-
Ο χρήστης pande έγραψε:
φιλε stako αυτο που λες δεν ειναι λογικο. δηλαδη εσυ περιμενεις να σταματησεις πισω απο ενα αμαξι στους 10 ποντους?αν κρατας την αποσταση που πρεπει ακομι και ενα μετρο κοτσαδορο να εχει δεν σε νοιαζει.
οτι πληρωνεις εσυ κερατιατικα επειδη ο αλλος εχει κοτσαδορο συμφωνω αλλα απο την αλλη πληρωνεις απο δικο σου λαθοςΠραγματικά δεν έχει καμία σημασία για την παρούσα συζήτηση αλλά έπεσα στον μπροστά για να μην πέσω σε ταρίφα που αποφάσισε να σταματήσει να πάρει πελάτη.
Το θέμα είναι ότι αν ο μπροστά δεν είχε κοτσαδόρο η ζημιά δεν θα περνούσε σε ψυγεία και A/C αλλά θα έμενε επιφανειακά. Αυτό σου λέει κάτι ή όχι?
Το ότι δεν σημαίνει τίποτα για το νόμο δεν με ενδιαφέρει πλέον. Την ζημιά μου την πλήρωσα και το αυτοκίνητο έγινε όπως ήταν. Αλλά τώρα πια ξέρω τι θα κάνω στο επόμενο μου αυτοκίνητο: Κοτσαδόρος μόνιμα πάνω και μπροστά κάγκελα και μπάρες. Δεν θα κάνω εγώ τον μ@λ@κ@ επειδή κάποιους δεν τους νοιάζει να κυκλοφορούν όπως να'ναι και ο νόμος δεν κάνει τίποτα για αυτό.
(θα έβαζα και τώρα κάγκελα αλλά προς το παρόν δεν έχω το κατάλληλο αμάξι)
-
Ο χρήστης stako έγραψε:
: Κοτσαδόρος μόνιμα πάνω και μπροστά κάγκελα και μπάρες. Δεν θα κάνω εγώ τον μ@λ@κ@ επειδή κάποιους δεν τους νοιάζει να κυκλοφορούν όπως να'ναι και ο νόμος δεν κάνει τίποτα για αυτό.
Χε χε... σου βρήκα και τον κατάλληλο προμηθευτή από το χωριό του Bush: http://www.ranchhand.com/products.htm. Κορυφαίες και 'πανέμορφες' φαίνονται οι 'legend' ( http://www.ranchhand.com/frontbumperstandard.htm ) και κανένα 'ζώο' δεν θα μπάινει στο δρ'ομο σου...
-
Ο χρήστης pkst έγραψε:
: Κοτσαδόρος μόνιμα πάνω και μπροστά κάγκελα και μπάρες. Δεν θα κάνω εγώ τον μ@λ@κ@ επειδή κάποιους δεν τους νοιάζει να κυκλοφορούν όπως να'ναι και ο νόμος δεν κάνει τίποτα για αυτό.
Χε χε... σου βρήκα και τον κατάλληλο προμηθευτή από το χωριό του Bush: http://www.ranchhand.com/products.htm. Κορυφαίες και 'πανέμορφες' φαίνονται οι 'legend' ( http://www.ranchhand.com/frontbumperstandard.htm ) και κανένα 'ζώο' δεν θα μπάινει στο δρ'ομο σου...
-
Ο χρήστης pande έγραψε:
φιλε stako αυτο που λες δεν ειναι λογικο. δηλαδη εσυ περιμενεις να σταματησεις πισω απο ενα αμαξι στους 10 ποντους?αν κρατας την αποσταση που πρεπει ακομι και ενα μετρο κοτσαδορο να εχει δεν σε νοιαζει.
οτι πληρωνεις εσυ κερατιατικα επειδη ο αλλος εχει κοτσαδορο συμφωνω αλλα απο την αλλη πληρωνεις απο δικο σου λαθοςΝαι αλλα αν δεν ειχε κοτσαδορο (που ειναι παρανομος αν τον εχει πανω και δεν ρυμουλκει) θα παθαινα την μιση ζημια!
