-
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
Καλό το Αλμέρα αλλά ΖΧ δεν πρόκειται να γίνει ποτέ σε θέματα 'πατήματος'.
Γιατί δεν κοίταξες Ξαρά 2λτ 167 ίππων;Και ειπα πως κανεις ακομη δεν το σχολιασε , φιλε μου επειδη δεν εχεις οδηγησει το συγκεκριμενο αυτοκινητο για να δεις πως επικοινωνει με τον οδηγο αληθεια δεν μπορεις να εκφερεις αποψη, αλλα για να ειμαι κι αντικειμενικος επειδη κρατω στο αρχειο μου συγκριτικα μεταξυ των τοτε GT-GTi απο ολα τα γνωστα (τοτε) περιοδικα (ΑΜS, 4τροχοι, Car) αν θυμαμαι καλα ερχοταν δευτερο σε χρονους μετα το Peugeot 306 παρα τον υποδιεστερο θεωρητικα κινητηρα με μειον την προωρη φθορα των εμπρος ελαστικων και συν την αμεσοτητα αλλα και αντοχη των υλικων του.
Αυτο απο μονο του τα λεει ολα αν και θα πω - αλλα με διαφορετικη απο τη δικη σου προσεγγιση - πως σιγουρα δεν μπορει να εχει το πατημα του ΖΧ αλλα σε οτι εχει να κανει με ανεση και μονο.Ειπαμε οι Γαλλοι ξερουν καλυτερα απο ολους να στηνουν αυτοκινητα αλλα αυτο δεν αναιρει καποια μοντελα αλλων κατασκευαστων που γραψαν εστω ατυπα ιστορια κι ας μην μας αρεσει.
Ας μας πει καποιος που ειχε/εχει οδηγησει το εν λογω μοντελο την αποψη του παρακαλω για να μην μιλω επι προσωπικου, νομιζω το πιο τιμιο αυτοκινητο στην κατηγορια του τοτε δεδομενης και της εξευτελιστικης συγκριτικα με τον ανταγωνισμο τιμης του.
Φυσικα επειδη ειχα κι εγω Ραλλακι δεν μπορω παρα να εκθειασω την συμπεριφορα του 306 αλλα αλλο ΖΧ κι αλλο Race η GTi, πως λεμε αλλο 'τι μου κανεις' κι αλλο 'τι μου γινεσαι'! -
Είμαι μοιρασμένος στην μέση.
Έχω το ΝΙΣΑΝ 15 ημέρες για αυτό και δεν μπορώ ακόμα να ξέρω πλήρως.
Σήμερα όμως, για να την 'ξεσκουριάσω' πήγα στην δουλειά με την ZX και γύρισα -επίτηδες- από Εθνική.
Τι να πω; 12 χρόνια αυτοκίνητο, 140, 150, 160 ταχύτητα και στρίβει με την σκέψη, δεν ακούγεται, πηγαίνει όπου ακριβώς θέλεις. Αυτό θα μου λείψει πάρα πολύ! Και η άνεση, άνεση, με μία λέξη: γαλλική.
(Παρεπιμπτόντως, το πουλάω, δείτε στις αγγελίες όποιος ενδιαφέρεται)Από την άλλη, το NISSAN κοπανοβροντάει στα σαμαράκια της Αθήνας, αλλά σε δυο γρήγορες επισκέψεις στον Ωρωπό (παρά τα προβλήματα που ανέφερα παραπάνω), βελτίωσα τον χρόνο μου και χωρίς να το επιδιώξω ιδιαίτερα κατά 3 λεπτά στα 15 χιλιόμετρα (από την Εθνική και μετά). Το πως επιταχύνει το αυτοκίνητο δεν περιγράφεται, για μένα τουλάχιστον είναι πρωτόγνωρο. Μπαίνεις σε μία στροφή με τα χιλιόμετρα που έμπαινες και παλαιότερα και λές, καλά, σταματημένος πάω; Στην επόμενη με περισσότερα, στην επόμενη με ακόμα περισσότερα και να μην τα πολυλογώ μέχρι τώρα δεν έχω βρει τα όρια του αυτοκινήτου. Τα 0-100 έρχονται σε 8,2 βάσει του εργοστασίου, αλλά το δικό μου φοράει φίλτρο και εξάτμιση οπότε λογικά ίσως να είμαι λίγο κατω ή γύρω στα 8''.
