-
Αλλο ενα θεμα βγαλμενο απο την πραγματικοτητα.
Εχω ενα πρωτο ξαδερφο, ετων 35 αυτη τη στιγμη. Για λογους που καλυτερα να μην αναφερω, αυτος ο ανθρωπος 'καταφερε' μεσα σε 5 χρονια να εχει ενα χρεος σε τραπεζες γυρω στα 160000 ευρω αν και ειναι δημοσιος υπαλληλος και με καλο μισθο. (παρακαλω μην τον σχολιασετε με ασχημες εκφρασεις, ειπαμε ειναι ξαδερφακι μου)
Καποια στιγμη αρχισαν να ερχονται οι κλησεις για δικαστηρια, τηλεφωνικες απειλες για φυλακές, κατασχεσεις περιουσιακων στοιχειων, μισθου κλπ. Χωρις υπερβολη ειχε χρεη σε ολες τις τραπεζες που υπαρχουν στην Ελληνικη επικρατεια, Ελληνικες και ξενες.
Το μονο πραγμα που ειχε στο ονομα του ηταν το πατρικο του σπιτι, αφου το σπιτι που μενει ανοικει στα χαρτια στον πατερα του. Καποια στιγμη, ειδε οτι δεν μπορει να τα βγαλει περα και καταφερε να πουλησει το σπιτι εκεινο. Εβαλε αρκετα χρηματα στη τσεπη αλλα οχι αρκετα για ξεπληρωσει ολα του τα χρεη. Εβαλε ενα δικηγορα λοιπον να περει σβαρνα τις τραπεζες και να κανει διακανονισμους οπως, 'σου χρωσταω 10000 σου δινω 7000 και πατσιζουμε' με την ελπιδα οτι θα ξεχρεωσει.
Αυτη τη στιγμη τα χρεη του εχουν μειωθει στα 50000 περιπου ομως υπαρχουν ακομα 39000 στην ακρη. Οι τραπεζες που εχουν μεινει απληρωτες δεν δεχονται διακονονισμους.
Το καλο της υποθεσης ειναι οτι ο ξαδερφος μου εχει καταφερει και εχει πληρωσει ολες τις κρατικες τραπεζες καθως και αυτην που μπαινει το μηνιατικο του, οποτε ο κινδυνος να του γινει κατασχεση στο μηνιατικο ή να παει φυλακη εχει εκμηδενιστει. Επισης εχουν πληρωθει ολα τα δανεια/καρτες τα οποια ειχαν εγγυητες, οποτε παλι δεν κινδυνευει καποιος γνωστος/φιλος/συγγενης να εχει τρεχάματα.
Ολοι εμεις οι συγγενεις του, του λεμε να κρατησει τα λεφτα και να κοιταξει να φτιαξει τη ζωη του οπως μπορει, αφου οπως λεει και ο δικηγορος, κινδυνος να παει φυλακη ή να του παρουν το μισθο δεν υπαρχει.Το θεμα ειναι, τί γινεται στο μελλον; Θα ερθει καποια στιγμη που θα 'κυνηγανε' τα παιδια του, τη γυναικα του;
Δεν μπορει να κανει μια επιχειρηση στο ονομα της γυναικας του και να μην κινδυνευει να του την 'παρουνε';
Οι ξεροκέφαλες τραπεζες, υπαρχει περιπτωση οταν δουν οτι μονο εκεινο το σπιτι ειχε στο ονομα του και τωρα πια δεν το εχει, οποτε ουτε κατασχεση δεν μπορουν να κανουν;
Θα δεχτουν διακονοσισμο καποια στιγμη; -
Εχω ενα πρωτο ξαδερφο, ετων 35 αυτη τη στιγμη. Για λογους που καλυτερα να μην αναφερω, αυτος ο ανθρωπος 'καταφερε' μεσα σε 5 χρονια να εχει ενα χρεος σε τραπεζες γυρω στα 160000 ευρω αν και ειναι δημοσιος υπαλληλος και με καλο μισθο. (παρακαλω μην τον σχολιασετε με ασχημες εκφρασεις, ειπαμε ειναι ξαδερφακι μου)
Καποια στιγμη αρχισαν να ερχονται οι κλησεις για δικαστηρια, τηλεφωνικες απειλες για φυλακές, κατασχεσεις περιουσιακων στοιχειων, μισθου κλπ. Χωρις υπερβολη ειχε χρεη σε ολες τις τραπεζες που υπαρχουν στην Ελληνικη επικρατεια, Ελληνικες και ξενες.