-
Ο χρήστης stako έγραψε:
Φίλε μου σε διαβεβαιώ ότι αν δεν υπήρχε ο κοτσαδόρος η ζημιά μου δεν θα ήταν ούτε η μισή. Ο νόμος όμως δεν το λαμβάνει υπόψη του αυτό και ας είναι καταφανέστατα λογικό.
Δεν είναι ένας ο νόμος. Όσον αφορά την ευθύνη για την πρόκληση του τροχαίου, εφαρμόζεται ο ΚΟΚ, ο οποίος γράφει ότι ευθύνεται ο πίσω.
Όσον αφορά όμως τη ζημιά και την έκτασή της, ισχύουν οι γενικές διατάξεις περί ζημίας-αποζημίωσης του Αστικού Κώδικα.Άρθρο 300
Ζημία από οικείο πταίσμα
Αν εκείνος που ζημιώθηκε συντέλεσε από δικό του πταίσμα στη ζημία ή την έκτασή της, το δικαστήριο μπορεί να μην επιδικάσει αποζημίωση ή να μειώσει το ποσό της. Το ίδιο ισχύει και όταν εκείνος που ζημιώθηκε παρέλειψε να αποτρέψει ή να περιορίσει τη ζημία ή δεν επέστησε την προσοχή του οφειλέτη στον κίνδυνος ασυνήθιστα μεγάλης ζημίας, τον οποίο ο οφειλέτης ούτε γνώριζε ούτε όφειλε να γνωρίζει.
Η διάταξη αυτή εφαρμόζεται και για το πταίσμα των προσώπων για τα οποία ευθύνεται εκείνος που ζημιώθηκε.Δηλαδή αν ο άλλος παράνομα έχει τροποποιήσει το όχημά του με τρόπο τέτοιο που να προκαλεί μεγαλύτερη ζημιά από την αναμενόμενη στον άλλο, πρέπει να τροποποιηθεί η κατανομή της ευθύνης και αντίστοιχα η αποζημίωση.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Φίλε μου σε διαβεβαιώ ότι αν δεν υπήρχε ο κοτσαδόρος η ζημιά μου δεν θα ήταν ούτε η μισή. Ο νόμος όμως δεν το λαμβάνει υπόψη του αυτό και ας είναι καταφανέστατα λογικό.
Δεν είναι ένας ο νόμος. Όσον αφορά την ευθύνη για την πρόκληση του τροχαίου, εφαρμόζεται ο ΚΟΚ, ο οποίος γράφει ότι ευθύνεται ο πίσω.
Όσον αφορά όμως τη ζημιά και την έκτασή της, ισχύουν οι γενικές διατάξεις περί ζημίας-αποζημίωσης του Αστικού Κώδικα.Άρθρο 300
Ζημία από οικείο πταίσμα
Αν εκείνος που ζημιώθηκε συντέλεσε από δικό του πταίσμα στη ζημία ή την έκτασή της, το δικαστήριο μπορεί να μην επιδικάσει αποζημίωση ή να μειώσει το ποσό της. Το ίδιο ισχύει και όταν εκείνος που ζημιώθηκε παρέλειψε να αποτρέψει ή να περιορίσει τη ζημία ή δεν επέστησε την προσοχή του οφειλέτη στον κίνδυνος ασυνήθιστα μεγάλης ζημίας, τον οποίο ο οφειλέτης ούτε γνώριζε ούτε όφειλε να γνωρίζει.
Η διάταξη αυτή εφαρμόζεται και για το πταίσμα των προσώπων για τα οποία ευθύνεται εκείνος που ζημιώθηκε.Δηλαδή αν ο άλλος παράνομα έχει τροποποιήσει το όχημά του με τρόπο τέτοιο που να προκαλεί μεγαλύτερη ζημιά από την αναμενόμενη στον άλλο, πρέπει να τροποποιηθεί η κατανομή της ευθύνης και αντίστοιχα η αποζημίωση.
100% σωστός όσον αφορά το νομικό μέρος.