Με την ΖΧ στα ίδια χιλιόμετρα, θα έμπαινε η τετραδιεύθυνση και θα γύριζε σε υπερστροφή, λίγο ανάποδο και μαζευόταν, αλλά με το ΝΙΣΑΝ απλά ακολουθεί την πορεία που επιλέγεις και δεν φεύγει πόντο από εκεί που θές! Η ZX είχε και την φήμη της 'παιχνιδιάρας' σε σχέση με το 306 που είχε τα ίδια μηχανικά μέρη αλλά διαφορετικό στήσιμο (πιο προοδευτικό λένε, αλλά δεν είχα την τιμή να το οδηγήσω). Επειδή λοιπόν δεν ήθελα να πηγαίνω συνέχεια με τα 4, οδηγούσα σε νορμάλ ρυθμούς. Με το ΝΙΣΣΑΝ είναι σαν να παίζει το βίντεο σε FastForword. Δεν γέρνει, πάει γρήγορα και δεν χρειάζεται ταρζανιές με το τιμόνι. Απλά πάει. Απόλυτα. Δεν μπορείς να μην πάς γρήγορα σε στροφιλίκι. Σε κάνει (να δείχνεις?) καλύτερος οδηγός.Όταν λύσω και το θέμα της ευστάθειας στις ευθείες και του τρέμουλου νομίζω ότι θα το ευχαριστηθώ πάρα πολύ!
Αν θέλω να εκφράσω με δυό λόγια το τι πιστεύω, η ΖΧ είναι GT, το ΝΙΣΑΝ είναι GTi.
Γιατί το διάλεξα;
- Αξιοπιστία (βάσει κάποιων τεστ TUV που δημοσίευσε ο συμφορουμίτης mousatos και έθαβαν μεταξύ άλλων και την ΖΧ ). Όχι ότι εγώ είχα ιδιαίτερα προβλήματα με την ΖΧ αλλά στο επόμενο αυτοκίνητο θα ήμουν το ίδιο τυχερός; Και σε GTi μάλιστα που όλοι τα σκίζουν;
- Τιμή. Το ΝΙΣΑΝ το πήρα 8 χιλιάρικα και έχει 60000 χλμ. Σε 306 ή ΖΧ ή xsara, (με τον καλό κινητήρα των 167 ίππων), κάτω από 10-11 χιλιάρικα δεν έβρισκα κι αυτά ήταν με 120-150 χιλιάδες χλμ.
- Τα τεστ και οι απόψεις των ιδιοκτητών στο internet (στην Αγγλία είναι best seller το συγκεκριμένο μοντέλο), που λένε ότι δεν σπάει-δεν χαλάει και πάει σαν τον διάολο και φτιάχνεται και εύκολα και τουρμπίζεται, (έχει τον κινητήρα του Sunny GTIR χωρίς το turbo), αν θες ακόμα περισσότερα άλογα. Δεν είμαι της μετατροπής (προτιμώ μαμά τα αλογά μου) αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Και το χαμήλωμα που έχει το αυτοκίνητο από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη, σκέφτομαι αν θα το κρατήσω στην επόμενη αλλαγή αμορτισέρ - ελατηρίων.
Αυτά, για να απαντήσω και στις απορίες σας και να σχολιάσω τα γραφόμενά σας. Δεν είμαι ορκισμένος Γάλλος, ούτε Ιάπωνας, ούτε Γερμανός, ούτε Ιταλός. Αλλά ρε γμτ, κάθε σχολή έχει τα καλά της και τα άσχημά της τελικά όπως αποδυκνείεται!
