-
Ο χρήστης jad έγραψε:
GeorgeTabsΓια να καταλάβουμε και οι υπόλοιποι, δεν θα συμμετάσχεις σε οποιαδήποτε εκπαιδευτική εκδήλωση - αναφορικά με όλα αυτά που αναφέρεις - επειδή η αρμόδια αρχή δεν έκανε μέχρι τώρα ''τίποτα'' όπως λές, ή θα βάλεις και εσύ το χεράκι σου και γιατί όχι και την όποια γνώση σου για να γίνουμε καλύτεροι και ασφαλέστεροι αγωνιζόμενοι ??
Το παρελθόν δεν μπορεί να αλλάξει, το μέλλον μπορεί και πρέπει .
Ας ασχοληθούμε λοιπόν ο καθένας με την συμμετοχή του και τις πράξεις του.Φιλικά
jad
Φυσικά και θα συμμετάσχω σαν ακροατήριο, όπως και συμμετείχα στο σεμινάριο του ΣΟΑΑ όπου μίλησαν ο APR και ο nass.
Το πρόβλημα είναι το μέρος που ζω, που είναι εκτός Ελλάδος (θα λυθεί σύντομα πιστεύω!! ).
Όμως για να σηκωθώ να πω κάτι ολοκληρωμένα δεν έχω το βάθος γνώσης να το κάνω, όπως ο APR nass στο σεμινάριο του ΣΟΑΑ.
Δεν το διαθέτω κυρίως και πρωτίστως γιατί κανείς δεν μου έδωσε αυτήν την γνώση ολοκληρωμένα (αυτό που θεωρώ πως η ΕΘΕΑ έπρεπε να διδάσκει να να ΕΞΕΤΑΖΕΙ για την χορήγηση του διπλώματος), και επίσης λόγω νεότητας (το τρώω τα μούτρα μου και μαθαίνω από εμπειρία αποδίδει σε μεγάλη ηλικία... ).Φυσικά και κάποια σημεία αποσπασματικά τα κατέχω από συμβουλές παλιότερων και από δική μου εμπειρία, αλλά αυτά είναι μόνο για αποσπασματικές συμβουλές προς άλλους, όχι κάτι παραπάνω.
Αλλά και χίλιες τέτοιες εκδηλώσης να υπάρξουν, δεν θα γεμίζει το χάος που δημιουργείται από την ανούσια έκδοση αγωνιστικών αδειών.
Η πλειοψηφία δυστυχώς ΠΡΩΤΑ θα βγάζει δίπλωμα στα κουτουρού (με τις επίσημες κουτουρού διαδικασίες φυσικά!), και μετά, ΑΝ επιβιώσει θα γνωρίσει τις προσπάθεθες αυτές...
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
GeorgeTabsΈχω μπει σε αγωνιστικό μετρημενες φορές, σαν συνοδηγός και μια σαν οδηγός... Εννοείται ότι τις 2-3 πρώτες έπρεπε να μου δείξει κάποιος τι ακριβώς πρέπει να κάνω... Από την πρώτη όμως φορά που μπήκα, κατάλαβα ότι για να είμαι ασφαλής και σταθερός (αλλά και άνετος, όσο οξύμωρο και αν ακούγεται αυτό), θα πρέπει οι ζώνες να είναι σφιγμένες τόσο που να μην κουνιέμαι από το κάθισμα χιλιοστό...Πόσο δύσκολο είναι να το καταλάβει οποιοσδήποτε έχει μια στοιχειώδη λογική που να του επιτρέπει να οδηγήσει ή να συνοδηγήσει σε έναν αγώνα αυτοκινήτου? Χρειάζεται ειδική εκπαίδευση για να το συνειδητοποιήσει αυτό?
Το να δέσεις τις ζώνες ίσως δεν θέλει ειδική εκπαίδευση. Παρόλα αυτά όταν στην εκκίνηση δεν κουνιέσαι χιλιοστό, στον τερματισμό κουνιέσαι ΕΚΑΤΟΣΤΑ από το πως ζαρώνει το σώμα στο μπάκετ στη διάρκεια της διαδρομής.