Συμπληρώνω όμως:
[quote='stako']Εφόσον έπεσες από πίσω πληρώνεις 100%. Αν θες μπορείς να κινηθείς δικαστικά με την λογική ότι σου έκανε περισσότερη ζημιά από ότι θα σου έκανε χωρίς κοτσαδόρο, για να το κάνεις θα πρέπει να πληρώσεις όλα τα δικαστικά έξοδα (τα οποία αν δεν δικαιωθείς δεν τα παίρνεις πίσω) και στην καλύτερη να βγάλεις μια συμμετοχή και μόνο στα έξοδα, κανά 30% το πολύ. Στα 2500
-
ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΝΟΜΟ Η ΤΟ ΦΕΚ Η ΤΗΝ ΟΔΗΓΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΥ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΤΣΑΔΟΡΟ ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΟ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΛΚΟΥΜΕ ΕΑΝ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ:
A)ΕΧΕΙ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΥΠΟΥ(Ο ΚΟΤΣΑΔΟΡΟΣ)
Β)ΔΕΝ ΚΑΘΙΣΤΑ ΔΥΣΔΙΑΚΡΙΤΗ ΤΗΝ ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
Γ)ΤΟ ΟΧΗΜΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΑΔΕΙΑ ΡΥΜΟΥΛΚΗΣΗΣ -
Ο χρήστης john vw έγραψε:
ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΝΟΜΟ Η ΤΟ ΦΕΚ Η ΤΗΝ ΟΔΗΓΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΥ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΤΣΑΔΟΡΟ ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΟ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΛΚΟΥΜΕ ΕΑΝ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ:
A)ΕΧΕΙ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΥΠΟΥ(Ο ΚΟΤΣΑΔΟΡΟΣ)
Β)ΔΕΝ ΚΑΘΙΣΤΑ ΔΥΣΔΙΑΚΡΙΤΗ ΤΗΝ ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
Γ)ΤΟ ΟΧΗΜΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΑΔΕΙΑ ΡΥΜΟΥΛΚΗΣΗΣΒαση του Αρθρου 54 του Κ.Ο.Κ. και του νομου16823/78 ΑΥΣ.
Δεν επιτρεπεται η ελξη ρυμουλκουμενου σκαφους-τρειλερ-τροχοσπιτου, απο ΙΧΕ χωρις το αναλογο εγγραφο του υπουργειου συγκοινονιων
επισεις επιτρεπεται η προσαρτηση διτροχου ρυμουλκουμενου σε ΙΧΕ κατοπιν του σχετικου εγγραφουτου Υ/Σ.Αν ομως το συνολικο βαρος ρυμουλκου και ρυμουλκουμενου ξεπαιρνα τα 3.500 κιλα απαιτειται αδεια Β+ΕΤωρα οσον αφορα αυτον καθαυτον τον κοτσαδορο βαση του αρθρου 82&4 του Κ.Ο.Κ.απαγορευεται να προεξεχει ο κοτσαδορος του αμαξωματος εχει προστημο 33 ευρω και 5 βαθμους P/S και σε νεo οδηγο εχει 8 βαθμους P/S.
To ιδιο ισχυει και για τα pull bars και αλλα εξαρτηματα που δεν αναφερονται στην αδεια κυκλοφορειας
επισεις ο κοτσαδορος θελει ειδικη αδεια που την παιρνεις απο το υπουργειο και αν δεν την εχεις σε περιπτωση συγκρουσης η ασφαλιστικη δεν σε καλυπτει οπως δεν καλυπτεται και το ρυμουλκουμενο αν δεν εχει δηλωθει στην ασφαλεια
και αλλο ενα μυστικο για οσους το παιξουν πονηροι οταν εχουν μπαρες και αλλα τετοια στα οχηματα τους για το καλο σας και για να μην μεινετε 1 μηνα χωρις ιχ. και διπλωμα
επιδει οι διαστασεις του οχηματος ειναι μεγαλυτερες απο τις προβλεπομενες αφου μεταβαλονται απο την προσθηκη κοτσαδορων και απο τις μπαρες (για τα τζιπ κυριως)ο νομος με το αρθρο 53&6 του Κ.Ο.Κ. προβλεπει
ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΣ ΓΙΑ 1 ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ
ΕΠΙΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 334 ΕΥΡΩ...!!!!Αντιγραφη απο: http://www.greekdivers.com/forum/lofive ... t4824.html
-
ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΝΟΜΟΣ 82 ΟΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΠΟΣΟΣΤΟ(Π.Χ 30%)ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΝΑ ΠΡΟΕΞΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΕΞΑΡΤΗΜΑ?
ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΒΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΔΙΑΤΑΞΗ(ΠΑΡ 4,ΑΡΘΡΟ 82 Ν.2094/92 (ΦΕΚ 182/Α/25.11.92) ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΡΑΘΕΣΕΙ? -
ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΝΟΜΟΣ 82 ΟΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΠΟΣΟΣΤΟ(Π.Χ 30%)ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΝΑ ΠΡΟΕΞΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΕΞΑΡΤΗΜΑ?
ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΒΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΔΙΑΤΑΞΗ(ΠΑΡ 4,ΑΡΘΡΟ 82 Ν.2094/92 (ΦΕΚ 182/Α/25.11.92) ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΡΑΘΕΣΕΙ?Οτιδηποτε εξεχει των εργοστασιακων προδιαγραφων ειναι παρανομο.
Γραφε με μικρα ,τα μεγαλα γραμματα δηλωνουν οτι φωναζεις
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Ο κοτσαδόρος πρέπει να υπάρχει μόνο όταν ρυμουλκείς, αλλιώς τον βγάζεις. Όπως λες, αν η τροχαία έκοβε πρόστιμα...Ποια τροχαια ? οταν σταματησαν γνωστο μου για υπερβολικη ταχυτητα ... του την χαρισαν ... κοβοντας τον προστιμο γιατι ειχε κοτσαδορο χωρις αδεια . Μονο τοτε τον θυμουνται.
. -
ΔΗΛΑΔΗ,ΒΙLL33,ΤΑ ΒΟDY KIT ΠΟΥ ΠΡΟΕΞΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΗΚΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΛΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ,ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ?
(ΓΡΑΦΩ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΙΑΤΙ ΒΑΡΙΕΜΑΙ ΝΑ ΒΑΖΩ ΤΟΝΟΥΣ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΒΛΕΠΩ...) -
Το τι βαριεσαι και τι οχι δεν νομιζω να εχει σημασια, μιας και οι τονοι απλα δυσκολευουν την αναγνωση ελαχιστα...τα κεφαλαια εκτος του οτι την δυσκολευουν πολύ, δηλωνουν οτι φωναζεις!
Το τι γινεται στον υπολοιπο κοσμο γιατι να μας νοιαζει? Στην αμερική οφηγεις στα 16....εδω ειναι παρανομο όμως.
Εδω ακομη και τα τζιπ που απο την αντιπρωσοπεια μπορεις να τα παρεις με ενα πολυ μικρο πουλ μπαρ μπρος πισω, πρεπει να παει στο υπουργειο με ομολογκασιον για να εισαι οκ.
Ο κοτσαδόρος ειπαμε εινα ιπαρανομος αν τον εχεις πανω ενδ ΔΕΝ ρυμουλκείς!
-
Και βέβαια οι μη αφαιρούμενοι κοτσαδόροι δεν παίρνουν πλέον καν έγκριση ώστε να πουληθούν νόμιμα.
-
Για να δειξω οτι δεν φωναζω σε κανεναν θα γραψω με μικρα.