-
Ο χρήστης trickius έγραψε:
Α.. επίσης αν ψάχνεις για ευθυγραμμισά καλό, αν μένεις Αθήνα σου προτείνω αυτόν που είναι απέναντι στα εκατόδεντρα στην Θηβών στο Περιστέρι. Έχει και μηχάνημα ζυγοστάθμισης που ελέγχει τον τροχό επάνω στο αμάξι... 'γαιδούρα' κατα το κοινό...Ηταν ο μοναδικός που μου βρήκε τι έφταιγε.. όλοι οι άλλοι μου λέγαν αρλούμπες..
Συγνώμη για το off-topic αλλά θέλω να ρωτήσω κάτι σχετικά με το μηχάνημα αυτό: Από την ώρα που η ζυγοστάθμιση πετυχαίνεται με τον τροχό επάνω στο αυτοκίνητο σε μια τυχαία θέση που βρίσκεται αυτός εκείνη την ώρα, αν τον βγάλουμε (πχ για έλεγχο των φρένων σε ένα συνεργείο) και τον ξανατοποθετήσουμε (πόσο τοις εκατό πιθανότητα έχουμε να τον βάλουμε ΑΚΡΙΒΩΣ στην ίδια θέση που βρισκόταν κατά τη διάρκεια της ευθυγράμμισης; ) δε «χαλάει» η ζυγοστάθμιση;
-
Ο χρήστης JIM THEO έγραψε:
Καλό το Αλμέρα αλλά ΖΧ δεν πρόκειται να γίνει ποτέ σε θέματα 'πατήματος'.
Γιατί δεν κοίταξες Ξαρά 2λτ 167 ίππων;Και ειπα πως κανεις ακομη δεν το σχολιασε , φιλε μου επειδη δεν εχεις οδηγησει το συγκεκριμενο αυτοκινητο για να δεις πως επικοινωνει με τον οδηγο αληθεια δεν μπορεις να εκφερεις αποψη, αλλα για να ειμαι κι αντικειμενικος επειδη κρατω στο αρχειο μου συγκριτικα μεταξυ των τοτε GT-GTi απο ολα τα γνωστα (τοτε) περιοδικα (ΑΜS, 4τροχοι, Car) αν θυμαμαι καλα ερχοταν δευτερο σε χρονους μετα το Peugeot 306 παρα τον υποδιεστερο θεωρητικα κινητηρα με μειον την προωρη φθορα των εμπρος ελαστικων και συν την αμεσοτητα αλλα και αντοχη των υλικων του.
Αυτο απο μονο του τα λεει ολα αν και θα πω - αλλα με διαφορετικη απο τη δικη σου προσεγγιση - πως σιγουρα δεν μπορει να εχει το πατημα του ΖΧ αλλα σε οτι εχει να κανει με ανεση και μονο.Ειπαμε οι Γαλλοι ξερουν καλυτερα απο ολους να στηνουν αυτοκινητα αλλα αυτο δεν αναιρει καποια μοντελα αλλων κατασκευαστων που γραψαν εστω ατυπα ιστορια κι ας μην μας αρεσει.
Ας μας πει καποιος που ειχε/εχει οδηγησει το εν λογω μοντελο την αποψη του παρακαλω για να μην μιλω επι προσωπικου, νομιζω το πιο τιμιο αυτοκινητο στην κατηγορια του τοτε δεδομενης και της εξευτελιστικης συγκριτικα με τον ανταγωνισμο τιμης του.
Φυσικα επειδη ειχα κι εγω Ραλλακι δεν μπορω παρα να εκθειασω την συμπεριφορα του 306 αλλα αλλο ΖΧ κι αλλο Race η GTi, πως λεμε αλλο 'τι μου κανεις' κι αλλο 'τι μου γινεσαι'!Αυτό ενοοώ και εγώ σε θέμα πατήματος.
