-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
ακομα και μετα το σηκωμα στους 2 τροχους στην διαρκεια του slalom?Σε αυτές τις συνθήκες είναι πολλά τα αυτοκίνητα που θα θα σήκωναν και τους δύο τροχούς και δεν είναι μόνο SUV.
-
Το σήκωμα στους 2 τροχούς πιστευω οφείλεται κυρίως στα πολύ φαρδιά λάστιχα.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Το σήκωμα στους 2 τροχούς πιστευω οφείλεται κυρίως στα πολύ φαρδιά λάστιχα.μάλλον στην πολύ καλή πρόσφυση της πίστας που δημιουργεί 'μοχλό'. Σε ελληνική άσφαλτο ουδείς λόγος ανησυχίας
-
Να θυμίσω ότι δεν έχουμε τιμή για το SX4
-
Αν ποτέ επιτραπεί η πετρελαιοκίνηση και στη 'χώρα' μας, τότε Sedici 1.9 multijet (με τους 120 ίππους ... ) . Κοστίζει λίγο κάτω από 22.000 ευρώ στην Ιταλία (με τους φόρους... ) !!
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Αν ποτέ επιτραπεί η πετρελαιοκίνηση και στη 'χώρα' μας, τότε Sedici 1.9 multijet (με τους 120 ίππους ... ) . Κοστίζει λίγο κάτω από 22.000 ευρώ στην Ιταλία (με τους φόρους... ) !!Το Sedici μπορεί να μην έρθει Ελλάδα φέτος γιατί έχει πωληθεί όλη η παραγωγή του 2006 και η λίστα αναμονής στην Ιταλία έφτασε τους 12 μήνες...
-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Αν ποτέ επιτραπεί η πετρελαιοκίνηση και στη 'χώρα' μας, τότε Sedici 1.9 multijet (με τους 120 ίππους ... ) . Κοστίζει λίγο κάτω από 22.000 ευρώ στην Ιταλία (με τους φόρους... ) !!
Το Sedici μπορεί να μην έρθει Ελλάδα φέτος γιατί έχει πωληθεί όλη η παραγωγή του 2006 και η λίστα αναμονής στην Ιταλία έφτασε τους 12 μήνες...
Μου φαίνεται πως ούτε η ίδια η FIAT δεν περίμενε να έχουν τόση επιτυχία τα μοντέλλα της. Προσωπικά, δεν ενοχλεί η αναμονή, διότι έχω 1,5 χρόνο ακόμα δόσεις για το τωρινό μου αυτοκίνητο ...
-
Αν και δεν έχω δει από κοντά το SX4 παρά μόνο το terios και για αρκετή ώρα, νομίζω ότι αυτά τα δύο αυτοκίνητα δεν μπορούν να συγκριθούν γιατί είναι σε διαφορετικές κατηγορίες.
Ωστόσο ομολογώ ότι (τελικά) δεν θα έπαιρνα το terios γιατί είναι ιδιαίτερα λιτό εσωτερικά (ή τουλάχιστον έτσι δείχνει ο διάκοσμος) καθώς επίσης μου φάνηκε ιδιαίτερα στενό και ψηλό. Φυσικά είναι ποιο πλατύ από το προηγούμενο Terios αυτό όμως δεν αποτελεί και δικαιολογία ότι απέκτησε και το απαραίτητο πλάτος.
Εκατσα στην θέση του οδηγού, έβαλα δίπλα και τον πατέρα μου και δεν είμασταν και ιδιαίτερα άνετα. Απλή μου φάνηκε και η επένδυση στην πόρτα καθώς και μικρό ήταν και υποβραχιόνιο της.
Εμένα δεν μου άρεσε το ανοικτό γκρι των πλαστικών καθώς και τα 'ψεύτικα πλαστικά' με απόχρωση αλουμινίου που αν κρίνω από το hyundai coupe 2002 που είχε τα ίδια, εύκολα ξεβάφουν.Από τι φωτό του SX4 θα έλεγα ότι είναι περισσότερο προσεγμένο και 'δεμένο' αλλά με πολύ λιγότερες δυνατότητες 4x4.
-
Απο την άλλη οτι είναι λιτό εσωτερικά εχει και τα θετικά του,
Οταν δεν υπάρχει κάτι, δέ χαλάει κιόλας
Εμένα πάντως δε με προβλημάτισαν οι χώροι (αν και είμαι ιδιαίτερα ογκώδης) εκτός απο το τιμόνι που δε θα με χάλαγε αν ήταν λίγο πιο ψηλά.
Οσο αφορά την ποιότητα της καμπίνας σίγουρα δεν είναι Mercentes απλα κινείται στα τυπικά Ιαπωνικά δεδομένα.
