-
λοιπον επειδη εχω μνημη χρυσοψαρου, πηγα κατω και ειδα το βιβλιαρακι
180.000 χλμ θελει ο ιμαντας στα 2λιτρα tfsi αρα τσαμπα η φασαρια να μπει καδενα
απλα μπερδευτηκα απο το clio που ηθελε στα 90 , αλλα αλλαξαμε στα 60 γιατι εβγαλε προβλημα η τρομπα
(μη ρωτατε πώς γινονται ολα αχταρμας μες στο κεφαλι μου)
αρα παιδια μη ψαρωνετε με τη καδενα , μουφα ειναι -
Kράτα τον τότε ... εμείς θα παρακολουθούμε το Audi topic μην ανησυχείς.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Kράτα τον τότε ... εμείς θα παρακολουθούμε το Audi topic μην ανησυχείς.καλα δε θα τον κρατησω τοσο
αλλα χαρηκα γιατι δε θα χρειαστει να αλλαξει στα 60100 θα τον κρατησω σιγουρα παντως
εσυ που εχεις και βελτιωση ελεγξε τον στα 150...θα κοιταζω το seat topic μην ανησυχεις
-
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
ειναι πολυ λογικο να μπαινεις σε ενα ΑΘΛΙΟ υπομενου για να ενεργοποιησεις το airc condition......μια διαδικασια που δεν μπορεις να την κανεις με κλειστα ματια και πρεπει να παρεις τα την προσοχη σου απο το δρομο...
ΕΛΕΟΣ
εργονομικα το προηγουμενο αστρα ηταν για τα αναθεμα....
Eχεις απολυτο δικιο! το astra το εχει ο κολλητος μου,
του το ειχα παει μια φορα για service γιατι αυτος δεν μπορουσε να φυγει απο την δουλεια του , ε λοιπον για να ρυθμισω το αιρ κοντισιον και το ραδιοφωνο σταματησα στην ακρη με αλαρμ και εφαγα περιπου 5 λεπτα μεχρι να βρω στο μενου που θα παω και πως θα τα ρυθμισω ,επεισης κακια εντυπωση μου εκανε οτι δεν ουτε μια ποτηροθηκη :Αυτό που λέτε απλά δεν ισχύει.
-'Αμα είχε απλό αρκουδισιο, τότε ρυθμίζεται με τα κλασσικά κουμπια που έχουν ολα τα αμαξια του κόσμου.
-Άμα είχε ηλεκτρονικό κλιματισμό , τότε μόνο το κουμπί ΑΥΤΟ φάτσα μπροστά αρκεί.
-Αμα θέλεις να ανοίξεις τον κομπρεσορα στης περιπτωση που είναι κλειστός, τότε με 2 κινήσεις τον έχεις ανόιξει. Δεν έχει υπομενου. Ένα και μοναδικό μενου για το αρκουδισιο, ανεξαρτητο από ραδιο-check control-κτλ...Επίσης το αστρα από το facelift και μετά έχει μία ποτηροθήκη πίσω από το χειρόφρενο.
Στο καινούργιο έχει αρκετές βλέπω..ανάλογα την έκδοση..
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Kράτα τον τότε ... εμείς θα παρακολουθούμε το Audi topic μην ανησυχείς.
καλα δε θα τον κρατησω τοσο
αλλα χαρηκα γιατι δε θα χρειαστει να αλλαξει στα 60100 θα τον κρατησω σιγουρα παντως
εσυ που εχεις και βελτιωση ελεγξε τον στα 150...θα κοιταζω το seat topic μην ανησυχεις
θα ΤΗΝ ελεγξω...δεν θα την αλλάξω.
για να μαθαίνεις :
*Η καδένα κίνησης των εκκεντροφόρων μόνο προτερήματα έχει να επιδείξει έναντι του
αντίστοιχου ιμάντα.Δεν χρειάζεται ποτέ συντήρηση ή προληπτική αντικατάσταση και το όριο ζωής της
εκτιμάται πέρα των 150,000 Κμ. Είναι ανεπηρέαστη από θερμοκρασίες, σκόνη, ή χημικές
προσβολές (πχ αλάτι στον δρόμο μιάς και είναι επίκαιρο) γιατί είναι 'εσώκλειστη' μέσα
στον κινητήρα και λιπαίνεται από το λάδι. Επίσης καταλαμβάνει λιγότερο χώρο (πλάτος)
από τον αντίστοιχο ιμάντα και έχει μηδενικές παραμορφώσεις κατά την μεταφορά της
κίνησης από τον στρόφαλο στον (τους) εκκεντροφόρους.Παλαιότερα οι καδένες ήταν θορυβώδεις αλλά σήμερα χρησιμοποιούνται καδένες
τύπου Morse οι οποίες είναι ΚΑΙ αθόρυβες.Το μόνο μειονέκτημά τους έναντι των ιμάντων είναι το κόστος και αυτός είναι και ο
λόγος που προτιμάται ο ιμάντας στα σύγχρονα αυτοκίνητα από τους κατασκευαστές.* -
ασε με να χαρω λιγακι
παντως αφου δεν ειναι τοσο τραγικα τα πραγματα με τους ιμαντες δεν παιζει προβλημα..