Δεν διαφωνούμε. Αλμέρα GTi δεν έχω οδηγήσει αλλά το Πριμέρα GTI (με την πίσω ανεξάρτητη ανάρτηση, το πρώτης γενιάς) ήταν ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ, αν και με ελαφρά υποστροφή.
Και φυσικά για τα χρήματα του ήταν και είναι ασυναγώνιστο το Αλμέρα και ιδιαίτερα καλό αυτοκίνητο. -
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Α.. επίσης αν ψάχνεις για ευθυγραμμισά καλό, αν μένεις Αθήνα σου προτείνω αυτόν που είναι απέναντι στα εκατόδεντρα στην Θηβών στο Περιστέρι. Έχει και μηχάνημα ζυγοστάθμισης που ελέγχει τον τροχό επάνω στο αμάξι... 'γαιδούρα' κατα το κοινό...
Ηταν ο μοναδικός που μου βρήκε τι έφταιγε.. όλοι οι άλλοι μου λέγαν αρλούμπες..
Συγνώμη για το off-topic αλλά θέλω να ρωτήσω κάτι σχετικά με το μηχάνημα αυτό: Από την ώρα που η ζυγοστάθμιση πετυχαίνεται με τον τροχό επάνω στο αυτοκίνητο σε μια τυχαία θέση που βρίσκεται αυτός εκείνη την ώρα, αν τον βγάλουμε (πχ για έλεγχο των φρένων σε ένα συνεργείο) και τον ξανατοποθετήσουμε (πόσο τοις εκατό πιθανότητα έχουμε να τον βάλουμε ΑΚΡΙΒΩΣ στην ίδια θέση που βρισκόταν κατά τη διάρκεια της ευθυγράμμισης; ) δε «χαλάει» η ζυγοστάθμιση;
Εχω ακούσει ότι με κάποιο τρόπο σημαδεύεται η κάθε ρόδα σε ποιο σημείο θα ξαναμπεί, σε επίπεδο όχι μόνο μπροστά-πίσω, δεξιά-αριστερά αλλά και σε επίπεδο μπουλονιού (το συγκεκριμένο στην συγκεκριμένη τρύπα).
Λογικά έτσι δεν υπάρχει πρόβλημα. Αλλά κατά την γνώμη μου άλλα πράγματα έχουν σημασία πολύ περισσότερο απο αυτό...
-
Ο χρήστης dpurpler έγραψε:
Α.. επίσης αν ψάχνεις για ευθυγραμμισά καλό, αν μένεις Αθήνα σου προτείνω αυτόν που είναι απέναντι στα εκατόδεντρα στην Θηβών στο Περιστέρι. Έχει και μηχάνημα ζυγοστάθμισης που ελέγχει τον τροχό επάνω στο αμάξι... 'γαιδούρα' κατα το κοινό...
Εχω ακούσει ότι με κάποιο τρόπο σημαδεύεται η κάθε ρόδα σε ποιο σημείο θα ξαναμπεί, σε επίπεδο όχι μόνο μπροστά-πίσω, δεξιά-αριστερά αλλά και σε επίπεδο μπουλονιού (το συγκεκριμένο στην συγκεκριμένη τρύπα).
Λογικά έτσι δεν υπάρχει πρόβλημα. Αλλά κατά την γνώμη μου άλλα πράγματα έχουν σημασία πολύ περισσότερο απο αυτό...
Όχι σε εμένα δεν σημαδέψαν τίποτα.. αλλά αν το πάρει λογικά, το παλατζάρισμα έχει να κάνει με τον τροχό και όχι τους άξονες-ημιαξόνια. Αν λοιπόν βάλεις το κατάλληλο βάρος στο τροχό και τον διορθώσεις σε τυχών ατέλειες στην περιστροφή του όπου και να μπεί μετά είναι το ίδιο..