Το μονο πραγμα που ειχε στο ονομα του ηταν το πατρικο του σπιτι, αφου το σπιτι που μενει ανοικει στα χαρτια στον πατερα του. Καποια στιγμη, ειδε οτι δεν μπορει να τα βγαλει περα και καταφερε να πουλησει το σπιτι εκεινο. Εβαλε αρκετα χρηματα στη τσεπη αλλα οχι αρκετα για ξεπληρωσει ολα του τα χρεη. Εβαλε ενα δικηγορα λοιπον να περει σβαρνα τις τραπεζες και να κανει διακανονισμους οπως, 'σου χρωσταω 10000 σου δινω 7000 και πατσιζουμε' με την ελπιδα οτι θα ξεχρεωσει.
Αυτη τη στιγμη τα χρεη του εχουν μειωθει στα 50000 περιπου ομως υπαρχουν ακομα 39000 στην ακρη. Οι τραπεζες που εχουν μεινει απληρωτες δεν δεχονται διακονονισμους.
Το καλο της υποθεσης ειναι οτι ο ξαδερφος μου εχει καταφερει και εχει πληρωσει ολες τις κρατικες τραπεζες καθως και αυτην που μπαινει το μηνιατικο του, οποτε ο κινδυνος να του γινει κατασχεση στο μηνιατικο ή να παει φυλακη εχει εκμηδενιστει. Επισης εχουν πληρωθει ολα τα δανεια/καρτες τα οποια ειχαν εγγυητες, οποτε παλι δεν κινδυνευει καποιος γνωστος/φιλος/συγγενης να εχει τρεχάματα.
Ολοι εμεις οι συγγενεις του, του λεμε να κρατησει τα λεφτα και να κοιταξει να φτιαξει τη ζωη του οπως μπορει, αφου οπως λεει και ο δικηγορος, κινδυνος να παει φυλακη ή να του παρουν το μισθο δεν υπαρχει.Το θεμα ειναι, τί γινεται στο μελλον; Θα ερθει καποια στιγμη που θα 'κυνηγανε' τα παιδια του, τη γυναικα του;
Δεν μπορει να κανει μια επιχειρηση στο ονομα της γυναικας του και να μην κινδυνευει να του την 'παρουνε';
Οι ξεροκέφαλες τραπεζες, υπαρχει περιπτωση οταν δουν οτι μονο εκεινο το σπιτι ειχε στο ονομα του και τωρα πια δεν το εχει, οποτε ουτε κατασχεση δεν μπορουν να κανουν;
Οι τράπεζες είναι αιματορουφήχτρες. Ούτε απ' έξω να μην περνάτε
-
Οι οφειλές είναι στο όνομά του επομένως μόνο κατά του ιδίου μπορούν να στραφούν οι πιστωτές. Η περιουσία της συζύγου και των τέκνων ανήκουν σ' εκείνους και δεν μπορεί να την πειράξει κανείς. Εντούτοις αν γίνει δωρεά από τον ίδιο προς εκείνους (με προφανείς σκοπούς), είναι δυνατή η ακύρωσή της προκειμένου να ικανοποιηθούν οι οφειλέτες του.
Σε περίπτωση που ανοίξει επιχείρηση [απαγορεύεται βέβαια αφού είναι δημ. υπάλληλος] στο όνομα της συζύγου του, είναι δυνατόν, εφόσον στην πράξη ο ίδιος θα κάνει κουμάντο, να στραφούν κατά των περιουσιακών στοιχείων της επιχείρησης οι πιστωτές αποδεικνύοντας δικαστικώς ότι η σύζυγος είναι 'αχυράνθρωπος' (όχι εύκολο).
Πάντως το ότι ξεχρέωσε τις κρατικές τράπεζες στις οποίες μπαίνει ο μισθός του δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν οι άλλες τράπεζες να του κατάσχουν τον μισθό ή μέρος του με δικαστική απόφαση. Φυλακή δεν θα πάει γιατί η προσωποκράτηση για χρέη έχει καταργηθεί (έτσι θυμάμαι τουλάχιστον) - εξαιρούνται βέβαια οι περιπτώσεις οικονομικού εγκλήματος, απάτης κλπ. -
Να ήταν ο μόνος καλά θα ήταν. Είναι πολύς κόσμος που έχει φτάσει σε τέτοια κατάσταση ή αν όχι σε τόσο τραγική χρωστάει απλά τα μαλλιοκέφαλα του. Φταίνε τα κακά οικονομικά και αστάθμητοι παράγοντες για πολλούς αλλά η πλειοψηφία απλά κάνει ότι και ντο Ελληνικό κράτος, δεν παράγει τίποτα και ξοδεύει αλόγιστα!!!
