-
el-em
αν οι παρατηρήσεις μου είναι εύστοχες και αποδεκτές μήπως θα έπρεπε να ασχοληθούμε από τον επόμενο κιόλας αγώνα με κάποιες από αυτές ( αν όχι με όλες ) και να πάψουμε να ασχολούμαστε με το ''ανύπαρκτο'' κλαδί !!! Ζητάω συγγνώμη αν λέω κάτι που δεν θα ΄έπρεπε να ακουστεί αλλά καταθέτω την δική μου εικόνα για το τραγικό συμβάν και μακάρι να κάνω λάθος .Γιάννης Δοντάς ( συμμετοχή Νο 62 )
-
- Γιατί δεχόμαστε να περνάμε ανάμεσα από ανθρώπινα τείχη σε απόσταση αναπνοής, επέιδή κάποιοι δεν μπορούν να κάνουν σωστά την δουλειά τους !!. Γιατί για όσους δεν το ξέρουν ακόμα το αγωνιστικό πέρασε μόλις ένα μέτρο μπροστά από μιά οικογένεια με δύο παιδιά και καρότσι .....
Αγαπητέ Γιάννη, συμφωνώ με το γεγονός που αναφέρεις για την οικογένεια, διαφωνώ με την κριτική ότι κάποιοι δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Αν παρατήρησες, 70 μέτρα μετά το άλμα, εντεύθεν και εντεύθεν του δρόμου, υπάρχουν κορδέλες που απαγορεύουν την παραμονή των θεατών στα συγκεκριμένα σημεία. Οι κορδέλες υπάρχουν και τώρα που μιλάμε. Αν ο αγαπητός οικογενειάρχης θέλει να απολαύσει τον αγώνα θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή του και τις ζωές των παιδιών του, δεν νομίζω ότι ευθύνεται ο οργανωτής ο οποίος γνωρίζοντας τον κίνδυνο έχει αποκλείσει την περιοχή. Λες ο εκεί κριτής να μην έχει άλλη δουλειά να κάνει από το να διαπληκτιζεται με τους θεατές;
Γιατί αναφέρεις το κλαδί ως 'ανύπαρκτο';
Συντετριμένος
Λάμπης Κουρτέσης -
Ο χρήστης jad έγραψε:
... και ίσως μας αρέσει να μιλάμε για κλαδιά ??
2. Ποιός από τους οργανωτές / κριτές έλεγχει τα πληρώματα άν είναι σωστά δεμένα ή αν έχουν δέσει σωστά το κράνος τους ... στο σημείο της εκκίνησης ??και να πάψουμε να ασχολούμαστε με το ''ανύπαρκτο'' κλαδί !!! Ζητάω συγγνώμη αν λέω κάτι που **δεν θα ΄έπρεπε να ακουστεί **αλλά καταθέτω την δική μου εικόνα για το τραγικό συμβάν και μακάρι να κάνω λάθος .
Γιάννης Δοντάς ( συμμετοχή Νο 62 )Το ξερό μας το κεφάλι?
-
Lambis
Λάμπη δεν κατηγορώ τους συγκεκριμένους κριτές σε καμία περίπτωση, που ίσα - ίσα έκαναν ότι καλύτερο και με μεγάλη υπευθυνότητα. Ομως θεωρώ ότι καλύτερα να καθυστερήσει ο αγώνας και να ξεκινήσει με ασφάλεια ( και ξέρεις πόσες φορές έχουν ακυρωθεί ειδικές του Ακροπολις και όχι μόνο ) παρά να θρηνύσουμε και άλλα θύματα ....
-
Θα ήθελα να αποφύγουμε τη δημόσια μπακαλική.
Εάν θέλει κάποιος να κάνει τους υπολογισμούς κατ'ιδίαν, ένα .45ACP ρίχνει ένα βλήμα 15 γραμμαρίων με ταχύτητα 930 χλμ/ώρα. Αυτή είναι ελάχιστη (πρακτικά ασήμαντη) ορμή σε σύγκριση με ένα αυτοκίνητο 1300 κιλών που πηγαίνει με 80 χλμ/ώρα.