Απλώς διαφέρει η εξομοίωση της περιστροφής.. -
Έτσι είναι, σιγά μη βάζει ο κάθε μάστορας σημάδια στη ρόδα όταν τη βγάζει. Πάντως η ζυγοστάθμιση πάνω στο αμάξι είναι ΠΟΛΥ χειρότερη από τη ζυγοστάθμιση που κάνει ένα μοντέρνο μηχάνημα (και στις δύο πλευρές του τροχού και ακρίβεια για μεγαλύτερες ταχύτητες) - χώρια που ζορίζει το διαφορικό.
Επίσης, είναι ο μόνος τρόπος για να ανακαλύψει ένας μ@λ@κας ότι δεν ταιριάζει η ζάντα πάνω στο αυτοκίνητο, πουλάνε δαχτυλίδια προσαρμογής (μεταλλικά ή πλαστικά) γιατί αν τύχει και δεν το προσέξει κάποιος και το αμάξι τρέμει πολύ μετά τη ζυγοστάθμιση αμέσως το ψάχνει και το διορθώνει - δεν μπορεί να τρέμει μαγικά.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Επίσης, είναι ο μόνος τρόπος για να ανακαλύψει ένας μ@λ@κας ότι δεν ταιριάζει η ζάντα πάνω στο αυτοκίνητο, πουλάνε δαχτυλίδια προσαρμογής (μεταλλικά ή πλαστικά) γιατί αν τύχει και δεν το προσέξει κάποιος και το αμάξι τρέμει πολύ μετά τη ζυγοστάθμιση αμέσως το ψάχνει και το διορθώνει - δεν μπορεί να τρέμει μαγικά.Τι εννοείς με αυτό; Η δικιά μου ζάντα έχει ένα μεταλικό δακτυλίδι, αυτό σημαίνει ότι δεν κάνει για το αμάξι;
-
Επίσης, είναι ο μόνος τρόπος για να ανακαλύψει ένας μ@λ@κας ότι δεν ταιριάζει η ζάντα πάνω στο αυτοκίνητο, πουλάνε δαχτυλίδια προσαρμογής (μεταλλικά ή πλαστικά) γιατί αν τύχει και δεν το προσέξει κάποιος και το αμάξι τρέμει πολύ μετά τη ζυγοστάθμιση αμέσως το ψάχνει και το διορθώνει - δεν μπορεί να τρέμει μαγικά.
Τι εννοείς με αυτό; Η δικιά μου ζάντα έχει ένα μεταλικό δακτυλίδι, αυτό σημαίνει ότι δεν κάνει για το αμάξι;
Οι ζάντες δεν είναι φτιαγμένες για ένα αυτοκίνητο, φυσικά έχουν δακτυλίδια για να ταιριάζουν σε όλα τα αυτοκίνητα. Έγραφα για τα τζιμάνια που έλεγαν αρλούμπες στον trickius:
Εγω που είχα ίδιο πρόβλημα με το cliaki μου κάποτε (πάνω από τα 120 μου έτριζε το τιμόνι) το πρόβλημα ήταν τα δαχτυλίδια εσωτερικά στην ζάντα. Δεν εφαπτονταν σωστα οταν βίδωνε στο ημιάξονιο και ταλαντευόταν σε υψηλές ταχύτητες. Ρίχτου μια ματιά και κει...
-
Φιούυυυυυυ!
Ευτυχώς!
Δεν είμαι για ζάντες! Δεν είμαι για ζάντες λέμε!
(Αυτοκίνητο, μεταβίβαση, ασφάλεια, ζυγοστάθμιση1, ζυγοστάθμιση2, καινούρια ελαστικά, τόρνος, ζυγοστάθμιση3, ευθυγράμμμιση, δοκιμαστικές βόλτες, και ΠΑΣΧΑ!).
Έχει αναστενάξει η τσέπη μου!
