-
GF έχεις τέτοιες πληροφορίες περί βοήθειας εξ ανατολής? Αλήθεια σου το είπαν από τη suzuki? Λες να έχει διαφορά? Ούτως ή άλλως ρομπότ δεν τα φτιάχνουν και τα 2? Αμερική πάντως θαρρώ πως είναι ετοιμαπαράδοτα και εκεί είναι σίγουρα made in Japan.
Φιλικά, KonstantinosV
-
Ο χρήστης GF έγραψε:
Εισαι τυχερός όμως γιατί θα πάρεις μάλλον made in Japan !H παραγωγή στην Ουγγαρία δεν καλύπτει την ζήτηση και έρχεται επιπλέον βοήθεια.
Αν ισχύει αυτό, πιστεύω κι εγώ ότι όσοι το πάρουν από Ιαπωνία, θα είναι πιο τυχεροί από μένα. Πριν δυο βδομάδες το αγόρασα, και άρχισε ήδη ένας μικρός τριγμός στο ταμπλό, κοντά στο ντουλάπι... Δε ξέρω βέβαια αν φταίει που είναι made in Hungary αλλά μπορεί να είναι πιθανό...
Κατά τ' άλλα το αμάξι μου αρέσει πολύ. -
Ναι ισχύει και οι πληροφορίες είναι απο την suzuki.
Τώρα ότι όλα τα φτιάχνουν ρομπότ είναι αλήθεια για το 80%.Το άλλο 20% είναι μέρη που μπαίνει μόνο χέρι.
Και ώς γνωστόν άλλο το χέρι (και η νοοτροπία και η ευσυνηδισία ) του Ιάπωνα και άλλο των υπολοίπων .... -
Συγνώμη ρε παιδια αλλα ειστε σιγουροι οτι κατασκευαζεται και στην Ιαπωνια? Που το ειδατε αυτό? Επι πλεον μη κρινεται με Ελληνικα δεδομένα προχειρότητας, δηλαδή στο εργοστάσιο στην Ουγγαρια μη νομίζετε οτι δεν υπάρχει επίβλεψη και προσοχη στις προδιαγραφές και την κατασκευη σε σχέση με την Ιαπωνια. Εαν ο υπάλληλος δεν καλύπτει με προσοχη και λεπτομέρια προγραμματισμένη τη δουλεια του τον στέλνουν αμεσως απο εκει που ηλθε. Και μη ξεχνάτε οτι η SUZUKI αλλα και η FIAT ποτε δεν ηταν και οι πρωτοπόροι στην ποιότητα κατασκευης αυτοκινήτων ειτε μιλάμε για εργοστάσια τους στην Ιαπωνια η αλλου....
-
Στο ιαπωνικό website υπάρχει κανονικά το SX4. Επίσης δεν ξέρω τι ισχύει για το εργοστάσιο στην Ουγκαρία αλλά τα ισπανικά suzuki είναι αρκετά υποδεέστερα από τα ιαπωνικά αντίστοιχά τους (πχ ανοιχτό-κλειστό Jimny).
-
Ο χρήστης imaginos έγραψε:
Συγνώμη ρε παιδια αλλα ειστε σιγουροι οτι κατασκευαζεται και στην Ιαπωνια? ....Μέχρι και 2λιτρο προσθιοκίνητο βγαίνει.
-
Ο χρήστης GF έγραψε:
Συγνώμη ρε παιδια αλλα ειστε σιγουροι οτι κατασκευαζεται και στην Ιαπωνια? ....
Μέχρι και 2λιτρο προσθιοκίνητο βγαίνει.
Αλλο βγαινει και αλλο κατασκευάζεται στην Ιαπωνία. Εγώ νομίζω οτι μόνο στην Ουγγαρια κατασκευάζονται ολα τα sx4 και sedici. Για το λόγο αυτό κατασκευάστηκε και το εργοστάσιο εκει. Τα 2 αυτα αυτοκίνητα και αργότερα ένα αναλογο με την υπογραφή της Lancia ειναι αποτέλεσμα συμφωνίας και συμπαραγωγης των εταιριων αυτων υπο τη σκέπη της GM που ανηκουν και οι 3. Το οτι πωλείται και στην Ιαπωνία δε σημαίνει οτι κατασκευάζεται και εκεί υποχρεωτικά. Οσο και αν έψαξα στο νετ δε βρήκα sx4 αλλης κατασκευης εκτός απο την Ουγγαρια. Πχ κάτι ανάλογο συμβαίνει και με το CEED της ΚΙΑ το οποίο κατασκευάζεται μόνο στην Σλοβακία αλλά θα πωλείται και στην Αμερική ακόμα σύμφωνα με τα όσα έψαξα και βρήκα. Αυτοκίνητα τα οποια δεν αναμένεται να έχουν τρελλές πωλήσεις οπως πχ το SX4 δε συμφερει στη Suzuki να το παράγει σε 15 εργοστάσια. Δεν πρόκειται για την Corolla που πουλαει εκκατομύρια αυτοκίνητα και γιαυτό το λόγο κατασκευάζεται σε 15 εργοστάσια σε ολο τον κόσμο. Η γεωγραφικη απόσταση δεν παιζει ρολο σημερα εξάλλου.
-
Στην Αμερική είναι made in japan. Το διάβασα κάπου εδώ μέσα http://www.sx4club.com/forums/index.php . Αύριο που θα έχω χρόνο θα βρω πού ακριβώς το λέει.