-
οταν θα γινει Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ οι πρωτοι που θα στηθουν στα εξι μετρα θα ειναι οι τραπεζίτες.
-
Τι μισθό παίρνει;
Αν πράγματι ενδιαφέρεσαι και πιστεύεις οτι μπορεί να ακούσει τι θα του πεις, μπορώ να ρωτήσω ειδικούς και να σου πω τι συμβουλεύουν.
-
Σε κάθε περίπτωση όμως το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να συζητήσει με τις τράπεζες που χρωστάει, αν κάποια από αυτές δέχεται να τον βάλει σε ένα πρόγραμμα συγκέντρωσης οφειλών. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν τους πείσει ότι ο μόνος σίγουρος τρόπος να πάρουν κάπιοια στιγμή τα λεφτά τους πίσω είναι μόνο αυτός.
Επιπλέον θεωρώ μονόδρομο τη λύση να βάλει ένα πλάνο εξοφλητικό και να στριμωχτεί αρκετά προκειμένου να εξοφλήσει, γιατί πλέον οι τράπεζες κοιτούν το status στον τειρεσία όχι μόνο του ιδίου, αλλά και της συζύγου και του πατέρα και της μητέρας. Για όποιους έχουν στοιχεία.
Τουλάχιστον τη σύζυγο σίγουρα. Αυτό σημαίνει ότι αυτόματα και η σύζυγος, χωρίς να έχει προβληματικό πιστοληπτικό παρελθόν, δεν μπορεί να έχει καλή αντιμετώπιση από ορισμένες τράπεζες.
-
Νομιζω ο sonath τα ειπε καλα.
Ο συγγενης σου ειναι τυχερος γιατι το κρατος εχει αναλαβει την ισοβια φροντιδα του οποτε δεν χρειαζεται να ανησυχει εφοσον κανει μετρημενες κινησεις απο εδω και περα.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Τι μισθό παίρνει;Αν πράγματι ενδιαφέρεσαι και πιστεύεις οτι μπορεί να ακούσει τι θα του πεις, μπορώ να ρωτήσω ειδικούς και να σου πω τι συμβουλεύουν.
Βοηθεια απο οπυδηποτε ειναι δεκτη. Ο μισθος του δεν πεφτει κατω απο 1300 ευρα το μηνα.
Το θεμα ειναι οτι ο ανθρωπος τους φωναζει οτι δεν εχει αλλα περιουσιακα στοιχεια και οτι θελει να ξεπληρωσει. -
Φίλε Megane98hp, το σχόλιο μου δεν αναφέρεται στον ξάδελφο σου αλλά γενικά σε αυτούς που έχουν φτάσει σε παρόμοια κατάσταση.
Οι τράπεζες διαθέτουν προϊόντα τα οποία δεν σε αναγκάζει κανείς να αγοράσεις. Άν λοιπόν ο οποιοσδήποτε είναι ανίκανος για τη στοιχειώδη διαχείρηση των οικονομικών του, τότε η τράπεζα που του διαθέτει τα χρήματα ουδεμία ευθύνη φέρει.
Όλοι ξέρουμε οτι είτε ο δανειολήπτης είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του είτε όχι, η τράπεζα σε κάθε περίπτωση θα είναι κερδισμένη μιας και με οποιοδήποτε τρόπο θα πάρει τα χρήματα της πίσω με τους ανάλογους τόκους που έχει ορίσει και ο πελάτης έχει αποδεχθεί κατα την λήψη του δανείου.
Ο καθένας λοιπόν πρίν προχωρήσει σε δανεισμό θα πρέπει να τα βάλει κάτω και να κάνεις τους υπολογισμούς του, λαμβάνοντας υπ' όψιν και τυχόν αστάθμητους παράγοντες που μπορεί να ανατρέψουν τον προϋπολογισμό του.
Ο περισσότερος κόσμος που γνωρίζω εγώ προσωπικά και έχει περιέλθει σε δεινή οικονομική κατάσταση, έφτασε ώς εκεί στην προσπάθειά του να καλύψει ανύπαρκτες ανάγκες του, ζώντας την ζωή που ονειρευόταν με δανεικά. Αρχίζουν λοιπόν με κάρτες και καταναλωτικά, μέχρι που ξυπνούν όταν η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, και μπαίνουν στον φαύλο κύκλο του δανείζομαι για να ξεχρεώσω τα δανεικά.
Και μιας και είμαστε σε αυτοκινητιστικό φόρουμ μην ξεχνάμε πόσοι και πόσοι κυκλοφορούν με πανάκριβα αυτοκίνητα, ενώ στην πραγματικότητα δέν έχουν την οκονομική δυνατότητα να τα αγοράσουν και να τα συντηρήσουν. Αλλά αυτά τα έχουμε ξαναπεί και αλλού...