-
Αν η ζάντα έχει λάθος δακτυλίδι (για άλλο αμάξι) δεν κεντράρει και πάντα θα τρέμει όταν τρέχεις, επίσης είναι επικίνδυνο να μην είναι κεντραρισμένη. Εύκολα το τσεκάρεις, βγάζεις τροχό και μετράς.
-
Μπα... δεν νομίζω να φταίει αυτό, το δακτυλίδι ήταν πακτωμένο πάνω στην ζάντα σχεδόν δεν το ξεχώριζες και βγήκε μόνο 1 από τα 4 (όταν βγάλαμε τις ρόδες) και μετά μπήκε σχετικά δύσκολα. Οπότε λογικά εφάπτει τέλεια.
Σωστά;
-
Στη ζάντα σου ταιριάζει το δακτυλίδι, στο αμάξι ταιριάζει; αν άλλαξες ζάντες κοίταξέ το.
Για το οδήγημα αν το αμάξι σου έχει μικρή απόκλιση μπροστά, στο ταξίδι συμπεριφέρεται όπως το περιγράφεις. Αν δεν σου αρέσει δεν υπάρχει πρόβλημα είναι θέμα γούστου. Δώσε 1-2 χιλ. σύγκλιση μπροστά και δεν θα φεύγει μόλις ακουμπάς το τιμόνι (κοίταξε τη δημοσίευση στη προηγούμενη σελίδα). Μετά βάλε το space truckin' και βγες στην εθνική.
-
Οι ζάντες δεν είναι φτιαγμένες για ένα αυτοκίνητο, φυσικά έχουν δακτυλίδια για να ταιριάζουν σε όλα τα αυτοκίνητα.
Αυτα ειναι τερτιπια των εταιρειων για να μην βγαζουν ζαντες για ολα τα μοντελα και ειδικα οσα δεν εχουν πολλες πωλησεις, κανονικα καθε ζαντα πρεπει να εχει το σωστο offset και καρε για το αυτοκινητο σου, τα ιδια μου ελεγαν και μενα παλια αλλα απο τοτε που πηρα καλυτερο καρο επειδη και κοστιζουν πιο πολλα λεφτα (αρα τα κονομανε) κι επειδη δεν μπορουν να βγαλουν για σπορ χρηση ζαντες με δαχτυλιδια τουλαχιστον οι σοβαρες εταιρειες βρισκω παντα με τα σωστα χαρακτηριστικα (υπαρχουν βεβαια κι αυτοι που βαζουν οτι να' ναι οπου να' ναι).
-
Μην είσαι απόλυτος, το δακτυλίδι δεν κάνει τίποτα άλλο από το να κεντράρει τη ζάντα (οι βίδες δεν μπορούν να κεντράρουν). Μόλις σφίξουν οι βίδες δεν παίζει κανένα ρόλο.
Το offset είναι αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής εκτός αν αλλάζεις τη συνολική διάμετρο του τροχού οπότε το διαλέγεις έτσι ώστε να έχεις το ίδιο scrub radius (μπορεί όμως να θέλεις να αλλάξεις το scrub radius). Το offset δεν το διαλέγεις για να χωράνε οι ρόδες μέσα στα φτερά.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Μετά βάλε το space truckin' και βγες στην εθνική.Μωρέ άμα το φτιάξω να πηγαίνει όπως θέλω, μόνο το speed king θα παίζω!
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Το offset είναι αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής εκτός αν αλλάζεις τη συνολική διάμετρο του τροχού οπότε το διαλέγεις έτσι ώστε να έχεις το ίδιο scrub radius (μπορεί όμως να θέλεις να αλλάξεις το scrub radius). Το offset δεν το διαλέγεις για να χωράνε οι ρόδες μέσα στα φτερά.Τι εννοεί ο ποιητής; Ξέρω θεωρητικά τι είναι το offset, αλλά το άλλο πρώτη φορά το ακούω...
