-
http://www.suzuki-auto.de/auto/live/mod ... iste-1.pdf
-
Το Σαββάτο που ήμουν σε μία εμπορία της Suzuki έπεσα και σε παραγγελία SX4... Είχε έρθει ο πελάτης για να το δει αλλά δεν το είχαν φέρει. Στις εμπορίες θα ερχόταν σήμερα είπαν ...
-
Λοιπον φίλτατοι, μόλις γύρισα απο την personal best στο Μαρούσι, όπου εκτίθεται ήδη ένα SX4.
Eντυπώσεις: ΘΕΤΙΚΟΤΑΤΕΣ!
Το εσωτερικό του φαίνεται πολύ καλοφτιαγμένο, η θέση οδήγησης είναι κατ'εμέ άριστη, όπως άριστο είναι και τα καθίσματα με σωστή στήριξη μηρών (ίσως κάποιοι έχετε πάρει χαμπάρι το κόλλημά μου με τα ...καθίσματα ) Πολύ καλοί χώροι, ακόμη και πίσω απο το κάθισμα οδηγού (ύψος 1.83)Σε ότι αφορά καθίσματα, και αποστάσεις χειριστηρίων απο τον οδηγό, θεωρώ ότι είναι σαφώς καλύτερο απο το Terios!
Και κάτι τελευταίο που μπορει κάποιοι (και συμπαθάτε με) να το εκλάβετε ώς κακία, to SX4 δείχνει -και είναι- 'πιό' αυτοκίνητο απο το Terios... -
Θετικότατες ε? καλό αυτό ...
Σου είπαν τίποτα για παραγγελίες?
Από εμφάνιση εξωτερική πως σου φάνηκε? Εχει ύψος από το έδαφος? -
Παραγγελίες... χμμμ...
Ο πωλητής που ήταν εκεί μου είπε για χρόνο παράδοσης 1 μήνα περίπου σε ότι χρώμα θέλω.
Δύο εκδόσεις εξοπλισμού, βασική: 17.500 -
To SX4, έχει :
19 πόντους απόσταση από το έδαφος ( καλή για το υφος του αυτοκινήτου)ΑΛΛΑ,
ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΕΣ ΓΩΝΙΕΣ (ΜΟΙΡΕΣ) ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ 17,3 !!
ΚΑΙ ΔΙΑΦΥΓΗΣ 31.
(ράμπας ...... )Το TERIOS έχει:
20 πόντους απόσταση από έδαφος
και
προσέγγιση 38 μοίρες,
ΔΙΑΦΥΓΗΣ 37 και ράμπα 24.ΑΠΛΑ ΔΕ ΤΙΘΕΤΕ ΘΕΜΑ ΣΥΓΚΡΙΣΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ.
Για την ιστορία το GV (το 2.0...) έχει :
20 πόντους απόσταση από έδαφος
Πρόσέγγιση 29, διαφυγή 27, και ράμπα 19 -
Εχχχμμμμ... Ναί. Σωστά
Βεβαια, έχει ήδη συζητηθεί παραπάνω το θέμα, εγώ π.χ. το πολύ σε βατό χωματόδρομο, που μπορεί να έχει και λίγη λάσπη να το πάω όταν (μετά το Σεπτέμβρη πρώτα ο Θεός) το κοιτάξω σαν αγορά. Δεν με ενδιαφέρουν οι καθαρά χωμάτινες διαδρομές, παρ'ότι θα έβλεπα με ενδιαφέρον αγώνες 4x4 απο την πλευρά του θεατή όμως...Παρ'αυτα, και επειδή καθαρά εγκυκλοπαιδικά θα με ενδιέφερε να ξέρω τι είναι αυτές οι ...γωνίες που αναφέρετε, (δυατηχώς με τα καθαρά εκτός δρόμου οχήματα και με τόση λεπτομέρεια δεν...) δώστε μου αν μπορείτε το link όπου υπάρχει τεχνική αναφορά σε αυτές, να ξεστραβωθούμε λιγάκι...