Σκέφτηκες να σφίγγεσαι καθοδόν; (ιδίως ο συνοδηγός) Ίσως ναι, αλλά ΣΙΓΟΥΡΑ πολλοί όχι!!!
Σκέφτηκαν όλοι το πόσο μήκος πρέπει να έχει το κάθε λουρί της ζώνης για να δέχονται ίσες φορτίσεις; Μιας και το ΜΟΝΑΔΙΚΟ κριτήριο υπόβαθρου γνωσεων για να βγάλεις αγωνιστική άδεια είναι η... ερασιτεχνική άδεια (απολυτήριο δημοτικού...) ΠΟΛΥ αμφιβάλλω αν το εξασφαλίζουμε το σωστό δέσιμο λοιπόν...Και πάμε παρακάτω:
Στην πρώτη μου Ε.Δ. (Φυλή) μου μάρκαραν τα λάστιχα. Ο κριτής λοιπόν είδε πως δεν είχα τραβήξει την περόνη της αυτόματης πυρόσβεσης και μου λέει: 'Τράβα την τη ρημάδα έστω στην Ε.Δ., όταν θα την χρειαστείς θα είναι αργά να βρεις εσύ ή ο απέξω γιατί δεν δουλεύει η πυρόσβεση!'
Πολύ σωστό!!! Άλλο πυροσβεστήρας στην πολυκατοικία, άλλο σε αγωνιστικό μέσα σε αγώνα. Για πλάκα, στον επόμενο αγώνα αν είσαι ΣΕΧ τερματισμού δες πόσοι θα την έχουν τραβηγμένη!!!Να χέσω και τη μόρφωση, και τα πανεπιστήμιά μου. Είναι κάτι που απλά δεν μου πέρασε από το μυαλό (όπως ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΚΟΜΑ υπάρχουν τέτοια!!!), και μιας και κανείς δε μου το είπε δεν θα το σκεφτόμουν μέχρι να αρχίσω όντως να απορρώ γιατί δεν δουλεύει η ρημάδα. (πόσα δευτερόλεπτα έχω να την κάνω debug?? )
Άλλη φορά σε συνομιλία με πατέρα συναθλητή μου έλεγε για αγωνιζόμενο που μέτρησε τούμπες στην Ριτσώνα με ανοιχτό παράθυρο και απο ΑΠΟΛΗ ΤΥΧΗ δεν του ΚΟΠΗΚΕ το χέρι!!! Από τις τούμπες και τις δυνάμεις το χέρι βγήκε από το ανοιχτό παράθυρο και 3-4 φορές για χιλιοστά ΔΕΝ έσκασε η οροφή του αμαξιού στο χέρι!!
Για δες, πόσοι τρέχουν καλοκαίρι με ανοιχτό παράθυρο...Απλά/ΓΕΛΟΙΑ πράγματα που θα αποβούν τραγικά κάποια ώρα...
Θα φταίει τότε η κακιά η ώρα;
Θα φταίει ο αγωνιζόμενος που δεν του πέρασε από το μυαλό;
Θα φταίει ο κριτής που δεν το είδε;Ή θα φταίει η (υπεύθυνη) αρχή του σπορ που δεν ασχολήθηκε να το διδάξει στους αθλητές (και φορείς) της;
-
Ευτηχώς αυτά δεν συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα. Βλέπωντας κάποια reviews από Eurosport διαπίστωσα οτι και κάποιοι του παγκοσμίου κάνουν λάθη σε τέτοια θέματα. Είδα 2-3(ιδιώτες ως επι το πλείστον) να φοράνε το HANS πάνω απο τις ζώνες ή να μην είναι σωστα κάτω από τις ζώνες.
-
Άλλη φορά σε συνομιλία με πατέρα συναθλητή μου έλεγε για αγωνιζόμενο που μέτρησε τούμπες στην Ριτσώνα με ανοιχτό παράθυρο και απο ΑΠΟΛΗ ΤΥΧΗ δεν του ΚΟΠΗΚΕ το χέρι!!! Από τις τούμπες και τις δυνάμεις το χέρι βγήκε από το ανοιχτό παράθυρο και 3-4 φορές για χιλιοστά ΔΕΝ έσκασε η οροφή του αμαξιού στο χέρι!!