Το αυτοκίνητο ειναι ενα εργαλείο και το αγοράζει κανείς για να καλύψει της ανάγκες του (τουλάχιστον έτσι θα έπρεπε να είναι) επιλογές πολλες, ζυγίζουμε και διαλέγουμε
Με βάση τα παραπάνω terios ΕΓΩ. -
Αγαπητέ Storm στο θέμα αίσθησης εσωτερικού άντε να το συζητήσουμε, είναι θέμα γούστου κλπ. Εγώ πάντως δεν θα τολμούσα, ακόμα, να συγκρίνω την αντοχή στα πλαστικά ενός ιαπωνικού με αυτήν ενός κορεάτικου και πολύ περισσότερο δεν θα διανοούμην να τα βάλω στο ίδιο καζάνι...
Στο θέμα ύψους πρέπει να παραδεχτείς ότι παραμένει από τα χαμηλά τζιποειδή (και κατάτι χαμηλότερο από το παλιό στενό) απλά είναι ψηλότερο από τα μικρά ή μικρομεσαία με τετρακίνηση.
Στο θέμα πλάτους όμως που είναι 19 εκατοστά μεγαλύτερο από το παλιό και το εσωτερικό πλάτος αντίστοιχο με τα πλατύτερα μικρομεσαία νομίζω ότι είσαι άδικος ή καλομαθημένος από άλλη κατηγορία μεγέθους και για αυτό έχεις υπερβολικές απαιτήσεις.... -
Το Sedici μπορεί να μην έρθει Ελλάδα φέτος γιατί έχει πωληθεί όλη η παραγωγή του 2006 και η λίστα αναμονής στην Ιταλία έφτασε τους 12 μήνες...
Eμ, βέβαια, αν σκεφτεί κανείς ότι το εργοστάσιο στην Ουγγαρία, θα βγάζει παραγωγή μοιρασμένη 60/40 για SX4/Sedici
[/quote]
-
το Sedici το αναμενουν μεσα στον Μαιο... και μαλιστα περιμενουν να πουλησει καλυτερα και απο Punto. Αυτα μου ειχε πει πριν λιγο καιρο αντιπροσωπος της Fiat.
Τωρα, αν το Terios λεμε πως υπερτερει λιγακι λογω ενος μπλοκε, το Sedici υπερτερει κατα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ λογω του οτι σε αυτα τα λεφτα το παιρνεις Diesel και πας εκει που το Terios θα πατιναρει δισκους... case is rested.
-
το Sedici το αναμενουν μεσα στον Μαιο... και μαλιστα περιμενουν να πουλησει καλυτερα και απο Punto. Αυτα μου ειχε πει πριν λιγο καιρο αντιπροσωπος της Fiat.Τωρα, αν το Terios λεμε πως υπερτερει λιγακι λογω ενος μπλοκε, το Sedici υπερτερει κατα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ λογω του οτι σε αυτα τα λεφτα το παιρνεις Diesel και πας εκει που το Terios θα πατιναρει δισκους... case is rested.
-
Τωρα, αν το Terios λεμε πως υπερτερει λιγακι λογω ενος μπλοκε, το Sedici υπερτερει κατα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ λογω του οτι σε αυτα τα λεφτα το παιρνεις Diesel και πας εκει που το Terios θα πατιναρει δισκους... case is rested.Στα πεζοδρόμια;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Τωρα, αν το Terios λεμε πως υπερτερει λιγακι λογω ενος μπλοκε, το Sedici υπερτερει κατα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ λογω του οτι σε αυτα τα λεφτα το παιρνεις Diesel και πας εκει που το Terios θα πατιναρει δισκους... case is rested.
Στα πεζοδρόμια;
Το γελας? Ξερεις ποσο ψηλα ειναι τα πεζοδρομια στην Τσιμισκη και στην Εκαλη? Τρελο ζορι ηια το συστημα μεταδοσης λεμε
-
Απο την αρχή αυτο το thread είχε μεγάλο ενδιαφέρον. SUV vs CROSSOVER σαν να συγκρίνεις πορτοκάλια με μήλα ένα πράγμα (αντι να συγκρίνεις τις ποικιλίες μεταξύ τους ξεχωριστά).
Οσοι θέλετε crossover ανοιξτε νεο thread Sedici VS SX4 VS Δε ξέρω τι άλλο και οι λοιποι συγγενεις TERIOS VS GVITARA VS Jimny.
Aλλιώς θα λέμε τα ίδια και τα ίδια εδω μέσα... -
Ο χρήστης pentraks έγραψε:
Απο την αρχή αυτο το thread είχε μεγάλο ενδιαφέρον. SUV vs CROSSOVER σαν να συγκρίνεις πορτοκάλια με μήλα ένα πράγμα (αντι να συγκρίνεις τις ποικιλίες μεταξύ τους ξεχωριστά).
Οσοι θέλετε crossover ανοιξτε νεο thread Sedici VS SX4 VS Δε ξέρω τι άλλο και οι λοιποι συγγενεις TERIOS VS GVITARA VS Jimny.
Aλλιώς θα λέμε τα ίδια και τα ίδια εδω μέσα...το Crossover πως ακριβως χαρακτηριζετε? Γιατι το Sedici δεν ειναι SUVοειδες και θεωρειτε Crossover?
