύτερα σε ότι αφορά την άνεση επιβατών από το δικό μου, οπότε μάλλον μη πολυσκοτίζεσαι. Ωπωσδήποτε πάντως τόσο μεγάλο ελαστικό, όχι με μοτέρ κάτω από το 1.4 turbo. A, και κάτι άλλο, με δεδομένη τη μεγαλύτερη διάμετρο κύλισης στα 50άρια 225/17 σε σχέση πχ με τα 45άρια δικά μου 225, θα έχεις και κατά τι μεγαλύτερη ταχύτητα για τις ίδιες στροφές σε σχέση με ένα αντίστοιχο 225/45/17.
-
Νομιζω πως φοράει 215/50/17, οπότε πρακτικά το προφίλ είναι ίδιο.
-
Αν είναι έτσι, άκυρα τα πέρι βήματος που έγραψα .
-
καποιος εδω στο φορουμ ειπε οτι απο το Γεναρη ξεκινησαν οι παραγγελιες για το νεο astra, αλλα πως γινεται να παραγγειλεις αυτοκινητο χωρις να εχει ανακοινωθει ο αναλυτικος εξοπλισμος της καθε εκδοσης?
και φυσικα οι αναλυτικες τιμες για τον προαιρετικο εξοπλισμο. -
νομιζω οτι οι τιμες και ο εξοπλισμος καθε εκδοσης εχει ανακοινωθει εδω και πολυ καιρο. Προφανως θα παραγγελνεις συγκεκριμενες εκδοσεις χωρις δυνατοτητα να βαλεις κατι παραπανω...
-
Και οι τιμές και ο εξοπλισμός και τα extra υπάρχουν εδώ και καιρό στις αντιπροσωπίες. Ζήτησέ τα.
Απλώς μάλλον δεν υπάρχουν αναλυτικά στο ανανεωμένο site. -
Μπορεί κάποιος φίλος που έχει δει το νέο astra από κοντά κι έχει μπει στο σαλόνι του να επιβεβαιώσει αν τα καλύμματα στις εμπρόσθιες κολώνες παρμπρίζ (οδηγού - συνοδηγού) είναι σκληρά πλαστικά κι όχι από υλικό ταπετσαρίας όμοιο ή παρεμφερούς αίσθησης με του ουρανού του αυτοκινήτου όπως στο απερχόμενο μοντέλο;
-
στο autotriti εχει ενα ενδιαφερον συγκριτικο του opel astra 1,6T-180 με το vw golf 1,4 tsi-160.
http://www.autotriti.gr/data/magazine/v ... /38238.asp
ασχετα με τη συγκριση αυτη το συγκεκριμενο astra φαινεται ενδιαφερουσα επιλογη σε πολυ καλη τιμη, 21.500 ευρω και ειδικα στην εκδοση sport.
προβλεπω δυσκολη μαχη αναμεσα σε astra, gulietta, golf, megane, αντε και τα νεα focus και leon αργοτερα.
σε κανα χρονο που λεω να αλλαξω to gp μου για μεγαλυτερο θα μπω σε σκεψεις πολλες...
Opel Astra 2009