Πρίν απο μερικούς μήνες είχα δεί μια κυρία στην τηλεόραση, ο οποία είχε δεν ξέρω κι εγώ πόσες δεκάδες πιστωτικές κάρτες, και ζητούσε βοήθεια απο το κράτος (άκουσον άκουσον) για να ξεχρεώσει. Πόσο διαφορετικά ένιωθε όταν ψώνιζε ακατάσχετα στο Κολωνάκι και έσκαγαν όλες οι γειτόνισσες απο την ζήλια τους...
Λυπάμαι, αλλά δεν συμπονώ την παραπάνω κυρία και τον κάθε όμοιο της.
Γιατί όπως με έμαθε ο πατέρας μου: 'μέχρι εκεί που φτάνει το χέρι σου'.
-
Πως μπορείς να καταφέρεις να κάνεις χρέως 160.000 χωρίς να αγοράσεις σπίτι ;;;
1-2 Cayenne ?
Iσως στην θέση του να πούλαγα το σπίτι και να έφευγα για Aμερική-Αγγλία-Γερμανία και να τους άφηνα να ψάχνονται...
-
Πριν 3-4 χρονια ειχα στην κατοχή μου 3 πιστωτικές
Στο τέλος μάζεψα λεφτά, τις ξεχρέωσα και τις ακυρωσα και εχω υποσχεθει στον εαυτο μου ποτε ξανα πιστωτική. Πλώρωνα καθε μηνα 50% περισσότερα λεφτά απο την ελάχιστη δόση, αλλα με τους τόκους το ποσο εμενε ιδιο.
-
εγω παντως ειμαι δανειακιας αλλα οχι καρτακιας...δλδ αγοραζω οτι πιο συμφερον σε δανειο αλλα ποτε καρτες..Επισης βαζω δανειο περιπου λιγο πανω απο το ενα τριτο του μισθου μου..Απο αρχες του 07 που θα αλλαξω αμαξι ηδη κοιταω σε ποια γ#%3τραπεζα θα καταληξω παλι..Δηλ. ειναι αεναος κυκλος τα δανεια στις ημερες μας..Ειδικα στους ΔΥ οι τραπεζες δινουν αερα τα δανεια γιατι στοχευουν σε πολλους καλοπληρωτες με μικρα ποσα εστω....ΜΑΜΗΣΤΕ ΤΑ..ειμαστε καταδικασμενοι να τους τα σκαμε συνεχεια...Ειδικα αμα εισαι και γυναικα τοτε χειροτερα...
εμενα φιλος μου εχει χρυση της Αλφα..την μειωσε απο τα 8κ στα 2κ με καταναλωτικο δανειο και τωρα η καρτα εφθασε παλι στα 9κ..Πολυ ασχημη κατασταση...
-
Εγώ ξέρω ότι για μια βόλτα το Σαββατόβραδο σε σκυλάδικο (όπου πάτησα το πόδι μου μετά από καμιά 10ριά χρόνια γιατί δεν γουστάρω, αλλά λόγω παρέας) έσκασα 100 ευρώ για 2 άτομα ρεφενέ για 3-4 ποτήρια ποτό. Και δεν ήταν από τα πολύ ακριβά σκυλάδικα.
Κόστος ζωής και βλακείες...
Ακριβό το γάλα, ακριβό το κρέας, αλλά από σπατάλη και δάνεια είμαστε πρώτοι. Ας προσέχανε. Μου φτιάξανε και σύλλογο δανειοληπτών για να τους χαριστούν τα πανωτόκια. Όταν υπογράφανε τους όρους της σύμβασης ποιος τους έφταιγε; Ο κάθε υπάλληλος των 600 ευρώ βάζει 200 ευρώ μηνιαία δόση για να πάρει αυτοκίνητο και μετά κλαίγεται στον μπαμπά για να το ξεχρεώσει.
Ο Καραμανλής και ο Σημίτης τους φταίνε μετά. -
[quote='manosk']Εγώ ξέρω ότι για μια βόλτα το Σαββατόβραδο σε σκυλάδικο (όπου πάτησα το πόδι μου μετά από καμιά 10ριά χρόνια γιατί δεν γουστάρω, αλλά λόγω παρέας) έσκασα 100 ευρώ για 2 άτομα ρεφενέ για 3-4 ποτήρια ποτό. Και δεν ήταν από τα πολύ ακριβά σκυλάδικα.
Κόστος ζωής και βλακείες...
