-
Άδεια σκέτη χωρίς όχημα πόσο μπορεί να νοικιαστεί?
Επίσης πόσο εύκολο είναι το να νοικιάσεις μόνο άδεια χωρίς όχημα.
Συνηθίζεται στην αγορά? -
άδεια σκέτη δεν ξέρω, νομίζω πάει πακέτο με το όχημα. Αλλά και το όχημα πόσο να έχει, τα ταξί είναι φθηνότερα οχήματα από τα κανονικά. με 15.000 παίρνεισ μια χαρά ταξί, νομίζω σκοντα οκταβια καινούριο κάπου εκεί παίζει.
-
Ο χρήστης nteminio έγραψε:
εγώ θα αγόραζα μια άδεια ταξί με 200 χιλιαρικα (μπορει και 2 η' 3 άδειες). Ειναι στην ιδια τιμή που κάνει ένα διαμέρισμα αλλά αντί να το νοικιάζεις 600-700 ευρώ μηνιαία (και πολλά λέω) την άδεια ταξί την νοικιάζεις τουλάχιστον τα διπλά-τριπλά. Άδεια με ταξί μαζί νοικιάζεται 35 ευρώ η βάρδια. Την ημέρα βγαίνουν 2 βάρδιες, άρα 70 ευρώ/μέρα κέρδος.Έχει και έξοδα, έτσι δεν είναι? Συντήρηση, ασφάλιση οχήματος, ασφάλιση του ιδιοκτήτη στο TΣA + εφορία...Δεν είναι 70 τη μέρα καθαρά...
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
εγώ θα αγόραζα μια άδεια ταξί με 200 χιλιαρικα (μπορει και 2 η' 3 άδειες). Ειναι στην ιδια τιμή που κάνει ένα διαμέρισμα αλλά αντί να το νοικιάζεις 600-700 ευρώ μηνιαία (και πολλά λέω) την άδεια ταξί την νοικιάζεις τουλάχιστον τα διπλά-τριπλά. Άδεια με ταξί μαζί νοικιάζεται 35 ευρώ η βάρδια. Την ημέρα βγαίνουν 2 βάρδιες, άρα 70 ευρώ/μέρα κέρδος.
Έχει και έξοδα, έτσι δεν είναι? Συντήρηση, ασφάλιση οχήματος, ασφάλιση του ιδιοκτήτη στο TΣA + εφορία...Δεν είναι 70 τη μέρα καθαρά...
ειναι τα κλασσικα πραγματακια που δεν τα βλεπουν πολλοι και πεφτουν εξω
παραδειγμα τεντα:
σκαει σπιτι να σου βαλει τεντα κ λεει βγαζω 400 ευρω σημερα κ δεν υπολογιζει ουτε τα εξοδα, ουτε τα υλικα (τα σιδερα κ τα πανια), ουτε τον αλβανο που θα πληρωσει για να βοηθησει να μπει η τεντα κ να σκαρφαλωσει σε ζαρντινιερα του 6ου ουτε ουτε ουτε κ λεει σημερα εβγαλα 400 γιουρος
γιαυτο πεφτον πολλοι εξω
και βασικα ειμαστε γτπ γιατι ξερω'γω στον υπολοιπο δυτικο κοσμο ο καθε χλιμιτζουρακος οπως εγω κ εσυ μπορει να ανοιξει ενα μαγαζακι με μικρο κεφαλαιο κ να βγαινει ή να εχουν οι γονεις του ενα τετοιο
στην ελλαδα ή πρεπει να'χεις ενα σεβαστο ποσο, ή να πιασεις καποια μοδα (οπως αυτη με τα ιντερνετ καφε πριν 7 χρονια ξερω'γω), ή να το ριξεις στα ναρκωτικα, στον παρανομο τζογο και τις κυνομαχιες
ραψωδοι καμικαζι κατα πανω σου -
35 ευρω είναι τα χρήματα τα καθαρά. Εκτός από τα 35 αυτός που νοικιάζει το ταξι επιβαρύνεται με όλα τα υπόλοιπα έξοδα που γράφεις παραπάνω και κάποια ακόμα (ασφάλεια αυτοκινήτου, ασφάλιση δική σου, βενζίνες, κάποιο ποσό σαν έξοδο συντήρησης οχήματος και άλλα που δεν τα θυμάμαι) τα οποία αν θυμάμαι καλά ξεπερνάνε συνολικά τα 70 ευρω/βάρδια.
Anyway , τελικά αυτό το τόπικ είδα ότι είναι από πέρσι, οπότε ασ νας πει κάποιος τι έγινε με τον φίλο που ήθελε να επενδύσει τα χρήματα.