-
Και ας πούμε ότι ρωτάς :
Και ξεκινάς. Και βρίσκεις στο χωματόδρομο ( τον κατά τα άλλα βατό ) λάσπες σε χαντάκια από πρόσφατες νεροποντές , λασπωμένη ανηφόρα , κ.τ.λ. Θα περάσει το SX4 ???? Τι γίνεται τότε? Θα με βοηθήσει εμένα τον άπειρο να μην τρομάξω ( και να παρατήσω τις χωμάτινες περιηγητικές περιπέτειες )????
Κατά τα άλλα σίγουρα είναι όμορφο αυτοκίνητο ακόμα και από τις φωτογραφίες , μάλλον πιο ωραίο από το TERIOS ( ελπίζω να το δω τις επόμενες μέρες από κοντά σε αντιπροσωπία Σουζούκι). Και οικονομία πάνω από ένα εκατομύριο δρχ να μην ξεχνιόμαστε.
-
Αυτό το καιρό ΟΛΟΣ Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ασχολειτε με τεστ των Terios και SX4
συγκεκριμένα: 4Τροχοί έχουν και τα δυο ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ
1,9άρη ντήζελ SX4 !!
το νέο περιοδικό (παιδί των 4Τ..) 4auto έχει μινι συγκριτικό terios-SX4και αλλα περιοδικά σχεδόν όλα εχουν δοκιμές των 2 αυτοκινήτων.
εκεί λοιπόν θα βρεις πολλές πληροφορίες.Τα site ακόμη δεν αναφέρουν πολλά πρόγματα.
γωνία προσέγγισης είναι οι μοίρες από το εδαφος μέχρι τη μούρη του αυτοκινήτου, που σχιματίζετε, όταν π.χ προσεγγίζεις ένα ανάχωμα, για να το ανέβεις.
Tο jimny π.χ ;έχει 42 μοίρες, το sx4 17,3 σε ποιό θα βρει η μούρη ;
αντιστοιχα το διαφυγής, στο κατέβασμα π.χ μιας τεράστιας κατηφόρας, αν θα βρει το πίσω μέρος του προφυλακτήρα, εξάτμισης ανάλογα το αυτοκίνητο.ράμπα, οι γωνίες που σχηματίζονται στη 'κιλιά' του αυτοκινήτου όταν π.χ
ανέβεις στη κορυφή ενός αναχώματος και μετά το κατεβεις.τα εξηγησα όσο πιο απλά μπορούσα.
-
Τα έχουμε ξαναπεί αυτά στο thread. Τα νούμερα που έχω για το Sedici είναι λίγο διαφορετικά από το SX4..
Incidence angle (standard A) 20.3°
Exit angle (standard A) 31.1°
Slope angle (standard A) 18.1°
Minimum ground clearance (standard A) (mm) 190
Climbable gradient 33%Τα είπαμε και πριν:
Το SX4 είναι πιο για ON
τo Terios πιο ΟFF -
Φίλε Optodi στο ερώτημα σου,
Μάλλον με τις συγκεκριμένες συνθήκες που αναφέρεις ΤΟ SX4 ΘΑ ΚΟΛΛΗΣΕΙ !!
Και πιστεύω θα κολλήσει ΚΥΡΙΩΣ ΛΟΓΩ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ !!
με λάστιχα A/T 50-50 on-off δηλαδή λογικά θα ζοριστεί αλλα θα περάσει.(ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟΣ ΝΟΜΟΣ, ΠΟΤΕ ΔΕ ΠΑΜΕ 1 ΑΜΑΞΙ ΜΟΝΟ, ΑΛΛΑ 2 ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕ ΜΕ ΥΜΑΝΤΑ ΝΑ ΑΛΛΗΛΟΤΡΑΒΗΧΤΟΥΜΕ...)