Σε ένα μικρό χτύπημα, τα αλεξίσφαιρα θα παγιδεύσουν το πλήρωμα. Σε ένα μεγάλο χτύπημα, απλώς θα υποχωρήσουν ολόκληρα από το πλαίσιό τους, αφού πλέον η αγκίστρωσή τους δεν θα είναι αρκετή για να συγκρατήσει την τεράστια ορμή της κρούσης.
Εάν κάποιος θέλει να επιμείνει, ας με συγχωρήσει, δεν θα επανέλθω. Δεν είναι η κατάλληλη περίσταση για αερολογία.
-
Δεν ξέρω τι λέτε κύριοι, το μόνο που ξέρω είναι ότι ο Χρήστος, ο πολύ καλός μου φίλος και συνεργάτης έφυγε... αδυνατώ να το πιστέψω αλλά έφυγε... και ήδη έχει αρχίσει να μου λείπει πάρα πολύ...
Και ήδη αρχίσατε την παράφιλολογία... το αλεξίσφαιρο τζάμι το είχα σκεφτεί, όταν βράδια πριν από διοργάνωση κάθε αγώνα ράλι, έβλεπα εφιάλτες στον ύπνο μου με αγωνιστικά που έπεφταν σε γκρεμούς και καρφωνόντουσαν σε δέντρα και το πρωί ξυπνούσα και ευχόμουν να μη συμβεί σε κανέναν αυτό. Ήταν ο μόνος μου εφιάλτης. Και έτυχε στον καλύτερο φίλο μου...
Υ.Γ. 1 Κάποιος είπε ότι το άθλημα είναι επικίνδυνο. Ωραία να μας μετρήσει παγκοσμίως θανάτους σε αγώνες ράλλυ, και να μετρήσει παγκοσμίως θανάτους ποδοσφαιριστών μέσα στο γήπεδο από καρδιά... αν το θέλουμε και με στατιστικά...
Υ.Γ. 2 Έχω βγάλει κόκκινη κάρτα εγώ σα Γιάννης Σπυρούνης σε κάποιους που δεν φάνηκαν πουθενά στη συγκεκριμένη περίπτωση του Χρήστου, ενώ σε άλλες περιπτώσεις είναι οι Νο1 επικριτές όλων....
Υπομονή έρχεται το ξέσπασμα γιατί η κοροϊδία δεν αντέχεται...Χρήστο Αντίο αν και δεν το δέχομαι γιατί συνεχίζω να σε νοιώθω δίπλα μου
-
Ο χρήστης el-em έγραψε:
Να θέσω ορισμένα ερωτήματα, γιατί νομίζω ότι τελικά η ουσία έχει ξεφύγει... και ίσως μας αρέσει να μιλάμε για κλαδιά ?? ή ... μετασχηματιστές..
- Γιατί τα σπρίντ αντιμετωπίζονται διαφορετικά από τα ραλλύ ( π.χ δεν υπάρχει η αυτόματη πυρόσβεση και κανείς δεν λέει τίποτα !!! ) ??
- Ποιός από τους οργανωτές / κριτές έλεγχει τα πληρώματα άν είναι σωστά δεμένα ή αν έχουν δέσει σωστά το κράνος τους ... στο σημείο της εκκίνησης ??
- Ποιός από τους οργανωτές / κριτές απαγορεύει στα πληρώματα να ξεκινήσουν όταν αυτά τρέχουν με φόρμες ''μηχανικών'' !!!!!! ( αρκετοί το είδατε νομίζω στην γέφυρα ). Και μην βιαστείτε να πείτε ότι είναι θέμα κόστους, γιατί λεφτά για τα μοτέρ έχουν ...