στα χλμ τα οποια λεμε σιγουρα θα εχουμε αλλα πιο σοβαρα προβληματα να μας απασχολουν
-
Qsis 180κ ή πόσα χρόνια είναι η αλλαγή?
@elteo
Αν η καδένα χρειαστεί άλλαγμα στα 150κ να ξέρεις οτι τα κερατιάτικα είναι πολλά περισσότερα από την αλλαγή ιμάντα στα 180κ. Από την στιγμή που στα νέα μοτέρ το όριο αλλαγής έχει μετακινηθεί προς το πάνω από τον ίδιο τον κατασκευαστή μου είναι αδιάφορο τι θα έχει το μοτέρ. -
νομιζω 6 χρονια (τα μπουζι σιγουρα ηταν 6 χρονια ή 90Κ , νομιζω το ιδιο και ο ιμαντας, μη με βαλεις να ξαναπαω κατω )
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
@elteo
Αν η καδένα χρειαστεί άλλαγμα στα 150κ να ξέρεις οτι τα κερατιάτικα είναι πολλά περισσότερα από την αλλαγή ιμάντα στα 180κ. Από την στιγμή που στα νέα μοτέρ το όριο αλλαγής έχει μετακινηθεί προς το πάνω από τον ίδιο τον κατασκευαστή μου είναι αδιάφορο τι θα έχει το μοτέρ.Μιραζ
από την μία ναι ίσως δεν σε αφορά αλλά από την άλλη όπως και να το κάνουμε είναι πιο αξιόπιστη λύση η εφαρμογή της καδένας ειδικά με τις πιέσεις που τρώνε τα μοτέρ αυτά.
από τι υλικό είναι φτιαγμένοι αυτοί οι ιμάντες και αντέχουν 180k ;
Qsis για ξαναπήγαινε ... και φέρε μου κ 2 πιτόγυρα
-
Δεν έχει πάει κανένας να το δει από κοντά; Εδώ και 2 μέρες είναι στην έκθεση στο Ελληνικό.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
@elteo
Αν η καδένα χρειαστεί άλλαγμα στα 150κ να ξέρεις οτι τα κερατιάτικα είναι πολλά περισσότερα από την αλλαγή ιμάντα στα 180κ. Από την στιγμή που στα νέα μοτέρ το όριο αλλαγής έχει μετακινηθεί προς το πάνω από τον ίδιο τον κατασκευαστή μου είναι αδιάφορο τι θα έχει το μοτέρ.Μιραζ
από την μία ναι ίσως δεν σε αφορά αλλά από την άλλη όπως και να το κάνουμε είναι πιο αξιόπιστη λύση η εφαρμογή της καδένας ειδικά με τις πιέσεις που τρώνε τα μοτέρ αυτά.
Από το ίδιο υλικό που είναι φτιαγμένα τα TSi που δεν ανατινάζονται...Μην την πάμε την συζήτηση εκει από την στιγμή που το λέει ο κατασκευαστής έχει τελειώσει το θέμα...Στο δικό σου μοτέρ της Citroen στην Γαλλιά η αλλαγή ήταν 120κ πριν 2-3 χρονιά.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
@elteo
Από το ίδιο υλικό που είναι φτιαγμένα τα TSi που δεν ανατινάζονται...Μην την πάμε την συζήτηση εκει από την στιγμή που το λέει ο κατασκευαστής έχει τελειώσει το θέμα...Στο δικό σου μοτέρ της Citroen στην Γαλλιά η αλλαγή ήταν 120κ πριν 2-3 χρονιά.
60 ήταν ...ή 4 χρόνια. Τον άλλαξα στα 4 χρόνια γιατί με προλαβε ο χρόνος.
Απλή ερώτηση έκανα .... Δεν γνωρίζω και θέλω να μάθω αν ξέρεις κάτι.
-
Αν στο καλυπτει ο κατασκευαστης και μπορεις να κοιμασαι ησυχος,δε πα να'ναι και απο βαμβακι.Το μονο δυσαρεστο θα ειναι το να στερηθεις το αυτοκινητο για οσο καιρο θα διαρκεσει η αντικατασταση
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
@elteo
60 ήταν ...ή 4 χρόνια. Τον άλλαξα στα 4 χρόνια γιατί με προλαβε ο χρόνος.