Για δες, πόσοι τρέχουν καλοκαίρι με ανοιχτό παράθυρο...Δίκιο έχεις αλλά έτσι κι αλλιώς με τόσες τούμπες το παράθυρο θα σπάσει... οπότε μετά είναι καθαρά θέμα τύχης και πόσο 'καθαρ' μυαλό έχεις εκείνη την στιγμή να κρατήσεις το χέρι μέσα, άν γίνεται αυτό βέβαια...
-
Ο χρήστης nikors έγραψε:
Για δες, πόσοι τρέχουν καλοκαίρι με ανοιχτό παράθυρο...Δίκιο έχεις αλλά έτσι κι αλλιώς με τόσες τούμπες το παράθυρο θα σπάσει... οπότε μετά είναι καθαρά θέμα τύχης και πόσο 'καθαρ' μυαλό έχεις εκείνη την στιγμή να κρατήσεις το χέρι μέσα, άν γίνεται αυτό βέβαια...
Στις πίστες είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ το πλαϊνό δικτύωμα από την μεριά του οδηγού το οποίο εξασφαλίζει ότι κανένα μέλος σου δεν θα βγει εκτός παραθύρου σε περιπτώσεις που αρχίσει το 'κοκορέτσι'
Πόσο δύσκολο είναι αυτό να απαιτείται και στις αναβάσεις ??
ΥΓ Νομίζω (χωρίς να είμαι βέβαιος) ότι σε αγώνες Ταχύτητας στα Μέγαρα ΔΕΝ έχουν όλα τα αυτοκίνητα το δικτύωμα αυτό...
-
Εγώ πάλι νομίζω ότι δεν το έχει κανένα
-
Ο χρήστης nikors έγραψε:
Εγώ πάλι νομίζω ότι δεν το έχει κανένα -
ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΥΤΗ Η ΦΩΤΟ , ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ Ο CASTOR , ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟ ΣΑΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΗ , ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΤΟ ΓΙΑΤΙ .
ΔΕΝ ΤΡΕΧΩ ΜΟΝΟΝ ΤΟΝ ΚΑΙΣΑΡΑ ΣΤΙΣ ΠΙΣΤΕΣ , ΕΧΩ ΤΡΕΞΕΙ ΚΑΙ ΤΡΕΧΩ ΑΡΚΕΤΟΥΣ , Ο ΡΕΝΟΣ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΤΟ ΤΟΠΟΘΕΤΩ ΣΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΤΟΥ ( ΠΑΡΟΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΝΟΧΛΕΙ ) , ΜΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ , ΚΑΝΟΝΤΑΣ 8 ΤΟΥΜΠΕΣ ΕΙΧΕ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙ ΟΤΙ ΓΛΙΤΩΣΕ ΤΟ ΑΝΕΞΕΛΕΚΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΤΟΥ ΧΕΡΙ ΑΠΟ ΘΑΥΜΑ .
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ... ΚΑΙ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ , ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ .
-
Προσεξτε ομως
αυτα τα 'διχτυα παραθυρου' δεν πρεπει να τα στηριζετε στην πορτα.
Η σωστη στηριξη τους ειναι πανω στις πλαινες μπαρες του ρολλ μπαρ πανω κατω -εμπρος πισω,γιατι στο ¨κοκορετσι που λεει και ο Χρηστος (πασσατ) μπορει να φυγει και η πορτα η να ανοιξει.
Αυτα για ενα μικρο σεμιναριο.
Μεγαλυτερα και πιο εμπεριστατωμενα ετοιμαζει ηδη ο ΣΟΑΑ....αναμεινατε και στο μεταξυ ...ΠΡΟΣΟΧΗ και για οτι δεν ξερετε η εχετε αμφιβολια ρωτηστε μας!!!!dimos
-
castor
Μόνο που αυτή η Φωτο είναι λίίίίίγο παλιά......