-
Ο χρήστης TAGHeuer έγραψε:
Αυτό το καιρό ΟΛΟΣ Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ασχολειτε με τεστ των Terios και SX4
συγκεκριμένα: 4Τροχοί έχουν και τα δυο ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ
1,9άρη ντήζελ SX4 !!
το νέο περιοδικό (παιδί των 4Τ..) 4auto έχει μινι συγκριτικό terios-SX4Θεωρώ ότι δε στέκει συγκριτικό μεταξύ των δύο αυτοκινήτων. Κατ' εμέ, το SX4 θα έπρεπε να συγκρίνεται π.χ. με το HR-V (αν και πλέον τελείωσε η παραγωγή του). Αποπροσανατολίζεται ο κόσμος (που έτσι κι αλλιώς δεν έχει επίγνωση των πραγματικών του αναγκών). Αν τα αυτοκίνητα είχαν λανσαριστεί με απόσταση 2-3 μηνών το ένα από το άλλο, τα συγκριτικά θα ήταν πολύ λιγότερα.
Στα χαρτιά (αλλά και στο δρόμο, σύμφωνα με τον τύπο) δείχνουν εξαιρετικά και τα δύο, αλλά για τελείως διαφορετικές δουλειές.
-
**ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΑΖΖ !!! **
-
και εγώ συμφωνώ και να ξαναπώ ότι όπου είδα τιμές για το SX4 είδα ..περίπου, ..κατά προσέγγιση, κλπ
-
Ο χρήστης ferr@r1 έγραψε:
και εγώ συμφωνώ και να ξαναπώ ότι όπου είδα τιμές για το SX4 είδα ..περίπου, ..κατά προσέγγιση, κλπΟι τιμές πάντως που μου ανέφερε ο υπάλληλος της personal best ήταν ξεκάθαρες, και όχι κατα προσέγγιση...
Ευχαριστώ τους συντρόφους για τις πληροφορίες παραπάνω, κατάλαβα περί τίνος πρόκειται.
Τονίζω και εγώ ότι (αν και τα έχουμε ξανα-ματα-πεί στις προηγούμενες σελίδες του thread) ότι τα SX4/Sedici 'εχουν διαφορετικό προσανατολισμό απο το Terios.
Και όταν εγώ λέω για βατό χωματόδρομο εννοώ κάτι σαφέστατα πολύ απλούστερο και πολύ ευκολότερο απο αυτό εδώ (το έχω ξαναpostάρει)http://www.autobild.de/projektor/galeri ... l_id=10231
το οποίο όπως θα δείτε στην επόμενη ακριβώς φωτό του site, το πέρασε με τα ...ασφάλτινα λάστιχά του.
Θα επιμείνω ότι αυτοκίνητο με πέμπτη σχέση που δίνει 29χλμ/1000στρ ΔΕΝ είναι για ταξίδια, και τέτοιο ακριβώς είναι το Terios.
-
Ο χρήστης panos17 έγραψε:
http://www.autobild.de/projektor/galeri ... l_id=10231
Αυτά θα τα περνάει άνετα και το ένα και τό άλλο.
Οι καλύτερες γωνίες του Terioς θα σε βοηθήσουν σε κατσικόβόλτες με απότομες κλίσεις ενώ το μπλοκέ του θα είναι χρησιμο παντού όπως στην άμμο.
Νομίζω όμως στην στην καθημερινή χρήση στην άσφαλτο το SX4 θα είναι καλύτερη λύση, το παραπάνω πλάτος σε σύνδιασμό με το λίγο χαμηλότερο ύψος πρέπει να του δίνει καλύτερη συμπεριφορά, ενώ η απομόνοση της τετρακίνησης σε 2WD πρέπει να του δίνει καλύτερη οικονομία.