Ακριβό το γάλα, ακριβό το κρέας, αλλά από σπατάλη και δάνεια είμαστε πρώτοι. Ας προσέχανε. Μου φτιάξανε και σύλλογο δανειοληπτών για να τους χαριστούν τα πανωτόκια. Όταν υπογράφανε τους όρους της σύμβασης ποιος τους έφταιγε; Ο κάθε υπάλληλος των 600 ευρώ βάζει 200 ευρώ μηνιαία δόση για να πάρει αυτοκίνητο και μετά κλαίγεται στον μπαμπά για να το ξεχρεώσει.
Ο Καραμανλής και ο Σημίτης τους φταίνε μετά.[/quotΣυμφωνω απολυτα φιλε μανοςκ σε οσα λες αλλα στην εποχη μας το να ζεις χωρις δανεισμο ειναι πολυ δυσκολο λογω του οτι η εποχη μας ειναι υπερκαταναλωτικη και ολο θες και κατι παραπανω..Θεωρω οσους δεν χρωστουν τιποτα και ειναι ευτυχισμενοι και νοιωθουν οκ πολυ μαγκες..
Οταν ομως σε βομβαρδιζουν καθημερινα με χιλιαδες ατοκες δοσεις,διακοποδανεια,πασχαδανεια,χριστουγεννοδανεια και διακοποδανεια και η καλήσου θελει να παει και ενα 3ημερο στο THERMA SYLLAE SPA HOTEL για μια 4ημερη κουρα και συ εισαι ταπι τοτε μπαινει στο κολπο η ΒΙΖΑ η οποια μετα σε ΒΥΖΑΙΝΕΙ...Ελπιζω να με επιασες.. [/b]
-
Η καλή μου δεν θα ήταν καλή μου αν ήθελε spa, εκτός αν τα πλήρωνε 50-50 από το πορτοφόλι της. Όποιος θέλει να παραστήσει τον χρηματοδότη-προστάτη ας το κάνει. Έτσι όμως έχει χαλάσει η πιάτσα και το κάθε τσόλι περνιέται για κάποια.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Η καλή μου δεν θα ήταν καλή μου αν ήθελε spa, εκτός αν τα πλήρωνε 50-50 από το πορτοφόλι της. Όποιος θέλει να παραστήσει τον χρηματοδότη-προστάτη ας το κάνει. Έτσι όμως έχει χαλάσει η πιάτσα και το κάθε τσόλι περνιέται για κάποια.true!
και οι ανδρες ομως δε πανε πισω...οπως το ειπες ο καθενας με το βασικο μισθο κανει παραλογα εξοδα γιατι εχει την εντυπωση οτι μπορει να τα καλυψει...οι διαφημισεις δανειων ειναι για τα τουβλα...
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
Η καλή μου δεν θα ήταν καλή μου αν ήθελε spa, εκτός αν τα πλήρωνε 50-50 από το πορτοφόλι της. Όποιος θέλει να παραστήσει τον χρηματοδότη-προστάτη ας το κάνει. Έτσι όμως έχει χαλάσει η πιάτσα και το κάθε τσόλι περνιέται για κάποια.
true!
και οι ανδρες ομως δε πανε πισω...οπως το ειπες ο καθενας με το βασικο μισθο κανει παραλογα εξοδα γιατι εχει την εντυπωση οτι μπορει να τα καλυψει...οι διαφημισεις δανειων ειναι για τα τουβλα...
ναι ρε παιδιά τι να λέμε τώρα..
δε μας φταίνε μόνο οι γυναίκες.
( σίγουρα πολλά κάνουμε και γι'αυτές, ακόμα και έμμεσα αν με καταλαβαίνετε )
είμαστε όμως και για τον εαυτό μας έτσι
τρελαινόμαστε γενικά, για κινητά, γκατζετακια διάφορα, αυτοκίνητα, ταξίδια, εξόδους, ρολόγια και και και και..
συν τις χιλιάδες αδυναμίες που έχει ο καθένας ( κιθάρες, ρολόγια, δίσκους , ο,τιδήποτε )πάντως για μένα, κάρτα δεν έχω, και δάνειο θα έπαιρνα για 2 πράγματα: για σπίτι και για αυτοκίνητο. αλλά όσον αφορά και το δεύτερο, σε λογικά πλαίσια πάντα αναλογικά με το μισθό μου..
όχι τα τραγελαφικά ( sorry, έτσι τα θεωρώ ) του τύπου βγάζω 1000 ευρω/μηνα και βάζω 100 δόσεις για BMW 320
( δεν είναι τυχαίο το παράδειγμα )
Δανεια, κάρτες κλπ Υπαρχει λυση;