Τώρα ποιός έχει τέτοιο δίχτυ; -
ΗΣΥΧΙΑ !!! ΤΟ FORUM ΚΟΙΜΑΤΑΙ
-
Με αφορμή :
Ο ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ ΛΟΓΩ ΟΜΙΧΛΗΣ ΚΑΙ ***ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ***ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ.
ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ glf ΜΟΥ.ΦΙΛΙΚΑ,
'EL-EM'
όποιος έχει (παρακαλώ ΜΟΝΟΝ όποιος έχει) άποψη , για το τόσο σημαντικό θέμα ,ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ενός Αγώνα , να την καταθέσει , τώρα το κατα πόσο μπορεί, ή θέλει , αυτό είναι ένα άλλο θέμα ........
Αποστόλης Νούσιας
Γιάννενα.Υ.Γ. Βλέπετε , η υγρασία βλάπτει τις επικοινωνίες .............
(Επίκαιρο , αλλά παντελώς ΑΣΧΕΤΟ ) -
Είναι σαφές ,
πως το θέμα είναι ΑΝΑΞΙΟ ΛΟΓΟΥ , είναι ΑΝΕΥ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ,- για τον Υπεύθυνο Τύπου της ΕΘΕΑ (υπαρκτό πρόσωπο)
- για τον Υπεύθυνο Ασφαλείας των Ελληνικών Αγώνων (υπαρκτό πρόσωπο , και μάλιστα άρτι αναλαβών τα καθήνοντα)
- για τον υπεύθυνο Παρατηρητή της ΕΘΕΑ του Αγώνα (υπαρκτό πρόσωπο)
- για τον Υπεύθυνο Τύπου του ΑΟΘ (δεν γνωρίζω εάν υπάρχει, πάντως υπάρχει ο ίδιος ο ΑΟΘ.)
- για τον Υπεύθυνο Ασφαλείας του Αγώνα (ομοίως , ώς άνω )
- για τον Υπεύθυνο Τύπου του ΣΟΑΒΕ (δεν γνωρίζω ποιός είναι, πάντως πρέπει να υπάρχει.)
- για όλους όσους , με τον ένα ή με το άλλο τρόπο , αγωνιζόμενοι ή στελέχη του αγώνα , πήραν μέρος σ' αυτόν.
και μιά και η αναφορά έχει να κάνει με το ΔΕΘ , μη ξεχνάμε ΔΙΗΜΕΡΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΙΚΟ Αγώνα , με ξεχωριστή ανά ημέρα βαθμολογία , ας απενθυμίσω κάποια ερωτήματα που έθεσα την πρώτη ημέρα του Αγώνα , και ΒΕΒΑΙΩΣ-ΒΕΒΑΙΩΣ έχουν μείνει αναπάντητα (βλέπετε είναι εξίσου ανάξια λόγου και άνευ σημασίας για τους παροικούντες τω ...ΔΕΘ !)
Ειδική 1 , 'ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ 1 ', μήκος 16,42 km
Νο. 16 'ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ' - ΤΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ Golf II E/11 Έξοδος
Νο. 31 ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ P205 S16 E/11 ΈξοδοςΕιδική 6 , 'ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟ 2' , μήκος 7,8 km
Νο. 2 ΠΑΡΑΔΕΙΣΗΣ - ΚΑΚΑΛΗΣ P206 S1600 A Έξοδος
Νο. 24 ΚΟΥΤΣΜΑΝΗΣ - ΜΑΥΡΟΣ FIESTA ST A ΈξοδοςΣημειώστε , πως στην Ε.Δ.1 το Νο. 31 ΒΓΗΚΕ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΗΜΕΙΟ με το Νο. 16 και ΧΤΥΠΗΣΕ (ΕΠΕΣΕ ΕΠΑΝΩ στο)το ήδη εκτός δρόμου Golf, ενώ το ίδιο συνέβη και στην Ε.Δ. 6 , όπου το Νο. 24 ΒΓΗΚΕ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΗΜΕΙΟ με το Νο. 2 και ΧΤΥΠΗΣΕ (ΕΠΕΣΕ ΕΠΑΝΩ στο) το ήδη εκτός δρόμου Ρ206 .........................