Εν ολίγης εαν δεν προκείται να πάει σε κάτι χειρότερο από την παραπάνω εικόνα, τότε η πολύ καλύτερη τιμή (περί τα 3.000 ευρώ) σε συνδιασμό με την πιο χρήσιμη στην πόλη προσανατολισμό ίσως το κάνουν καλύτερη επιλογή...
...θα περιμένω να το δώ από κοντά ....
-
Θα επιμείνω ότι αυτοκίνητο με πέμπτη σχέση που δίνει 29χλμ/1000στρ ΔΕΝ είναι για ταξίδια, και τέτοιο ακριβώς είναι το Terios.
Μου το κάνεις λιανά αυτό;
-
και εγώ συμφωνώ και να ξαναπώ ότι όπου είδα τιμές για το SX4 είδα ..περίπου, ..κατά προσέγγιση, κλπ
Οι τιμές πάντως που μου ανέφερε ο υπάλληλος της personal best ήταν ξεκάθαρες, και όχι κατα προσέγγιση...
Ευχαριστώ τους συντρόφους για τις πληροφορίες παραπάνω, κατάλαβα περί τίνος πρόκειται.
Τονίζω και εγώ ότι (αν και τα έχουμε ξανα-ματα-πεί στις προηγούμενες σελίδες του thread) ότι τα SX4/Sedici 'εχουν διαφορετικό προσανατολισμό απο το Terios.
Και όταν εγώ λέω για βατό χωματόδρομο εννοώ κάτι σαφέστατα πολύ απλούστερο και πολύ ευκολότερο απο αυτό εδώ (το έχω ξαναpostάρει)http://www.autobild.de/projektor/galeri ... l_id=10231
το οποίο όπως θα δείτε στην επόμενη ακριβώς φωτό του site, το πέρασε με τα ...ασφάλτινα λάστιχά του.
Όταν οδηγοί με σκαραβαίο και τσικουετσέντο έχουν γυρίσει όλον τον κόσμο και μιλάμε σήμερα το 2006, είναι αστείο να λέμε ότι αυτοκίνητο σαν το Terios δεν είναι για ταξίδι. Εκτός αν θέλουμε να υπερτονίσουμε τη διαφορετικότητα
-
Ο χρήστης ferr@r1 έγραψε:
Όταν οδηγοί με σκαραβαίο και τσικουετσέντο έχουν γυρίσει όλον τον κόσμο και μιλάμε σήμερα το 2006, είναι αστείο να λέμε ότι αυτοκίνητο σαν το Terios δεν είναι για ταξίδι. Εκτός αν θέλουμε να υπερτονίσουμε τη διαφορετικότητα
Ναι... και με αρμα μαχης θα μπορουσες να κανεις τον γυρο του κοσμου. Θα το εκανες?
Αμα ειναι να πας για ταξιδι και το αμαξι να σε υποβαλλει σε δοκιμασιες (θορυβος, κοπανημα, κλπ κλπ κλπ.....) τοτε ναι ΔΕΝ ειναι καταλληλο για μακρινες αποστασεις... μην κανετε πως δεν καταλαβαινετε, τα πραγματα ειναι απλα. -
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Ναι... και με αρμα μαχης θα μπορουσες να κανεις τον γυρο του κοσμου. Θα το εκανες?
Αμα ειναι να πας για ταξιδι και το αμαξι να σε υποβαλλει σε δοκιμασιες (θορυβος, κοπανημα, κλπ κλπ κλπ.....) τοτε ναι ΔΕΝ ειναι καταλληλο για μακρινες αποστασεις... μην κανετε πως δεν καταλαβαινετε, τα πραγματα ειναι απλα.σίγουρα υπάρχουν πιο άνετα οχήματα αλλά και η άνεση είναι υποκειμενική όπως και η ευχαρίστηση στο ταξίδι.
Προσωπικά διαφωνώ στο (κεφαλαίο) ΔΕΝ είναι για ταξιδι. Είναι υπερβολικό..
Daihatsu Terios ή Suzuki SX4/ FIAT Sedici