Απλή ερώτηση έκανα .... Δεν γνωρίζω και θέλω να μάθω αν ξέρεις κάτι.
Πολύ θα ήθελα να δω το βιβλιαράκι που λέει 60k. Είναι τόσο ηλίθιοι εκεί στην σιτροέν;
-
Ο χρήστης MindFresh KilBreeze έγραψε:
Αν στο καλυπτει ο κατασκευαστης και μπορεις να κοιμασαι ησυχος,δε πα να'ναι και απο βαμβακι.Το μονο δυσαρεστο θα ειναι το να στερηθεις το αυτοκινητο για οσο καιρο θα διαρκεσει η αντικαταστασηκαλα αμα γινουν ολα αλοιφη και εισαι εκτος εγγυησης τι να σου κανει και ο κατασκευαστης..
αλλα να μεινει καποιος απο ιμαντα μου φαινεται τραβηγμενο, αμα τον ελεγχεις δεν εχεις προβλημα
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Αν στο καλυπτει ο κατασκευαστης και μπορεις να κοιμασαι ησυχος,δε πα να'ναι και απο βαμβακι.Το μονο δυσαρεστο θα ειναι το να στερηθεις το αυτοκινητο για οσο καιρο θα διαρκεσει η αντικατασταση
καλα αμα γινουν ολα αλοιφη και εισαι εκτος εγγυησης τι να σου κανει και ο κατασκευαστης..
αλλα να μεινει καποιος απο ιμαντα μου φαινεται τραβηγμενο, αμα τον ελεγχεις δεν εχεις προβλημα
Πως να τον ελενχεις;Αν βγαλεις ολα τα καπακια κλπ τοτε τον αλλαζεις.Επισης δεν ειναι απαραιτητο να χαλασει ο ιμαντας,αρκει ενα ρουλεμαν και τα κανει ολα σουπα.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Πολύ θα ήθελα να δω το βιβλιαράκι που λέει 60k. Είναι τόσο ηλίθιοι εκεί στην σιτροέν;
Elteo εισαι σιγουρος ???? νομιζω οτι εχω 70κατι χιλιαρικα και εχω περασει εδω και 6 μηνες τα 4 χρονια και φυσικα το c2 δε το κοιταει ποτε κανεις (ουτε λαδια δε θυμαμαι ποτε πρεπει να αλλαξουν)
αν ειναι να παω να το δω μη με αγχωνετε βραδιατικα
καλα αμα γινουν ολα αλοιφη και εισαι εκτος εγγυησης τι να σου κανει και ο κατασκευαστης..
Πως να τον ελενχεις;Αν βγαλεις ολα τα καπακια κλπ τοτε τον αλλαζεις.Επισης δεν ειναι απαραιτητο να χαλασει ο ιμαντας,αρκει ενα ρουλεμαν και τα κανει ολα σουπα.
αυτο να το πεις στον ελτεο που του λενε στα 150 χιλιαρικα κοιταγμα
μολις το ανοιξουν θα τον τουμπαρουν αμεσως για αλλαγη
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Eγώ θα ξαναρωτήσω...Αν ο κατασκευαστής λέει 180κ ή Χ χρόνια δεν θα τον ακολουθήσουμε? Τεσπά για μένα ιμάντας ή καδένα δεν έχει σημασία ειδικά με τα μεγάλα διαστήματα αλλαγής που έχουν πλέον όλα τα αυτοκίνητα.
@Qsis Τα peugeot στα βιβλία τους γράφουν 90κ (και μιλάμε για το ίδιο μοτέρ) και όπως είπα και πιο πριν τα Γαλλικά βιβλία συντήρησης αναφέρουν 120κ. Στο δικό μου (1998) γράφει 60κ ή 5 χρόνια για τον ιμάντα. -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Eγώ θα ξαναρωτήσω...Αν ο κατασκευαστής λέει 180κ ή Χ χρόνια δεν θα τον ακολουθήσουμε? Τεσπά για μένα ιμάντας ή καδένα δεν έχει σημασία ειδικά με τα μεγάλα διαστήματα αλλαγής που έχουν πλέον όλα τα αυτοκίνητα.
@Qsis Τα peugeot στα βιβλία τους γράφουν 90κ (και μιλάμε για το ίδιο μοτέρ) και όπως είπα και πιο πριν τα Γαλλικά βιβλία συντήρησης αναφέρουν 120κ. Στο δικό μου (1998) γράφει 60κ ή 5 χρόνια για τον ιμάντα.ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΤΑΙ αυτό που λέω. Στο C4 1.6 110hp ήταν 60k ή 4 χρόνια.-
-
Παιδιά... Για το opel astra Μιλάμε ακόμα ή μου φαίνεται;
Opel Astra 2009