- Γιατί ξεκινάμε τον αγώνα εμείς οι ίδιοι χωρίς να ξέρουμε άν υπάρχει γιατρός στο ασθενοφόρο ( και μάλιστα ειδικευμένος σε τραύματα και όχι ''οφθαλμίατρος... )
- Γιατί ξεκινάμε τον αγώνα χωρίς να απαιτούμε να υπάρχει και δεύτερο τουλάχιστον επανδρωμένο ασθενοφόρο στο μέσο της ειδικής ώστε σε περίπτωση ατυχήματος να μπορέσει να φθάσει έγκαιρα και γιατί όχι να σώσει λόγω έγκαιρης επέμβασης μιά ζωή...
- Γιατί δεχόμαστε να περνάμε ανάμεσα από ανθρώπινα τείχη σε απόσταση αναπνοής, επέιδή κάποιοι δεν μπορούν να κάνουν σωστά την δουλειά τους !!. Γιατί για όσους δεν το ξέρουν ακόμα το αγωνιστικό πέρασε μόλις ένα μέτρο μπροστά από μιά οικογένεια με δύο παιδιά και καρότσι .....
Μήπως ήρθε η ώρα να εκπαιδευτούμε όλοι μας για το πως πρέπει να προφυλαχτούμε σε περίπτωση εξόδου ??, ή να μάθουμε τις βασικές πρώτες βοήθειες που μπορούμε να προσφέρουμε ό ένας στον άλλο μέχρι να φθάσει το επανδρωμένο ασθενοφόρο ??, ή να μάθουμε αν πρέπει ή όχι να μετακινηθεί κάποιος τραυματίας ώστε να μην του προξενήσουμε μεγαλύτερη βλάβη ??
Και τελικά όσοι δεν κάνουν σωστά την ''αμοιβόμενη'' εργασία τους να μην είναι και στον επόμενο αγώνα ...
ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΝΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΑΜΕ
Χωρις να εχω μεγαλη πειρα στους αγωνες αυτοκινητου (μονο ως θεατης και απο φιλους αγωνιζομενους)πιστευω πως ο κυριος Δοντάς ειναι ακριβως στο θεμα.
Ειδικα στο Νο2 περι σωστης προσδεσης,που ειναι το Α και το Ω στην ασφαλεια των πληρωματων.Φιλικα.
-
Ο χρήστης spirou έγραψε:
Δεν ξέρω τι λέτε κύριοι, το μόνο που ξέρω είναι ότι ο Χρήστος, ο πολύ καλός μου φίλος και συνεργάτης έφυγε... αδυνατώ να το πιστέψω αλλά έφυγε... και ήδη έχει αρχίσει να μου λείπει πάρα πολύ...Και ήδη αρχίσατε την παράφιλολογία... το αλεξίσφαιρο τζάμι το είχα σκεφτεί, όταν βράδια πριν από διοργάνωση κάθε αγώνα ράλι, έβλεπα εφιάλτες στον ύπνο μου με αγωνιστικά που έπεφταν σε γκρεμούς και καρφωνόντουσαν σε δέντρα και το πρωί ξυπνούσα και ευχόμουν να μη συμβεί σε κανέναν αυτό. Ήταν ο μόνος μου εφιάλτης. Και έτυχε στον καλύτερο φίλο μου...
Υ.Γ. 1 Κάποιος είπε ότι το άθλημα είναι επικίνδυνο. Ωραία να μας μετρήσει παγκοσμίως θανάτους σε αγώνες ράλλυ, και να μετρήσει παγκοσμίως θανάτους ποδοσφαιριστών μέσα στο γήπεδο από καρδιά... αν το θέλουμε και με στατιστικά...
Υ.Γ. 2 Έχω βγάλει κόκκινη κάρτα εγώ σα Γιάννης Σπυρούνης σε κάποιους που δεν φάνηκαν πουθενά στη συγκεκριμένη περίπτωση του Χρήστου, ενώ σε άλλες περιπτώσεις είναι οι Νο1 επικριτές όλων....
Υπομονή έρχεται το ξέσπασμα γιατί η κοροϊδία δεν αντέχεται...Χρήστο Αντίο αν και δεν το δέχομαι γιατί συνεχίζω να σε νοιώθω δίπλα μου
!!!!!!