Και αναρωτιέμαι , υπάρχουν τόσες συμπτώσεις , όπου οι 'θεοί των Ελληνικών Αγώνων' θα (συνεχίσουν να) μας προστατεύουν ???
Σας θυμίζει ΕΛΠΑ 2004 ??????????????
Οι διελεύσεις ήταν υπο έλεγχο ??????????????????????????????
(Οι κριτές είχαν 'μπακλαβάδες' ??? , τους τηρούσαν ??? και εάν ΝΑΙ , ήξεραν τί να κάνουν , σε περίπτωση που ΕΝΑ ΚΟΥΤΑΚΙ ΕΜΕΙΝΕ ΚΕΝΟ ???????????????????????????????????????????????????????????????Νο. 16 έως Νο. 31 , στην Ε.Δ. 1 = κάποια λεπτά της ώρας (ΤΟΥΛΆΧΙΣΤΟΝ 10) διαφορά , μέσα στα οποία οι κριτές και η οργάνωση ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ
Νο. 2 έως Νο. 24 , στην Ε.Δ. 6 , το ίδιο σκηνικό , με ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 15 min διαφορά , ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝΣας ρώτησα άν κάτι σας θυμίζει απο ΕΛΠΑ 2004 , γιατί ΚΑΙ εκεί ο ΚΡΙΣΙΜΟΣ χρόνος , τόσος ήταν , 10 με 15 λεπτά .......
Και για να καταλάβουμε ΟΛΟΙ μας, οι Αγώνες διεξάγονται ΜΕ ασφάλεια μόνο με ΑΙΘΡΙΟ καιρό ?????
Στο τέλος λοιπόν της 1ης ημέρας του ΔΕΘ , έχω την απαίτηση να μάθω :
1:ποιός είναι ο υπεύθυνος ασφαλείας του αγώνα ?
2:ποιοί είναι υπεύθυνοι (και ταυτόχρονα υπεύθυνοι ασφαλείας) των Ε.Δ. 1 και Ε.Δ. 6 , που θα γίνουν και ΑΥΡΙΟ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
3: ποιά θα είναι η έκθεση του παρατηρητή (της ΕΘΕΑ) του αγώνα , ειδικά για τα συμβάντα αυτά?Το ξέρω , πως ρωτάω πολλά , ίσως να θέλω ομόλογα ΕΤΒΑ , που έλεγε και μιά παλιά διαφήμιση, αλλά το ποτήρι ξεχειλίσε
Αποστόλης Νούσιας.
-
Τώρα , τι να πώ ???
Είμαι και πολύ μαλάκας , που κάθομαι και ασχολούμαι με τέτοια ασήμαντα πράγματα , εξάλλου οι μέχρι τώρα 263 αναγνώσεις και η ΚΑΜΜΙΑ απάντηση είναι απόδειξη πως τέτοια ασήμαντα θέματα ΔΕΝ είναι είναι άξια ούτε κάν σχολιασμού ..........................
Χάρισμά σας , των όσων ΑΝΕΥΘΥΝΟΥΠΕΥΘΥΝΩΝ εμπλέκεστε στην όλη 'ιστορία' που ονομάστηκε 40ο Ράλλυ ΔΕΘ !!!!!!!!!!!!!!!!
Να προβλέψω απο τώρα , την κατάσταση που θα επικρατήσει στο ΕΛΠΑ-Χαλκιδικής που το 'έταξαν' για το 2007 ?????
Το λιγότερο , θα έχει Service Park (ο Θεός να το πεί τέτοιο) σαν αυτό του 38ου -για τους μη γνωρίζοντες ήταν στο ρεύμα καθόδου ενός στενού επαρχιακού δρόμου , με απίστευτες ιστορίες καθημερινής τρέλας και άλλα πολλά που δύσκολα περιγράφονται- και το χειρότερο , όχι αυτό που φαντάζεστε, το απευχόμαστε όλοι , αλλά το άλλο , θα μας πουν απο πάνω πως θα είναι και άριστα διοργανωμένος ..........
Αποστόλης Νούσιας
Γιάννενα
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