Αν τα πω στον μάστορα θα καταλάβει ή είναι rocket science? Δηλαδή πολύ προχωρημένα και λεπτομέρειες ας πούμε;
-
Να αναφέρω επίσης ότι στην φάση με το ξεβίδωτο μπουλόνι έκανα καμμιά 100ριά χιλιόμετρα μέχρι που άρχισε κάτι (τι;) να κτυπάει ρυθμικά στον τροχό και τότε το αντελήφθηκα, σταμάτησα και το βίδωσα (το μπουλόνι). Αυτό μπορεί να έχει επηρεάσει κάτι μηχανικό;
Επίσης, όταν άλλαξα τα λάστιχα, ο τεχνικός μου είπε να κοιτάξω και να αλλάγω τα ζαμφόρ και κάτι άλλο (φούσκες ίσως;) Το έχω σημειώσει, αλλά έχω το χαρτάκι στο αυτοκίνητο αυτή την στιγμή.
Παίζει να είναι μηχανικό το θέμα; Τι μπορεί να έχει πειραχτεί και πόσο θα πάει το μαλλί όποιος ξέρει;
Εντωμεταξύ, σήμερα το οδήγησα πάλι στην Εθνική και δεν ξέρω αν είναι η ιδέα μου, ΝΟΜΙΖΩ ότι το πρόβλημα γίνεται χειρότερο.... Τωρα νομίζω ότι έχει προστεθεί και τζόγος. Πήγα σε έναν εξουσιοδοτημένο κοντά στην δουλειά αλλά θα μπορέσει να 'με πάρει' την Τετάρτη... Πάει το τριήμερο, με τη ΖΧ θα την βγάλω μου φαίνεται. Μπορεί να είναι ιδέα μου βέβαια, αφού το συζητάμε όλη την μέρα αλλά πάλι... Γενικά το αυτοκίνητο ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να έχει τέτοια συμπεριφορά και να είναι φυσιολογικό. Έχω οδηγήσει ένα sunny 1600, καμμία σχέση, σταθερότατο. 160 χλμ και σταθερότατο! Δεν στρίβει βέβαια, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Πάντως, το όλο θέμα ΔΕΝ είναι απλά η αντίδρασή μου από την Γαλλική άνεση στην σπορτίφ συμπεριφορά του GTI. Τι διάολο, 17 χρόνια οδηγάω και πάω και σχετικά γρήγορα όπου με παίρνει! Κάτι πρέπει να καταλαβαίνω από συμπεριφορά του αυτοκινήτου! Και με αυτό το στήσιμο, πάνω από 130 ΦΟΒΑΜΑΙ να πάω. Ε, αυτό δεν είναι φυσιολογικό!
-
offset - Πόσο μέσα ή έξω είναι ο τροχός, έχεις δει ημιφορτηγά γύφτων με μικρές ρόδες που είναι πολύ πιο έξω από το φτερό;
Το καλύτερο είναι να κάνεις αυτό που λέει ο JIM και να αγοράζεις τη ζάντα του κατασκευαστή αλλά δεν είναι απαραίτητο.
Δεν ξέρω τι ζημιά μπορεί να γίνει με ένα μπουλόνι ξεβιδωμένο, ο μάστορας που το βλέπει θα σου πει.
-
Και με αυτό το στήσιμο, πάνω από 130 ΦΟΒΑΜΑΙ να πάω. Ε, αυτό δεν είναι φυσιολογικό!Αυτά που έγραψα για σύγκλιση - απόκλιση αλλάζουν μόνο την αίσθηση που σου δίνει το αυτοκίνητο, τα ίδια πράγματα κάνει αλλά έχει διαφορετική αίσθηση. Κάτι πολύ διαφορετικό συμβαίνει στο αμάξι σου και 'χάνεται' μετά τα 130, μάλλον έχει σχέση με το τράνταγμα.
Λύση:Almera GTI τρέμουλο στο τιμόνι και ασαφές "πάτημα