-
Εντάξει, δεν είναι τόσο μαύρα τα πράγματα για τον οφειλέτη.
Άρ. 982 Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας
2. Εξαιρούνται από την κατάσχεση
α) πράγματα που μπορούν να υποστούν άμεση φθορά,
β) η εταιρική μερίδα σε προσωπικές εταιρίες,
γ) απαιτήσεις διατροφής που πηγάζουν από το νόμο ή από διάταξη τελευταίας βούλησης, καθώς και απαιτήσεις για συνεισφορά των συζύγων στις ανάγκες της οικογένειας,
δ) απαιτήσεις μισθών, συντάξεων ή ασφαλιστικών παροχών, εκτός αν πρόκειται να ικανοποιηθεί απαίτηση για διατροφή που στηρίζεται στο νόμο ή σε διάταξη τελευταίας βούλησης ή για συνεισφορά στις ανάγκες της οικογένειας, οπότε επιτρέπεται να γίνει κατάσχεση έως το μισό, αφού ληφθούν υπόψη τα ποσά που εισπράττει ο υπόχρεος, το μέγεθος των υποχρεώσεων που του δημιουργεί ο γάμος του για αντιμετώπιση των οικογενειακών αναγκών και ο αριθμός των δικαιούχων.Δηλαδή, εφόσον δεν υπάρχουν περιουσιακά στοιχεία, ιδίως ακίνητα, και ο οφειλέτης εργάζεται ως μισθωτός, πρακτικά δεν μπορούν να του κάνουν τίποτα οι τράπεζες σε σύντομο χρονικό διάστημα.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
... ενα σημαντικο ποσό (3-4 Τράπεζες ~ περιπου 70000 Ευρω σύνολο) σε καταναλωτικά δανεια...
- Τα δάνεια τι εξυπηρέτησαν; Που καταναλώθηκαν;
- Ο αδελφός σου ζει σε ενοίκιο ή σε ιδιόκτητο σπίτι με γονείς κλπ...;
- Τι αυτοκίνητο έχει;
- Τα έσοδα του είναι από εργασία 8ωρη ή έχει και άλλες πηγές εσόδων;
- Με τι απασχολείται; Ανήκει σε κάποιο σωματείο, σύλλογο εργαζομένων;
- Τα μισά περιπου σε ενα προβλημα υγειας που ευτυχώς είχε θετική κατάληξη.. Τα άλλα σε βλακείες..
- Στο πατρικό μας (ειναι στο όνομα της μητέρας μου). Εγώ εχω δικό μου (ευτυχώς γιατί αμα ειχα και το αγχος αυτό... χε** μεσα..)
- Mazda 3 μοντ 2006
- Εργασία 10ωρη
- Ιδ. υπαλληλος.
-
Σε όχι σοβαρό ύφος.... υπάρχει πάντα και η τελευταία λύση.... να παντρευτεί!
-
Εγινε συγχωνευση των δυο θεματων.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Σε όχι σοβαρό ύφος.... υπάρχει πάντα και η τελευταία λύση.... να παντρευτεί!Γελάω και κλαιω μαζί.. Δύσκολο υπό τις τρέχουσες συνθήκες
-
Ο χρήστης babakos έγραψε:
... ενα σημαντικο ποσό (3-4 Τράπεζες ~ περιπου 70000 Ευρω σύνολο) σε καταναλωτικά δανεια...
- Τα δάνεια τι εξυπηρέτησαν; Που καταναλώθηκαν;
- Ο αδελφός σου ζει σε ενοίκιο ή σε ιδιόκτητο σπίτι με γονείς κλπ...;
- Τι αυτοκίνητο έχει;
- Τα έσοδα του είναι από εργασία 8ωρη ή έχει και άλλες πηγές εσόδων;
- Με τι απασχολείται; Ανήκει σε κάποιο σωματείο, σύλλογο εργαζομένων;
- Τα μισά περιπου σε ενα προβλημα υγειας που ευτυχώς είχε θετική κατάληξη.. Τα άλλα σε βλακείες..
- Στο πατρικό μας (ειναι στο όνομα της μητέρας μου). Εγώ εχω δικό μου (ευτυχώς γιατί αμα ειχα και το αγχος αυτό... χε** μεσα..)
- Mazda 3 μοντ 2006
- Εργασία 10ωρη
- Ιδ. υπαλληλος.