Και επι της ουσιας? Ποιος πιστευει πως αυτα τα οχηματα δεν ειναι απολυτα ανταγωνιστικα μεταξυ τους? Ποιος πιστευει πως το Sedici/SX4 δεν μπορει να ανταποκριθει στις αναγκες του 99% των υποψηφιων αγοραστων και μαλιστα καλυτερα απο το Terios...
Αλλα ξεχασα... τα Suv, με ουτε καν κλειδωμα 50-50 και 17αρες ζαντες με 45 αρι λαστιχο θεωρουνται off road animals... ενω τα καημενα τα Sedici ειναι τετρακινητα Stilo.
Μααααλιστα...
-
Crossover :
Μα το λεει και η λέξη, κάτι ανάμεσα σε κοινο επιβατικο και SUV.
Στοιχεία φιλικότητα απλου επιβατικού με εκτός δρόμου δυνατότητες.
Αυτη η φιλοσοφία καλύπτει αρκετό κόσμο αλλα ΟΧΙ αυτους που θέλουν τα ΑΚΡΑ. On και off road δηλαδή.
Τα κάνει όλα δηλαδή και .... συμφέρει και όπως πάντα οτι πληρώσεις παίρνεις -
Μια χαρά είναι η τετρακίνηση του SX4 καθώς και ύψος από το έδαφος κτλ. Λίγα αυτοκίνητα προσφέρουν περισσότερα.
Για το 90% αυτών που παίρνουν SUV μια χαρά είναι. Και τα Tuscon/Sportage κτλ πάνω κάτω τα ίδια είναι σε τετρακίνηση αλλά δεν είπε κανείς ότι δεν είναι SUV. Και το HRV κάτι παρόμοιο.
Στην Ελλάδα το target group αυτών των αυτοκινήτων είναι κατά 90% κοινό άρα το thread έχει λόγω ύπαρξης (όπως και συγκριτικά όπως στο car και άλλα που είμαι σίγουρος ότι θα ακολουθήσουν).
Το Terios είναι στα άνω άκρα των SUV σε ότι αφορά την τετρακίνηση. Αυτοί που ξέρουν γιατί χρειάζονται το κλείδωμα κεντρικού κτλ θα το πάρουν. Για τους άλλους τα SX4/Sedici είναι πολύ καλύτερα, πιο οικονομικά και εύχρηστα.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Αγαπητέ Storm στο θέμα αίσθησης εσωτερικού άντε να το συζητήσουμε, είναι θέμα γούστου κλπ. Εγώ πάντως δεν θα τολμούσα, ακόμα, να συγκρίνω την αντοχή στα πλαστικά ενός ιαπωνικού με αυτήν ενός κορεάτικου και πολύ περισσότερο δεν θα διανοούμην να τα βάλω στο ίδιο καζάνι...
Στο θέμα ύψους πρέπει να παραδεχτείς ότι παραμένει από τα χαμηλά τζιποειδή (και κατάτι χαμηλότερο από το παλιό στενό) απλά είναι ψηλότερο από τα μικρά ή μικρομεσαία με τετρακίνηση.
Στο θέμα πλάτους όμως που είναι 19 εκατοστά μεγαλύτερο από το παλιό και το εσωτερικό πλάτος αντίστοιχο με τα πλατύτερα μικρομεσαία νομίζω ότι είσαι άδικος ή καλομαθημένος από άλλη κατηγορία μεγέθους και για αυτό έχεις υπερβολικές απαιτήσεις....Onyx το θέμα εσωτερικής αισθητικής είναι καθαρά θέμα υποκειμενικό και προσωπικής άποψης ... Δεν σύγκρινα τα πλαστικά με τα Κορεάτικα αλλά τα χρωμιομένα πλαστικά που με την τριβή ξεφτίζουν. Φυσικά αυτό δεν πάει να πει ότι του terios θα ξεφτίσουν! Απλά σε μένα έδωσε αυτή την εντύπωση όπως τα περιεργάστηκα ...
Στο θέμα ύψους είναι μία χαρά και χαμηλότερο από το προηγούμενο, έχεις δίκιο.
χμμ...όσο αφορά το πλάτος σίγουρα συγκρίνω με άλλα αυτοκίνητα... Απλά η μη ύπαρξη κεντρικού υποβραχιονίου μου έδωσε την εντύπωση ότι τα καθίσματα είναι κολλημένα μεταξύ τους ... Ισως κάνω λάθος, αλλά αυτή την αίσθηση πήρα όταν έκατσα στο αυτοκίνητο και έκλεισα την πόρτα.Με θεωρείς καλομαθημένο ή άδικο ή άτομο με υπερβολικές απαιτήσεις που ήθελα η θέση οδήγησης να είναι άνετη, ειδικά για ένα αυτοκίνητο που κοστίζει πάνω από 20000euro ?
Daihatsu Terios ή Suzuki SX4/ FIAT Sedici