Εγω γνωριζω οτι βασει του νομου που εχω γραψει σε προηγουμενο ποστ επιτρεπεται η τοποθετηση εξαρτηματων που προεξεχουν μεχρι ενα ποσοστο επι του μηκους του αυτοκινητου.Αν καποιος εχει αντιθετη γνωμη ας παραθεσει και τον αντιστοιχο νομο η οδηγια.Οχι 'ειναι παρανομος και τερμα'.Οσον αφορα τις εγκρισεις για σταθερο κοτσαδορο,αν παραγγειλεις κοτσαδορο για BMW E30 η MERCEDES 190 η για πολλα παλια αυτοκινητα,στην ΒΟSAL(Ολλανδικοι κοτσαδοροι)θα αγορασεις νομιμα εναν σταθερο κοτσαδορο και με ευρωπαικη εγκριση τυπου. -
επιτρεπεται η τοποθετηση εξαρτηματων που προεξεχουν μεχρι ενα ποσοστο επι του μηκους του αυτοκινητουΠέρασε πρόσφατα ένας νόμος που επιτρέπει το ΦΟΡΤΙΟ να προεξέχει (σε ποσοστό μήκους του αυτοκινήτου - φορτηγού?).
Μέχρι τώρα φόρτωναν προσεκτικά τα φορτηγά
τώρα που μπορεί ΝΟΜΙΜΑ να προεξέχει το φορτίο μερικά μέτρα (σε μεγάλες νταλίκες) θα είναι ακόμα καλύτερα. -
john vw νομιμα μπορεις να αγορασεις και μεμβρανεις για τα τζαμια σου με εγκριση τυπου, ξερεις φυσικα οτι εδω θα σε γραψουν!
Και νομος να μην υπηρχε, είναι κοινη λογική ότι δεν πρεπει να υπάρχει ο κοτσαδορος καθως θα προξενησει πολυ μεγαλη ζημια σε περιπτωση τρακαρισματος, και μην πας στην περιπτωση οτι πεσει καποιος πανω σου κατ'ευθειαν οποτε φταιει και δνε σε νοιαζει, σκέψου οτι εισαι σταματημενοσ σε φαναρι και απο πισω σου σταματημενο αλλο αμαξι...και ερχετια ενα τριτο αμαξι πεφτει στον πισω σου και τον πεταει πανω σου.......εκει θα ειναι λιγο δυσκολα τα πραγματα με την ασφαλιστηκη!
-
Μια φορά όταν ήμουν μικρός προσπάθησα να περάσω τρέχοντας ανάμεσα από δύο παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Το ένα είχε κοτσαδόρο. Χτύπησα το καλάμι μου πάνω στο μπαλάκι του και τσακίστηκα στη μέση του δρόμου. Ευτυχώς δεν περνούσε αυτοκίνητο εκείνη τη στιγμή. Για βδομάδες η κνήμη μου είχε ένα κόκκινο σημάδι από λιωμένο δέρμα. Το πώς δεν έσπασε το κόκαλο ακόμα μου κάνει εντύπωση.
Φωτιά και τσεκούρι στους σταθερούς κοτσαδόρους και σε αυτούς που βαριούνται να αφαιρέσουν τους αφαιρούμενους!
-
ΔΗΛΑΔΗ,ΒΙLL33,ΤΑ ΒΟDY KIT ΠΟΥ ΠΡΟΕΞΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΗΚΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΛΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ,ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ?
(ΓΡΑΦΩ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΙΑΤΙ ΒΑΡΙΕΜΑΙ ΝΑ ΒΑΖΩ ΤΟΝΟΥΣ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΒΛΕΠΩ...)Στην Γερμανια πρεπει να εχουν εγκριση TUV για να ειναι νομιμα.Επισης καπου διαβασα οτι απο 1-1-08 θα πρεπει να περναν και απο crash test ολα αυτα τα σποιλερ για να μπορουν να κυκλοφορουν,αν το εχει διαβασει και καποιος αλλος ας το επιβεβαιώσει.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Φωτιά και τσεκούρι στους σταθερούς κοτσαδόρους και σε αυτούς που βαριούνται να αφαιρέσουν τους αφαιρούμενους!Ποιος να αφαιρεσει κοτσαδορο? αφου οι περισοτεροι τους βαζουν μονο και μονο για προστασια τους και για να μπορουν να παρκαρουν δια ακοης . Ποιος απ αυτους νοιαστηκε για τους αλλους ???
Τρακάρισμα με...κοτσαδόρο