- Πρόβλημα υγείας; Νομίζω ότι οι τράπεζες όταν προσκομίσεις χαρτιά που επιβεβαιώνουν τη χρήση του δανείου για πρόβλημα υγείας δίνουν μεγαλύτερες προθεσμίες εξόφλησης.
- Πατρικό σπίτι; Υποθήκη από την μητέρα σου ή υποθήκη άλλης ακίνητης περιουσίας ή πώληση κάποιου ακινήτου ή οικοπέδου.
- Το αυτοκίνητο αν πουληθεί μπορεί να εξασφαλίσει ένα σεβαστό ποσό για εξόφληση κάποιων δόσεων. Ίσως μπορεί για κάποιο διάστημα να περιοριστεί σε ένα μηχανάκι.
- Εργασία 10ωρη; χμμμ... δύσκολα τα πράγματα εδώ... Αν δεν εργάζεται Σαββατοκύριακα θα μπορούσε να αναζητήσει κάποια εργασία συμπληρωματική.
- Ιδιωτικός Υπάλληλος; Αν εργάζεται σε μεγάλη εταιρία ίσως η εταιρία δίνει κάποιους μισθούς μπροστά (σαν δάνειο) ώστε να ξεπληρώσει κάποιες δόσεις που ίσως τρέχουν ... (το ποσό το κρατά μετά η εταιρία από το μισθό σε κάποιες δόσεις)
Τα παραπάνω απλά αποτελούν κάποιες σκέψεις (ίσως ακραίες) αλλά ίσως βοηθήσουν λίγο...
-
http://www.alphatv.gr/index.asp?a_id=747
Σαμοϊλης rulz
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Σε όχι σοβαρό ύφος.... υπάρχει πάντα και η τελευταία λύση.... να παντρευτεί!Αστείο φαντάζομαι ε;...;
...Εδώ δεν μπορούμε να παντρευτούμε 'εμείς' που και φράγκα βγάζουμε και σε Τράπεζα δουλεύουμε και δεν χρωστάμε και πουθενά...
-
Ο χρήστης babakos έγραψε:
Σιγουρα ο αδερφος σου εκτος απο οικονομικη ,χρειαζεται κ αλλου ειδους βοηθεια γιατι η ανωριμοτητα κ ανευθυνοτητα του θεωρειται δεδομενη .Μηπως πρεπει να κινηθειτε προς αυτη την κατευθυνση κ πετυχετε...........τον λογο εχει ο Μανος
Δεν θα διαφωνήσω μαζί σου.. αλλά προτεραιοτητα εχει στην παρούσα φάση να τον γλυτώσω από Τειρεσίες δικαστικές περιπέτειες κλπ.... Γιαυτό ψάχνω να δω τι αλλο μπορώ να κανω ..
Για επικληση ψυχολογικων προβληματων μιλαω κ εφαρμογη του ουκ αν λαβεις παρα του μη εχοντος ο αδερφος σου ομως εργαζεται κ θα προχωρησουν στο μετρο της παρακρατησης μισθου .Στην περιπτωση που εχω υπ'οψιν μου κυριολεκτικα του εκλασαν @@@@@@ κ δεν ασχοληθηκε κανενας παλι μαζι του, τον συντηρει ομως η οικογενεια (δεν εργαζεται) . Χρωστουσε σε τραπεζες ,νοικια ,κοινοχρηστα ,δεη,οτε ,νερο .......
-
@ babakos Ο αδελφός σου είναι υγιής, έχει δουλειά, έχει κι έναν αξιοπρεπή μισθό - δεν ανήκει στη γενιά των €700. Τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν πολυ χειρότερα (ασθένεια, ανεργία κτλ).
Στο διά ταύτα: η πιο ανώδυνη πιστεύω λύση είναι οι γονείς σου να πάρουν επισκευαστικό δάνειο για το πατρικό σπίτι με προσημείωση. Αν η μητέρα σου δεν δηλώνει εισοδήματα θα πρέπει να μπει εγγυητής ο πατέρας σου. Το επιτόκο είναι πολύ χαμηλότερο από τα καταναλωτικά και τις κάρτες, ενώ ταυτόχρονα παρέχει και μεγάλη διάρκεια αποπληρωμής. Θεωρώ δεδομένη την οικονομική υποστήριξη από το οικογενειακό περιβάλλον, ωστόσο αυτή μάλλον πρέπει να γίνει πιο ενεργή. Ο μόνος κίνδυνος είναι η μελλοντική συμπεριφορά του αδελφού σου.