-
Θα επανέλθω στο θέμα ''ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ'' με το τι μπορούμε (ανέξοδα) και επιβάλεται να κάνουμε όλοι εμείς οι αγωνιζόμενοι για μας , από τον αμέσως επόμενο αγώνα, ζητώντας να συν-αποφασίσουμε για το τι θα πρέπει ''να υποχρεώσουμε'' να κάνουν τόσο η εκάστοτε οργανώτρια λέσχη όσο και η αρμόδια αρχή του αθλήματος σε κάθε αγώνα για μας .
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ- Υποχρεωτικός έλεγχος της σωστής πρόσδεσης του πληρώματος με τις ζώνες ασφαλείας και του προστατευτικού κράνους από τους κριτές στην αφετηρία ( εντός του διλέπτου )
- Απαγόρευση συμμετοχής στον αγώνα σε όσα πληρώματα δεν φέρουν τις εγκεκριμένες φόρμες με τις εσωτερικές επενδύσεις που προβλέπονται (έλεγχος στην αφετηρία και όχι στον τεχνικό έλεγχο όπου ο ένας δανείζετε του άλλου).
- Εγγραφη ενημέρωση (με δελτίο τύπου ή στο Road Book ή.. ) για το πλήρωμα του/ων ασθενοφόρου/ων ( με αναγραφή του ονόματος/ων του/ων γιατρών και την ειδικοτητά τους ) καθώς και τηλέφωνο/α επικοινωνίας σε περίπτωση ανάγκης.
- Ουσιαστικός τεχνικός έλεγχος σε βάσεις καθισμάτων, ζώνες ασφαλείας, πυρόσβεση (αυτόματη και χειρός), παμπρίζ τ. luminated, ρεζερβουάρ ασφαλείας και κλωβό ασφαλείας, βάσει κανονισμών χωρίς ουδεμία παρέκλιση για κανέναν.
Προτείνω επίσης να οργανωθεί σεμινάριο ''Πρώτων Βοηθειών'' από τον Ερυθρό Σταυρό (επίσης χωρίς κόστος) για όλους μας.
Θέλω να πιστεύω ότι θα ανταποκριθείτε όλοι με την συμμετοχή και τις προτάσεις σας, για την άμεση υλοποίηση όλων ή και ακόμα περισσότερων θεμάτων με την ίδια ευαισθησία και σε μνήμη του συναθλητή μας. -
Χωρίς να θέλω να μειώσω την αξία του θέματος και των ιδεών που λέγονται εδώ, θα ήθελα μόνο να πω ότι.
Αν είναι να γίνει το κακό θα γίνει.
Πόσα ατυχήματα έχουν γίνει με το αυτοκίνητο να διαλύεται ολοσχερώς αλλά το πλήρωμα να βγαίνει ανέπαφο. Αλλά και το αντίστροφο, μικρή ζημιά αλλά με θύμα.
Αυτό φυσικά δε σημαίνει να μη γίνεται τίποτα και να περιμένουν οι συμμετέχοντες απλά να μη τους συμβεί το κακό.Είναι η φύση του αθλήματος τέτοια που ο κίνδυνος είναι βασικός παράγοντας.
Καλά τα αλεξίσφαιρα αλλά ανεφάρμοστο. Καλές οι φόρμες τα εσώρουχα τα άφλεκτα. Αλλά από δυστύχημα σα το προχθεσινό δε σε γλυτώνουν. .
-
tazio
Γιατί δεν ρωτάτε και αγωνιζόμενους που τους εχει συμβεί σοβαρή εξοδος αν είχε συμμετοχή στην ακεραιοτητά τους η πρόσδεση, οι φόρμες, ο κλωβός ασφαλείας κ.α.
Επιλογή μας είναι οι αγώνες με ότι αυτό συνεπάγεται αλλά γιατί να τα αφήνουμε όλα στην τύχη ??? Τότε να τρέχουμε και λυμένοι ....