Φιλικά, KonstantinosV
-
sx4 γιατί το έχω οδηγήσει και αν εξαιρέσεις τις κολώνες που κόβουν λίγο σε ορατότητα, τόσο εντός όσο και εκτός δρόμου θα σε ανταμείψει εξίσου. Επίσης και το Τerios είναι ωραίο. Το Sedici ούτε καν το έχω δει ακόμα, δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη.
-
Ο χρήστης Kosa έγραψε:
sx4 γιατί το έχω οδηγήσει και αν εξαιρέσεις τις κολώνες που κόβουν λίγο σε ορατότητα, τόσο εντός όσο και εκτός δρόμου θα σε ανταμείψει εξίσου. Επίσης και το Τerios είναι ωραίο. Το Sedici ούτε καν το έχω δει ακόμα, δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη.Το Sedici είναι ίδιο με το Suzuki, πάρε όποιο βρεις! Ασε που η Fiat έχει καλύτερο after sales από την Suzuki που είναι ό,τι να 'ναι!
Το Terios καλό φαίνεται, αλλά ακριβό δεν είναι;
-
Ναι η αλήθεια είναι ότι είναι κάπως τσιμπημένο. Και είναι και Daihatsu.
-
Συγνώμη ρε παιδια αλλα ειστε σιγουροι οτι κατασκευαζεται και στην Ιαπωνια? ....
Μέχρι και 2λιτρο προσθιοκίνητο βγαίνει.
Αλλο βγαινει και αλλο κατασκευάζεται στην Ιαπωνία. Εγώ νομίζω οτι μόνο στην Ουγγαρια κατασκευάζονται ολα τα sx4 και sedici. Για το λόγο αυτό κατασκευάστηκε και το εργοστάσιο εκει. Τα 2 αυτα αυτοκίνητα και αργότερα ένα αναλογο με την υπογραφή της Lancia ειναι αποτέλεσμα συμφωνίας και συμπαραγωγης των εταιριων αυτων υπο τη σκέπη της GM που ανηκουν και οι 3.
Έκδοση Lancia τελικά δεν θα βγεί.
Το FIAT Sedici έχει μεγάλη λίστα αναμονής και αποφασίστικε οτι δεν χρειάζεται πιο πολυτελής έκδοση Lancia για πουληθουν περισσότερα κομμάτια. -
Ο χρήστης Kosa έγραψε:
Και είναι και Daihatsu.Που ειναι το κακο σε αυτo;
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Και είναι και Daihatsu.
Που ειναι το κακο σε αυτo;
Εντάξει, δεν είναι και καμιά premium μάρκα, αλλά στα 4χ4 έχει καλό όνομα... Δες πχ το Sirion: μια χαρά αμαξάκι, σε πολύ καλή τιμή αλλά δεν πουλάει και ο λόγος είναι μάλλον το όνομα...
Πάντως μού φαίνεται παράξενο κάποιοι πχ ν' αγοράζουν το Getz 1.1 αντί του Sirion 1.0... Τα ίδια και στις μεγαλύτερες εκδόσεις! -
DAIHATSU = TOYOTA
TOYOTA = DAIHATSU
-
Δεν υπάρχει προκατάληψη. Καθαρά χιουμοριστική απάντηση
-
Terios
Επειδή η εταιρεία είναι θυγατρική της Toyota -
Συγνώμη ρε παιδια αλλα ειστε σιγουροι οτι κατασκευαζεται και στην Ιαπωνια? Που το ειδατε αυτό?Το βρήκα επιτέλους. Με έσκασε αλλά το βρήκα ----> http://www.sx4club.com/forums/showthread.php?t=278
Φιλικά, KonstantinosV
-
Θα συμφωνήσω ότι τα δύο αυτοκίνητα δεν μπορούν να συγκριθούν άμεσα γιατί είναι διαφορετικής φιλοσοφίας. Το μεν Terios είναι ένα τζιπ που εκπολιτίσθηκε για άσφαλτο, το δε SX4 είναι ένα οικογενειακό που αγρίεψε προς τζιπ. Τώρα ο καθένας μας ανάλογα με το τι του αρέσει κρίνει. Οι μεν πορωμένοι με το χώμα προτιμούν το Terios οι δε ασφάλτινοι ταξιδιάρηδες προτιμούν το SX4 με ολίγο χώμα. Ο καθένας μας ανάλογα με τις ανάγκες του και την φιλοσοφία του. Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι η Daihatsu απλώς βελτίωσε τον προκάτοχό της, αλλά η Suzuki Fiat άνοιξαν νέο δρόμο και στην σχεδιαστική φιλοσοφία και στην τετρακίνηση εγκαινιάζοντας τις καινούργιες ηλεκτρονικές τετρακινήσεις στις οποίες συμμετέχουν και οι αισθητήρες του ABS (εκτός από το να δίνουν κίνηση και πίσω, υποκαθιστούν και το μπλοκέ διαφορικό ?), αν και τα ειδικά περιοδικά αυτοκινήτου δεν το εξηγούν επαρκώς αυτό γιατί οι δημοσιογράφοι έχουν μαύρα μεσάνυχτα στα ηλεκτρονικά.
Daihatsu Terios ή Suzuki SX4/ FIAT Sedici