Σε περίπτωση που αποκλείεις αυτή τη λύση αναγκαστικά στρεφόμαστε σε δάνεια τακτοποίησης οφειλών. Το Alpha Όλα Σε Ένα αποκλείεται καθώς απευθύνεται σε ενήμερα δάνεια, επομένως μπορείτε να πάτε σε αναγκαστικά ψηλό επιτόκιο.
Ταυτόχρονα δεν μπορώ να μη συμμεριστώ τις απόψεις του Storm: δάνειο από τον εργοδότη, εκποίηση περιουσιακών στοιχείων (στην ανάγκη και του αυτοκινήτου), περιορισμός εξόδων κτλ. -
Εγώ πάλι θα διαφωνήσω με τον gauguin. Μην βάλει κανείς σας πουθενά την υπογραφή του (ως εγγυητής, ως λήπτης δανείου, κτλ). Προς το παρόν ο κίνδυνος για τον αδελφό δεν είναι μεγάλος (δεν έχει περιουσιακά στοιχεία). Όμως, κανείς δεν ξέρει αν θα βάλει μυαλό και άρα είναι πολύ εύκολο να πάρει στο λαιμό του και την υπόλοιπη οικογένεια. Θέλετε να τον στηρίξετε; Δίνετέ του μετρητά. Προς θεού μη δεσμευτείτε με οιονδήποτε τρόπο. Παθόντες στην οικογένεια. Ο νονός μου για 15+ χρόνια έτρεχε με δικαστήρια, κατασχέσεις, κτλ. Έχασε σχεδόν όλη του την περιουσία εξαιτίας μιας υπογραφής εγγυητή σε δάνειο του πολυαγαπημένου του (δεν το λέω ειρωνικά) αδελφού και πέθανε (από καρκίνο) με το παράπονο ότι δεν άφησε ότι μπορούσε στα παιδιά του.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Εντάξει, δεν είναι τόσο μαύρα τα πράγματα για τον οφειλέτη.Άρ. 982 Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας
γ) απαιτήσεις διατροφής που πηγάζουν από το νόμο ή από διάταξη τελευταίας βούλησης, καθώς και απαιτήσεις για συνεισφορά των συζύγων στις ανάγκες της οικογένειας,
δ) απαιτήσεις μισθών, συντάξεων ή ασφαλιστικών παροχών, εκτός αν πρόκειται να ικανοποιηθεί απαίτηση για διατροφή που στηρίζεται στο νόμο ή σε διάταξη τελευταίας βούλησης ή για συνεισφορά στις ανάγκες της οικογένειας, οπότε επιτρέπεται να γίνει κατάσχεση έως το μισό, αφού ληφθούν υπόψη τα ποσά που εισπράττει ο υπόχρεος, το μέγεθος των υποχρεώσεων που του δημιουργεί ο γάμος του για αντιμετώπιση των οικογενειακών αναγκών και ο αριθμός των δικαιούχων.Δηλαδή, εφόσον δεν υπάρχουν περιουσιακά στοιχεία, ιδίως ακίνητα, και ο οφειλέτης εργάζεται ως μισθωτός, πρακτικά δεν μπορούν να του κάνουν τίποτα οι τράπεζες σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Eκτός και αν οι ωφειλές είναι προς τράπεζες 'κρατικών συμφερόντων'. Οπότε ξεπληρώνεις σιγά σιγά αυτες και τα άλλα δάνεια ιδιωτικών τραπεζών να μην σε αγχωνουν!!!!
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Εντάξει, δεν είναι τόσο μαύρα τα πράγματα για τον οφειλέτη.
Άρ. 982 Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας
Eκτός και αν οι ωφειλές είναι προς τράπεζες 'κρατικών συμφερόντων'. Οπότε ξεπληρώνεις σιγά σιγά αυτες και τα άλλα δάνεια ιδιωτικών τραπεζών να μην σε αγχωνουν!!!!
Οι τράπεζες που χρωστάει ειναι ιδιωτικές (δεν ειμαι σιγουρος εαν εχει κατι στην Εθνική που φαντάζομαι θεωρείται δημόσια..)
-
Δεν νομίζω ότι έχει διαφορά το να χρωστάς στην Εθνική ή στη Eurobank. Το χρέος προς τράπεζα είναι ιδιωτικό, δεν έχει σχέση πχ με τα χρέη προς το ΙΚΑ ή την εφορία. Η δε προσωποκράτηση για χρέη προς το δημόσιο, ούτε στο παρελθόν, ούτε και τώρα, μπορεί να εφαρμοστεί αν χρωστάς σε τράπεζα κρατικών συμφερόντων. Διαφορετικά κανείς δεν θα έπαιρνε δάνειο από την Εθνική ή την Αγροτική.