Και σας λέω να μην ασχοληθούμε άλλο με το ''κλαδί'' ... -
Ο χρήστης jad έγραψε:
Επιλογή μας είναι οι αγώνες με ότι αυτό συνεπάγεται αλλά γιατί να τα αφήνουμε όλα στην τύχη ??? Τότε να τρέχουμε και λυμένοι ....
Και σας λέω να μην ασχοληθούμε άλλο με το ''κλαδί'' ...Αυτό δε νομίζω να το έγραψα ούτε να το άφησα να εννοηθεί.
-
Λοιπον, για να μην μακρυγορουμε και θεωρητικολογουμε:
Κωστης Πλατης, Ορθοπεδικος Χειρουργος, γιατρος ΕΣΥ, Αναπληρωτης Διευθυντης Β Ορθοπεδικης Κλινικης του ΚΑΤ.
Τιμη μου και καμαρι μου ναναι αδερφος μου. Συνενοηθηκα και προσφερεται να μας κανει 2-3 δυωρα σεμιναρια με θεμα:
'Αντιμετωπιση τραυματια τροχαιου-πρωτες βοηθειες απο μη ειδικους-επιτρεπομενες ή απαγορευμενες παρεμβασεις'.
Στη διαθεση του ΣΟΑΑ κατ αρχην, η οποιου αλλου φορεα ενδιαφερεται να οργανωσει με την βοηθεια μας.
Συμμετεχοντες: Αγωνιζομενοι , κριτες, οργανωτες,φιλαθλοι των αγωνων.
Αναμενεται εκδηλωση ενδιαφεροντος. -
jad, έχεις κάποιο λόγο που αναφέρεις για 'ανύπαρκτο' κλαδί και εντός εισαγωγικών 'κλαδί' ?
Αν ναι, πες τον. Δεν κάνει να μένουν υπόνοιες...
Πάντως στο συγκεκριμένο συμβάν τα εμπλεκόμενα συστήματα ασφάλειας (ρολλ κέιτζ, καθίσματα, ζώνες) λειτούργησαν άψογα.
Για όσα άλλα λες προφανώς συμφωνώ.
Ισως σε ενδιαφέρει να μάθεις πως, από προσωπική μου παρατήρηση στην εκκίνηση των δοκιμαστικών της ανάβασης Αγ. Αννας 2004 περισσότεροι από τους μισούς αγωνιζόμενους δεν είχαν σωστά δεμένο το κράνος τους (μιλάμε για το δέσιμο με τους 2 κρίκους που περνά ανάμεσα το λουράκι, και το οποίο (το ξέρω επειδή έχω τέτοιο κράνος για τη μηχανή) είναι φαινομενικά δύσκολο αλλά μαθαίνεις να το κάνεις σε 10΄΄ -μόνο που δε γίνεται με γάντια))
Ισως επίσης να ξέρεις ήδη πως ό,τι τραυματισμό υπέστη ο οδηγός στο συγκεκριμένο δυστύχημα ήταν επειδή δεν είχε σφίξει σωστά τις ζώνες.
Και τέλος, ένα κουίζ: πόσοι αγωνιζόμενοι θα παρευρίσκονταν άραγε σε ένα σεμινάριο για τη σωστή χρήση των μέτρων ασφάλειας ?
-
Κωστης Πλατης, Ορθοπεδικος Χειρουργος, γιατρος ΕΣΥ, Αναπληρωτης Διευθυντης Β Ορθοπεδικης Κλινικης του ΚΑΤ.
Τιμη μου και καμαρι μου ναναι αδερφος μου. Συνενοηθηκα και προσφερεται να μας κανει 2-3 δυωρα σεμιναρια με θεμα:
'Αντιμετωπιση τραυματια τροχαιου-πρωτες βοηθειες απο μη ειδικους-επιτρεπομενες ή απαγορευμενες παρεμβασεις'.
Στη διαθεση του ΣΟΑΑ κατ αρχην, η οποιου αλλου φορεα ενδιαφερεται να οργανωσει με την βοηθεια μας.