-
To thread δεν είναι μόνο για αυτόν που το ανοίγει. Μπορεί επεκταθεί και να λύσει απορίες πολλών άλλων!
Σχετικά με το ταξί νομίζω πως το θέμα ενοικίασης μόνο της άδειας ενδιαφέρει πολλούς.
Πρόκειται για άυλο αγαθό, συνεπώς δε μπλέκεις με συνεργεία, ακινητοποίηση οχήματος από τρακάρισμα κλπ.
Πέρα από την εύρεση του οδηγού δεν έχει καθόλου τρεξίματαΕπιπλέον τα έξοδα του οχήματος είναι μεγάλα. Πρέπει να αλλάζονται συχνά και βέβαια τα έξοδα σέρβις επίσης είναι μεγάλα αφού κάνουν >100.000χλμ. το χρόνο μέσα στην πόλη (αναφέρομαι στην Αθήνα).
Εγώ πάντως έχω την εντύπωση ότι όσοι νοικιάζουν ταξί τα βγάζουν πέρα δύσκολα.
Αντίθετα ένας ιδιοκτήτης που το μοιράζεται με έναν ενοικιαστή, μπορεί να ζει πολύ άνετα. -
να ρωτήσω εγώ ρε μάγκες, πώς αξιοποιεί κάποιος άδεια ΟΠΑΠ, αν ο ίδιος δεν θέλει να ανοίξει τέτοιο μαγαζί?
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Έπρεπε να είχε βάλει όλα τα λεφτά όταν έδιναν 1,25 για νίκη ΝΔ...
Edit: Σε λιγότερο απο 15 μέρες θα είχε βγάλει 250 χιλιάρικα!
Εσύ να υποθέσω έβαλες όλα τα δικά σου εκεί ώστε να πάρεις το αναπάντεχο 'δώρο' των bookies χωρίς ρίσκο
Καλά σίγουρα υπάρχει ρίσκο αλλά τι να πώ, μου παρα-φένεται σίγουρο ότι η ΝΔ θα κερδίσει..
Υ.Γ. δεν έχω ποντάρει πουθενά..
-
Kαι αφού μιλάμε υποθετικά.. που θα επενδύατε γύρω στις 100 με 115 χιλιάδες, με ετήσια απόδοση άνω του 3%??
Ρωτάω για να πάρω καμιά καλή ιδέα..
-
Ο χρήστης kovathe έγραψε:
Kαι αφού μιλάμε υποθετικά.. που θα επενδύατε γύρω στις 100 με 115 χιλιάδες, με ετήσια απόδοση άνω του 3%??Ρωτάω για να πάρω καμιά καλή ιδέα..
Μα τα επιτόκια προθεσμιακών καταθέσεων είναι ήδη πάνω από το 3%
Από κει και πέρα εξαρτάται από το τι ρίσκο θέλεις να πάρεις...
Για μένα καλό είναι να μοιράζεις το ποσό σε επενδύσεις διαφορετικού ρίσκου.
Έτσι, ένα ποσό πρέπει να επενδύεται σε προθεσμιακές καταθέσεις, ένα ποσό σε μετοχές σταθερής αξίας και μικρής σχετικά απόδοσης, ένα ποσό σε μετοχές με προοπτικές, αλλά όχι εξασφαλισμένες και ένα ποσό σε αμοιβαία.
Επένδυση σε οποιασδήποτε μορφής ατομική επιχείρηση απαιτεί 100% προσήλωση και ξεφεύγει από τον όρο επένδυση. Γίνεται επάγγελμα.
-
Ένας παλιός κλασικός πίνακας ζωγραφικής...
Πουλάνε ακόμα και σήμερα αρκετούς τέτοιους, όπου χρόνο με τον χρόνο κάνουν και πιο ακριβά.
-
Ο χρήστης kovathe έγραψε:
Kαι αφού μιλάμε υποθετικά.. που θα επενδύατε γύρω στις 100 με 115 χιλιάδες, με ετήσια απόδοση άνω του 3%??Ρωτάω για να πάρω καμιά καλή ιδέα..
Τρίμηνη προθεσμιακή γι αυτό το πόσο δίνει σήμερα ετήσια απόδοση 4,5% μικτό...
-
κανεις για Φωτοβολταικα Στοιχεια?
600κ κοστος για εγκατασταση 100KW οπου τα 450κ επιδοτουμενα/δανειοδοτουμενα.
Τί είναι μια καλή επένδυση ΕΑΝ έχεις χρήματα ;