-
Ειναι διαφορετικο αν χρωστας στην ΑΤΕ,γραφει υποθηκη μονη της αν χρειαστει.
Βεβαια κατα κανονα στην ΑΤΕ συνηθως δεν ασχολουνται ουτε καν να δουν ποια δανεια εχουν καθυστερησει. -
Δεν λέμε για υποθήκες, που προϋποθέτουν την ύπαρξη ακινήτου, αλλά για κατάσχεση μισθού αν δεν έχεις άλλα περιουσιακά στοιχεία. Όλες οι τράπεζες εξάλλου μπορούν, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, να βάλουν χέρι στην ακίνητη και κινητή περιουσία σου. Για την ΑΤΕ ειδικά δεν γνωρίζω, ίσως δίνει ειδικά δάνεια με ειδικούς όρους, πχ σε αγρότες, που της επιτρέπουν να κάνει τέτοιες κινήσεις μονομερώς. Αλλά αυτό είναι διαφορετικό θέμα.
-
Δυστυχώς αυτό το χρέος θα τον κυνηγάει σαν τον εφιάλτη.
Και να μην κάνει τώρα τίποτα, πέραν του πορβλήματος που θα αντιμετωπίσει στον γάμο του καθώς δεν θα μπορεί να αποκτήσει κοινή περιουσία με την σύζυγο του, σε περίπτωση που είναι κληρονόμος περιουσίας από τους γονείς τους θα σκάσουν μύτη οι τράπεζες που απλά βάζουν στο χρονοντούλαπο τις απαιτήσεις και τις εξετάζουν μετά από χρόνια μήπως έχει αλλάξει κάτι.Πρέπει να επιλέξει αν θα κάνει την ζωή του χρεοκοπημένου με προσπάθεια ένταξης στον νέο νόμο που θα ψηφιστεί ή αν κρίνει ότι στο μέλλον θέλει να έχει περιουσία πρέπει από τώρα να μπει σε σχέδιο διάσωσης. Με ένα επισκευαστικό στο σπίτι που θα κληρονομούσε για 30 χρόνια θα έχει δώση κοντά στα 450... μαζεύεται.
Το αμάξι θα το πουλούσα χθες! Πίστευω με τον νέο νόμο (δεν τον έχω διαβάσει) θα κάνει ρύθμιση και θα γλυτώσει αρκετά. Αν αργησει όμως ο νόμος ως υπερήμερός τρώει πολύ ξύλο... φαντάζομαι τουλάχιστον 10,000 τον χρόνο ανεβαίνει το κεφάλαιο.
Τον Τειρεσία δεν το γλυτώνει
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Δεν λέμε για υποθήκες, που προϋποθέτουν την ύπαρξη ακινήτου, αλλά για κατάσχεση μισθού αν δεν έχεις άλλα περιουσιακά στοιχεία. Όλες οι τράπεζες εξάλλου μπορούν, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, να βάλουν χέρι στην ακίνητη και κινητή περιουσία σου. Για την ΑΤΕ ειδικά δεν γνωρίζω, ίσως δίνει ειδικά δάνεια με ειδικούς όρους, πχ σε αγρότες, που της επιτρέπουν να κάνει τέτοιες κινήσεις μονομερώς. Αλλά αυτό είναι διαφορετικό θέμα.Αν δεν κάνω λάθος οι τράπεζες δεν έχουν δικαίωμα να κατασχέτουν το μισθό σου από ένα ποσό και κάτω μιας και αποτελεί έσοδο βιωτικής σημασίας...
-
Δεν δικαιούνται να το κάνουν καθόλου, σύμφωνα με όσα αναφέρονται εδώ: viewtopic.php?p=1676559#p1676559
-
Δεν ξερω εαν εχετε πετυχει ποτε στον Α την γνωστη εκπομπη με τον Σαμοϊλη.
Ευχαριστη εκπληξη θα ελεγα,ναι προφανως καπηλευεται τον ανθρωπινο πονο (οχι ομως στον εσχατο βαθμό) αλλα παρέχει ουσιαστικη βοήθεια με συμβουλες,μικροπαροχές και ανοιγοντας πόρτες.
Δανεια, κάρτες κλπ Υπαρχει λυση;