Αναμενεται εκδηλωση ενδιαφεροντος -
Ο χρήστης nass έγραψε:
jad, έχεις κάποιο λόγο που αναφέρεις για 'ανύπαρκτο' κλαδί και εντός εισαγωγικών 'κλαδί' ?Αν ναι, πες τον. Δεν κάνει να μένουν υπόνοιες...
Πάντως στο συγκεκριμένο συμβάν τα εμπλεκόμενα συστήματα ασφάλειας (ρολλ κέιτζ, καθίσματα, ζώνες) λειτούργησαν άψογα.
Ισως σε ενδιαφέρει να μάθεις πως, από προσωπική μου παρατήρηση στην εκκίνηση των δοκιμαστικών της ανάβασης Αγ. Αννας 2004 περισσότεροι από τους μισούς αγωνιζόμενους δεν είχαν σωστά δεμένο το κράνος τους (μιλάμε για το δέσιμο με τους 2 κρίκους που περνά ανάμεσα το λουράκι, και το οποίο (το ξέρω επειδή έχω τέτοιο κράνος για τη μηχανή) είναι φαινομενικά δύσκολο αλλά μαθαίνεις να το κάνεις σε 10΄΄ -μόνο που δε γίνεται με γάντια))
Ισως επίσης να ξέρεις ήδη πως ό,τι τραυματισμό υπέστη ο οδηγός στο συγκεκριμένο δυστύχημα ήταν επειδή δεν είχε σφίξει σωστά τις ζώνες.
Και τέλος, ένα κουίζ: πόσοι αγωνιζόμενοι θα παρευρίσκονταν άραγε σε ένα σεμινάριο για τη σωστή χρήση των μέτρων ασφάλειας ?
Ποιός έχει εξηγήσει (ή θα μπορούσε υπεύθυνα να το κάνει) ποιο είναι το σωστό δέσιμο των ζωνών? Πραγματικά δεν είμαι σίγουρος ότι το κάνω σωστά....
-
Ο χρήστης platis έγραψε:
Αναμενεται εκδηλωση ενδιαφεροντος'Γιατρέ' ,
κατ΄αρχήν , έχω την εντύπωση πως αυτό το θέμα , έχει συζητηθεί , στο Φόρουμ , εκτός 'Ελληνικών Αγώνων' , και το 'ρεζουμέ' ήταν ...μήν αγγίζετε , με βασική αιτιολόγηση την πιθανή δικαστική εμπλοκή των όσων με αγαθή πρόθεση βοηθήσουν !!!!Σε συνέχεια , και σε αντί-θέση με την παραπάνω λογική , μακάρι η γνώση και η εμπειρία του αδελφού σας , να μπορέσει να μεταφερθεί σε όσους το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους , σε όσους βέβαια έχουν την διάθεση να την δεχτούν , αλλά και να την εφαρμόσουν την στιγμή που θα χρειαστεί.
Αποστόλης.
-
Ο χρήστης Δημήτρης Ραζής έγραψε:
jad, έχεις κάποιο λόγο που αναφέρεις για 'ανύπαρκτο' κλαδί και εντός εισαγωγικών 'κλαδί' ?
Ποιός έχει εξηγήσει (ή θα μπορούσε υπεύθυνα να το κάνει) ποιο είναι το σωστό δέσιμο των ζωνών? Πραγματικά δεν είμαι σίγουρος ότι το κάνω σωστά....
Φίλε Δημήτρη ,
Με την ελάχιστη εμπειρία μου , σωστό 'δέσιμο' είναι να μην μπορείς να κουνηθείς απο την θέση σου , να έχεις γίνει ένα με το κάθισμα .
Τώρα , γιατί 'έρχεται' το HANS , αυτό είναι άλλο θέμα !Αποστόλης.
-
Ο χρήστης Δημήτρης Ραζής έγραψε:
ΜΕ ΛΙΓΑ ΑΓΓΛΙΚΑ.....
.......ΠΟΛΥ ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΤΙΚΟ!!!!
http://www.schroth.com/installation-ins ... lation.htm -
ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΔΩ ΛΥΝΟΝΤΑΙ
ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ.
http://www.schroth.com/installation-ins ... index.html
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